Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Българските ВВС

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Българските ВВС

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Това само аз ли съм го пропуснал:

Това пък е от днес България купува шест нови двигателя за МиГ-овете
    Реверанс към "братушките" ? Щото нови откъде другаде ?
    Ясно, някаква консТиПативна теория се заформя, че Пеевски е намерил изгубените двигатели и поръчката се прави, за да ги осребри.
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Тц, тц. Страшна сила ще сме. 4+3=7 евентуално
      Пък и като вземем и сами да ги ремонтираме, малее не ми се мисли.

Коментар

Първоначално публикуван от Luftwaffe93 Преглед на мнение
        Тц, тц. Страшна сила ще сме. 4+3=7 евентуално
        Нещата се познават в сравнение. Страшна в сравнение с кого? България има нужда в момента от airpoilicng и с 7 Миг-29 може да го върши чудесно. За какво ни е повече в момента? Заобиколени сме от съюзници, Сърбия е на път да стане такъв, а Македония по-силни ВВС ли има и враждебна ли е?! За международни мисии се справяме чудесно с лекари/инженери или охранителни роти. Повече ако и когато България се замогне и си надвие на хатъра дай боже!

Коментар

Вярно е, че парите за военните формално са пари хвърлени на вятъра... Освен когато ти потрябват военните...

Първоначално публикуван от ardmin Преглед на мнение
          Нещата се познават в сравнение. Страшна в сравнение с кого? България има нужда в момента от....
          Мисля си, че след 'перестройката' доста народ дойде да ни обяснява от кое нямаме нужда... И ни убеждава, че всички са ни съюзници... Което лееко ме напряга - как така всички изведнъж станаха приятели, при условие, че съвсем доскоро сме се трепали... Да, ако са съюзници (отколешните ни 'приятели) да вземат да се поразоръжат малко..
          А това, че сме 'малки' - това не е попречило да бием 'военно' когато се наложи всички наоколо (че и англичаните) съвсем скоро, след като сме били по-зле от 'сегашното' положение...
          Просто тогава сме били подготвени и мотивирани... А сега - нито подготовка (въоръжение и обучение), нито мотивация...
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
            А това, че сме 'малки' - това не е попречило да бием 'военно' когато се наложи всички наоколо (че и англичаните) съвсем скоро, след като сме били по-зле от 'сегашното' положение...
            Просто тогава сме били подготвени и мотивирани... А сега - нито подготовка (въоръжение и обучение), нито мотивация...
            Има едни въоръжени сили, дето системно будят възхищение в българските форуми - швейцарските. Някой вярва ли сериозно, че през Втората световна война и след нея, никой не е нападнал Швейцария поради страх от тях?

Коментар

Вярно е, че парите за военните формално са пари хвърлени на вятъра... Освен когато ти потрябват военните...
              Мисля си, че ...
              Добре обясни на нас заблудените - кой според теб е противника заради който трябва да се въоръжим още и да харчим и без това малкото пари, които изкарваме - около нас са - Турция, Гърция, Румъния, Македония и Сърбия. С първите три сме съюзници в НАТО, последните две и сега може да ги бием (заедно или по отделно) ако се наложи. Или просто така, да си харчим 4-5-10... млр. лв. на година, че са ни излишни ?
              Да сме с най-ниските пенсии и СРЗ в ЕС, но пък да имаме 200 бойни самолета, 1000 танка и 100К кашимерия и т.н. !
              Икономиката е водеща - политиката следва икономиката (преди 25г. беше обратното и резултата го знаем), войната е продължение на политиката с други средства. Някои държави на североизток от нас в момента преговарят точно този урок, след като ги скъсаха на предишния изпит!
              Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Коментар

Първоначално публикуван от Anyuser Преглед на мнение
                ....последните две и сега може да ги бием (заедно или по отделно) ако се наложи. ...
                Ееех, мечтател... Дано не се налага, ама си мисля, че на Сърбия едва ли можем да се опрем.. За Македония - на времето бяха майтапите за двата танка... Сега и ние сме на това дередже..
                А за 'съюзниците' - прочети още веднъж другаря Чърчил - няма вечни приятели, има вечни интереси...
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Хайде стига бе, съюзници били... явно има хора, които още вярват...

Коментар

Сърбите винаги са ни забивали нож в гърба - и са яли бой след това. И сега пак ще стане ако се наложи.
                    Прав си за интересите - Гърция в момента си има други проблеми. румънците - някак не виждам да имаме някакви търкания с тях и сблъсък на интереси.

Турция си държи проливите и не виждам какъв им е интереса да си развалят отношенията с ЕС заради малко територия на север. В момента (а и още много време) там ще ги вълнуват какво става по южната им граница и азиатската част. Защо да си отварят проблеми с България ?
                    Докато с тях сме членове на НАТО - няма да има проблеми. За САЩ - НАТО е по-важно от Турция, и няма да допусне прецедент, който да разруши организацията. А колкото до малцинствата в България - тук не е необходима армия, а други подходи за да си нямаме проблеми.
                    Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Коментар

...
                      За какво са се водили предходните войни?
                      1.Първоначално - за кражба и грабеж (плячка + роби да ти бачкат);
                      2. По-късно - за територии, чийто ресурс и население да експлоатираш;
                      3. Още по-късно - за национално обединение на възникващите нации и укрепване на националните държави;
                      4. Последните две световни + една камара локални - за ресурси (суровини най-вече);
                      В един момент човечеството осъзнава, че
                      Икономиката е водеща - политиката следва икономиката...
                      ... та войни, ако се водят изобщо, то е за запазване или за налагане на някакви икономически интереси. Никому не му е притрябвала територия с население, за чието здравеопазване, заетост и пенсионно осигуряване, ще-не ще да полага грижи, щото иначе ще си има безкрайни главоболия с бунтове, тероризъм и т.н.
                      Нека да ми каже някой, България кой от съседите ни ще я поиска и за какво ? Да завладее нашите петролни и газови находища ? Да овладее насилствено нашия необятен платежоспособен пазар за своите стоки ? Друг въпрос е за едни други не-съседи, че им трябваме... ама спирам щото ако продължа, ще ми изтрият мнението.

Коментар

Боголюбе, простия отговор е ЗЕМЯ... Към нея е прибавено всичко останало...
                        Още малко за 'съюзниците'... http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/01/...=topicoftheday

Коментар

Боголюбе, простия отговор е ЗЕМЯ... Към нея е прибавено всичко останало...
                          Още малко за 'съюзниците'... http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/01/...=topicoftheday
                          Кво и е интересното на статията?!? За връзка с темата няма и да питам...
                          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Земя може да си купи колкото иска . Защо трябва да обучава войници , които после само да изхранва? Разликата между сега и преди 100 години е огромна .

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                              Готино, внесени нелегално и без документи Поздрави на вярващите, че без хартийки и сертификати самолети не летят

.... Което лееко ме напряга - как така всички изведнъж станаха приятели, при условие, че съвсем доскоро сме се трепали... Да, ако са съюзници (отколешните ни 'приятели) да вземат да се поразоръжат малко......
                              На колко % оценяваш шансовете за война в момента или следващите 10год. м/у Франция и Германия ?
                              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                              Суперспам - спама на суперите

Коментар

От времето на Братя Райт, никакви хартишки и прочие сертификати не им трябват на самолетите за да летят... Те са необходими само когато и ако паднат...
                                VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X