Първоначално публикуван от quadra
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Автомобилни газови системи
Свий
X
-
-
Аз пък съм решил проблема с въздуха с помощта на клапата на възд. филтър за топъл и студен въздух. Закрепил съм една пружина на лостчето COLD/HOT и при по високи обороти въздушният поток преодолява пружината и си смуче колкото иска. На ниски се затваря.
В резултат на това имам оптимален разход и мощност. И аз съм привърженик на щуцерите, но дори с тях при мен се наложи редуциране на въздушния поток. МИсля, че тази схема би работила и в случая на Йори. Според мен там е най- добре газта да се вкара непосредствено преди дроселната клапа и да се варира с въздуха на входа на възд. филтър. Така контролирайки подналягането ще има лесен старт и оптимални характеристики. Проблемът е избора на пружина с подходяща дължина и твърдост."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Ти си направил най-елементарен смукач. А при Йори проблема както каза Стефан е от недостатъчно подаване на газ течна фракция още на входа на изпарителя. Всички клапи са дросели. И тръбичките също. Ще трябва да постигнем по-голям поток течна газ до изпарителя. По думите на Йори ако надуеш бутилката с по-голямо налягане проблемите се оправят - така че това е проблема.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Първоначално публикуван от quadraТи си направил най-елементарен смукач. А при Йори проблема както каза Стефан е от недостатъчно подаване на газ течна фракция още на входа на изпарителя. Всички клапи са дросели. И тръбичките също. Ще трябва да постигнем по-голям поток течна газ до изпарителя. По думите на Йори ако надуеш бутилката с по-голямо налягане проблемите се оправят - така че това е проблема.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Yordan KolevПървоначално публикуван от quadraТи си направил най-елементарен смукач. А при Йори проблема както каза Стефан е от недостатъчно подаване на газ течна фракция още на входа на изпарителя. Всички клапи са дросели. И тръбичките също. Ще трябва да постигнем по-голям поток течна газ до изпарителя. По думите на Йори ако надуеш бутилката с по-голямо налягане проблемите се оправят - така че това е проблема.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Нещата са по трагични от колкото си мислех. Нещо съм объркал сметките. В действителност в момента карам с еквивалент на отвор 35мм, а най добре вървеше с отвор 33мм. Всеки милиметър е от голямо значение и се усеща чувствително. Когато отвора намалява се повишава чувствително мощността при ниски обороти от сорта на около 700-1500. Когато увеличавам отвора работи малко по добре на високите 3000-4500. На място лесно вдига до 7000, но не и в движение.
Пускам малко снимки за яснота.
Този двигател е със система мотроник. Компютарът сам определя момента на запалването посредством датчик разположен до предния маховик който е набразден със зъби. Празния ход също не се регулира. Компютарът го задава чрез моторче за празен ход. Аз обаче открих чисто механичен начин той да бъде коригиран в случай на нужда. По надолу ще обясня.
Изпарителят е електрически на Ловато модел Майор. Имам спомен че го даваха до 190 киловата.
Ето какво представлява "плочката". Винаги съм знаел, че колкото повече въздух се вкара в един мотор (със съответното количество гориво) толкова по голяма мощност се постига. Според схемите които съм гледал за конструкцията на реактивни двигатели стигнах до извода че трябва да се направи нещо подобно. Димата затвърди моето мнение и по негова схема направихме ето това устройство.
Направихме отвора първоначално 49мм и се наложи да го понамалиме. Сложихме вътре един "куршум" (34мм) и го фиксирахме с 3 спици от колело.
Оставихме едно малко прагче на алуминиевия корпус за да не всмуче мотора полиамида.
За съжаление нищо не постихнахме с цялото това творение. Не ускорихме повече въздушния поток и разбира се джипа не тръгна по добре. Ето първия смесител който използвах и с който сравнявах. Първоначално беше само с два щуцера. После добавихме още два и пуснахме по тях газ от друга бутилка. Направихме следния тест. Отидохме на стръмна улица за да може да забавим процеса на тъпчене при високите обороти. Когато двигателят достигаше 3500 оборота отваряхме крана на допълнителната бутилка от която излизаше газова фаза. Очаквахме, че товарен влак ще ни тресне отзад, но за съжаление стана обратното
Ето го мотора за празния ход. Като всеко механично устройство и то се разваля. В случая проблема идва от замърсяване. Сигурно си спомняте как цяло лято имах проблеми с паленето и празния ход. Дразнещо гаснеше непрекъснато, менеше оборотите, а като пуснех климатика не можеше да се кара. Трагедия.
Разкапсоловах моторчето за почистване, като предварително го белязах, защото видях, че няма елемент за фиксиране. След отстраняване на гумените детайли последва промивка с кореселин. След като разгледах принципа му работа ми дойде идеята да пробвам чрез завъртане на единият корпос в другия да променя сечението на отвора който се получава след заработването на стъпковия ел. мотор. Резултата беше, че получих префектния реглаж за празен ход. След кратка настройка постигнах нещо наистина перфектно. Вече нямам никакъв проблем с празния ход и паленето дори и на климатик, а когато го включвам и изключвам не променя изобщо работата на двигателя.
Коментар
-
Йори,при плочката с четирите щуцера,газта от втората бутилка преминава ли през втори изпарител?Ако не, не влиза ли като течна фаза,следователно не замръзва ли веднага?Ако минава през съществуващия изпарител то той не играе ли роля на дросел,лимитиращ дебита на газта?Гори ама въри к'о мързи ви да наливате ли?
Коментар
-
Мда. Каша.
Вие наистина ли сте правили такова сопло?Такива неща работят от околозвукови скорости и нагоре. За по-лесно трябваше да започнете направо с управляем конус
)) Да откриете пулсациите във въздухозаборника, да се удивите, да прочетете и теорията на ракетните двигатели, да се зарадвате, да измислите още десетина криви тръбички право за бижутерския магазин, да се учудите още повече, да видите с кое винтче се регулира качеството на карбуратора, да прочетете паспорта на редуцирвентила, да ...
Творчество ...
Какво значи еквивалентен отвор? Към какво е нормиран?
Коментар
-
Re:
Първоначално публикуван от FDevilПри този мотор най-добре е газов инжекцион (на моята Вектра съм с такъв - Руски).
Обаче ще се върже скъпичко
Крайният резултат се доближава максимално до поведението на мотора с бензин.
На този етап ще се опитам да подкарам както трябва системата с изпарителят и ако се убедя, че не става за тази кубатура ще мисля за връщане на бензина или газов инжектор.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Plamen LilovЙори,при плочката с четирите щуцера,газта от втората бутилка преминава ли през втори изпарител?Ако не, не влиза ли като течна фаза,следователно не замръзва ли веднага?Ако минава през съществуващия изпарител то той не играе ли роля на дросел,лимитиращ дебита на газта?
Коментар
-
Първоначално публикуван от СтефанТворчество ...
Какво значи еквивалентен отвор? Към какво е нормиран?
Еквивалент значи че не е ф35 а площа между "куршума" и тръбата. Изваждаш от площа на отвор ф49 дебелината на "куршума" ф34 и получаваш колко е площа на останалата дупка. После я делиш на 3,14 вадиш корен квадратен и умножаваш по 2. Дали е кръгла квадратна или каквато щеш разлика няма, върви еднакво. Иска само едно, точно определен брой квадратни милиметри.
Коментар
-
Малиииииииии колко нещо сте изписали! Йори, ела да те заведа при моя човек да ти реши проблемацията. Направиха ми пикапа смърт! Върви та се неудържаКарам с единия крак на газта и другия на спирачката
И аз имах твоя проблем - решението беше смяна на тръбичката от бутилката до изпарителя с по-дебела, отваряне и качествено разпробиване на отворите на сондата и замяна на електро вентила с такъв за heavy duty. Мога уверено да заявя, че върви ако не по-добре то поне като на бензин!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар