Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Българските ВВС

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Българските ВВС

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
    А ти къде определи периода?
    Коментирам мнението над моето за онова време и как героично и самоотвержено нашите военни ръководители са ни снабдили със съветска военна техника !

Коментар

Малко офтопик - като говорим за цени, златен резерв и плащания от онзи период, някой да има поне приблизителна представа колко УРАН е изкопан по нашите земи (още от 45-та - 50-та година ), къде е отишъл и на какви цени ?
      Аз самият нямам представа и ми е интересно някой знае ли нещо за това ?
      Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Коментар

За това още никой не говори - никъде нищо. Което, като обстоятелство, на мен ми е по-интересно от количеството като такова.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
          ....Бре в тая загрижена за българските ВВС тема, защо още няма нищо за най-модерното военно летище което сме имали някога, осъществено със загнили натовски доларес
          Ами щото бяха унищожени петдесеттина, а конкретното май е леекично стеснено, ама затова пък накичено с нови лампички и удължено (колкото да достигне предишното 'най-модерно летище, дето май сами си го направихме)...
          Лошо няма - НАТО си е пооправило летище, за да е по-безопасно кацането на американците, идващи на учения в България... Ако бе заинтересувано от развитие на нашето ВВС (освен от реализация на своя стара техника), навярно по-логичното бе да се възстанови и ремонтира Добрич или Балчик...
          Последно редактирано от slowtraveler; 05-04-16, 07:14.
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение

Само напиши акционерната структура и къде и под чие покровителство е Борат в момента та още да се посмеем
            Напиши и нещо за независимата контрабанда на БТ
            Ами не подменяй контекста. Добре разбираш за какво става въпрос, а плодовете на това (собственото си) лицемерие вече ги берат, добре че имат финансови ресурси.

А за летището - то наща е - летище има, самолети няма. А тия къде се базираха там (и ако ги върнат) са съветски.
            Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
              .... навярно по-логичното бе да се възстанови и ремонтира Добрич или Балчик...
              Сакън! Що вой щеше де се извие, че се готвим да нападаме и превземаме Русията.
              Та затова, дори не си го помисляй!
              Странно ми е отношението Ви към "лампичките", които неимоверно променят възможностите на летището да приема и изпраща аероплани при всякакви условия, или просто се дразним, че нещата се правят така както трябва - нещо изключително рядко в нашата родина - и съответно правят летището важно и от там трудно за елиминиране!

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
              ....

А за летището - то наща е - летище има, самолети няма. А тия къде се базираха там (и ако ги върнат) са съветски.
              Я да изясним кое е първичното - самальота или летището, или ако имаме самальоти и няма от къде да литнат и кацнат, е по важното от това да имаме летище, на което да кацнат като ги купим? От горе на всичко аероплани в НАТО- бол. Ама за да дойдат пак трябва някъде да кацнат. Аутобаните ни не стават дори за това!
              Така, че летището си е точно на место и е добра инвестиция, дори и да нямаме аероплани в момента(за по-малко от 6ч ще има изобилие от самолети на това летище при нужда!), и е на най-доброто место в източната част на страната.

Някой дали се е сетил да направи една справка за периода между ПСВ и ВСВ(около 20г), колко съвременни за времето си са били самолетите доставяни тогава, как е вървяла модернизацията на Българската Армия с аероплани в години на изплащане на репарации и задължения, политически трусове и пр.? Как стоят нещата 80-90г по-късно е от ясно по-ясно?
              Последно редактирано от D-MAX; 05-04-16, 09:35.
              ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Балчик си е резервна база,там всичко си работи(РВД,РЛС) и лятно време там се пре базират самолети за морската подготовка на пилотите.Толбухин(Добрич) беше основно ремонтирано и удължена ПИК през 1990-1992/3,после се използваше до 1995-1997 и бе закрито но за разлика от някой други авиобази(Равнец например)Добрич беше охранявана(поне до 2010) и всичко там си стоеше.
                Колкото до какви не-съветски самолети сме имали от 1950 до 1990,то сме имали полски Lim(лицензионно копие на МиГ-15/17) и всичките ни Ми-2(армейски и милиция) също бяха произведени в Полша.

Коментар

Какво е дереджето на Каменец? Когато бях млад имаше планове да се удължава.
                  Публикувайте отговор

Коментар

За Каменец незнам 2000-2005 правеха нещо по него но точно какво незнам.Сега там са Пилатусите и Л-ките (5+4)

Коментар

случилото се с КТБ не е реализирано под покровителството на тогавашните ни покровители,
                      Туи до колко го вЕрваш.
                      И защитавайки доброто старо време, трябва да се спомене и фразата "Искахте ДЕМОКРАЦИЯ, на ви ДЕМОКРАЦИЯ"
                      Само дето това е демокрация генно създадена в лабораториите на Москва, и изпълнена от тукашните им помияр-васали!
                      И ако се замислим, на кой най-много му е изгодно България да няма пари за самолети и какво ли още не... за това може би и трябваше да се разиграе случката КТБ, а и да си захранят прослойката.
                      Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Нещо много станахте да ни давате наклон... на четенето. А отношението ми към историята със сигурност не е до такава степен едностранчиво, !
                        Това е разликата, четем една история, но от две диаметрално противоположни страни.
                        За мен като Българин е национално предателство, трагедия и мъка. За теб - радост от умни политици, който са изстискали мизерния българин.
                        И да викаш и не България не е вече руска губерния. Радвам се че съм член на НАТО.
                        Радвам се , че вече не сме приятели с Москва, при такива приятели, не ни трябва враг. Защо ли , защо това ограбване свърши.

Колеги, аз приключвам този спор. радвам се на самолетите, имали сме страхотна авиация, имали сме и Миг 25 , но реалността показва че сме платили огромна цена-
                        Реално 90 г България е най-изостаналата технологично страна в блока.
                        100км магистрала, никаква СМИСЛЕНА промишленост, и супер изостанало селско стопанство. но пък имаме МИГ 25 (за малко ама сме си го платили изцяло)

Коментар

biol, без да имаш информация за цялостната картина е трудно да се прецени кой каква цена е платил...
                          Защото по абсолютно същия 'лекомислен' начин можеш да прочетеш мнения, как руснаците са платили огромна цена за нашите боклуци на времето... Е да, ама тези 'боклуци' са създавали поминък за милиони българи..
                          Когато има желание за сътрудничество, могат да се направят много неща, заобикаляйки тромава администрация, които неща отстрани изглеждат глупаво, но са били единствения начин да се върви напред...
                          Така е и във военната сфера...
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от komuso Преглед на мнение
                            За Каменец незнам 2000-2005 правеха нещо по него но точно какво незнам.Сега там са Пилатусите и Л-ките (5+4)
                            В началото на 90-те имаше слухове, че ще удължават ПИК-а...
                            Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                              ... Е да, ама тези 'боклуци' са създавали поминък за милиони българи...
                              За консервите с домати и имамбаялдъ (дето като "Икра" го пишехме) от Янко Костов ли пишеш ? Щото и аз съм допринесъл с безплатен, многогодишен, ученически, бригадирски труд за изхранване на руския мужик. Това ли държеше икономиката ни ?

Или паста за зъбкии, или цигарките "Стюардеса" ?

Коментар

Не, пиша за индустриални изделия... Питай някой по-знаещ например за един персонален компютър що нещо даваха... Лично са ме водили в авиационен университет в Рига да се хвалят с Правец 16 - тогава ние отдавна ги бяхме изхвърлили - бяхме на 386....
                                Но имаше и други неща, свързани с военната сфера.
                                Консервите, цигарите, алкохола - също се котираха доста добре, колкото и да не ти харесва... Огромен и що годе непретенциозен пазар... Който бъде изгубен заради кухи лейки и политически пристрастия...
                                'Бартерът' си го имаше, но всеки имаше изгода от такива заменки. Да, сега са неприложими/невъзможни поради променена конюктура, но това не значи, че тогава това не е било добро решение...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X