Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Българските ВВС

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Българските ВВС

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Не се сещам откъде ще се вземат по-големи гаранции.
    Договор в който 27 страни обещават да не те нападат и да дойдат да бият който те нападне. Заедно представляват над 70% (грубо) от военната сила в света. Не е нарушаван откакто го има. Само един участник го е напуснал и после се е върнал.

На мен ми звучи по-добре от всичко, което сме имали по-рано.
    На мен пък като лимонада в ушите!

Коментар

За мен членството на България в НАТО е напълно ненужно... в сегашното състояние.
      При евентуален конфликт да не си мислите, че на някои от т.нар "съюзници" ще му пука и ще се хаби за "келявата" България(5 милиона заедно с циганите)?

Коментар

Първоначално публикуван от petyo413 Преглед на мнение
        ...
        Сега като има магистрала от София до морето / Бяло или Черно/, метро в столицата, ЯМР-та, да не би тези и други факти да върнаха 2-та милиона от зад граница или пък намалиха до безбожие потока на бягащите от държавата ни нормални хора?
        Бягащи от държавата вече няма. През изминалите 4г даже има нето връщащи се. Раждаемостта е на път да надделее над смъртността даже при изобилието от българи в третата възраст. БВП ни е около 10 пъти над тоя в края на 80-те.

Бежанска криза нямаме (освен в хленцовете на държавното ръководство, което е некадърно до безобразие). Ако това е бежанска криза, то тя е около 1/5 от тази която ние направихме на Турция с Голямата Екскурзия. И около 1/100 от бежанската криза която има същата Турция сега.

Коментар

И кое е по-добро от лимонадата в ушите? 20% от БВП за наборна армия, която пак ще бъде прегазена от поне една в съседство?
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Бягащи от държавата вече няма.....
            ??!! Верно ли???? 28727 заминали българи за 2014 малко ли са?
            А връщащите се (26615) са 'истински българи': "Най-висок е делът на имигрантите от Турция (26.5%), Сирия (22.6%) и Руската федерация (15.2%)".
            http://www.eurochicago.com/2015/04/o...a-emigratsiya/
            http://www.nsi.bg/bg/content/3072/%D...BF%D0%BE%D0%BB
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Цитат от първата статия, потвърден и от втората:
              Както и в предходните години, имиграцията почти неутрализира емиграцията.
              От коя официална статистика са цифрите по националности? Сайт, в който пише Джамбазки, не хваща дикиш.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                ??!! Верно ли???? 28727 заминали българи за 2014 малко ли са?
                А връщащите се (26615) са 'истински българи': "Най-висок е делът на имигрантите от Турция (26.5%), Сирия (22.6%) и Руската федерация (15.2%)".
                http://www.eurochicago.com/2015/04/o...a-emigratsiya/
                http://www.nsi.bg/bg/content/3072/%D...BF%D0%BE%D0%BB
                Да кажа и аз забравих вече като кой от тукашните герои ама е или търтея или вятърния:

Четете си източниците!

Коментар

Спарки, втория сайт на Националния статистически институт достатъчно офицална ли институция е?
                  Има графа Прессъобщения - от там е и цитата за процентното съотношение на имигрантите... Едва ли може да се каже за турците, сирийци и руснаците 'завръщащи се'....
                  http://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pressreleases/Population2014_2Y19BGI.pdf

Нещо линка препраща поне при мен към друг pdf файл, затова и страничката : http://www.nsi.bg/bg/content/13033/%...BD%D0%BD%D0%B8

П.С. Четете си източниците..... Ясене, това пряко се отнася за теб... Прочете ли източниците????
                  И какво пише там:
                  ТИ: Бягащи от страната вече няма... Официален източник - ИЗБЯГАЛИ ~29х. човека (добавката в първия източник, че може да са доста повече също може да е вярна - сина и племенничката ми се водят в България, но от 2014г са във UK, и едва ли са единствените)
                  ТИ: Има нето връщащи се... Официален източник - Нето отрицателен баланс ~-2100 човека, като голяма част от тях навярно не са 'връщащи се' - турци, сирийци и руснаци...
                  За бежанска криза - не мога да преценя - при нас се забелязват, но все още не са масови... Но имайки предвид кои са 'завръщащите се', може и това да е истина....
                  Последно редактирано от slowtraveler; 04-12-15, 22:48.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

НСИ на практика не брои емиграцията и гурбетчиите - традицията остана от времето когато не беше за броене. Съответно не брои и върналите се.

Ама от 2009 насам малките градчета се напълниха обратно с млади хора които свободно говорят английски, испански, гръцки и немски.

А тия +/-1000 дето ги дава за 2014г са в рамките на грешката на метода.

Коментар

Субективно впечатление е това за малките градчета... Моите субективни впечатления сочат точно обратното - продължаващо обезлюдяване...
                      НСИ също потвърждават това с намаляващото население особено в малките населени места... (че то НСИ не е ли само структурата, която обработва данни от други структури - с тях освен едни фирмени справки май не съм имал друг контакт)...
                      Това не е +/-1000, а -2000 - т.е. почти 10% разлика между емигранти и имигранти....
                      Но наистина задълбахме мноооого далеч от темата - ако сметнеш, че е интересна дискусията, май е добре да се раздели от тази тема...

Коментар

Срещайки постоянно такива като тебе из армията (специално) и започвам все повече да уважавам шумкарите. Те поне като не са били съгласни, са отишли в гората! А не са стояли да лапат сладката заплата хем тихо и кротко, хем да имат и привилегията да лаят срещу "международното положение" като твоя "фатмашка" милост!

Коментар

Първоначално публикуван от BulAf Преглед на мнение
                          Срещайки постоянно такива като тебе из армията (специално) и започвам все повече да уважавам шумкарите. Те поне като не са били съгласни, са отишли в гората! А не са стояли да лапат сладката заплата хем тихо и кротко, хем да имат и привилегията да лаят срещу "международното положение" като твоя "фатмашка" милост!
                          В повечето случаи съм съгласен с теб, но мисля че в случая грешиш в предположенията си.

Нека погадая и аз малко. Колегата Петьо е бивш летец, но вероятно в момента (отдавна) не военен. Няма как да не му горчи за авиацията която сме имали, с каквото и да се занимава в момента, и отвъд всякакви рационални анализи от нужда/ненужда и полза/вреда.
                          Последно редактирано от Goblin; 05-12-15, 01:53.
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Всеки служил във военната ни авиация по онова време го боли малко или много като тотално я разсипаха . За другите родове войски не се наемам да коментирам но към 1989 година благодарение на бойната ни авиация и ракетни войски никой от съседите ни не смееше да се бъзика с нас .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                              В повечето случаи съм съгласен с теб, но мисля че в случая грешиш в предположенията си.

Нека погадая и аз малко. Колегата Петьо е бивш летец, но вероятно в момента (отдавна) не военен. Няма как да не му горчи за авиацията която сме имали, с каквото и да се занимава в момента, и отвъд всякакви рационални анализи от нужда/ненужда и полза/вреда.
                              Да, ама говори постоянно в сегашно време за нея..
                              Всъщност може и да си прав!
                              Това би било добро обяснение и за постоянното хъмкане-мънкане: "който трябва-знае"; "такива неща не могат да се публикуват в обществен форум"; "нямате си и на представа от професията ми"; и пр. високомерно поведение в стил - 'Имате право само да слушате какво ви се говори и да кимате с глава' .
                              Ако вярно е пенсионер се извинявам /само да вметна, че таз работа ми се случва крайно рядко... - чешита (зодията) ми е такъв )/.

Коментар

Бягащи от държавата вече няма. През изминалите 4г даже има нето връщащи се. Раждаемостта е на път да надделее над смъртността даже при изобилието от българи в третата възраст. БВП ни е около 10 пъти над тоя в края на 80-те.

(освен в хленцовете на държавното ръководство, което е некадърно до безобразие).
                                Е тия двете неща са взаимно изключващи се. Или просто се опитваш да ги оклеветиш, ама предвид изброените факти си противоречиш. Те светите отци го попипаха, та кой си ти да си му съдник!
                                Плюс това, ако се върнем на темата, сега се е заел с активности и покрай ВВС. Така че, в един МиГ, и самолета ще вдигне.

Премиерът загрижен за договора с Полша
                                Последно редактирано от Самодържец; 05-12-15, 06:56.
                                Всеки трети е шести

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X