Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Българските ВВС

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Българските ВВС

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Всъщност е крайно време да спрем да се държим като окъсани и бедни. Като държава имам предвид.

Съображението че нямаме пари е най-редовно аргумент (пред електората) да се купуват боклуци и да се търпят последствията после. А държавата купува доста неща, не само самолети.
    То не че руснаците поне веднъж са си платили коректно задълженията . Дълга на СССР от към 350 - 400 милиона долара мина през толкова редуцирания че накрая го докараха до няма и 100 милиона долара а и тях още не са платили всичките и то на разни дървени бартери .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      Поне от нас пари няма да вземат .
      Пинизът е обратните пари да текат към собственика си. ВПК се присламчи тихо и небрежно към останалите държавни агеенции, дето държавта дава, а друг инкасира. И Русия няма общо в случая. Помощи от кукуруз срещу жито тоже ядохме.
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
        Пинизът е обратните пари да текат към собственика си. ВПК се присламчи тихо и небрежно към останалите държавни агеенции, дето държавта дава, а друг инкасира. И Русия няма общо в случая. Помощи от кукуруз срещу жито тоже ядохме.
        Съществуването на ВПК е пряко обвързан с държавната политика . БЕТА имаше подписан голям договор с Кадафи за наши бронирани машини на цени за които сега само можем да мечтаем . В един момент Либия от приятелска страна ни стана враг по линия на новия голям брат и нищо не можехме да изнесем през главата на американците . Загубите естествено си останаха да наша сметка а от зад океана ни показаха само един среден пръст . Не можеш да изнасяш оръжие и специална продукция за държави които американците са им лепнали етикета че са тоталитарни или подкрепящи тероризма а клиенти за това което ние произвеждаме са все такива държави които са били в сферата на влияние на СССР и експлоатират руска военна техника . Има още много подобни случаи в новата ни история така че няма как ВПК да не е обвързан с държавата . На големите въобще не им пука на кой продават важното е някой да плаща . Нашия дял колкото и малък да беше в тая търговия ни го взеха и вече никой няма да ни го върне .

Коментар

Съществуването на ВПК е пряко обвързан с държавната политика .
          Докато във ВПК мислят така, такова ще му е и дереджето.

Клиенти за това което произвеждаме в някои от заводите е ясно че ще има само на гъза на геополитиката - толкова ни струва продукцията, че я търсят само такива дето са ги отрязали отвсякъде. В други от заводите ни пък се произвеждат неща на световно ниво и съответно се продават без да им пречат американците, турците, евреите, руснаците или някой друг.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            В други от заводите ни пък се произвеждат неща на световно ниво и съответно се продават без да им пречат американците, турците, евреите, руснаците или някой друг.
            Не и военна продукция .

Коментар

Ми не е, ВПК не е само БЕТА, а и тя си е иМКО и МИГ. И оня пръст щеше да е грехота да не го наденеш на поднесен напръстник. Вече съвсем няма значение, ще чакаме евентуално миг радост.
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Не и военна продукция .
                Не позна.

Коментар

То не че руснаците поне веднъж са си платили коректно задълженията . Дълга на СССР от към 350 - 400 милиона долара мина през толкова редуцирания че накрая го докараха до няма и 100 милиона долара а и тях още не са платили всичките и то на разни дървени бартери .
                  Тук съвсем не си прав... Навярно не си в час с развитието на обслужването на дълга, който бе взаимен - т.е. НРБ дължи на СССР и СССР дължи на НРБ що годе една и съща сума.
                  Като уреждането му бе реализирана на базата на разумна и взаимно-изгодна основа - не се 'нулира', а всеки прави това, което може за съответната сума - т.е. парите остават в самата държава.. Включително доколкото знам и с ремонти на двигатели за самолети...
                  И там нещата приключиха - руснаците нищо не ни дължат... България също нищо не им дължи от няколко години...
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                    .... Навярно не си в час с развитието на обслужването на дълга, който бе взаимен - т.е. НРБ дължи на СССР и СССР дължи на НРБ що годе една и съща сума. .....
                    2009-та : "Общият обем на руския дълг към България, останал от бившия СССР, е бил около 100 млн. долара.

Москва се ангажира да го изплати изцяло до 2004 година чрез доставка на ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй и военни работи ( примерно двигатели разни )...... това намерение така и не бе реализирано "

"По костово време върнахме на СИВ/СССРски къмто 2млр. " - това е една от операциите с които може да се гордее Костов.

Иначе да - що годе инфото е публично
                    Последно редактирано от DBRS; 04-01-16, 11:16.
                    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                      ....
                      Реалното задвижване на 'проекта' бе средата на 2007г.... И тогава започнаха взаиморазчетите...
                      Дотогава поради различни спънки се тъпчеше на място...
                      Дали го има в открити източници - не знам...
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Придобиването на нов изтребител ще доведе до намаляването на личния състав на ВВС

Създаването на условия за реализация на основните проекти за модернизация - „Нов тип основен многофункционален боен самолет и осигуряване на интегрирана логистична поддръжка” и „Нови трикоординатни (3D) радари“ се определят, като изключително важни за развитието на ВВС.

Посочено е още, че при придобиване на нов тип боен самолет ще продължи носенето на бойно дежурство с част от основния състав на МиГ-29, а в същото време другата част ще се обучава на новия самолет, което цели избягването на „вакуум” в способностите на ВВС. И още от плана: „Придобиването на нов тип боен самолет на практика ще замени трите вида използвани сега самолети – МиГ-21, МиГ-29 и Су-25, което ще доведе до намаляване на личния състав на ВВС и необходимите финансови средства за поддръжка на цялата бойна авиация на страната при значително увеличаване на оперативните способности. Ще се реши и проблемът с освобождаване на честотния спектър, както и ще се постигне информационна и оперативна съвместимост с въоръжените сили на страните - членки на НАТО и ЕС, и ще се преодолее дефицитът от способности.

Организационната структура на ВВС към 2020 г. ще включва Командване на ВВС, авиационни бази, зенитно-ракетна база и бази за бойно осигуряване, поддръжка и подготовка, като ще бъде отчетено освобождаването от излишно въоръжение, техника и редуциране на личния състав след реализиране на основните инвестиционни проекти за ВВС.

http://www.otbrana.com/%D0%BD%D0%BE%...%BD%D0%B8_8200
                        За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                        0878 79 20 61 Борис

Коментар

Както винаги на хартия поредния проект две двайсе и някоя изглежда добре . Въпроса е дали ще му осигурят финансиране да се случи .

Коментар

На мен пък ми прави впечатление, че и су-25 го слагат в кюпа. То американците с тяхната финансова и технологична мощ имат терзания относно пенсионирането на а-10, обаче ние пак сме по-хитри без да имаме и една двайста от техния опит в съвременни бойни действия и сме решили, че ще изкараме едни пари от продажбата на су-то на някоя африканска република. А тука на Балканите баш вероятността от събития, при които тоя самолет би бил нужен и адекватен, е най-голяма.
                            Всеки трети е шести

Коментар

Дано не съм лош пророк но самолетите които имаме най вероятно ще летят у нас докато им е технически и физически възможно да се отлепят от пистата . На човека проблема му е най вече да си лъсне чепика не да дава пари за военна авиация . Тя избори не печели . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:boiko_borisov_07.jpg
Прегледи:2
Размер:33.1 КБ
ID:5698239

Коментар

Това само аз ли съм го пропуснал:
                                Ако се заровите в мазето на баба си, вероятно ще откриете прелюбопитни предмети, някои от които с немалка антикварна стойност. Подобен, но в много по-големи мащаби, вероятно би бил резултатът, ако направите същото в държавния резерв и военновременните запаси, както и в складовете на Българската армия. Точно това се е случило преди няколко седмици и в Министерството на отбраната, което се е натъкнало на неочаквана и прелюбопитна находка...

Оказва се, че на отчет във военното ведомство се води абсолютно неизползван двигател РД-33 за изтребител МиГ-29, за който, по всичко личи, почти всички компетентни органи явно са забравили.
                                Това пък е от днес България купува шест нови двигателя за МиГ-овете
                                Реверанс към "братушките" ? Щото нови откъде другаде ?
                                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X