Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Offroad кемпер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Offroad кемпер

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    Мокри се толкова, колкото и "стиропора" - ако не по-малко. Съхне, обаче, несравнимо по-добре (ако въобще приемем, че пенополимерите съхнат). Степва се и се свлича, когато е положена "майсторски", но то работата, ако не се свърши както трябва, всякакъв материал бива компрометиран.
    Вече не съм много сигурен за какво точно говориме когато казваш "вата". Материала за който аз си мисля представлява тънки нишки подобни на памук от материали от типа на стъкло, камък, и пр. минерални вещества. Всеки от тези материали попива вода не много по-зле от памука /вата/ и я задържа също не по-зле от памука. Навлизаме в някакъв странен спор :-)
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Няма объркване с материалите, точно за това говорим. Ще ти пиша по-подробно на ЛС, защото доста ще се отдалечим от "офроуд кемперите".
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Тъй като в момента фургона мина на заден план за сметка на ходовата част, доразглеждам решения и попаднах на този крайно полезен сайт:
        http://www.xor.org.uk/silkroute/equipment/choosevan.htm

Според автора:
        The cabins of many commercial overland campervans are constructed using a sandwich of glass reinforced plastic (GRP) and foamed polyethylene, normally between 40 or 60 millimeters thick. This form of construction is light, very well insulated, and waterproof.
        Бърз превод:
        Кабините на много комерсиални кемпери са конструирани използвайки сандвич от фибростъкло и разпенен полиетилен. Тази конструкция е лека, много добре изолирана и водоустойчива.
        От нета:
        Разпенен полиетилен:
        Предпазен опаковъчен и изолационен материал с голяма гъвкавост, устойчивост на агресивни материали. Има затворена клетъчна структура, не поддържа горене, не отделя вредни вещества.
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Тъкмо си поиграх да скицирам виждането си за фургона. Първоначално не мислех да има баня и тоалетна, но като че ли мястото го позволява. При размери 2 х 3 х 1.40м се намери един ъгъл.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled.jpg
Прегледи:1
Размер:57.7 КБ
ID:5275497

Идеята за диваните и масата е взета от лодката ми. Масата се вдига, маха се стойката и плота става свързващо звено между двата дивана. Двете облегалки се слагат по средата и става голяма спалня.
          Така се получават 2 недостатъка - няма място за мивка и достъпа до втория диван ще е много ограничен, но банята и тоалетната мисля са много важна част
          Мивката ще я мисля.
          Последно редактирано от silverfox; 08-05-11, 21:32.

Коментар

Има маси от каравани,които се сгъват на долу,и плота си застава между диванчетата.Ама 2 метра дължина,не е ли много.Зависи колко човека ще спят на него,но за 2+дете 1.60широчина си е добре.Така ще ти останат 40см.за гардеробче до банята.

п.п А и по този начин,ще може да се минава до вътрешния диван,иначе като гледам,няма как.
            088пет722пет99
            http://www.hydropompi.com/

Коментар

Аз мислех спането да е по дължина на фургона, но ти си прав, че може да се спи по широчина на фургона (пак 2м) и да се спестят 40см. Точно като за шкафче с мивка

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled.jpg
Размер:58.3 КБ
ID:5275504
              Последно редактирано от silverfox; 08-05-11, 21:53.

Коментар

Шкафа с мивката,до вратата.Там остава повече място,и ще е по-добре(според мен).
                088пет722пет99

Коментар

Ще трябва да се прекарват много тръби. А така и за банята и за мивката накуп. Отвън направо към двете батерии. Но пак ще видя
                  Даже вече си мисля банята да стане малко по-дълга и мивката да е вътре, че все пак помещението ще е мокро.

Коментар

Как отвън бре?? Отиваш в някой магазин за камиони.Маркучите за въздуха са на бързи връзки,има и тройници.Диаметъра е около 8-10мм.което ти е достатъчно.Имай предвид че душа и батерийте за мивката трябва също да са караванаджийски,с по-малък дебит са.Ако не знаеш,ще ти кажа от къде да ги купиш.Помпа на12в(нова) по спомен е около 25-30лв.Хидрофорна-160лв.
                    088пет722пет99

Коментар

Не да се прекарват отвън, ами отвън като влязат във фургона и само в една посока Иначе ако ме ориентираш откъде да пазарувам ще е много добре. Аз мислех да търся оборудване за каравана, но идея си нямам откъде.

Коментар

Тук в София има един който продава каравани на части.Има го и в мобилето,първите обяви за каравани.
                        Ето ти една идея за мивка в банята-Натиснете снимката за да я уголемите

Име:7.jpg
Размер:99.7 КБ
ID:5275510

Тази си я правих в стария кемпер.Това е купа за салата от магазин за домашни потреби.После на лазер дупка за сифон,и си ти!
                        088пет722пет99

Коментар

Ето ти и тел. на магазин за оборудване.Няма да се размине без нови части.
                          (02) 483 03 31
                          (08 8 705 267
                          (08 8 638 950
                          (089) 8 601 208
                          За цени,отваряш каталога на "Movera" и си гледаш.Цените са едно към едно!
                          088пет722пет99

Коментар

Следя темата от началото и очаквах сам да проумееш, че при височина 140 см. кемперът ще е удобен само за малки деца. Едно от удоволствията на кемпера е когато навън времето е лошо да се чувстваш вътре като у дома си. Виж тук как се вдига покривът. http://www.expeditionportal.com/forum/threads/20822-S%C3%B6nke-s-hard-side-popup-camper

Има и други начини за вдигане на покрива и според мен от там трябва да започнеш. Успех.
                            Последно редактирано от Видев; 21-05-11, 05:07.

Коментар

Когато навън времето е лошо ти какво ще правиш във фургон 2х3м? Ще се разхождаш?
                              Погледна ли на схемата колко свободно място ще остане - 1.40м х 90см.

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                              Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
                              Не разбрах само,защо се отказа от подвижния покрив.Не е задължително да ползваш този,защото е тежък,но има и други материали освен желязо и ламарина.
                              Така и така си го разковал,направи го така,че да не си кажеш после че е можело и това и това и т.н.
                              Оребрената конструкция в момента е толкова здрава, че имам чувството, че дори да се обърне няма да има цялостни огъвания на фургона. Отказах се от рязането (не че съм имал твърдо намерение да го режа, но го обмислях) не защото покрива ще е тежък за вдигане, ами защото ще наруша постигнатата в момента здравина. Освен това всичко ще е само за да стоя прав, а това не е толкова голямо предимство и съотношено към труда, който трябва да бъде вложен, ми се струва, че е много труд за нищо. Гледам, че ги правят на легла горните части (тогава е обосновано предвид спестеното място), но мястото върху леглата като гледам е малко, пък и моята идея за интериорно обзавеждане е друга

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                                И оригинално е с вата... "Защо ли?"
                                При каменно-минералните вати много лесно се постига практически абдолютна незапалимост докато при експандираните и екструдираните политироли е много трудно да достигнем някъкъв клас на негоримост отделно при горенето отделят почти цялата менделеева таблица .
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X