Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• g_n_l
    отговори
    От: Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Извод:
    10 000 км, ако ги изкараш на масло, защо изобщо да чиситш каквото и да било?
    Даваш старата за желязо и си купуваш нов таралясник, който да може да използва наличното гориво.
    Аз моята даже не заключвам...
    Не че може де

Остави коментар:

• g_n_l
    отговори

Увод:
    На магистрала разлято масло.
    Задава се едно "Ферари", поднася на разлятото петно, удря се в мантинелата, потрошава се цялото; излиза отвътре един брокер, ядосва се, тюхка се но в крайна сметка си казва:
    - Е, няма нищо, ще поработя две седмици и ще си купя ново.
    След малко се задава един "Ролс Ройс" и той се върти, потрошава се, излиза от него арабин, петролен бос, ядосва се и той, тюхка се и в крайна сметка си казва:
    - Е, няма нищо, ще работя една седмица и ще си купя нов.
    Задава се по магистралата един "Трабант", поднася на масленото петно, потрошава се целия, излиза един мъж хванал се за главата и вика:
    - Мама му стара, дванайсет години работих за да те купя!
    Отива при него арабина и го пита учудено:
    - Абе, защо си купуваш тогава толкова скъпа кола?

Остави коментар:

• Ясен
    отговори

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
    Много странна работа. Как ли си го обяснявате това явление...
    Ти пък. Кой те кара да мислиш, че си го обясняват? Тя колата е калпава, истинските автомобили не правят проблеми.

Остави коментар:

• Джамбазов
    отговори

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
    При мен се получи същото.....
    Много странна работа. Как ли си го обяснявате това явление...

Остави коментар:

• Tsvetan
    отговори

Първоначално публикуван от Grigoroff Преглед на мнение
    Така,да споделя малко опит след 6 месеца на отработено масло.Двигателя е 2.5тдс ,М51 на БМВ.Да уточня че по принцип се занимавам с БМВ,та затова и реших да пробвам,части бол.Минал съм около 12000км,през повечето време 70:30 в полза на маслото,а на моменти и 100%.Отначало нямаше проблеми,добре вървеше и не пушеше.С течение на времето започна да намалява вървежа и да пуши повече,като постоянно увеличаваше лошите дефекти.Накрая започна да грее и в крайна сметка успях да го прегрея.Свалих главата и проблема беше виден-този двигател е предкамерен,като почти целите му камери бяха запълнени с нагар,също естествено и по дюзите.Почистих,дюзите на стенд,нови разпръсквачи,сглобяване,прочистване от маслото на горивната система и сега върви екстра...на дизел.Та извода който си правя е,че отработеното масло не е подходящо за двигател с този тип горене.
    На този ДВГ няма да пробвам повече,а на вас успех.

При мен се получи същото...правил ли си опит с подгряване на маслото...дали ще има пак тези проблеми..

Остави коментар:

• chif
    отговори

Тая центрофуга ти ли си я правил или е "купешка" , дай снимка моля.

Остави коментар:

• Scrapheap
    отговори

Филтриране по този начин не става. Идея нямате какво хваща центрофугата, след минаване през два горивни филтъра от 1.9ТДИ.

Остави коментар:

• Тедо /LJ73/
    отговори

За филтриране има специални текстилни филтри - аз си купих комплект 3бр от е-бей за 30-ина лв с доставката - изглеждат като голям чорап (около 1м дълъг и ф40см) - първият е 100, вторият 10, а третия - 2 микрона... Подобно на колегата с БМВ-то и при мен първо беше екстра, после започна доста да пуши и... минах пак на нафта, почистих дюзите на стенд и сега е както преди да започна пробите - не пуши дори на пълна газ... Явно навреме съм го "хванал"... Икономисаните от гориво пари дадох за филтрите и дюзите...

Най-сполучливото приложение на отработеното масло е за печка специално за такова масло!

Остави коментар:

• Scrapheap
    отговори

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
    Първо го прекарай през филтър за боя за еднократна употреба. Струва 18-20 стотинки и е във формата на фуния. Вземи най-финия, мисля че бе 200м. Иначе горивните за дизел са 2м, по данни на нет-а.
    По този начин може да филтрираш гущерите и жабите от маслото....
    Става за предварителна филтрация... преди центрофугата

Остави коментар:

• Grigoroff
    отговори

Така,да споделя малко опит след 6 месеца на отработено масло.Двигателя е 2.5тдс ,М51 на БМВ.Да уточня че по принцип се занимавам с БМВ,та затова и реших да пробвам,части бол.Минал съм около 12000км,през повечето време 70:30 в полза на маслото,а на моменти и 100%.Отначало нямаше проблеми,добре вървеше и не пушеше.С течение на времето започна да намалява вървежа и да пуши повече,като постоянно увеличаваше лошите дефекти.Накрая започна да грее и в крайна сметка успях да го прегрея.Свалих главата и проблема беше виден-този двигател е предкамерен,като почти целите му камери бяха запълнени с нагар,също естествено и по дюзите.Почистих,дюзите на стенд,нови разпръсквачи,сглобяване,прочистване от маслото на горивната система и сега върви екстра...на дизел.Та извода който си правя е,че отработеното масло не е подходящо за двигател с този тип горене.
    На този ДВГ няма да пробвам повече,а на вас успех.

Остави коментар:

• The Back Bone
    отговори

А някой знае ли колко микрона е един маслен филтър. Не може ли първоначално през такъв да се прецежда грубо пък после през горивен.
    Първо го прекарай през филтър за боя за еднократна употреба. Струва 18-20 стотинки и е във формата на фуния. Вземи най-финия, мисля че бе 200м. Иначе горивните за дизел са 2м, по данни на нет-а.

Остави коментар:

• jimito
    отговори

Първоначално публикуван от danail_3 Преглед на мнение
    Точно на този мотор на форд - стартирането никак не му е силна страна, каквото и да му сипеш в резервоара. И това при напълно изправен двигател, ако пък му изгори някоя подгревна свещ или се е поизносил, паднат ли температурите, въобще и не трябва да си прави илюзията човек, че ще може да го "запали" по човешки начин. За сметка на това пък от към икономия, сегашните ХДИ, ТДИ, ДЦИ и не знам си още к'ви изгъзици могат само да му завидят!

Точно от този мотор излезе лафа "Циганин и форд ,зимно време не работят" . От няколко месеца карам един мотокар с двигател перкинс ,ползвам го само да си вкарам техниката в сервиза за ремон и после да я изкарам ,един вид като подвижен подемник ,до сега съм го пробвал с хидравлично и отработено двигателно (чисто без грам нафта) ,проблем с паленето никакъв само малко се засили пушенето ,но и с двата вида масло няма разлика ,разликата идва от към динамика на двигателя спрямо нафта но не е толкова осезаемо .

Остави коментар:

• Scrapheap
    отговори

Първоначално публикуван от Horsa Преглед на мнение
    А някой знае ли колко микрона е един маслен филтър. Не може ли първоначално през такъв да се прецежда грубо пък после през горивен.
    Прецеждам през два горивни и накрая през центрофуга. Бедна ви е фантазията колко мизерия и вода се задържат в нея, след филтрите.

Остави коментар:

• Horsa
    отговори

Остави коментар:

• Ясен
    отговори

Топлообменници масло-вода има, ти кажи какво е това дето загрява антифриза от изгорели газове, че ми стана интересно.

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
X