Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сондажни машини,автосонди.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Сондажни машини,автосонди.

    Размерите на камъните са от агнешки главички до 60-70см.Идеята ми е да монтирам сондажна корона с твърдосплавни пластини на подходяща тръба и да направя проходен отвор през камъните.Вероятно ще става много бавно,но аз не гоня скорост .Сондата е в с. Брани поле ,обл.Пловдив,ако някой е наблизо ще бъда благодарен ако се отзове и да помогне с инструмент за проба.Бирата и скарата са неизбежни
    Другата ми идея е да пригодя конструкцията за ударно-въжено сондиране ,докато се премине пласта с камъни и после да се продържи роторно с промивка.На 30м. от мен има бунар удълбочаван със сонда до 18м. ,вода на тази дълбочина има достатъчно.Копан е ръчно и така са изнасяли камъните,след тях почвата е чиста от едро и може да се продължи с обикновенно длето.

    Коментар


    • От: Сондажни машини,автосонди.

      Корона /за ядково сондиране/ при тези условия гарантирано ще доведе до трошене на твърдосплавните пластини и заклинване. Основният проблем го казах, камъните мърдат което води до огъващи напрежения а твърдите сплави а и заварките ги понасят лошо. С ударно въжено сондиране има повече надежда, основната опасност при тях е обрушване и заклинване от камъните. Не пречи да се опита но се пригответе за неприятности. Копаенето на ръка е решението но доколкото разбирам ще е сондаж с малък даметър.

      Коментар


      • От: Сондажни машини,автосонди.

        Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
        При подобна ситуация чрез шнек се разчита на две възможности- или да се избута в стените на сондажа, или ,ако е по-малък камъка да се изкара по витките на повърхността. Трябва си обаче натиск- с УГБ-то сме отлепяли задните гуми на виетнамката от земята...При големи валуни, обаче няма спасение с шнека, твърди са и не се работят, подскачаш и чегърташ на място с дни...трябва си пневмоудърно раздробяване. Касаграндетата и Бауерите на ф600-800 не ги и усещат тия валуни, но са многомилионни машини...11 000 евра е само малкия шнек долу..
        И аз мислех за пневмоударник но само ако е голям валун поне 60-80 см за да има добра опора да не се изметне. И при всички случаи няма да стане с тази маломощна сондичка. Може да го опита да го млати отгоре с ударно въжено сондиране с надеждата да разбие нещо по-голямо но има голяма опасност да заклини още първият час. Ще се размърдат камъните колкото да пропуснат длето и като дръпне нагоре ще заклини. Върви към копаене на ръка според мен. Гадно нещо са камъните, на времето като ги чуех и ми се обръщаше коремът. Е, тези мощните строителните сонди ги лапат като зверове но тогава ние ги нямахме, най-много до УРБ стигахме.

        Коментар


        • От: Сондажни машини,автосонди.

          С корона ще е голяма мъка и непрекъснато ще ти заклинва в тия валуни, след което дори и да успееш да направиш някакъв отвор, ще обруши при вадене..нямаш полезен ход в тая ситуация, освен копаене на ръка няколко метра, за да извадите валуните, след което да си буриш надолу! Не работиш в масивна скала, за да правиш сметка за борна и т.н.
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

          Коментар


          • От: Сондажни машини,автосонди.

            Това е най гадното нещо.Опитвал съм го и с кофа;борна ;шнек--лоша работа.Не навсякъде се получава--събираш чукалата и това е.Къртил съм витки ;нови видий на борната заминават от раз.Дори и на възвдух пак щесе озориш и ще се предадеш.

            Коментар


            • От: Сондажни машини,автосонди.

              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:01072011.jpg
Прегледи:4
Размер:180.6 КБ
ID:5520131Натиснете снимката за да я уголемите

Име:24042011(001).jpg
Прегледи:2
Размер:206.6 КБ
ID:5520132Натиснете снимката за да я уголемите

Име:01072012(002).jpg
Прегледи:2
Размер:220.7 КБ
ID:5520133Натиснете снимката за да я уголемите

Име:24042011(001).jpg
Прегледи:2
Размер:206.6 КБ
ID:5520132Натиснете снимката за да я уголемите

Име:28042011(002).jpg
Прегледи:3
Размер:168.3 КБ
ID:5520134

              Коментар


              • От: Сондажни машини,автосонди.

                Ударното въжено го забрави .Упражнявал съм го и него ---както казваше един колега от форума че е бавно и досадно но няма равно на себеси но не си заслужава.Най дорият варянт е и според мен на ръка.Но диаметъра трябва да не е по малък от ф800мм---е зависи и какъв ще бъде баш геранджията.

                Коментар


                • От: Сондажни машини,автосонди.

                  Първоначално публикуван от Фред Преглед на мнение
                  Някой спомня ли си къде писахме за еърлифта? Помня добре, че писахме давах и някакви формули и размери... aко се намери ще е хубаво да се направи като отделна тема
                  Принцип и формули

                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:air-liftpump.jpg
Прегледи:1
Размер:81.5 КБ
ID:5520361

                  Коментар


                  • От: Сондажни машини,автосонди.

                    Не мисля да се отказвам още.Ще направя една приставка за ударно сондиране и едновременно ще пускам стоманена обсада 160 с твърди пластини подобна на тези от снимките на slavchovt с възможност за въртене и набиване.Понеже е експериментално ще пробвам със заварени върхове от бургий за бетон по периферията на обсадната тръба.Отвора който ме устройва е150-160.Идеята е, по този начин да премина въпросните1.8м валуни.След пробите ще пиша какво се получава и ще постна снимки.

                    Коментар


                    • От: Сондажни машини,автосонди.

                      Евала за етусиазма! Щом имаш време и търпение, действай!

                      Коментар


                      • От: Сондажни машини,автосонди.

                        От какво ще правиш инструмента за ударното.Моя е от жп--релса;4м--метър релса около50кг.Трябва ти и желонка да вадиш сработения материал--представлява тръба с обратна клапа.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:04022011(002).jpg
Прегледи:3
Размер:147.4 КБ
ID:5521864Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11022011(002).jpg
Прегледи:2
Размер:100.0 КБ
ID:5521865Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11022011.jpg
Прегледи:2
Размер:117.9 КБ
ID:5521866Натиснете снимката за да я уголемите

Име:07022011.jpg
Прегледи:3
Размер:80.8 КБ
ID:5521867Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11022011(001).jpg
Прегледи:1
Размер:101.6 КБ
ID:5521868

                        Коментар


                        • От: Сондажни машини,автосонди.

                          Колега Велики другата седмица ще си организираме среща на панаира ако имаш време и желание ела да се запознаем и да си побъбрим---пиши.Успех.

                          Коментар


                          • От: Сондажни машини,автосонди.

                            Съгласен съм,идеята е добра!Телефона ми е 0897957292 ,като се организирате звъннете или пишете във форума,аз съм от Пловдив и ми е по-лесно да се съобразя с вас.

                            Коментар


                            • От: Сондажни машини,автосонди.

                              Здравейте,

                              първо искам да се извиня, че навлизам така рязко в темата, без експерно мнение и опит....с едничка мисъл да ви попитам за съвет. Като предварително благодаря на всички, които се включат. Искам да се представя с няколко изречения. Казвам се Антоанета от Пазарджик на 24 год. и съм студентка в Софийски университет, завърших бакалавър - Геология, а в момента изучавам магистратура отново в СУ - Регионални геоенергийни ресурси и стратегии...като ми предстой дипломиране Февруари месец. Просто имам желание да се развивам в тази насока и да работя по специалността си. За да не съжалявам за вложеното време, пари и труд... през тези години, Много е трудно да си намеря работа по специлаността и за това прибягвам до мнението на хора, който са в час и работят в тази сфера изцяло или от части, искам да натрупам опит, да се науча на практика как мога да бъда полезна ... дай боже ако намеря фирма, или мина или каквото и да е звено свъзано със специалността ми. За работа ми трябва стаж и опит, а няма как да се сдобия с него и ме е жал.
                              С интерес бих изкарала стаж или обучение някъде, където ще съм полезна.. а това би ми дало много голям плюс и кръгозор в това с което искам да се занимавам аз. Пак благодаря и пак се извинявам, ако не е тук мястото да попитам за мнение;

                              имейла ми е - antoaneta.petrova2@abv.bg за все пак.
                              Благодаря ! Тони

                              Коментар


                              • От: Сондажни машини,автосонди.

                                Здравейте Антоанета. За подобни въпроси си имаме специална тема. Вярно, че тя е за сондьори и не блести с много предложения но все пак там ще е по-добре иначе тук бързо ще потъне в написаното. Моята препоръка е да си напишете CV в което особено да наблегнете на практическите умения които имате /стажове, курсови проекти, дипломна работа, езикови умения, компютърна грамотност и т.н./ след което да започнете да го пращате до всички български фирми чиито адреси намерете. Представете знанията си малко по-широко, това с геоенергийните ресурси и стратегии ми се струва не съвсем по профила на нашите големи фирми. Подхожда за работа в министерство но там се пробива много трудно. Все пак опитвайте, поискайте съвет от ръководителя на дипломната работа.

                                Използвайте всяка възможност за трупане на практически опит и контакти, това значително ще увеличи шансовете ви вече за по-сериозна работа. Можете да опитате и по чуждите фирми макар че те обикновено искат поне 3 години опит. Недейте да имате големи очаквания, ако на 100 писма поне едно сполучи добре ще е. На този етап важното е да се започне така че се съгласявайте на всяко предложение дори да не е точно по специализацията ви. Ако им намекнете, че ви интересува краткосрочен стаж без заплащане вероятността за успех се увеличава. Естествено казано по-деликатно Успех.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X