Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• phenyx
    отговори
    От: Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

аз искам да попитам дали някой е пробвал да загрява маслото преди помпата (с подгряващ филтър за гориво от охладителната система),имам един ,който е направен да загрява антифриза чрез изгорелите газове и ме притеснява ако го използвам с масло дали неможе да се подпали? Целта ми е да следкато загрея маслото да стане по-рядко и си мисля че ще по-добре?

Остави коментар:

• Roninn
    отговори

При мен пали без разлика на 100% масло,колега виж си компресията,две седмици карах в странджа само на масло,на тръгване към пловдив на петолъчката заредих нафта щото маслото свърши.

Остави коментар:

• Тедо /LJ73/
    отговори

Това е най-важният въпросТ в случая...

Остави коментар:

• Ясен
    отговори

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
    Основният въпрос в схемата е "Ще спечелим ли от цялата работа?" ...
    Ти много прагматични въпроси си задаваш.

Познавам бригада (по-правилно е да се нарече организирана престъпна група), която се занимава с утилизация на изоставени (или привидно изоставени) метални конструкции. Искат непонятни пари, за да свършат нещо. Но моментално се задействат от сакралната фраза "желязото ще е за вас" и работят 3-5 пъти по-евтино.

Всички ние сме малко цигани. Аз непрекъснато се боря с циганията у себе си, а някои не се напрягат толкова.

Остави коментар:

• g_n_l
    отговори

Основният въпрос в схемата е "Ще спечелим ли от цялата работа?"
    Ами масло имам, а голфа януари му изтича винетката, февруари гражданската, а март прегледа... Ако ме изкара до март, и после айде за вилици и лъжици

Остави коментар:

• Тедо /LJ73/
    отговори

Основният въпрос в схемата е "Ще спечелим ли от цялата работа?" или икономисано ще отиде за ремонти след това... Аз изгорих 30-ина литра масло и дадох 90лв за почистване на дюзи...
    За мен си реших, като се затопли времето да започна да слагам 15-20% масло, не повече...

Остави коментар:

• Ясен
    отговори

Първоначално публикуван от g_n_l Преглед на мнение
    Ей, запали! Вярно че от 4-ия 5-ия път ама запали Значи може да се увеличи лееекичко нафтата в рецептата
    Значи може и да се намали

Като пилотите на претоварения самолет - 30м преди края на пистата самолетът се вдига и си казват "можехме още 150кг да натоварим".

Остави коментар:

• Тедо /LJ73/
    отговори

Първоначално публикуван от danail_3 Преглед на мнение
    Точно на този мотор на форд - стартирането никак не му е силна страна, каквото и да му сипеш в резервоара. И това при напълно изправен двигател, ако пък му изгори някоя подгревна свещ или се е поизносил, паднат ли температурите, въобще и не трябва да си прави илюзията човек, че ще може да го "запали" по човешки начин. За сметка на това пък от към икономия, сегашните ХДИ, ТДИ, ДЦИ и не знам си още к'ви изгъзици могат само да му завидят!
    Съвсем случайно го купих, но за една година съм се "запознал" с особеностите на 1.8Д... Освен, че започна да пали осезаемо по-трудно, когато прекалих с отработеното масло /около 40-45%/, колата започна и да пуши при настъпване на газта... Спрях да слагам масло, изчистих дюзите на стенд и сега не пуши дори на високи обороти с пълна газ... Пали лесно, но не "от раз", а иска 10-ина секунди да повърти и да "прекюфка"... Изкарва малко бял пушек и веднага изчиства... Това е най-бързо загряващата кола, която съм имал /конкуренция й правеше само Санта Фе-то V6 бензин/... За 1км влиза в "зоната" и има парно!

Между другото, като го купих от Франкфурт, имаше зелена лепенка за емисии /че може да се движи в центъра/...

Остави коментар:

• danail_3
    отговори

Малко ме съмнява - при мен (форд 1.8Д 60кс) с 30% масло започва да пали осезаемо по-трудно (гасне, прекъсва, пуши здраво първите 30 секунди)... От 2-3 седмици спрях да слагам масло и паленето веднага се нормализира... На 100% масло (което е в пъти по-гъсто от нафтата) не съм убеден, че въобще ще запали при минусови температури...
    Точно на този мотор на форд - стартирането никак не му е силна страна, каквото и да му сипеш в резервоара. И това при напълно изправен двигател, ако пък му изгори някоя подгревна свещ или се е поизносил, паднат ли температурите, въобще и не трябва да си прави илюзията човек, че ще може да го "запали" по човешки начин. За сметка на това пък от към икономия, сегашните ХДИ, ТДИ, ДЦИ и не знам си още к'ви изгъзици могат само да му завидят!

Остави коментар:

• g_n_l
    отговори

Ей, запали! Вярно че от 4-ия 5-ия път ама запали Значи може да се увеличи лееекичко нафтата в рецептата

Остави коментар:

• g_n_l
    отговори

"Сиромашки коктейл" -> 9л. отработено двиг.масло, 2л. хидравлично масло, 3л. газ за осветление и 3л. нафта сипах на голфчето вчера
    През деня на топлото като че ли нямаше проблеми нито с паленето, нито с вървенето, но утре рано сутринта ще видя как ще я подкарам. Добре че живея на баир

Остави коментар:

• boby1105
    отговори

Първоначално публикуван от fanfan Преглед на мнение
    Тц,нямат защита .Говоря за масово използваните трафа с разширителен съд от Кистендил.Точат ги вечерта на нула те си бачкат и до сутринта думкат.
    Хванали са му цаката явно. Бързо се специализират , но докато не се опече някой ....

Остави коментар:

• fanfan
    отговори

Тц,нямат защита .Говоря за масово използваните трафа с разширителен съд от Кистендил.Точат ги вечерта на нула те си бачкат и до сутринта думкат.

Остави коментар:

• Ясен
    отговори

Темата е за двигателно масло все пак.

Прочее, той трансформаторът и защита от спадане на нивото на маслото трябва да има. И от прегряване. Ама те много бързо сработват сигурно.

Остави коментар:

• g_n_l
    отговори

А то не трябва ли да има блокировка, която да не позволява да се влиза в трафопомещението ако трафа не е откачен от 20кВ ?

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
X