Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно АВИА ПРЕСЛАВ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Относно АВИА ПРЕСЛАВ...

Първоначално публикуван от TONI 1977 Преглед на мнение
    Има ли хидравлика на волана на преслава и могат ли да се поставят джанти от ГАЗ 53 без преправяне.
    Хидравлика има! Това беше едно от малкото неща които ми харесваха!
    יעבור
    «И това ще мине»

Коментар

От: До: Относно АВИА ПРЕСЛАВ...

Колеги мислех да питам някой на лично съобщение, ама нали съм новобранец и... няма как
      Преди време имах проблем с електрото на преслава, светеше лампата и не можех да разбера защо.
      Е сега май разбрах... има някакъв проблем с алтернатора и ОПЕЧЕ АКУМОЛАТОРА. Ама като казвам че го опече.... премерих на клемите на акумолатора и напрежението беше над 20V, което според мойте скромни познания е твърде много. Въпроса ми е, как мога да съм сигурен къде е проблема? Не мога да карам камиона по-електриджий защото още не съм го оправил документално. Ако се окаже че съм за нов алтернатор, откъде мога да немря такъв, или какъв може да се приспособи. Така не може да се кара... аз няма да мога само на акумолатори да смогна!

Благодаря предварително!

Коментар

От: Относно АВИА ПРЕСЛАВ...

Ако има недостиг на ток, тогава се сменя алтернатор, ти имаш излишък - значи ще сменяш реле-регулатор, за да го вкараш в норми.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Ако има недостиг на ток, тогава се сменя алтернатор, ти имаш излишък - значи ще сменяш реле-регулатор, за да го вкараш в норми.
          Сега остава само да разбера, кое точно е реле-регулатора
          Зарових се в кабината и залагам на едно от тези две релета

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1...qm9KqDtWCe.JPG

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2...WuKMOm6sDb.JPG

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1...QIaPDv6N5C.JPG

Коментар

Вярното е на третата снимка. Подобно има във всеки Жигул.

Коментар

РР 380, май беше.

Коментар

Имай предвид, че това реле трябва да е захранено много добре. Ако върху него идва по-ниско напрежение, то ще се опитва да си го повиши.

А може и просто да е залепнало.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Имай предвид, че това реле трябва да е захранено много добре. Ако върху него идва по-ниско напрежение, то ще се опитва да си го повиши.

А може и просто да е залепнало.
                  Баща ми го беше сменял това реле, точно преди да спре да ползва камиончето.
                  Отворих го, но не виждам видими повреди... ще се опитам да намеря друго такова реле и ще се опитам с него
                  Ето снимки от отварянето:
                  http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2...xBFmaxIIl9.JPG

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2...Yh9BbrpZTs.JPG

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2...hmVbdgYFmD.JPG

Коментар

[QUOTE=petrashkov;1325906]Баща ми го беше сменял това реле, точно преди да спре да ползва камиончето.
                    Отворих го, но не виждам видими повреди... ще се опитам да намеря друго такова реле и ще се опитам с него
                    QUOTE]

По принцип то подлежи на реглаж. Чрез огъване на долния захват на пружинката, Сега има електронни, Сложи и забрави.
                    п,с. и на ЗАЗа беше такова.

Коментар

Ако позволите, да споделя малко опит с РР-380 (поставян стандартно в почти всеки ВАЗ до средата на 80-те, "aftermarket" в много други автомобили - Чавдар 5С, Трабант, ... ). След един тенекеджийски ремонт (закърпване на калници, подкалници, със съответното заваряване) се оказа, че акумулаторът се презарежда. Виновно беше точно РР-380, а причината беше, че хвръкнала капка разтопен метал и е прекъснала едно от съпротивленията (представляващо навит на някаква основа проводник), намиращо се от долната страна. Така че под капака на релето може всичко да е наред, а причината да е другаде. Не съм търсил скоро, но предполагам, че се намират реле-регулатори, включително и по-съвършени електронни заместители.

Коментар

Казаха ми, че ставало с електронно реле от ЛАДА. Утре или други ден ще ходя да търся такова... според вас ще се получи ли?

Коментар

Първоначално публикуван от petrashkov Преглед на мнение
                          Казаха ми, че ставало с електронно реле от ЛАДА. Утре или други ден ще ходя да търся такова... според вас ще се получи ли?
                          Няма как да не се получи. То и електронното не е точно "от лада", ами всичките външни са еднакви. Има едни които ги вграждат в четкодържателя, те са вече според формата на четкодържателя.

Коментар

Това, което го имам аз (старото) трябва да се настройва... а тези новите (електронните) те имат ли някакви центровки?
                            Извинявам се ако е глупав въпроса... искам като отида в магазина да не гледам като идиот
                            В други ден ще взема един нов акумулатор за проба (180Ah) ще замеря пак тоците...

Коментар

Няма нищо за настройване по новите, слагаш по схемата и то работи.

Коментар

Такам... днеска се борих с релето, ама май ще изчакам да дойде един приятел (електриджия) за да окаже малко помощ.
                                Имам обаче един друг проблем, понеже машината не е карана отдавна и вилката на съединителя не връща. Опитахме да обезвъздушиме системата, ама няма въздух... от пробките си тече само масло.
                                Изглежда висящия лагер на скоростите (ония при притискателния диск) нещо е заял. Опитах да го смажа с гресорката, но нямаше ефект, вилката въобще не иска да върне. Ако някой има идеи...добре са дошли.
                                Скоростната кутия на бичкията е от ГАЗ 51 (ако не ме лъже паметта)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X