Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо съвременните автомобили са пълен shet - не е случайно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Защо съвременните автомобили са пълен shet - не е случайно

Първоначално публикуван от Kirilpm Преглед на мнение
    Колега, годината е 2019та ABS се вгражда от има няма 40 години, ESP от 30.

На коя кола има АБС от преди 40 години? И на коя ESP? И от тези коли кои точно ТИ си карал?
    Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Аз като чета се опитва да каже нещо по темата, да сподели личен опит, но явно това не се вписва добре.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
        OK.

ВАЗ 2106 от коя година има ABS и ЕSP? Работят ли при 180 км/час?
        2106 е модел 76г. Пробвай с нещо по-хитро . А иначе смятам за задължително курсовете да се карат на такива...че ама от ботове по пътищата с есепета и бенвета

Изпратено от моят Nokia 5.1 Plus с помощта на Tapatalk
        После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
          На коя кола има АБС от преди 40 години? И на коя ESP? И от тези коли кои точно ТИ си карал?
          Образовай се самостоятелно по въпроса, срамота е, технически грамотен човек си.Аз съм от простолюдието нямам претенции да съм карал много специални коли, някак си съм се справял и без тези жизненоважни системи, но не отричам ползата им.

Коментар

А защо да не се карат курсовете на бойна колесница? До изпит ще оцелеят най-умелите, а ще го минат най-най-коравите от тях. Впрочем, карал съм курс и изпит на ултрамодерната тогава 2105 и категорично не мисля, че това ми е дало някакви особени предимства или умения.

Коментар

Аз мисля, че това те е увредило драстично, както физически, така и психически.Такъв тормоз да караш курс на такъв допотопен автомобил трябва да се наказва.Пробвай нещо за ТЕЛК с бележката от курса, преди да са разбутали пенсионната система.

Коментар

Абс се появява някъде 1970. Което е преди примерно 50 години.

Мога и точна година да изровя, но надали има смисъл

ПП това за лека кола, на самолети много по рано
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Аз много общо между надеждността и системите за сигурност не виждам. Даже те се повреждат сравнително рядко.
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Да кажем се среща често от 90-те насам, това че при нас се среща от по-късно си е наш проблем.Мисля си че една 30 годишна кола е достатъчно стара, макар и системата да е по-примитивна в тези автомобили, пак си върши работата.ABS системите и спирачните системи в частност са жив пример, че може да се прави и така и иначе.Нещо не съм забелязал при високото налягане на спирачките да са навлезли бързи връзки, пластмасови фитинги и тръбички за високо налягане, защо ли?В масовите автомобили са се утвърдили няколко производителя на спирачни системи и хич не вървят към фалит, въпреки че изделията им рядко дефектират.

Коментар

Естествено че има. В смисъл нещо което го няма няма как да се развали.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Естествено че има. В смисъл нещо което го няма няма как да се развали.
                        Така де, но тия неща са си сравнително еднакво надеждни през годините. Сравнително рядко може да се чуе, че на някой модел автомобил са му специфичен проблем.
                        А и както казах, ако сгафят с нещо от което се мре, тогава мога да приема, че е било случайно, щото полза няма да имат, а само проблеми. Ама всичките им "случайности", просто бъркат яко в джоба, до степен да няма смисъл да се експлоатира возилото след определен пробег.
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Абе че са фалирали производители на спирачки, си е факт... Гирлинг, Лукас. Че има издънки дето костват животи - таката, кобе стийл (малко ги прпусна покрай дизелите, ама леко са доствяли брак стомана и халумин... Че даже и за самолети) изобщо не теърдя че старите кошници са перфектни, а че със сегашните технологии това което се произвежда е абсолютно говно... И е в пъти по-зле от старото чертано на оризова хартия без яките компютъри

Изпратено от моят Nokia 5.1 Plus с помощта на Tapatalk
                          После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Да приемем,че всичко е цветя и рози. Ако теорията,че се правят такива ,каквито се търсят, е вярна,защо в момента има чудовищна рецесия в автомобилния сектор ?
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
                              Прилича на следното - отваряш теория на двг - четеш, после съпромат, после мислиш.....
                              Това е ваша работа,на монтьорчетата.Вместо да се усъвършенствате в работата си и да се научите да ремонтирате съвременните автомобили,гледате клипчета в тубата и философствате,какви боклуци били.Теория,подкрепена с линкове!?Ти,колко горивни системи си проектирал и реализирал(понеже с това откри темата)?
                              Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                Ми да помагам.....

Значи какво според привържениците на конспирациите ще се случи с някоя фирма, ако се установи, че нарочно и предумишлено програмират колите да се счупят след определен пробег, или да речем след 12730 запалвания? И ако това се докаже категорично и без възможност за измъкване. Просто в някой момент лъсва, че нарочно правят колите да се чупят.
                                Според мен тази марка ще фалира скоропостижно. Знаете защо.
                                Същото е и с крушките-нарочно били с къс живот, та да купуваш още и още... Дрън дрън ярина...
                                Ако някоя фирма успее да направи крушка на ниска цена, но да издържа много повече-ще има за пазар целия свят. А този пазар няма засищане. Или се съмнявате, че тези бизнесмени които произвеждат крушки не знаят за това? Знаят, но не го правят, защо ли? Защото е невъзможно. Не и на тази цена на която се продават еднодневките.

Засега стига толкова помагане, ако темата зацикли-пак може да се включа

Е, те го правят да изглежда случайно. Иначе в съвременния свят всичко се проектира с компютри. Надали е толкова трудно да направят една хубава обработка на купето против ръжда, да сложат повече материал на буталата, блока, да сложат по-широка верига, по-здрави зъбни колела, по-голям радиатор и като цяло да направят по-тежка със 100 кг и по-бавна с 0,5 секунди кола, но по-здрава.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 6 потребители онлайн. 0 потребители и 6 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X