Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо съвременните автомобили са пълен shet - не е случайно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Защо съвременните автомобили са пълен shet - не е случайно

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
    Къде го тоя датчик за качеството на маслото, нещо снимка от нета барем?!
    Ето по-сериозен отговор на въпроса. Това намерих в тази тема, от инструкциите на Фолксваген, което намеква за такъв датчик:

Първоначално публикуван от LongLife Servicing and Castrol SLX Professional Powerflow Longlife III (Volkswagen) Преглед на мнение

Do I have to use LongLife oil all the time?

Yes. If you want to take advantage of the LongLife service regime. Please note that ifthe engine is topped up with more than 1/2 litre of non-LongLife oil between services,the service indicator will come on earlier and the time or distance between serviceswill be reduced.
    Явно колата има как да познае дори такова нещо.

Сигурно само Стефчо масларя анализира по-точно.
    Последно редактирано от nissan_gr; 14-05-19, 11:51.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Нали не мислиш, че им доставя страшен кеф?
      Работата е за изкарване на пари. Кефа се прави на други места.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
        И като допълнение към горното - имал е възможност да тества задълбочено почти всички масла, на почти всички производители на такива...
        Абсолютно точно Радвам се, че някой ме разбира

Коментар

Първоначално публикуван от nissan_gr Преглед на мнение
          Абсолютно точно Радвам се, че някой ме разбира
          По същия начин не се ли тестват и новите автомобили Стига базици със Стефчо ,че и той е тука някъдепосле ще ми дава масло от резерва за танковете
          Amway,BMW F 650 GS,OPEL Omega 2.6 ,Wartburg 311(1000) 63г.

Коментар

Първоначално публикуван от iszs Преглед на мнение
            По същия начин не се ли тестват и новите автомобили
            Този въпрос не го разбрах.

Коментар

Този въпрос не го разбрах.
              Както се подобряват маслата ,според мен се подобряват и новите двигатели (по икономични, динамични ,по здрави материали да издържат на 2 турбини ... това имах предвид )

Коментар

Както се подобряват маслата ,според мен се подобряват и новите двигатели (по икономични, динамични ,по здрави материали да издържат на 2 турбини ... това имах предвид )
                Ами, в много отношения е така.

Онзи Мерцедес от обявата е 3 литра и 252 конски сили. Направил е безпроблемно над 700 хиляди километра в Германия. Със сигурност не е каран с 80 по магистралата. Нямаше да му стигне време да си направи пробега

Представи колко конски сили е бил трилитров дизел преди 50 години, дали би издържал да го надуеш до 250 конски сили и дали би издържал 700 хиляди километра с 200 километра в час.

Коментар

с какво ли се подменя ?? (изписва се ново масло супур лонг лайф оригинално ,това масло отива за личния автомобил ,а на обслужвания отива супер оригиналдъ кастрол ) Това е лична теория
                  Куца ти теорията. Начини много да щипнеш масло ,но не е така грубо.На ден за обслужване през дилърски сервиз минават много автомобили, маслото е на туби и винаги остава по едни 30/40г. Цедиш си тубите и ето ти за седмица масло за смяна на личния автомобил.

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                    Куца ти теорията. Начини много да щипнеш масло ,но не е така грубо.На ден за обслужване през дилърски сервиз минават много автомобили, маслото е на туби и винаги остава по едни 30/40г. Цедиш си тубите и ето ти за седмица масло за смяна на личния автомобил.
                    Това е добре,нямам против някой да щипне и половин литър но да сипят поне читаво да изкара 30 000 километра

Коментар

Това е добре,нямам против някой да щипне и половин литър но да сипят поне читаво да изкара 30 000 километра
                      Така и аз не бих имал нищо против. Лошото е, че съм виждал да продават цели неотворени туби, излезли през задната врата на официалния сервиз. Явно не са влезли в нечий двигател.

Дано да са се оправили нещата.

Но това не е за тази тема.
                      Последно редактирано от nissan_gr; 14-05-19, 12:46.

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                        Явно нямаш спомени от Москвич 403
                        И слава Богу! Имам спомени от по-късни техни творения. За щастие вече са само спомени.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Така и аз не бих имал нищо против. Лошото е, че съм виждал да продават цели неотворени туби, излезли през задната врата на официалния сервиз. Явно не са влезли в нечий двигател...
                          Възможните обяснения са две. Едното е това което е споменато по-нагоре.
                          Има и друго, което не е свързано с айдуклък. Ако "тоя който продава маслото" е гъст с търговците, и го закупи на името на някой от клиентите използващи около максималната отстъпка, спокойно може да продаде маслото на около половин цена, и да изкара "некой лев".
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от A.pantev Преглед на мнение
                            Някои производители имат различен интервал за смяна на масло за различни пазари. На моята кола за Германия е 30000 интервала, за България, Близкия изток и мисля, че и Щатите интервала е 15000.
                            В някои държави е лесно да се направи химически анализ и да се види с твоето каране,на твоя климат при твоите условия,с твоя мотор........къде си с маслото.Тук е стотина долара,няма как да ми кажат смяна на 20 000 мили след като на 15 му тегля един анализ и им скъсвам трьтката у съда.

Разликата с тук и там няма да я споменавам,но приликата е ясна - и на двете места ТИ си плащаш ремонта
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Той само продава масла .
                              А за новия автомобил смятам да си го купя чисто нов(първо защото мога) второ, за да избегна всичко неприятно от това за нов автомобил на незнайно от какъв собственик ,километри и как е поддържан ! А това какво масло ще ми сипят в сервиза ,ще се случи само пред мен ,или изобщо няма там да се случи. (надявам се да не е изработен така че да се прецака много бързо ,за сега конкретно където питах никой не можа да ми каже ,читав ли е или не !Надявам се, като е пикап да е по здрав)
                              И като си там и наблюдаваш как ще разбереш какво се изсипва от тубата в твоя двг?
                              Цвят,мирис,вид?
                              Много мнителен го даваш,нали ще е в гаранция този нов автомобил.
                              Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Дали не е удачно модератор да измести дискусията около маслата в друга тема и там да си разсъждаваме?

Че първоначалния замисъл на темата с конкретни примери не беше лош и беше интересно.

Явно и към смяната на маслото и сервизните интервали има интерес, ама повечко се отклонихме.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X