Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Със какви горива караме колите си?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Със какви горива караме колите си?

От магарешката нафта и аз не съм доволен. Не казвам, че е лоша, а просто посредствена. За да тръгне Мусото трябва да го настъпвам повече.
    Два последователни резервоара съм пълнил от там за да карам кинаджийска техника до Разбоишкият манастир, по времето когато Форума го ремонтираше, и не мисля да повтарям.
    От '99 постоянно карам печки, като единствената нафта с която нито един дизелов автомобил не иска да върви, е Шел. Същото е било и с бензина на веригата. Като настъпиш газта рязко не чука като нискооктанов, но автомобилите не искаха да вървят. Явно продаваха някакви нискокалорични горива с добавки.
    Предвид, че нафтата им в момента е същата, едва ли бензина е по-различен. V-тата на Шел стават, но не виждам смисъл да плащам по 20-25ст горница за литър, при положение, че от другаде си слагам читави горива за нормални пари.
    До преди десетина години ползвах нафтата на OMV, но от тогава съм най-доволен от ЕКО като работа на двигателите. Разходи не съм засичал, щото е много субективно, но когато автомобилите вървят без да се налага да ги настъпваш, логично е и разхода да е надолу.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

За мен Еко и Ромпетрол от откриването си у нас са с най- постоянни качества на горивата, без значение сезон, местонахождение и др. Започнах ги заради високооктановия бензин и газ, после дизел и вече са почти несменяеми.
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от mirodo Преглед на мнение
        От полската нафта и аз съм забелязал намаляване на разхода с около литър. Сигурно има значение и че е много равно там, но наварата пада на 7,2-7,4 (по борд компютър) при 8,4-8,6 нормално. За вървене не мисля да има разлика.
        Това по борд компютър е силно относително и подвеждащо, особено когато става въпрос за разлика 0.5-1 литър
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
          Това по борд компютър е силно относително и подвеждащо, особено когато става въпрос за разлика 0.5-1 литър
          По принцип БК е доста по-точен (при нормална инициализация на БК - ако някой не е пипал корекции и т.н.) от каквото и да е зареждане на бензиностанция с последващите сметки...
          Защото е напълно нормално и обичайно при зареждане да допуснеш разлика в зареденото гориво от няколко литра при две последователни зареждания..
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
            По принцип БК е доста по-точен (при нормална инициализация на БК - ако някой не е пипал корекции и т.н.) от каквото и да е зареждане на бензиностанция с последващите сметки...
            Защото е напълно нормално и обичайно при зареждане да допуснеш разлика в зареденото гориво от няколко литра при две последователни зареждания..
            По принцип е така. Както и скоростомер вързан към 4те колела (абс) е идеално точен.
            Но показанията на тези двете често са нарочно неверни.
            Както и стрелката на температурата.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              По принцип е така. Както и скоростомер вързан към 4те колела (абс) е идеално точен.
              Но показанията на тези двете често са нарочно неверни.
              Както и стрелката на температурата.

През abs може и да можеш да измериш идеално точно оборотите към колелата, но точна скорост - не.

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                Сравнено с магарешката нафта което и да е гориво сипано където и да е в мамковината е 10-пъти по качествено
                Пък правиш впечатление на умен мъж...
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                  През abs може и да можеш да измериш идеално точно оборотите към колелата, но точна скорост - не.
                  Я пак?
                  Имаш обороти, имаш обиколка на гумата, какво ти липсва?
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Обиколката на гумите варира.

Коментар

Колко варира?
                      В нормалния свят не можеш да слагаш каквото ти е кеф.

Коментар

Имаше преди +20г коли, на които километража можеше да се тарира спрямо размера на гумите. Правил съм го докато се втелясвах зимни15"/летни17", в сервиза, през компютъра, по размера на гумата.
                        СААБ може още да го може.
                        Последно редактирано от veskov; 27-05-19, 20:57.
                        А тези простотии се правят от името на всички ни.
                        Даника
                        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Баш! Виждали сме гуми за кал станали на пистарки. И ти липсват няколко са ти метра грайфер.
                          Аз нямам кола с оригиналния цолаж гуми. И за това не гледам скоростомера.
                          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            Колко варира?
                            В нормалния свят не можеш да слагаш каквото ти е кеф.

Малко.
                            В нормалния свят можеш да караш с гуми, каквито са изписани на колонката или на шофьорската врата. На колите, на които съм се гледал какво пише на колонката за допустими размери гуми - до 2%. Обаче 2% са си далеч от "идеално точен". И това без да броим допустимото изхабяване на протектора.

Коментар

Що пък не?
                              Ако се знае ТОЧНИЯ диаметър на колелата? На сух път при който няма буксуване-оборотите на колелата дават съвсем точна информация за скоростта.
                              Стига електрониката която ги смятъа да не бърка, и къде би могъл да се крие проблем?

Да ви кажа за субективността на личното усещане.
                              В моето село има бензиностанция(има две де, ама сега става въпрос за едната) част от малка верига на местна фирма. Фирмата е сериозна, занимава се с горива от зората на демокрацията, и постоянно расте.
                              Та съселяните ми се оплакват, че нафтата на тази бензиностанция не ставал. Колите им не вървяли, пушели, и т.н.
                              Като ходих на състезанието в Кърджали заредих резервоара на аЛдито догоре, от тази бензиностанция. Също и камиончето с което возих джипа, джипа, и няколко туби за да има за състезанието и за на връщане.
                              Та за аЛдито ставаше въпрос-след над 700 км, обаче карано със 70-75 км/ч даде разход 3.8/100. Словом-три цяло и осем десети от литъра за сто километра. Това с напълване на резервоара пак догоре, като се върнахме.
                              Защо карахме с такава скорост е отделен въпрос, но е факт, че дъртия дизел(95 година) изгори толкова. Като през половината време на връщане и климатикът работеше.

Та съселяните ми не харесвали нафтата от тази бензиностанция???
                              Майната им, на мен много ми харесва, даже е супер. И камиончето зареждам оттам, и трактора, и всичко което му трябва някакво гориво.

Та всичко е много субективно, не може да се правят генерални изводи защото на някого колата му започнала да пуши и да нбе върви след като е заредил он дадена бензиностанция, или обратното.

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                                Имаше преди +20г коли, на които километража можеше да се тарира спрямо размера на гумите.
                                А в съвременните руски трактори тази опция и сега си я има. За тракторите си е важно, че от точната скорост на движение понякога зависи много.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X