Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно АВИА ПРЕСЛАВ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Относно АВИА ПРЕСЛАВ...

Колеги нов съм във форума затова мисля, че е редно първо да се представя Петър се казвам и живея в София
    Баща ми има АВИА ПРЕСЛАВ с двигател ПЕРКИНС 3900 кубика 90 коня (ако не се лъжа) камиончето не се кара отдавна, и понеже ми се иска да имам нещо 4х4 за зимата смятам да го приведа във вид...
    той се грижеше много за него, правен му е основен ремонт на двигателя преди доста време и машината работеше адски добре Сега обаче от година и нещо не е пален... и мен ме притеснява да не "запече" сегментите
    Също така искам да питам, ако някой е запознат, как стои паленето зимата с този двигател доколкото знам той няма подгряващи свещи

До: относно АВИА ПРЕСЛАВ...

3цилиндров от мотокар ли ти е двигателя? или 4?
    ако е мотокарен,да знаеш ,че нямаш проблеми,много як двигател е,и нема чупене,преди време на един ,който му предстоеше основен ремонт,без да знае оператора,му източихме маслото и водата и за голямо учудване оня кара окло половин ден преди да се усети.
    зимата старите дизели се палят като им подадеш огън в колекторите,стига да има ток пали веднага,даже и без огън понякога,може да му сложиш свещ от шкода европа или от ифа,и нямаш нужда от огън зимата.

Коментар

колега 4 цилиндъра е иначе е много корава машина... няма бавни скорости ама не му и трябват, те и без това са си достатъчно бавни
      Мисълта ми е че доста време не е пален....

Коментар

Първоначално публикуван от petrashkov Преглед на мнение
        Колеги нов съм във форума затова мисля, че е редно първо да се представя Петър се казвам и живея в София
        Баща ми има АВИА ПРЕСЛАВ с двигател ПЕРКИНС 3900 кубика 90 коня (ако не се лъжа) камиончето не се кара отдавна, и понеже ми се иска да имам нещо 4х4 за зимата смятам да го приведа във вид...
        той се грижеше много за него, правен му е основен ремонт на двигателя преди доста време и машината работеше адски добре Сега обаче от година и нещо не е пален... и мен ме притеснява да не "запече" сегментите
        Също така искам да питам, ако някой е запознат, как стои паленето зимата с този двигател доколкото знам той няма подгряващи свещи
        Оригинално си има факличка румънско производство.До нея отива нафта по тръбичка и като подадеш ток“първо положение на оригиналния ключ“нагрява реотанче и след това биметална пластинка отваря пътя на нафтата и тя се пали от реотана и гори като факла и като завъртиш ключа на следващото положение върти едновременно с това стартера и дърпа огън във всмукателните колектори.Това е оригинално и почти никога не работещоТа като дойдеха у ДАПА нови веднага се маха тръбичката за нафта и се реже жицата и се преправя по желание на шофьора.За палене зимата нагреваш картера пет минути малко сссът старт пилот и въртиш и сичко е о кей .Цел живот се боря с тия Перкинсиако нещо те интересува питай.И за сегментите не се бой нема им нищо за толкова.Поздрави
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

това е принципа на действие на ифовата,свещ,ама за разлика от перкинсовата си работи без проблеми,перкинсите нямат ли подгряване на водата и маслото?

Коментар

Не съм карал Авия, но съм чувал, че са серизно проблемни машини за палене през зимата. Свидетел съм на случай в който закачиха една Авия за някакъв друг камион, да я дърпа, дано запали. И направиха няколко обиколки на двора на фирмата, около километър, и Авията само пуши през ауспуха, и така и не запали.
            Отделно от това от шофьор с много стаж съм чувал, че Авията като я угасиш през Ноември, и я палиш чак в Април.
            А трето е, че имам друг познат, който целогодишно си кара камиончето, и изкарва някакви пари с него, да си храни семейството.
            Докато не се пробва как е с паленето през зимата не може да се разчита на него.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Не съм карал Авия, но съм чувал, че са серизно проблемни машини за палене през зимата. Свидетел съм на случай в който закачиха една Авия за някакъв друг камион, да я дърпа, дано запали. И направиха няколко обиколки на двора на фирмата, около километър, и Авията само пуши през ауспуха, и така и не запали.
              Отделно от това от шофьор с много стаж съм чувал, че Авията като я угасиш през Ноември, и я палиш чак в Април.
              А трето е, че имам друг познат, който целогодишно си кара камиончето, и изкарва някакви пари с него, да си храни семейството.
              Докато не се пробва как е с паленето през зимата не може да се разчита на него.
              Коле различавай АВИЯ от така наречената Авия Преслав общото им е само кабината на първите модификации.Във всичко друго са абсолютно различниИстинската Авия пали трудно щото е с предкамерно впръскване и незнам защо така ама ги влачехме като вършачки из плаца на Дапа
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Аз си бях монтирал на Преславчето едно нагревателче на антифриза на 220 волта! Сутрин за 15 мин го включвах и палеше от раз даже в най-големия студ!
                А иначе си се чупеше редовно и си ходех измазан до лактите в масло нонстоп! Но зимата в 60 см. сняг драпаше без грешка, по-добре от уазката! Пък и хидравлика на волана си имаше и не получаваш мускулна треска като на ГАЗ-ката! А и тя беше със същия Перкинс - варненски!
                יעבור
                «И това ще мине»

Коментар

Ако двигателя е читав (има компресия) зимата пали на четвърт оборот и без факли. На служебния мотокар ( със същия четирицилиндров варненски перкинз)му направих основен ремонт на двигателя преди три зими седи обикновенно на двора и го палим с къкъвто акумолатор имаме под ръка. Преди ремонта скапвахме от въртене и двата акумолатора на камаза греехме с газова горелка сипвахме етър и пак не всеки път успявахме да го запалим.Ако те притеснява че може да са запекли сегментите (много малко вероятно) отвиваш дюзите сипваш в цилиндрите по 100-150 милилитра газ за горене вътре и го оставяш да покисне 48 часа след това завърташ на стартер 5-6 оборота с отвити дюзи да изхвърли газта завиваш дюзите и палиш.
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Благодаря много колеги за бързите отговори
                    Форума е много добър и е хубаво да знае човек, че когато го интересува нещо, има къде да пита
                    Искам обаче да попитам, тези от вас които са имали подобна машинка с каква скоростна кутия беше?
                    Питам понеже моята е със скорости от ГАЗ 51А а те са страшно дървени и проблемни

Коментар

Моят Преслав го карах с вода и зимата вечерта точиш, а сутрин наливаш топла вода и намаше проблем при палене,но си е разправия.
                      [B]Шофирането е мисловен процес,който протича в мозъка.Останалото е движение по-инерция.[/B]

Коментар

Първоначално публикуван от didoko Преглед на мнение
                        Моят Преслав го карах с вода и зимата вечерта точиш, а сутрин наливаш топла вода и намаше проблем при палене,но си е разправия.
                        баща ми го караше така досега...
                        аз съм намислил да му сипя антифриз, и да монтирам една подгряваща свещ във всмукателния колектор предполагам че обикновена от друг дизелов двигател ще свърши работа...

Коментар

като ще му слагаш свещ,сложи му и подгреватели на антифриза и маслото,свеща от ифа или европа

Коментар

Вместо да поставяш свещи от шкода, по-добре си вземи една бензинова горелка. Хем ще си подгреваш картера както казва Стария, хем ще играе ролята на подгреваща свещ. Иначе при наличие на топла вода в двигателя и добър акумулатор не трябва да имаш проблеми при паленето.
                            П.С. Забравих да спомена, че горивопровода трябва да ти е в изрядно състояние, тия камиончета все си намират от къде да дръпнат свеж въздух в системата.

Коментар

Първоначално публикуван от petrashkov Преглед на мнение
                              колега 4 цилиндъра е иначе е много корава машина... няма бавни скорости ама не му и трябват, те и без това са си достатъчно бавни
                              Мисълта ми е че доста време не е пален....
                              Здравей колега твоето камьонче има бавни,просто нямаш лост в кабината иначе на раздатката имаш.А за паленето не се притеснявай,купи си етар и нямаш грижи.За всички по-горе писани вариянти ставаш много зависим, като си в гората откаде 220 волта за нагревател,топла вода и тн. Успех!
                              0898532785-КИКО

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X