Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газопроводи

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Газопроводи

    Миналата седмица се виждах с един руснак-стоя два дена в София и отиде на морето-имаше среща с брокери да си избира апартамент. По нищо не личеше да си сменя Ламборджинито всяка седмица. Дори изискването за хотел му беше да не е по-скъп от 20-30 долара на вечер. Не можах да намеря такъв- добре, че има един комшия от съседната сграда, дава апартамент в еърбнб евтино, та при него отиде.
    Сравнение на София с Москва (по който и да е показател) е невъзможно. Не разпространявайте фалшиви новини. По-бедна и зле управлявана столица от София няма никъде в Европа. За континента говорим, за ЕС е ясно.
    Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

    Коментар


    • От: Газопроводи

      Имам бая познати дет си доведоха руски булки. От 5-6 години са спрели да си ходят в Русия. Само един ходи миналото лято за сватба на племеник в Самара женаму през сълзи каза че се е сбогувала с родата си намерението и е вече да не стъпва там.
      Ако можеш да помогнеш на един човек , направи го и веднага го хвърли в морето.
      freelander 1,8 2001g.

      Коментар


      • От: Газопроводи

        Аз пък знам поне 10 квалифицирани човека дето се изнесоха в Русия със семействата си И затова писах че има много промити мозъци. У нас комундета може и да има , ама в Русия отдавна са затворили тази страница , чист капитализъм си е със имперско самосъзнание. Пък тук нека да си вярват за препарата за вани и други подобни вицове за печки , прахосмукачки и смартфони....
        Фиат Купе
        Опел Фронтера В
        Мицубиши Паджеро Пинин

        Коментар


        • От: Газопроводи

          А аз не познавам нито един, дето е мигрирал в Русия. Но познавам десетки, вероятно стотици - мигрирали в развития свят.
          И не съм сам в това си познание.


          Коментар


          • От: Газопроводи

            Първоначално публикуван от novatech Преглед на мнение
            Аз пък знам поне 10 квалифицирани човека дето се изнесоха в Русия със семействата си И затова писах че има много промити мозъци. У нас комундета може и да има , ама в Русия отдавна са затворили тази страница , чист капитализъм си е със имперско самосъзнание. Пък тук нека да си вярват за препарата за вани и други подобни вицове за печки , прахосмукачки и смартфони....
            Та кой отрасъл им е много силно развит на руснаците че тези квалифицирани хора си намериха мястото там а не на запад, за където тръгват 99.9999% от квалифицираните и не-толкова българи?
            Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

            Коментар


            • От: Газопроводи

              Официално в Русия имаше около 2млн. западняци(и българите са в това число) с временно местожителство.
              Сега мисля че паднаха под 700х.

              Та, за съответните среди - десет семейства са достатъчно дърва от които да не виждаш гората
              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
              Суперспам - спама на суперите

              Коментар


              • От: Газопроводи

                Тук трябва да се изясни също дали са отишли да поработят (в някоя руско-българска фирма примерно в енергийният отрасъл, че нали има за усвояване) и да се върнат или както отиващите на запад, не им се завръща, за голямо съжаление.
                Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

                Коментар


                • От: Газопроводи

                  В IT има доста руснаци вече, доведоха и семействата си. Най много се оплаква от битовата престъпност в Москва,
                  Каквото и да говори(бавнопътуващия) санкциите имат ефект. Особено в технологите. За това и гафа с нефтопровода, Заради ниската цена на петрола се налага да продават повече и повече , а нови кладенци трудно., за това се опитват да изкарат всичко от старите. Техниката остарява, няма пари за нова. Почват авариите , лошото е че стават все по сериозни. Военната техника не е изключение, а след разкритията в космическата им програма, всичко върви все по назад.

                  Статиите за загиналите в подводницата повечето мрънкат, че - използването на китайски акумулатори, електроника ,уреди е престъпление.



                  Напоследък в София се появиха и доста индийци. миналия викенд гледам в парка , някакви циганки насядали на тревата, и си правят селфита ????Следващия момент се усетих , че са и много чисти .

                  Коментар


                  • От: Газопроводи

                    Не сте прави за руснаците! Говоря от личен опит.
                    Руснаците са... трудно ми е да дам определение но са всичко друго но не и глупави. Да ви кажа и защо не сте прави и защо мисля така.
                    В миналото имахме служебна "интернет" среща която беше много интересна(поне за мен).
                    Накратно бяхме 3 китайци един англичанин германец(мисля че от Франкфурт) един руснак и моя милост.
                    Говорихме по служебни въпроси в нашата сфера.Още в самото начало китайците взеха превес като най знаещи можещи и прочие.Руснака само мълча и слушаше.
                    Проговори най накрая.И.. просто ни закопа.Всичките. С най обикновен калкулатор смяташе електронни филтри от различен ред Бътъурд Чебишев и други.
                    Просто беше класи над нас.Китайците владееха отлично теорията(кой каза че били прости копировачи?).Англичанина и немеца нищо не владееха само се големееха а руснака знаеше и теорията и практиката.Не мисля че аз съм особено умен.Но съм достатъчно умен веднага да разбера че точно този руснак е на много високо ниво.Китайците също разбраха (а единия беше много силен).
                    Та по късно след работата се заговорих с руснака.Което е доста трудно - защото просто малко говори.Но изпитваше неподправена симпатия към мен българина.Както и към България.
                    И понеже съм цапнат в устата говорих направо каквото мисля.
                    Бях изумен от познанията и уменията му.Открито му признах че и сто години да уча абсурд да го стигна.И умирам да разбера как живее какво точно работи изобщо..Всичко.
                    Та военен е.Не каза къде точно.Но каза около Мурманск Северния флот.Доволен и от работата си и от заплатата си абе от всичко.Е с някои малки изключения.
                    Живее на общежитие някакво...Военно мисля.(не мисля и че жена му е доволна)Работи почти по 12 часа на ден.Понякога и повече.По собствено желание.Каза че почти всичките му колеги(неговия отдел) са умни колкото него(може и да ме лъже).Работното време е нормално.Заплатата била добра но според думите му: ето не важно. Просто беше погълнат от работата си.Чустваше удовлетворение и … гордост.Че той и неговия отдел правят нещо.И това е нещо важно значимо.
                    И аз му зададох обиден въпрос.Къде са силни руснаците? И той каза:
                    Ако ти искаш да учиш или работиш в авиацията - има две школи. Нашата(руската) и американската.Според него руската е по добра.
                    В ракетите са номер 1.Според него всички останали се равняват по тях.
                    Ако искаш да учиш или работиш атомна физика или в атомната енергетика Русия е номер 1.
                    Прекъснах го че има много руснаци които живеят в нищета и мизерия.Каза че е вярно.Но било техен избор.При нас или на запад нямало ли бедни?!
                    Как да ви кажа... Този човек имаше възможност да работи каквото иска.С неговите познания и умения.И то не на запад.Сега Китай дава по добри заплати(според мен) но този човек не искаше това.За него не бяха важни парите нито комфорта.Той имаше цел(не ми я каза) и сподели че има непрекъснато съревнование между тях между отдели и прочие.Повечето неща били секретни (то кое ли в Русия не е секретно).Според него всичко в Русия се променя.Към положително.
                    Та... парите не са всичко...За някои хора.Но честта и удовлетворението да си най добър в света(според него) е всичко.
                    И най накрая с половин уста каза какво работи.Навигацията в проект Посейдон.Нищо не ми говореше това..Едва преди няколко месеца разбрах какво е това и защо толкова много знаеше за акустиката.
                    Неволно в мислите си правя сравнение между него и някой охранен богато заплатен западен специалист.И винаги руснака печели..Сякаш като се оядеш вече не може да работиш.Не мога да го обясня точно....
                    П.П
                    Говорихме с имиграцията.Много негови колеги отишли на запад.Вярно е каза той.Ама били по "калпавите" и алчните-(каза го със смях).Та когато обърнеш гръб на родината или на учителите си отива и таланта.Сиреч не си толкова продуктивен на запад.Ааа и сподели че в неговия отдел имало западняк(на каза какъв).Обратна миграция.И аз го бъзикнах че е сигурно зарад "голямата" заплата в Русия. Той със смях отвърна "Заради едно момиче е".
                    Не мога да ги разбера руснаците...ама и китайците ми е трудно...явно не съм чак толкоз умен...

                    Коментар


                    • От: Газопроводи

                      Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
                      Не сте прави за руснаците! Говоря от личен опит....

                      Ходи вземи един студен душ

                      Друг път не си ли срещал , "човек" с мания за величие...
                      Не е хубаво това, ама .....

                      Коментар


                      • От: Газопроводи

                        Баси! То бива промид мозък, ама хептен без мозък?

                        Коментар


                        • От: Газопроводи

                          Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
                          Не сте прави за руснаците! Говоря от личен опит.
                          То ест, от личен опит, от разговора с един руснак ти направи пълно обобщение за всички руснаци? Браво!
                          Последно редактирано от Skorpion_BG; 15-07-19, 09:39.
                          יעבור
                          «И това ще мине»

                          Коментар


                          • От: Газопроводи

                            Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
                            ...
                            В миналото имахме служебна "интернет" среща която беше много интересна(поне за мен)....

                            Та военен е.Не каза къде точно.Но каза около Мурманск Северния флот.......
                            Имат такива специалисти, бедата им е, че нямат думата при управлението на Русия....

                            Представи си твой разговор по време на ВСВ с хер Браун
                            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                            Суперспам - спама на суперите

                            Коментар


                            • От: Газопроводи

                              Па колко да са руснаците, някакви си стотина милиона. Не биха могли да са прекалено различни един от друг, нали?

                              Коментар


                              • От: Газопроводи

                                Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Па колко да са руснаците, някакви си стотина милиона. Не биха могли да са прекалено различни един от друг, нали?
                                Ааа, ич! Всички са много по-умни от западняците, китайците и о ужас, даже от нас!
                                יעבור
                                «И това ще мине»

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X