Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изпотяване на стъклата...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Изпотяване на стъклата...

На Ферозата ми прокапа радиатора на двигателя и есента го "залепих" с такъв препарат.
    Не ми е правила проблеми оттогава. Нито с вода, нито сега с антифриза. Някакъв американски беше.
    Ще проверя утре.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Айде без реклами на препарати, даже аз, дето ги продавам , не го правя, слагайте червен пипер, ако няма - черен. Плацебото действа и при радиаторите.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Нямах намерение да публикувам марката тук, колега.
        Наясно съм с правилата.
        Казах, че ще го проверя за себе си, че дори и не помня откъде точно го купих.

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
          .....Айде без реклами на препарати, даже аз, дето ги продавам , не го правя, слагайте червен пипер.....
          Пред алтернативата човека да не изкара зимата , по-добре давай марката !

Щото това дето го казваш за червения пипер е доста разтегливо понятие . Аз дето ям люто , при което нормален човек би се отровил , си чукам сам червен пипер от едни скоросмъртни люти чушки , виреещи единствено в ограничени райони на Северозапада . Ама е едър , не върши работа за запушване на течове .

... мисълта ми е , че червен пипер - дал Бог , всякакъв , ама за други нужди . За запушване на радиатора хората са открили отдавна топлата вода - препарати се продават на всяка бензиностанция.

.... а за спешни нужди ( от днес - за утре ) вече писах . Решението е временно , ама "връща от път" . ...Сигурно и ти продаваш спрейове от типа "анти мъгла"
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Всички съмнения се разсеяха. За съжаление, ще ми се наложи разправията със свалянето на таблото.
            Но при всички случаи, ще е напролет.
            Че няма да сипя червен пипер е ясно, макар да съм уверен, че все някаква работа ще свърши.
            Купих си някакъв течен препарат. Купих и термостат и антифриз за доливане.
            Ще се смени термостата, ще се обезвъздуши, и ще се третира с препарата.
            Не знам колко ще свърши работа, но се надявам да закрепи положението за зимата.
            Напролет ще се сменя радиаторче, ще има промивки и нов антифриз.

Коментар

Т'ва за рекламата си беше майтап, проблемът на всички запушващи препарати е , че ти запушват в крайна сметка и радиатора на парното, а зиме без парно си е екшън. По-добре да капе и да доливам, но с парно.
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Днес интервенцията беше направена. Термостатът е заклинил и антифриза си е минавал през него. Не много отворен, но достатъчно.
                Сменен, обезвъздушено и с добавка. Сега си отваря на около 85 градуса, загрява бързо и парно си има. Не съм я карал много, но сякаш има и ефект от добавката. Не излиза пара изпод таблото.
                Утре, като я разходя по-сериозно, ще си покаже.
                Дано устиска до напролет.

Коментар

Леле, родих се!
                  Каква благина си било, да си имаш парно.
                  Дори спряха да се потят стъклата. Явно препарата е закрепил положението.
                  Благодаря на всички за насоките!

Коментар

Ще си позволя да си излея и аз мъката в тази тема.

Колата е ситроен ксара 1.6 бензин. Има климатик. Колата е в семейството от 2004г, аз я карам от има няма 4г. До сега нямаше проблеми с топлото. Подозирам че има някаква "аномалия" от скоро. Докато стигне 90 градуса духа топло, след което спира и духа студено. Попринцип от миналото лято стрелката за температурата стой малко след чертичката, но за прегряване и дума не може да става. Зимата си духаше и топло и нямаше проблеми. Сега като е студено пак стрелката отива след чертичката, но топло няма. Стрелката на температурата никога не е отивала в критичната червена зона. Просто качвам се в колата и за 2-3мин започва да духа топличко (не жега, но топло) и докато стигна до университета и вече духа студено, а стрелката на температурата е малко след 90.

Надявам се да съм го обяснил разбираемо. Благодаря предварително за съветите ви.
                    Иван Маринов
                    Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                    ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Ще е добре да попиташ в ситроенския форум. Аз имах Ксантия с този двигател, но не съм имал проблеми.
                      Бих ти препоръчал, да проучиш подробно как се обезвъздушава системата и да я обезвъздушиш. При тези коли, обикновено казанчето не е най-високата точка от системата и обезвъздушаванвето е малко врътня. Има поне три кранчета, като едното е точно на един от маркучите към радиаторчето за парното.
                      При необезвъздушена система, обикновено се получават такива аномалии в температурите. Вероятно и датчиците се "клатят" от това.
                      Препипай маркучите на парното. Виж отива и връща ли се топъл антифриз.
                      Термостата също може да породи такива феномени.
                      На мен ми се случи да подминава 90 градуса, а вътре да си духа студено, или само леко хладен въздух.
                      Радиаторчето е сравнително високо и е възможно да прави въздушна възглавница там, след като антифриза загрее и се разшири.

Коментар

Първоначално публикуван от VaHk0_ Преглед на мнение
                        Ще си позволя да си излея и аз мъката в тази тема.

Колата е ситроен ксара 1.6 бензин. Има климатик. Колата е в семейството от 2004г, аз я карам от има няма 4г. До сега нямаше проблеми с топлото. Подозирам че има някаква "аномалия" от скоро. Докато стигне 90 градуса духа топло, след което спира и духа студено. Попринцип от миналото лято стрелката за температурата стой малко след чертичката, но за прегряване и дума не може да става. Зимата си духаше и топло и нямаше проблеми. Сега като е студено пак стрелката отива след чертичката, но топло няма. Стрелката на температурата никога не е отивала в критичната червена зона. Просто качвам се в колата и за 2-3мин започва да духа топличко (не жега, но топло) и докато стигна до университета и вече духа студено, а стрелката на температурата е малко след 90.

Надявам се да съм го обяснил разбираемо. Благодаря предварително за съветите ви.
                        Имах подобен проблем на Берлинго 1,8 бензин.
                        Обади ми се на 0889 522 036 - Асен.
                        Вероятно термостата ти е за смяна.
                        АИГ-Заваряване ООД
                        Заваръчни апарати "DEL"
                        http://www.aigwelding.com
                        0889 522 036

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X