Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо съвременните автомобили са пълен shet - не е случайно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Защо съвременните автомобили са пълен shet - не е случайно

Първоначално публикуван от nissan_gr Преглед на мнение
    Тази тема беше за друго, нова или употребявана сме нищили в друга тема. Ако ми остане време, ще напиша и малко по-реална сметка за цената на километър, защото споделената горе не е много издържана.
    Така е за темата...
    Аз бих попитал, дали тия новите, ще са поне толкова използваеми след 25-30 години, колкото сегашните стари на такава възраст и незнаен пробег?!
    Вярно, не са много моделите на 25-30 години и на над 400 хиляди километра поне, от които да има доста използваеми и сега, но пък все пак има такива.
    От сегашните дали ще има?!
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
      Така е за темата...
      Аз бих попитал, дали тия новите, ще са поне толкова използваеми след 25-30 години, колкото сегашните стари на такава възраст и незнаен пробег?!
      Вярно, не са много моделите на 25-30 години и на над 400 хиляди километра поне, от които да има доста използваеми и сега, но пък все пак има такива.
      От сегашните дали ще има?!
      Аз все си мисля, че ще има. Колко като процент в сравнение със сегашните, а и дали ще са от същите марки вече не е толкова ясно и на мен ми изглежда, че ще са доста по-малко. А и все пак зависи до каква възраст ги смятаме за сегашни.
      Последно редактирано от nissan_gr; 22-05-19, 17:57.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
        Тия сметки са валидни, само при условие, че времето ти и комфорта ти, както и този на семейството ти, не струват нищо. Преди време бях готов да ги жертвам за икономии. Вече не съм. Разбира се, човек се простира и според чергата си.
        А ако пък минаваш 40-50 хиляди километра на година, то сметките са съвсем други.
        יעבור
        «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
          С други думи : хем к@ро у ду@е , хем душата у Рая . Е и аз така искам
          Защо мислиш, че не е възможно? На ти няколко примера за здрави, евтини и имащи душа коли-
          1. Имам W140 S500, няма и една заплата кола, здрава до безобразие кола, с осмака си върви прилично.
          2. Наскоро купих Секвоя от първата генерация. Няма и две заплати кола. Правена на базата на Ланд Круизер /ама с по-голям багажник/. Няма да пиша колко е здрава 100 серията на Ланд Круизер. С подобрения V8 4.7 върви /като за джипка естествено де/.
          3. Имам от нова 20 годишна Сивик. Вече не е и половин заплата пари. Ползва се от време на време. За 20 години- един лагер в трансмисията. Харчи малко, ама понеже му лек задника, тръгва като я сриташ.

Та с две думи- имам си лимузинеста кола, имам си джипка с 3 реда седалки, имам си и икономична кола. И всичките здрави, евтини, и вървят прилично. И не си късам нервите с компютърчета, дилъри и разни такива. Аааа, и не си късам джоба с ламарини.
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
            А ако пък минаваш 40-50 хиляди километра на година, то сметките са съвсем други.
            Естествено.

Коментар

40-50К (средно) и в Европата не минават спряганите в темата. Тогава местим към ,,какъв бус да си купя- френски или три пъти по- скъп". Тогава вече съм за по- скъпия/та.
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                40-50К (средно) и в Европата не минават спряганите в темата.
                Ооо, минават, особенно в Германия.
                יעבור
                «И това ще мине»

Коментар

Аз карам 10000 на година, ама половината ги карам в сняг, лед и вятър в средата на нищото. Нямам и резервна гума, че шансовете сам да я сменя при минус 20 са никакви. Обаче има телефонен номер на каишката на ключа и като звънна идва който трябва и ми решава проблема. Безплатно. За времето докато чакам, имам две одеала в колата,гризини и фенери. И гледам да има ток в телефоните. Другото не е моя грижа.

Пак да кажа - всеки според чергата. Не е като да не съм поправял кола и в пек и в мраз на млади години и да съм карал дърта малолитражка на газ заради 2 лв. разлика на 100 км.
                  Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Ще е интерсно да чуя аргументите ти.
                    О, не е нужно даже да говоря. Достатъчно е да се разходиш за 1-2 часа по Софийските улици и да видиш какво отделят 20% от автомобилите през ауспуха си.
                    Нямам вграден сензор, но допускам, че щом мога да го видя ясно, нещо не е наред.

Коментар

Това не е само в България.
                      И има голяма вероятност да се промени скоро.

Коментар

Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
                        О, не е нужно даже да говоря. Достатъчно е да се разходиш за 1-2 часа по Софийските улици и да видиш какво отделят 20% от автомобилите през ауспуха си.
                        Нямам вграден сензор, но допускам, че щом мога да го видя ясно, нещо не е наред.
                        А пък ако сравним въздуха в София отпреди 30 години и сега и количеството автомобили бихме и помислили дали сме в ЕС.
                        П.С. Миналата нова година бях в Кайсери, Турция. Милионен град. Въздуха е отврат, колите пушат, главата те цепи. Ама не са в ЕС.
                        יעבור
                        «И това ще мине»

Коментар

Тия сметки са валидни, само при условие, че времето ти и комфорта ти, както и този на семейството ти, не струват нищо. Преди време бях готов да ги жертвам за икономии. Вече не съм. Разбира се, човек се простира и според чергата си.
                          Както съм коментирал в друга тема, времето ми има съвсем точна цена на час и използвам тази ставка за изчисление на смисъла в някакво негово вложение.

Винаги има риск кола да те остави на път, въпреки, че ми се е случвало веднъж, с най-новата кола която карах. Решението е - пътна помощ с пакет (50-60лв. годишно) и няколко часа семейно неудобство.

Принципното ми решение е да правя скъпоструващи ремонти на 20-годишните коли, които купувам (7-10к) при които сменям всичко по окачване, спирачки, ключови агрегати и пр. Работя предимно с оригинални части (Мерцедес) и проверен майстор в провинцията. Ремонтът отнема ок. 4-6 седмици.
                          После - карам
                          Винаги има какво още да се прави, но обикновено е 3-4 пъти годишно, по-дребни неща.

Коментар

Това не е само в България.
                            И има голяма вероятност да се промени скоро.
                            Вероятно не е, въпреки че не съм виждал никъде другаде такава гадост (в ЕС), а съм бил в поне 25 града от ЕС.

Скептичен съм, че ще се промени ефективно, но може и да греша.

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                              Ооо, минават, особенно в Германия.
                              Аа, тук говорим за нещо дето ти вози задника. Ако с работната не се храниш и я платиш до 150-200К сметката е друга.
                              А тези простотии се правят от името на всички ни.
                              Даника
                              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Проблемът е във възприятието. Преди години исках да имам кола. Сега искам да имам на разположение нещо, с което да се возя когато ми е нужно с определен комфорт, да ходя на пазар, да се кефя да го карми т.н. Това въобще не означава, че искам да притежавам кола.
                                Ако искам кола заради притежанието на кола, сигурно ще си купя нещо такова и ще си го имам и правя като хоби.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X