Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо съвременните автомобили са пълен shet - не е случайно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Защо съвременните автомобили са пълен shet - не е случайно

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    ...
    Може и да е така. Освен ако за "фал" по твоя вина не раздават наказания, и при няколко такива да се изтъркаляш надолу в йерархията...
    "Намиращият се в ареста бивш главен изпълнителен директор на Audi Руперт Щадлер може да получи прощален бонус от VW Group в размер на 7 млн. евро" (ако не бъде осъден)
    надолу при "отговорните фактори" не е много по различно.

В същото време, когато проектират "нов" двигател, винаги стои въпроса с патентозащитеността му (иначе или трябва да плащаш такси, или всеки може законно и безплатно да те копира)
    Та си представи задача:
    Трябва там с оная ролка/механизъм да измислите нещо да става за защита на "нов полезен модел". Нужно е да покрива гаранцията, по-важно ни е да мине за ново и само наше.

Последно редактирано от DBRS; 16-05-19, 09:01.
    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
      ....
      Само за справка, имах кола 84 набор само до преди няколко години. Знаех устройството на сън да ме пипнеш.
      Не се заяждам, но познанието идва с проблема, не само за колите Не си ли имал неща, от които си се отървал само защото вече са ти омръзнали по една или друга причина, а не поради нужда от ремонт или брак? Имал съм 5годишна кола, която своевременно реших да не уча наизуст и друга на 34г, за която нищо конкретно не знаех
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
        Всичко което си написал е вярно, с изключение на цената, защото пазара само се разраства и инфлацията няма нищо общо. То и айфоните за по 2к, ама се купуват като топъл хляб.

Друго не виждам какво му е лошото. Казва се прогрес. По-точно каклкулации, добър маркетинг и технологични иновации.
        Не разбрах кое не е вярно - че цената на автомобил от един и същи клас нараства изпреварващо на инфлацията ли?
        Мога да се аргументирам с факти.

А относно цените на различни потребителски стоки и тенденциите им, не виждам връзката.

Освен технологичният прогрес (с изключения на етапа, след който е самоцелен - напр. да виждам колата си отвън, с 3D рендиране), другите два компонента далеч не винаги могат да се причислят към прогреса.
        Щото, с добър маркетинг мога да стимулирам децата да пият енергийна напитка ежедневно, но това не е прогрес в моята ценностна система.

Коментар

Теорията леко издиша. Логично е производителя да полага усилия ти да останеш доволен като клиент, и когато решиш да смениш автомобила, да отидеш пак при него, за да ти продаде поредния кокошарник за 30к. пари, а не конкуренцията му да ти продаде такъв...

При оперативен лизинг няма място за подобни сметки като цена на която можеш да продадеш автомобила. След приключване на финансовите взаимоотношение, той не става твоя собственост. Ако го шитнеш, ще те заключат!
          Тука една забележка имам по частта с оперативния лизинг.

При оперативен лизинг именно остатъчната цена има значение. Ако след три години остатъчната цена на автомобила е 0, това си е финансов лизинг - платил си цялата кола. Има смисъл от оперативен лизинг, когато остатъчната цена не е 0. Колкото по-висока остатъчна цена, толкова по-изгодни условията на оперативния лизинг. Плащаш само разликата между цената на новата и цената на колата към края на оперативния лизинг.

Като цяло винаги има значение каква е остатъчната стойност. Най-малко за производителя, защото на него му е по-евтино изначално.
          Последно редактирано от nissan_gr; 16-05-19, 09:44.

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
            Какво значи набутал?
            Те нещата си стоят кротко по магазините и си чакат.Никой на сила не те кара да се набутваш.
            Решението е едно единственно.Гората и там седиш.
            Е то затова се казва да се набуташ Не да са те набутали насила. Щото со зор и нас со тебе мое...

Коментар

Първоначално публикуван от nogopechen Преглед на мнение
              Аз се прехранвам чрез ремонт на електроинсталации на МПС-та, от новите.
              Няма лошо,щом има добре отворена ниша,трябва да се заема!!!
              (С това изказване ми напомняте случка от преди години, когато приятелче докара Астрата (2.0 дизел-2004г) за диагностика и се оказа ,че проблема не е в дебитомера ,а в проводниците, на които изолацията се нарушила(изглеждаха като "захаросани") и кабелите "контактуват". Временно изолирах част от снопа и остав их той да се занимава с цялостната "профилактика" (добър електротехник е -поддържа гаранционни хладилници,печки.....към верига магазини). След като огледал и други участъци в ел.инсталацията се отказа от "намеса"-кара я още година и паркира "паметника" до къщата си.. Така и не разбрах какво се е случило с изолацията .... за 12г. )

Коментар

Според мен новите автомобили се усложняват умишлено ,с цел да се ремонтират в оторизираните сервизи от ,където идва и по-голямата печалба (а не от продажбата на самия автомобил )И по някога в стремежа си за прекалено усложняване се получава издънка
                Amway,BMW F 650 GS,OPEL Omega 2.6 ,Wartburg 311(1000) 63г.

Коментар

А според мен, аз си купувам автомобил, за да го карам, а не да го правя. И освен от чисто любопитство, не виждам друга причина да се интересувам как е правен. Не желая да се занимавам да го ремонтирам, честно казано дори смяната на гумите и сипването на бензин и течност за чистачките ми се струва ненужно усилие. Па ако ще целия да е направен от говнолин. Нали ме вози, кефиме как върви и как изглежда и ми пази живота и този на семйството ми?
                  Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
                    Защо напр. в заданието за един от общо трите дигитални дисплея за почти всички бъдещи модели на BWM е заложен разчетен пробег (не е гаранция, та не знам как да го нарека) от 300 хил. км.?
                    ...
                    Това не мога да си представя, че е вярно. Най-вече, защото е тотално безсмислено.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                      Това не мога да си представя, че е вярно. Най-вече, защото е тотално безсмислено.
                      При BWM , може и да е така.

Коментар

Тук е ключЪТ в цялата схема. Няма и 10 години и това ще дойде до тук в пълната му прелест.
                        Дошло е отдавна, и във вида в който съм го виждал, не изглежда като нещо лошо.
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Даже си е удобство, особено за бизнеси, които нямат ресурс след 5 години да се занимават да продават коли.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            При BWM , може и да е така.
                            Може, но е адски нелогично.

О, даже е и много хубаво, но е достъпно за ограничен вид клиенти.

Първоначално публикуван от nissan_gr Преглед на мнение
                            Даже си е удобство, особено за бизнеси, които нямат ресурс след 5 години да се занимават да продават коли.
                            Или да им ги изкупуват на безценица.

Коментар

Може да има нещо, защото СААБ и БМВ с напълно работещ дисплей нямаше, много преди 300К, не е тотал и поне не пречи
                              А тези простотии се правят от името на всички ни.
                              Даника
                              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                                Н... от които си се отървал само защото вече са ти омръзнали по една или друга причина...
                                Тая от 84' е смених след като му беше яко омръзнала.

Не разбрах кое не е вярно - че цената на автомобил от един и същи клас нараства изпреварващо на инфлацията ли?
                                Цените на стоките не се определят от инфлацията а от "pricing" отделите. Щом пазара расте, значи са били прави за цените.

А относно цените на различни потребителски стоки и тенденциите им, не виждам връзката.
                                Има и то голяма. Казва се потребителски тенденции, които са общовалидни в много случаи.

Щото, с добър маркетинг мога да стимулирам децата да пият енергийна напитка ежедневно, но това не е прогрес в моята ценностна система.
                                Говориш за реклама. Тя е една малка част от маркетинга.
                                Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                                Drag Grand Canyon Daily
                                Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                                LZ1JYM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X