Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сухой Т-50 ПАК ФА.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Сухой Т-50 ПАК ФА.

Ф 16 е принципно различен от МиГ 29 и СУ 50 . Един спрямо 2 двигателя . От там и доста по различни полетни характеристики .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
      Ф35 вече има 10 год. откакто фръкна. Има и базирани в ЕС, дали не е интегриран, а е само показуха?

Поколение 6 ако постигне целите си,ще направи маневреността при близък бой напълно излишна инвестиция.
      Братушките изостават тотално.
      Като Ф-35 е 5-то поколение МЦИ и е хвръкнал преди 10 год. би ли ми написал за кои видове мисии е оперативно готов и колко от тези видове мисии са и имат нещо общо с многофункционалността, която е един от основните и отличаващите го от 4-то поколение МЦИ белези?

Маневреността дава голямо предимство включително и при средния и далечен въздушен бой, но това е една друга тема, за която ти със сигурност не си подготвен.

Лек.
      Последно редактирано от petyo413; 20-04-17, 09:07.

Коментар

За сравненията във възможностите на Ф-16 и МиГ-29:

Има един официален сайт на Ф-16, та той доста добре и подробно описва какви оръжия, колко на брой и системи за откриване и насочване е имал самолета и развитието им във времето. Информацията там се разминава доста с написаното тук.

Кога точно Ф-15, който е с доста по-добри възможности от Ф-16 получава системата fly-by-wire на борда си, че нещо не си спомням.

Лек.

Коментар

По мое мнение в момента няма армия, която да осигури или да създаде оптимална работна среда, в която самолет 5-то поколение, който и да е той, да покаже максималните си способности. Или : за да бъдат задоволени рекламираните способности на 5-то поколение и то наистина да има висока ефективност на бойното поле както е замислено, засега , според мен, никой не може да му осигури изискуемите ресурси.

Лек!

Коментар

petyo413, Като по-запознат, за мен щеше да е интересно мнението ти, защо братушките чак сега започват да вкарват оптика в Т50.
            Това е факт изненада за мен и говори, че целия им проект е започнат като показуха. (дай смислен аргумент да проектираш пок.5 с медни жици в 21-ви век)
            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от petyo413 Преглед на мнение
              Кога точно Ф-15, който е с доста по-добри възможности от Ф-16 получава системата fly-by-wire на борда си, че нещо не си спомням.
              F15 е конструиран и приет на въоръжение преди, а не след F16.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                petyo413, Като по-запознат, за мен щеше да е интересно мнението ти, защо братушките чак сега започват да вкарват оптика в Т50.
                Това е факт изненада за мен и говори, че целия им проект е започнат като показуха. (дай смислен аргумент да проектираш пок.5 с медни жици в 21-ви век)
                Не съм много сигурен, че разбирам какво имаш в предвид с това, че чак сега вкарват оптика в ПАК-ФА. Но ако това означава, че едва сега започват да качват оптиката на опитните образци и стартират развойни дейности чак сега с нея, мнението ми е следното: те проблеми с оптико-прицелните системи или комплекси нямат или не чак толкова големи, защото имат достатъчно опит и традиции в тази насока. По интересно ми е и си мисля , че имат и ще имат доста проблеми с двигателите, защото те трябва да отговарят на доста противоречиви изисквания. Даже разработват така нареченият втори транш или както и там да го наричат, може би втори тип двигатели. Производителите дори твърдят, че са и ще са съвсем различни двигатели, с които Т-50 щял да постъпи на въоръжение.
                Също така си мисля , че имат и ще имат проблеми с радара.
                Мисля, че в момента имат проблеми с това как да изстрелят оръжие от вътрешните отсеци или как да осигурят безпроблемното му отделяне от носителя и проблема е по-сериозен как да стане това не при хоризонтален полет , а при сериозни еволюции и то при знакопроменливи нормални претоварвания.
                И те си мисля, че залитнаха прекалено много и отделиха доста пари за развойни дейности за така наречения "стелт режим", а изостанаха или изоставиха други -по -горните насоки.
                Ако наистина използват медни жици в експериментални или опитни образци то това не е титаничен проблем. По-важното е какво ще има в модела , приет на въоръжение. То да ти работят надеждно ТРД-та в този доста широк височинно-скоростен диапазон , в който режима на полета може да е най-разнообразен и драстично променлив и като едновременно прибавиш използването на ракетно и артилерийско въоръжение и непосредственото му влияние в/у работата на въпросните ТРД-та. Надеждно и добре да се справят бордните системи за откриване, целе-указване и спрегнатостта им с оръжието на борда и други системи извън борда- било то със земно, морско или пък въздушно базиране. Да имаш добри средства за осигуряване живота и здравето и спасяването на екипажа при екстремални условия. Да имаш коректно разработена добра тактика за използването на самолета и сполучливи учебни програми и документация. Развойните дейност по всички тези неща ако са ти сполучливи и наред, то едните медни жици да останат. Това им е най-малкия проблем според мен.

Лека!

Коментар

...оптико-прицелните системи или комплекси...
                  Доколкото мога да се ориентирам, въпросът е за оптични кабели, в контрапункт на метални/медни. Доколкото се ориентирам - нали. Защото аз лично не съм запознат с никаква информация за евентуалното прилагане на оптични кабели в авиацията.
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Гледах клипове с Т-50 и руснаците се хвалеха че в него прилагат оптични кабели за връзка м/у компонентите. Със сигурност са тествали в други Су-та преди да сложят такова нещо. За нас пишештите това ни струва задължително заради защитеност, бързина и обем на трансфер и др. ама за конструкторите по друг начин стоят нещата. Може да е от изоставане в областа, но може и да е от друго.

Коментар

..
                      Ако наистина използват медни жици в експериментални или опитни образци то това не е титаничен проблем. ..
                      Само дето ако се ползват жици, веднага става ясно че имаш в пъти по-бавна комуникация.
                      2. Излъчванията от жиците са добре дошли за пасивните радари (стелта колко ще е истински)
                      3. При тези скорости, с жиците има още един проблем, а именно генерацията в тях на ток от земното поле (в полет дори 100% да им дръпнеш шалтера те пак ще излъчват нещо,което трябва да екранираш/шунтираш мислиш)
                      4. Теглото им сравнено с оптичните кабели.

Накратко:
                      Медни/сребърни/метални жици за комуникация в стелт изтребител пок.5 в 21 век е оксиморон. Затова вече смятам, че Т50 е поредната показуха.
                      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Едва ли нещата са толкова опростени... И едва ли оптиката е толкова необходима за 5-то поколение... Какво крайно изделие би използвало директно сигнала по оптиката? Ами май няма такова оптично - ще трябва в двата края да имаш комплект преобразуватели към жица, които като цена няма да са съпоставими с алтернативната жица между изделията, а като възможност за сбой - навярно ще я превъзхождат многократно... Изтребителя е достатъчно компактно изделие, в което няма чак толкова дълги линии, където би имала съществено превъзходство оптиката.
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Тези кадри от МАКС 2017 ме карат да мисля, че машината представена на салона няма да е серийната.

За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                          0878 79 20 61 Борис

Коментар

Скоро серийно производство няма да има.
                            Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                              Как бе!? Ей сега дядя Путя ще тропне по масата и до 2020-та ще са изкарали 60 броя!
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

По мое мнение в момента няма армия, която да осигури или да създаде оптимална работна среда, в която самолет 5-то поколение, който и да е той, да покаже максималните си способности. Или : за да бъдат задоволени рекламираните способности на 5-то поколение и то наистина да има висока ефективност на бойното поле както е замислено, засега , според мен, никой не може да му осигури изискуемите ресурси.

Лек!
                                Да си обърнал внимание на вече произведената бройка f-35 и Ф-22, ако си пропуснал новините, страните от ЕС с F-35 ги събират заедно в отделно формирование. По този начин много бързо биха се интегрили с американски машини и Най-вече суперкомпютърен команден център. Някой хора много внимателно са следили ред флага и си вадят изводите.

Не съм много сигурен, че разбирам какво имаш в предвид с това, че чак сега вкарват оптика в ПАК-ФА. Но ако това означава, че едва сега започват да качват оптиката на опитните образци и стартират развойни дейности чак сега с нея, мнението ми е следното: те проблеми с оптико-прицелните системи или комплекси нямат или не чак толкова големи, защото имат достатъчно опит и традиции в тази насока. По интересно ми е и си мисля , че имат и ще имат доста проблеми с двигателите, защото те трябва да отговарят на доста противоречиви изисквания. Даже разработват така нареченият втори транш или както и там да го наричат, може би втори тип двигатели. Производителите дори твърдят, че са и ще са съвсем различни двигатели, с които Т-50 щял да постъпи на въоръжение.
                                !
                                Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                                Почвам да се забавлявам искрено- след толкова години и похарчени пари за разработката му сега започват отначало с двигатели електроника .... С това темпо , адано ама надали

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X