Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купуваме стари F-16 без конкурс

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Купуваме стари F-16 без конкурс

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Доста по-често, отколкото си мислиш. Просто рядко се забелязва. ...

Дроновете се научиха да летят що годе надеждно напоследък не защото връзката им е станала хипер надеждна, а защото успяват да им налеят достатъчно акъл че да не падат като круши при всеки срив на връзката.
    Наистина не го знаех Но предполагам, че щом за ракети като "Томахавката"

"The Block III TLAMs that entered service in 1993 can fly farther and use Global Positioning System (GPS) receivers to strike more precisely. Block III TLAM-Cs retain the DSMAC II navigation system, allowing GPS only missions, which allow for rapid mission planning, with some reduced accuracy, DSMAC only missions, which take longer to plan but terminal accuracy is somewhat better, and GPS aided missions which combine both DSMAC II and GPS navigation which provides the greatest accuracy."

GPS-a e използваем в бойни условия, значи е достатъчно надежден. Разбира се в неизменна комбинация в въздушен ретранслатор и изкуствен интелект.
    Как ще се постигне непрекъсваща връзка не знам, нямам и техническите познания, но гледам яко се върви напред.

Коментар

Първоначално публикуван от biol Преглед на мнение
      Още от историята се знае - няма най-добро оръжие, печели този който има най голямо разнообразие.
      Аз защо харесвам Ф-16

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение

Това сигурно защото не е с лампи? "Лампови фенове"........това ми хареса.....
        Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Нещо да знаеш по въпроса с този юбер Стелт, как и защо той се озовал при иранците?

Коментар

Знам че е при иранците, но как и защо незнам. Ако искаш кажи ти.
            Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
              Има цяла тема с 12 страници за четене.

Коментар

Дроните че имат предимство, или ще го имат мисля че е ясно. Малки с малка отразяваща повърхност и с тия качествени ракети, ще те свалят преди да ги видиш. А и с искуственият интелект който имат или скоро ще имат, скоро ще могат съвсем самостоятелно да си изпълняват цялата мисия така че радио обмена ще е доста незначителен и евентуално само контролен от време на време. Бъдещето се случва днес.
                През 60-те на миналия век едни големи разбирачи бяха отписали авиацията, щото нали там ракетите. После трябваше да добавят оръдия на самолетите ...

Безпилотните апарати имат своите неоспорими предимства, но превъзнасянето на нещо като по-по-най- винаги крие рискове да си паднеш на носа и да се удариш лошо.

Малки, освен положително качество може да бъде и недостатък. Като например в прекалено малки за да носят достатъчно количество "качествени ракети" и други боеприпаси. Съвсем самостоятелно изпълнение на цялата мисия ... Може, но само при положение, че параметрите на мисията могат да бъдат предварително зададени с абсолютна точност. Примерно координати на целта. Какво правят терминаторчетата, ако целта се окаже не там, където им е зададено? Или ако предприеме действия, които не са били предвидени от програмиралите безпилотния апарат?

И още едно питане към точещите лиги за суперумни дрончета: Онези, големите батковци, със собствените сателити и навигационни системи са ясни. Ама темата тук е за това каква техника ще ползваме ние с гайдите? Ами ако в един момент американските другари решат да не одобрят някакви наши действия и ни резнат достъпа до GPS?
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Задал си отговор. Който няма собствена космическа навигация ще е на подчинение рано или късно,
                  така че възможния избор на ценности е - САЩ, ЕС, Китай и изпадаща Русия от състезанието.

Ако аз трябваше да избирам за въздушната ни полиция, щях да насоча ресурсите към свръхзвукови дронове, България под шапката на ЕС има големи възможности.Имаме световни специалисти в изкуствения интелект в радио смущенията също имаме опит.

При другото решение сме прост консуматор/купувач.
                  байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                  Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                  Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    И още едно питане към точещите лиги за суперумни дрончета: Онези, големите батковци, със собствените сателити и навигационни системи са ясни. Ама темата тук е за това каква техника ще ползваме ние с гайдите? Ами ако в един момент американските другари решат да не одобрят някакви наши действия и ни резнат достъпа до GPS?
                    Минаваме на ГЛОНАС...
                    Тя съдбата на малки държави като България е ясна - винаги гащите са леееко свалени. Ще трябва да съобразяваме с големите и в бъдеще.

Откраднаха си го.

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
                      ...Откраднаха си го.
                      You make my day!

Коментар

Първоначално публикуван от biol Преглед на мнение

sek1 не ми се обяснява, но това самоковско уникално оръжие, на какво разстояние детства и в какъв обхват
                        За 30 години тая техника толкова е отишла напред че просто не можем да си го представим .
                        Първоначално публикуван от r_vardarov
                        А Колегата,въобще има ли представа ,какво педставлява да речем това антично Самоковско изделие.Или е поредния компютърен специалист,който е гледал само Дискавъри.
                        Случайно като млад инженер работих известно време в системата на родния ВПК . Вярно в сферата на производството на бронетехника та знам какво могат някои нещица нищо че са антични .
                        Последно редактирано от sek.1; 01-11-14, 11:11.
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          ...Онези, големите батковци, със собствените сателити и навигационни системи са ясни. Ама темата тук е за това каква техника ще ползваме ние с гайдите? Ами ако в един момент американските другари решат да не одобрят някакви наши действия и ни резнат достъпа до GPS?
                          Ние като малки братчета всъщност нямаме много работа с авиация извън територията си, освен в поредната коалиция с големия брат. Държа да отбележа обаче, че авиация (вкл. свръхзвукова, вкл. у нас) съществува малко от преди системите за спътникова навигация. Ако за малките въртолето-подобни дронове за доставка на малки пратки и любителски снимки от високо е допустимо да се ориентират по GPS/ГЛОНАСС, то нещо военно трябва някак си да е резервирано. Алтернативни технологии определено съществуват, а ограничено на наша територия даже не е скъпо да се разгърнат. Още повече, че всъщност в някаква форма ги има отдавна.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            ...Държа да отбележа обаче, че авиация (вкл. свръхзвукова, вкл. у нас) съществува малко от преди системите за спътникова навигация...
                            Аха, и при земетресението от 70- и някоя си като изпопукаха всичките тоци посред нощ, а баща ми във въздуха - практически сляп... Дори човек в такава ситуация няма какво толкова да направи. Какво остава за машина, с всичкия си "изкуствен интелект", дето никога няма да е на нивото на човешкия естествен. Да "ослепиш" машина в общия случай е далеч по-лесно. Всичките тия системи разчитат на тотално превъзходство, както технологично, така и във въздуха. Няма ли го - забрави.

Ще ми се да видя захват на нарушител от дрон, и придружаването му до летище да кацне, ако рачи. Даже и след 10 години.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Вече не сме 70-те, а и да загубиш дрон е много по-добре отколкото човек + самолет. А в крайна сметка - животът не е идеален.
                              Също не е дадено че въобще няма хора да ги наглеждат тия машини. Просто хората няма да падат с тях.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                ...да загубиш дрон е много по-добре отколкото човек + самолет...
                                То това им е целия зор. От много години им се ще така ако може да пратят железата от другата страна на земното кълбо, та от климатизираните си стаички на хиляди километри да налагат демокрация. Сегашната ситуация с ИДИЛ е показателна. На всички е ясно че само от въздуха нищо няма да свършат, освен да си обновят складовете с боеприпаси, но въпреки това го правят.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X