Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купуваме стари F-16 без конкурс

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Купуваме стари F-16 без конкурс

Първоначално публикуван от Alexr Преглед на мнение
    ... На фона на тази информаци бих искал да запитам какъв е смисъла да имаме самолети? Не е ли по-целесъобразно да имаме много датчици от различни видове. като датчиците да са пасивни. Това е за да не се вижада много много какви са и къде са. Тези датчици да подават информацията си към някаква мрежа от сървъри. Тук думата сървъри я възприемете в най-широкия възможен смисъл. Няма предвид точно компютри, а някакви устройства обработващи сигнала. Така в щабовете да се получава една пълна картинка на всичко което лети. По това което не ни харесва че лети, да се целеуказва и след това по подходящ начин, то да спира да лети.

Не виждам смисъл да имаме нещо, струващо 50 или 60, или 80, или не знам колко си милиона в евра или американски долари, което да е за еднократна употреба на практика. В рамките на 1 000 000 лева мисля, че нашата остатъчна промишленост все още може да прозведе годна зенитна ракета. За мен е много важно "джапането" да си го произвеждаме сами. Въобще цялата система да си е наша и вътре нито съюзниците ни, нито противниците ни, нито флотата да знаят какво има. ...
    Като сме се писали евроатлантици и сме се хванали на хорото, общо взето, трябва да го играем някакси. НАТО си има изисквания по отношение охраната на въздушното пространство, с които трябва да се съобразяваме. По отношение на авиацията изискванията, най-общо, са самолетите да са многоцелеви, да имат възможност за прехващане на цели извън зоната на видимост, както и да могат да действат нощем и при сложни МТО условия.

Ракетите няма как пълноценно да заменят самолетите. Най-малкото защото при тях единственият вариант за действие е поразяване на въздушната цел. Проблемът е, че далеч не винаги това е приемлив вариант. Дори в някои случаи може да има крайно неблагоприятни последствия ...

А меракът да си произвеждаме всичко сами може и да звучи добре, ама ще си остане само в сферата на пожеланията, на които не е съдено да се сбъднат. Дори такава богата и силно развита страна като Швеция не може да си го позволи. Дори най-голямата икономическа сила в Европа - Германия - не се опитва да бъде самодостатъчна в областта на въоръженията, защото това е много скъпо удоволствие, което може да фалира дори една голяма и богата на ресурси държава. А какво да кажем ние с гайдите, дето ни вътрешен пазар имаме, нито някакви сериозни шансове за пробив на външни пазари в област, където качеството и цената на стоката далеч не са първостепенни фактори ...
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 05-11-12, 15:53.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от juri_fursov Преглед на мнение
      ПО тази логика ,не ни трябва вообще нито армия ,нито самолети .
      Но мисля че е нормално конструктор създаващ военни съоръжения да помисли за много ситуации ,включително и за ядерен взрив .Никой не иска да има войни ,но те се случват и ще се случват .
      Има една техника, дето я изстрелват в космоса, и общо взето е предвидена да даяни на туй-онуй. Мислиш ли че е лампова?

Не съди за целокупната съвременна електроника по това какво купуваме от Китай.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от juri_fursov Преглед на мнение
        ПО тази логика ,не ни трябва вообще нито армия ,нито самолети .
        Но мисля че е нормално конструктор създаващ военни съоръжения да помисли за много ситуации ,включително и за ядерен взрив .Никой не иска да има войни ,но те се случват и ще се случват .
        Реймарин правят и техника за военни.Да ти обясня ли каква е разликата между аналог и дигитален радар и разлика от 5 години между единия и другия?И говорим за любителски,за военните друг да подхваща.Може да ми е тьпа логиката,но с дигиталния хващам чайки накацали на повьрхността на гладко море от около 300 метра,аналога може да е по-доброто решение след ядрен взрив,но тогава честно да ти кажа я камилата я двете.

Някои писа за платформа - е те точно там е играта,прочети БЛОК 15 какво има,какво носи,какво прави,колко може да се подобрява,НО и по колко пайпери ще остави вьв вьздуха ако му се опрат.За МОДЕРЕН самолет като Грипена друг да казва,след ядрен взрив май ще сме с тояжките та и това не е довод.
        Последно редактирано от BENZBOSS; 05-11-12, 16:08.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Чавдаре, съгласен, че не можем да сме си самодостатъчно, но боеприпасите към оръжейните ни системи можем да произвеждаме сами. За мен това е задължително условие. И независимо с кого водиме война, трябва да можем да му нанесем досатъчно поражения, че да не си струва да продължава да се бие с нас. Не да го бием, а само да го откажем.

А по въпроса, че трябват самолети - със сърцето си чувствам, че ни трябват. Без да мога да дам разумни аргументи, повече ми хареса "Грипен"-а. Ама "калема" показва, че тяхната задача има по-евтино решение. Просто за да върнем в правия път някой заблуден пътнически не ни трябват кой знае какви самолети. Старичките МиГ 21 с една добра подръжка ще вършат чудесна работа. А в останалите случай... ами да не е летял над нас. Ще изпратиме цветя, съболезнователна телеграма и много извинения на когото трябва. Просто въздушното ни пространство е достатъчно малко за да си го контролираме от наземни точки. Релефа ни дели територията на съвсем постижимо контролируеми сектори. Също е достатъчно насечен да скатаеме ис гънките му какво ли не.

Ако си имаме проблеми със съседите - пак с доста елементарни ракети можем да им "покрием" ако не столиците, то поне достатъчно значими градове. Срещу някоя от "великите сили" няма да можем да ритаме нито с ескадрила нови самолети, нито с цяло крило. Няма какво да се дуем с авиация на някого.

А натуй отгоре "Прахосмукачките" се готвят да ни ги натресат в разрез на приетите процедури за харчене на обществени средсва. Това последното особено ме притеснява. Става практика.

Коментар

25цата не и намираме накладки / опаааа грешка,пиропатрони ма те на цената на накладките ми,предните / а какво остава да мьчим 58ма модел 21ци.Е зависи какво разбираш под чудеса,аз на такива се нагледах още 93та в Графа,цудо цудо,2 дена поредни полети не можеш да направиш,половината ТЕЧ пьлен на втория ден.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
              В Събота четох в някакъв вестник, че за да купим каквото и да е първо трябва да продадем СУ- 25 това според военният министър.
              http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1616971
              http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1491264
              Ако наистина се продадат Су-25-иците и се търси техен и на МиГ-21 заместник... То по-успешно решение от това във втората статия няма. Юрофайтъра е камион за бомби, когато се натовари, и първокласен изтребител, когато се натопорчи
              Предполагам, че пилотите пък ще са най-щастливи да разполагат с най-доброто за Европа в момента.

Коментар

Пилотите ще са щастливи, ама кинти за такова категорично няма.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод
                  Ако наистина се продадат Су-25-иците и се търси техен и на МиГ-21 заместник... То по-успешно решение от това във втората статия няма. Юрофайтъра е камион за бомби, когато се натовари, и първокласен изтребител, когато се натопорчи
                  Предполагам, че пилотите пък ще са най-щастливи да разполагат с най-доброто за Европа в момента.
                  Не знам Юрофайтъра да е проектиран като щурмови самолет, ако въпроса е да замени МиГ - 21,23БН,23МЛД и 29 аз съм не на 100 а на 1000 процента съгласен с теб.
                  На времето американците се опитаха да се откажат от от А 10 http://ru.wikipedia.org/wiki/Fairchi...Thunderbolt_II но се оказа, че многоцелевите самолети няма как да свършат тази работа и се отказаха да го свалят от въоръжение и си го модернизират и експлоатират.
                  За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                  0878 79 20 61 Борис

Коментар

То хубаво купуваме "нови" самолетчета, ама кой ли ще ги пилотира ?

Нови пет пилота напускат! Майор Илия Дойчинов също, Графа Игнатиево остава само с трима инструктори на МиГ-29

Коментар

С тия заплати каквито и самолети да купим (ако въобще някога купим) няма кой да лети . Колкото и да си обичаш професията и летенето идва един момент в който се налага да направиш избор . В гражданската авиация търсят квалфицирани пилоти и заплащането е много по високо . Преди няколко години ми бяха казали че базовата заплата на пилотите които летят за Еър Индия започва от 8 000 евро и от там нагоре тръгват командировъчните и добавките .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Гражданската/товарната, сравнена с изтребител е като да сравняваш болид във формула едно с училищен автобус.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Гражданската/товарната, сравнена с изтребител е като да сравняваш болид във формула едно с училищен автобус.
                          Така е само че в магазина всички сме равни и идва един момент в който си изясняваш приоритетите .

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

И не им е голям проблем да се преквалифицират ако говорим само за умения.Взимаш един Фалкон 50 или Фалкон 2000 или нещо по-голямо и не минава много време преди да го летиш как си трябва.Проблема е,че пилоти на които и бащите им с пилоти и които са си дали целия живот в това което правеха сега бият капа у земята и се спасяват.Айде днес не е много тьжно положението,но утре кой ще лети?

Едно име ми се наби от статията - Риладжиев син,за Риладжиев баща питай баща си.Смятай той за да тегли една майна до кьде са я докарали.

МЬКА ми е честно и до някьде се радвам,че не сьм на това хоро и аз.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                              И не им е голям проблем да се преквалифицират ако говорим само за умения. ...
                              Вероятно им е проблем, защото работата не е само до умения. Трябват им съответни квалификации и документи, които струват едни не малки пари, които ще трябва да си платят сами.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                Вероятно им е проблем, защото работата не е само до умения. Трябват им съответни квалификации и документи, които струват едни не малки пари, които ще трябва да си платят сами.
                                Тия пари се избиват много бързо . Имам комшия който някъде 1997 смени самолетите сега лети на някакъв Ербъс като първи пилот та като си говорим с него съжалява само че късно се е усетил и много години е загубил в армията .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X