Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо съвременните автомобили са пълен shet - не е случайно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Защо съвременните автомобили са пълен shet - не е случайно

Началото да 90-те беше голям шок за народонаселението, как западните коли нямат манивела. Ебаси ужаса ми сега какво ще правим, като не запали? Ще трябва да бутаме? Оказа се, че не е такава драма и се бутат по-рядко от тия с манивелите...
    После дойде многоточковият електрически инжекцион. "Аууу много сложно, тия всичките тоци, какво ще правиш ако изгори нещо", " На това не може да му сложиш газова, ако гръмне трябва да дедеш полвината кола за дебитомер" Оказа се, че инжекциона работи по-стабилно от карбуратора и с една клапа няма никакъв проблем за дебитомера. Подобна беше ситуацията и с газовите инжекциони.
    После дойдеха алуминиевите носачи при VAG B5 палтформата. Това окачване докара безсънни нощи на поколения българи. То не бяха цени от по 1000-2000 лева, па как се троши през 10 000км. Оказа се, че дори и най-бесния китайски комплект от 200 лв си кара по 40-50 хиляди стига да е сменено всичко на веднъж и спазени 1-2 тънкостти.

Общо взето слабо образованият българин го е страх от техническите нововъведения. За дедо волската каруца е била добре, защо и за мен да не е добре.

Коментар

Първоначално публикуван от Kirilpm Преглед на мнение
      Автомобилите, които тук се спрягат за истински повечето добутват до милион километра, че и отгоре като говорим за автомобили на по 20, 30 години и нагоре.Това, че са ремонтопригодни и ремонта не се обезмисля понеже струва два пъти колкото колата, за мен не е нещо лошо.

Ей, пък аз си мислих, че истинските автомобили са на 50-60 години. Знаеш ли какви са ги правили тогава... малий. А преди 100 години?

Само за справка, имах кола 84 набор само до преди няколко години. Знаех устройството на сън да ме пипнеш.

Не разбрах в коя марка си конструктор? Защо там не им обясниш направо как се правят нещата.
      Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
      Drag Grand Canyon Daily
      Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
      LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от ak101 Преглед на мнение
        .....

Общо взето слабо образованият българин го е страх от техническите нововъведения. За дедо волската каруца е била добре, защо и за мен да не е добре.
        И вместо да се учи,търси кусури.“Глей как са го направили тъпаците!?“,“Ти пък,как можа да си вземеш френски(италиански,корейски,японски,американски,румънски и т.н.)кенеф?“,“Само немско,ама и то вече не е като едно време“
        Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

...И няма нищо конспиративно в цялата работа, когато всички в този ценови клас примерно 30 хиялди лева продават подобни боклуци, когато нашия боклук навърти определен километраж и се счупи си купуваме нов боклук в същия ценови клас...
          Теорията леко издиша. Логично е производителя да полага усилия ти да останеш доволен като клиент, и когато решиш да смениш автомобила, да отидеш пак при него, за да ти продаде поредния кокошарник за 30к. пари, а не конкуренцията му да ти продаде такъв...

...Някои са още по напред и смятат единствено колко им струва лизинга за 5 години, или колко им струва на месец даден автомобил, но не са глупави и смятат колко ще могат да му вземат като минат заветните 5 години и решат да го продадат...
          При оперативен лизинг няма място за подобни сметки като цена на която можеш да продадеш автомобила. След приключване на финансовите взаимоотношение, той не става твоя собственост. Ако го шитнеш, ще те заключат!

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
          Ето друго просто и смислено обяснение:

Зад всеки нов детайл стоят премии на внедрилите го. Когато се чупи, кострукторите ще търсят нови решения
          Като се направи "вечен" двигател, скоро някой счети ще забележи че може да икономиса конструкторите на ДВГ
          и те така те
          Може и да е така. Освен ако за "фал" по твоя вина не раздават наказания, и при няколко такива да се изтъркаляш надолу в йерархията...
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

От пиле млеко, ма никой нема да признае, че се е набутал със съвременен отпадък
            После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Отпадък НЕ ма да му се чудиш защо стъпва на 30 бона и за чий нитче вместо болт къде не му е работата
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение

....
                При оперативен лизинг
                ....
                Тук е ключЪТ в цялата схема. Няма и 10 години и това ще дойде до тук в пълната му прелест.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  Отпадък НЕ ма да му се чудиш защо стъпва на 30 бона и за чий нитче вместо болт къде не му е работата
                  Не ми се влиза в излишни спорове с голяма част от членове на форума... но съвремените автомобили са смартфон на колела и една голяма сметка за резервни части... Единственото хубаво е че тия в Горубляне са почти на реални километри, че повече от 200-300к трудно изкарват Сега на по 157 000 не е толкова зле....
                  После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Е точно тая част не се продава от Тойота преправена,а си я купуваш от Комтинентал примерно или Делко с все болта как си трябва да е.

А де,стоя и се чудя това 21 век какво му става

Мойта няма 150 000,малко под тях е,но пък са мили,150 000 километра са нищо за нормална кола,абсолютно нищо,4-5 смени на масло и комплект гуми с накладки,на някои даже ангренажа не се пипа / ако сметнем,че кола с ангренажен ремък е кола/.
                    Ако борбата е да се докаже,че боклук може да издаяни 150 000 километра .......е па може,даже и малко побутване към края да му се наложи то пак може.
                    Нормална кола за мен е нещо което без особени усилия вади по половин милион километра без да се троши много,за разоряване не говорим или за ремонти от рода на 5-6 бона.

Аз съм бедна скрьндза и от коли не разбирам та за това така
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      Както съм споменавал, магарцедес все още продават Г с ръчки по стъклата, без мокет и с отвори по пода за миене с маркуч. Чисто ново. Е, не са по две за лев и нещо не се избиват да ги купуват.
                      Тези са идеални за военните.

Коментар

Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
                        Тези са идеални за военните.
                        За военните отделно. Това е за цивилния пазар. В момента много ги се харчат в Австралия.
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Desert_Ant Преглед на мнение
                          От пиле млеко, ма никой нема да признае, че се е набутал със съвременен отпадък
                          Какво значи набутал?
                          Те нещата си стоят кротко по магазините и си чакат.Никой на сила не те кара да се набутваш.
                          Решението е едно единственно.Гората и там седиш.
                          Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                            Ма верно ли не знаеш?! Пишат ги счетоводители в почивните си дни...

Е то като колите са били истински, основен ремонт се е правил на 50к км задължително. Пред блока де...
                            А, напротив, отлични знам кой ги пише. Не, не са счетоводители, но финансовите калкулации са много по-прецизни.

Не знам какво е “истинска” кола, знам, че ремонтите на всяка следваща генерация автомобили стават все по-скъпи и сложни. Също така, очакваният им живот е по-малък.
                            Което е съвсем логично и очаквано.

Всеки сам за себе си прави сметка какво получава и колко му струва. В това всъщност е въпросът - не дали са по-добри новите коли (са), а каква е цената за потребителя. Включително и за нова кола, чиято цена расте изпреварващо на инфлацията с всяка нова генерация, за сметка на това процента остатъчна стойност в най-добрия случай остава един и същ (категорично невярно за средния и нагоре клас).

Коментар

Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
                              А, напротив, отлични знам кой ги пише. Не, не са счетоводители, но финансовите калкулации са много по-прецизни.

Не знам какво е “истинска” кола, знам, че ремонтите на всяка следваща генерация автомобили стават все по-скъпи и сложни. Също така, очакваният им живот е по-малък.
                              Което е съвсем логично и очаквано.

Всеки сам за себе си прави сметка какво получава и колко му струва. В това всъщност е въпросът - не дали са по-добри новите коли (са), а каква е цената за потребителя. Включително и за нова кола, чиято цена расте изпреварващо на инфлацията с всяка нова генерация, за сметка на това процента остатъчна стойност в най-добрия случай остава един и същ (категорично невярно за средния и нагоре клас).
                              Всичко което си написал е вярно, с изключение на цената, защото пазара само се разраства и инфлацията няма нищо общо. То и айфоните за по 2к, ама се купуват като топъл хляб.

Друго не виждам какво му е лошото. Казва се прогрес. По-точно калкулации, добър маркетинг и технологични иновации.
                              Последно редактирано от Jimi; 16-05-19, 10:36.
                              Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                              Drag Grand Canyon Daily
                              Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                              LZ1JYM

Коментар

На фона на всичкото производствено замърсяване, енергиен дефицит, намаляващи ресурси се бълва непрекъснато всякакво производство, вместо да се увеличи ресурсът му. Просто алчност и недалновидност.
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X