Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Биодизел - може би горивото на бъдещето!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Re: Биодизел - може би горивото на бъдещето!

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
    Пичове тая тема отдавна ми е интересна
    и е много важна
    в бургас има човек които произвежда биодизел и то не само за собствени нужди
    не съм сигурен но дочух че около 20 стотинки идвал литъра
    за него писаха вече няколко списания
    инсталации за добиване се предлагат от няколко фирми включително и човека от бургас ако искате може да ви я направи в къщи на двора
    правени са експерименти с фолксваген голф 2-ка дизел да работи с чисто олио и то експеримента е от едно известно немско авто издание
    голфа е отишъл до испания и се е върнал след което са го разглобили и не е имал никакъв проблем,а с олиото максималната му скорост е с около 5км в час по висока

нефта на времето е бел супер евтин и за това са го предпочели като гориво
    сега обаче си плащаме прескъпо за тая работа
    арабите ако не беше нефта все още щяха да се разхождат с камилите и то в най добрия случай а не да обикалят с яхти и ферарита скъпите курорти и да се чудят къде да метнат некоя бомба
    терористите ако нямат пари ще са просто едни селски бабаити
    а парите им идват точно от нас
    Цетановото число на биодизела е по високо от това на обикновения дизел, биодизела се произвежда по два начина:
    1.Химически - растителната маса се поставя в противоток на разредител(метанол или бутилацетат) след което се нагрява до 55 С градуса да се отдели разредителя и остане чистото масло.Така се оползотворява около 80 - 85 % от биомасата.
    2.Механически - използва се за малки инсталации тип "гаражен" рапичната биомаса се поставя в най- обикновена маслобойна и се мели - образува се "кюспе" и масло

В този вид може да се използва като добавка към обикновения дизел, като нормата е от 5000 кг рапица излизат около 2000 кг биодизел, за да ги произведете са необходими 10 дка.

Това е от мен поздрави,

Стефан

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
      Ехо!? Нещо се умълчахте!
      Гледам никнат като гъби производители, дистрибутори, чужди компаний инвестират.... Дайте някакви впечатления от първа ръка освен колегата с Шкодата, който според мен е бил доста смел с този нов дизелов двигател! Какви цени срещате, защото аз като чувам цени от сорта на 1.50 - 1.55 без ДДС мисля че си губи смисъла...
      Няма проблеми с биодизела, карах около седмица в чужбина на биодизел - грешка няма.

п.п. баща ми беше налял олио в предишната ми кола - пежо 607 чисто ново беше. Едва отлепваше колата, повече от 3000 оборота не можеше да вдигне. Направо полудях като разбрах защо така. Със сигурност не може да бъде полезно за двигателя.
      VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

на моя нисан съм изгорил сигорно 2тона био дизел.в началото се наложи да сменя фелтъра за нафтата защото се задръсти веднага.но после нямаше проблем.един приятел произвеждаше био диз.от него се снабдявах.в началото го правеше от рапичено масло и вървеше много добре зимата пали по добре от нафта и не мръзни .дима от аспуха е по малък от този на нафтата.цената 1лев.накрая този който го произвеждаше взе да го прави от преработено олио .вземаше от мак.доналдс. и тогава стана проблем филтара се запуши после 2ри.взе да не пали и накрая пак съм на нафта.та мисалта ми е че био дизел от преработено олио не е качествен . а от рапичено масло става .

Коментар

И аз зареждах по едно време миналото лято с биодизел - малко повечко пуши и намирисва, а и цената беше само с 10ст на литър по-евтино та прекратих експеримента.
          ONROAD & OFFROAD ONLY WITH ALLWHEEL PERMANENT DRIVE

Коментар

Баща ми има кафене в квартала и лятно време пържи цаца и картофки.

Втора година идва един човечец да взима старото олио от фритюрниците

Каза ,че хубаво го прецежда и меша с нормална нафта 1 към 1 и е доволен.
            Договорили са се с дъртия 5 бидончета олио = 1 бут. ракийка със салатка
            И двамата са на кяр, и този дето ползва олиото и баща ми.
            Оказа се ,че по измислените закони в БГ , отработеното олио няма какво
            да го правиш !!! Неможе да го изсипваш в канализацията и само го събираше.

Коментар

Здравейте на всички,

На посочения по долу линк може да намерите информация относно инсталации за производство на биодизел, както и цени на тези инсталации, най-малката е около 5.600 евро за 1 т/24 h .

Моля администратора да не приема този линк за реклама, той е само с информационна цел към участниците във форума.
              http://www.ecodiesel.pl/produkty-ang.html

Поздрави,
              Стефан

Коментар

• До: Биодизел - може би горивото на бъдещето!

Имам един-два въпроса: какво представлява така нареченото „измиване“ с вода и откъде мога да си купя термометър подходящ за целта- от Пловдив съм. Просто не съм запознат. Ако някой знае нещо по второ->ЛС.

Edit: Аз съм си правил био дизел по рецептата с NaOH и метанол. Обаче не съм включил т.нар. измиване. Карах едно Пежо Партнер 2.0д комън реил и му нямаше нищо,става дума за 3-4 макс 5 резервоара Б50(50:50-дизел:био). Колата даже вървеше без промяна. Тя по принцип припушваше само при форсиране и при ускоряване (на пета при около 3500об/мин). Чудя се как дори при настъпване при други обстоятелства не пушеше. Страшни са тия HDi двигатели.
                Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Биодизел е добре,но защо не ВОДА,как мислите да се загубат толкова милиони от продажбата на петрол,има толкова много технологий,но не са изгодни за някои хора.Този човек патентова дизаина,няколко седмици след това умря и още не могат да разберат как.http://www.youtube.com/watch?v=6Rb_rDkwGnU

Коментар

Първоначално публикуван от alexi2828 Преглед на мнение
                    Биодизел е добре,но защо не ВОДА,как мислите да се загубат толкова милиони от продажбата на петрол,има толкова много технологий,но не са изгодни за някои хора.Този човек патентова дизаина,няколко седмици след това умря и още не могат да разберат как.http://www.youtube.com/watch?v=6Rb_rDkwGnU
                    Преди десетина години Българин .май професор по нещо беше по телевизията го даваха как пали вода.
                    Е нищо не се чу повече.Защо ли.Този монопол на нефтените производители къде ще иде.
                    Совалките нали вървят с водород.H20=Молекулата на водата.Разгражда се и се получава гориво.
                    Гледах по дискавъри за използване на комети за гориво на космически полети и идеята беше да се вземе замръзнала вода от кометата и да се ползва за гориво.
                    Мисля че ползването на вода вече някъде е разработено НО.
                    Къде и как и след колко време не се знае.Докато монопола падне.

Коментар

Здравейте,
                      Стартирам проект за конвертиране на отпадъчни мазнини във биодизел.
                      Всеки желаещ да намали вредните емисии породени от изгарянето на минералното дизеловото гориво може да се включи в кампанията.
                      ...
                      Последно редактирано от Ясен; 18-06-09, 12:26. Причина: търговийка не на място

Коментар

Я сподели малко по-задълбочено: Къде,как,кога,колко??? Може пък и да се включим.
                        Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                        Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                        Volkswagen Bora AKL

Коментар

Здравейте! Сефте се включвам. От една седмица имам OPEL FRONTERA! Двигател 2,2 дизел, OPEL EKOTEC! Някой може ли да ми каже дали ще работи с биодизел?

Коментар

Някой може ли да ми каже от къде да си заредя биодизел за района на София.
                            EXC TPI 2019

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
                              Я сподели малко по-задълбочено: Къде,как,кога,колко??? Може пък и да се включим.
                              Разработвам установка за производство на Биодизел.
                              Така че всеки който разполага с някакво олио, след преработката му може да си вземе определена част в биодизел.
                              Няма точно определен процент, защото добива и разходите варират според качеството.

Коментар

Колеги,
                                Аз от 5 години карам със биодизел които сам си произвеждам и ако някои има някакви въпроси относно биодизела нека ме попита.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X