Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тедо /LJ73/
    отговори
    От: Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

поръчах си от е-бей филтърни торби, че имам 2 туби с доста замърсено масло... според продавача, могат да се перат и "да филтрирате хиляди литри с тях"... Само не знам като ги изпера, мазната вода къде ще отиде... Имам познати с автосервиз и са ги задължили да си монтират някакви маслоуловители за канализацията...

Остави коментар:

• racer92
    отговори

В началото на темата беше поставен въпросът колко фино чистят горивните филтри. Някой има ли информация колко фино почистват маслените центрофуги на тракторните двигатели?

Остави коментар:

• Roninn
    отговори

Аз...на 100% масло само !

Остави коментар:

• shtangii
    отговори

Някой карал ли е на масло през зимата?

Остави коментар:

• shtangii
    отговори

Привет,искам да попитам дали ше има някаква опасност за ровер 825 SDi ако го карам с изгоряло масло? Колата е стандартна система за впръскване но е с борд компютър ? И още един въпрос продават ли се някъде в бг такива филтри които е постнал j1v?

Остави коментар:

• Тедо /LJ73/
    отговори

сложи му за извънбордови двигатели - 23лв/л е на Quicksilver

Остави коментар:

• Roninn
    отговори

Нямам подгряване в филтъра,само с масло върви по меко,пали еднакво,работи по тихо,завчера в петък приключих с всички запаси от масло и се наложи да напълня резервоара с нафта,2.66 лв./лит.Цял ден ми беше криво.Джипа го имам от над 3 г. и за пръв път разбрах че му работи жълтата лампа за резервата.Та с нафта чука като истински дизел,трябва да му бутна 2т обаче не за моторни резачки,не го харесва и губи мощност от него,поне на хускварна !

Остави коментар:

• The Back Bone
    отговори

Много е важно какъв е двигателя. Джипката ми имах чувството, че и блажна боя да и сипя, ще я изгори, мерцедеса на братовчед ми и той същия, въпреки че е от балканската война. Ровър-а ми гори всичко, ама много муден става, минимално количество масло или олио да му капна и веднага почва да се усеща, че не иска да върви, много бавно вдига обороти. Забравих да кажа, че джипката бе с филтър с подгряване с ПТЦ.

Остави коментар:

• Roninn
    отговори

При мен не пуши на 100% масло,само като е студена пропушва с една идея повече,но това първите 1 мин.

Остави коментар:

• Тедо /LJ73/
    отговори

по метода на утаяването подготвих и сипах в баничарката 3л масло на 20л нафта - няма никакви индикации за разлика във вървенето и пушенето /не пуши/ засега...

Остави коментар:

• Grigoroff
    отговори

В момента горя 70:30 масло:дизел.Иначе започва да пуши с повече масло...Та в този ред на мисли,някой от вас да е пробвал с различен аванс на помпата,при гориво масло,дали няма да работи по добре?

Остави коментар:

• Roninn
    отговори

Това с компресора е идея,аз до сега само го утаявах без филтрация.Филтър горивен не съм сменял,нося резервен за всеки случай.

Остави коментар:

• Grigoroff
    отговори

Здравейте,чета отдавна във форума,но се регистрирах скоро и то точно по повод тази тема,и то за да споделя моя опит с каране на отработено масло.Доста неща от тази тема ми помогнаха,та ще споделя и как аз процедирам.Маслото наливам първо в един варел,208л,там се утаява няколко до 10 дни,зависи дали разполагам с други количества .После го прехвърлям в друг,чист варел,с ръчна помпа,като смукатела оставям около 30-40см над дъното.В другия варел пак няколко дни за утаяване.На него съм направил така:на малката капачка на варела има отвор,през който минава тръба с диаметър 8мм,стигаща до 30см над дъното на варела,заварена е горе за капачката и стърчи 10см. нагоре.На нея със скоба е захванат маркуч ,който отива в горивен филтър за дизел Фолксваген с два отвора отгоре-вход и изход.От изхода-в тубата-колата.На голямата капачка на варела съм направил отвор 14мм,сложил съм винтил за джанта.Надувам варела на 0,8-до 1 атм.От налягането маслото само излиза,мисля,че е ясно.Колата е БМВ 525тдс,Е34.Първо минах 500км,филтъра не се запуши,но го смених превантивно.От тогава 6000км,без проблем засега.Маслото на самия ДВГ смятам да сменя на 8000км,като не знам дали е нужно,просто мисля че от съответното гориво миже да има повече отлаганя.Държа да подчертая,че по принцип се занимавам с БМВ и имам достатъчно части по горивната система,за да експериментирам без да се притеснявам.

Остави коментар:

• The Back Bone
    отговори

Не помня къде съм писал, това ми е проблема. Не виждам какво общо има филтрирането с твоя проблем. Аз като е много студено на жипката проблем не съм имал никога с каране на масло.С филтриране съм пробвал няколко метода. Първия е 200 литров варел с бутална помпа, маркуч и горивен филтър и помпа като откачен. На десетия варел се отказах. Втория вариант е с туба,после бидон с гърло с резба, на което завих помпа от градинска пръскачна, на чучура на бидона маркуч с филтър. Помпата помпи въздух който избутва маслото. Ако препомпиш-гърми и прави всичко мазало. И това отпадна като вариант. Сега е най-лесния начин. Бидон на дъното на който има цопната маслена помпа от волксваген транстортер. Помпата се крепи за горната част на бидона с две дълги шини и болтове, а самата помпа е на дъното. От помпата пак маркуч и филтър. Има за вала на помпата заварен четириграм който въртя с една дрелка. дебита е 10л за 2 мин. Пробвал съм и със зъбна помпа за дрелка, ама иска високи обороти и да е пълна с масло предварително. Маслото първо го прекарвам през филтър за боя 190 микрона, че иначе горивни филтър ( 2 микрона) заминава много бързо.

Остави коментар:

• Roninn
    отговори

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
    .. Аз в няколко теми в този форум съм описал много методи за прецеждане на маслото, пуснал съм и снимков материал, споделил съм и моят опит с филтрите.
    Би ли споделил къде точно,че живо ме интересува ,след около половин тон ,може би и тон масло,имам само един проблем,при 100% масло в резервоара,не ми отваря стоп клапана на ГНП -то на студено,след загасване,маркуч с чиста нафта за 1-2 мин. и фуния да засмуче,пали от четвърт оборот,ако я оставя с масло,подгряване с духалката на ГНП-то за около 20-30 мин. !

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
X