Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно АВИА ПРЕСЛАВ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Относно АВИА ПРЕСЛАВ...

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
    Така е , но все пак говорим за дву-тонно камионче тук. А за генераторните ... ако става въпрос за стационарни - темата е по-обширна.
    Проследявайки линка обаче ми идва нещо друго на ум : Не е ли срамота двигател който се произвежда във Варна - България , да пише ръководства на руски , а да да се гърчим като червеи за да намерим информаци на български
    Само уточних защо в комплекта има въздухопускова система, когато е морско изпълнение. А иначе завода вече не съществува.
    Ако ми изпадне и на български отнякъде ще я сканирам.
    Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
    VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

Коментар

Точната дума е поизвеждан преди няколко години срутиха завода сега там сигурно има мол или нещо подобно варненци ще кажат. Колкото до въздуха за палене и при танковете го има от Т 54 насам но руснаците го дават само за аварийно палене в краен случай.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Т-72 е с въздушно запалване,има две бутилки /по спомен/ 300литра,компресора е с работно налягане 180атм.то тоя V 12 как се пали с акумулатори.?

Коментар

не знам дали е от т-72 ама е подобен,братята руснаци го ползват да си помпят въздухарките-

Коментар

Ами тогава с данни за моторчето , нека колегите от Варна да помогнат . Или от Пловдив - щото там покрай " Рекорд" , все още има фирми , които правят основен ремонт на подобни двигатели....
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Ами тогава с данни за моторчето , нека колегите от Варна да помогнат . Или от Пловдив - щото там покрай " Рекорд" , все още има фирми , които правят основен ремонт на подобни двигатели....
              Какви данни сакашбре набореЦел ж
              ивот се мъчим с тех
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                Т-72 е с въздушно запалване,има две бутилки /по спомен/ 300литра,компресора е с работно налягане 180атм.то тоя V 12 как се пали с акумулатори.?
                Пали пали с четири акумолатора по 220 ампера .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                  Пали пали с четири акумолатора по 220 ампера .
                  И на въздух.В Казанлък Т-55-ците ги палехме комбинирано,защото само на акумолатори много бързо заминават,а сигурно знаеш колко е забавно да ги вадим.
                  [B]Шофирането е мисловен процес,който протича в мозъка.Останалото е движение по-инерция.[/B]

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                    Какви данни сакашбре набореЦел ж
                    ивот се мъчим с тех
                    Приятелю , ако става въпрос за мене - аз искам данни за некой дето прави убава ракия , че моята свърши... ама сега се опитваме да помогнем на колегата Петрашков , щот гледам че момчето е мераклия . А мен ми радват окото такива хора.А и понеже съм карал такъв кютук около 100 000 км. по-добре да му спестиме нецензурния език дето неминуемо ше употреби като подкара Преслава... не певицата де ... Та данните дето ще са му необходомими за неминуемия основен ремонт на Д3900 ( ако иска да му се кефи) са следните : Ремонтен размер на бутала ( след замерване на компресия) , допуски при шлайфане на ризи , шийки на колянов вал , моменти на затягане на резбовите съединения на биели , шпилки на главата , последователност на затягане и ... и изобщо пълния купон ... много добре знаеш за какво иде реч
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Приятелю , ако става въпрос за мене - аз искам данни за некой дето прави убава ракия , че моята свърши... ама сега се опитваме да помогнем на колегата Петрашков , щот гледам че момчето е мераклия . А мен ми радват окото такива хора.А и понеже съм карал такъв кютук около 100 000 км. по-добре да му спестиме нецензурния език дето неминуемо ше употреби като подкара Преслава... не певицата де ... Та данните дето ще са му необходомими за неминуемия основен ремонт на Д3900 ( ако иска да му се кефи) са следните : Ремонтен размер на бутала ( след замерване на компресия) , допуски при шлайфане на ризи , шийки на колянов вал , моменти на затягане на резбовите съединения на биели , шпилки на главата , последователност на затягане и ... и изобщо пълния купон ... много добре знаеш за какво иде реч
                      Да ти пратим веднага мойте данни правим я над55 градаА па човека ако има нужда от ремонт ше го пратиме при наши хора работещи 30-40 години тая работа шлайфисти и тем подобни
                      К мирной жизни не пригоден.
                      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                        Да ти пратим веднага мойте данни правим я над55 градаА па човека ако има нужда от ремонт ше го пратиме при наши хора работещи 30-40 години тая работа шлайфисти и тем подобни
                        Колеги аз малко се позагубих по задачи за известно време
                        Камиончето го запалихме миналата седмица подкачихме малко нафтичка и си запали без ядове проблема е обаче, че помпата на съединителя се е пре***а вилката блокира и не иска да се върне обратно днес ще свалим помпата с баща ми, и ще проверим дали проблема е в нея
                        Надявам се на хубаво време, за да мога да пооправя ръждите по кабината и да сменя радиатора, който изпуска (имам читав, но трябва да се лепне на едно място)

Коментар

Колеги имам ядове с електрото, алтернатора си прави гаври и не подава читав ток към акумолатора мерих го днес, тръгва от 16V след секунда скача на 17V и после става 0 (ИЗМЕРВАНЕТО Е НА КЛЕМИТЕ НА АКУМОЛАТОРА) Някой ако е имал подобен проблем да помага
                          Също така, искам да питам откъде мога да намеря нагревател на маслото от ИФА, и също така къде се монтира на ПЕРКИНСА? (говоря за нагревател работещ на 12V)

п.с. Съжалявам че заливам темата с въпроси, но не мога да пиша лични на колегите (все пак съм новобранец )

Коментар

селскостопанските ифи го имат това,обаче на тези дето съм виждал е на 220в.,единсвено гледах една,дето има подгрев на маслото и водата на 12волта с таймер,

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                              селскостопанските ифи го имат това,обаче на тези дето съм виждал е на 220в.,единсвено гледах една,дето има подгрев на маслото и водата на 12волта с таймер,
                              еми незнам как да го паля този мотор, колегите сте 100% прави, че стопленото масло помага много
                              не мога да наливам вряла вода (насред гората няма 220В)
                              Оригиналната свещ я има във всмукателния колектор, но е под въпрос дали работи Някой може ли да обясни къде се връзва, и как...
                              Защото от тръбички и кабели няма и помен
                              Обяснете малко като за идиот моля...

Коментар

Има ли хидравлика на волана на преслава и могат ли да се поставят джанти от ГАЗ 53 без преправяне.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X