Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тракторите с които работим...или кой какъв трактор/и притежава?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Тракторите с които работим...или кой какъв трактор/и притежава?

Ето го моя хубавец.Преди само споменах за него но днес го снимах.
    пп Сори за качеството, но телефона толкова може.
    Прикачени файлове

Коментар

Мощноста на кразовия двигател,до колкото съм чел,е 240 кс,а на т-то е 165 кс.За напасването ще карам по спомен-изработихме,при стругар,фланец с вътрешни шлици и място за лагер,който захванахме за маховика на кразовия ДВГ.за целта трябваше да правим и нови по-дълги болтове за маховика.Отрязахме(не помня с колко) вала на съединителя и дългия вал за помпите.За съединителя ползвахме феродовите дискове от т-то,а притискателя и междинния диск-от краза.На притискателя разширихме отвора на металния диск,за да може да минава аксиалния лагер,и сложихме палците от диска на т-то.За външния кожух,изработихме фланец(с два чифта отвори,единия с резби)и така свързахме ДВГ на краза с кожуха на т-то.Напред удължихме(заварихме два винкела)шасито за да сложим радиатора.Горе долу е това.Сега е по-лесно-продават готови части,само ги монтираш и караш.Разхода спадна с 15-20%,теглителната сила се увеличи(незнам с колко)заради по-тежкия двигател.Със съединител и скорости не съм имал никакви проблеми,а за мостовете-мисля,че не щото ми се е случвало да буксува по една гума от мост.

Дано съм го обяснил като хората.

Поздрави

Коментар

За мостовете съм на 98% сигурен че са били самоблокиращи се когато е излезнал от завода.
        Като казваш че сега всичко продават,и не се налага чак такова преправяне,визираш частите по напасването ли?

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
          За мостовете съм на 98% сигурен че са били самоблокиращи се когато е излезнал от завода.
          Като казваш че сега всичко продават,и не се налага чак такова преправяне,визираш частите по напасването ли?

Поздрави
          Възможно е да са били самоблокиращи се касети,като нови,но с времето да са се нещо износили и да не действат.Точно за частите по напасването говоря,че се продават.Сега съжелявам,че не скицирах всичко с чертеж и размери,можеше да свърши работа на някои колега.

Коментар

Какъв разход ти дава като литри?За колко време направи цялата манипулация с замяната на двигателя?

Поздрави

Коментар

Ето го и нашия трактор

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
                Какъв разход ти дава като литри?За колко време направи цялата манипулация с замяната на двигателя?

Поздрави
                На дълбока оран гори между 2,7 и 3 литра на декар.На дисковане - 0,5 0,6 литра на декар.Зимата на снега е от 12 до 14 литра на час.Замяната отне около 3 месеца без да бързаме.

Коментар

Тази машина ме зове още в момента които взема мотор. линде с двигател 6 цилиндров редови на магирус дойц вдига 10 тона.

Коментар

Ето го и моя "трактор" засега поне за това го ползвам ха ха. Мъкни ремаркета,строителни мат'ряли , дървета вади

вадене на "дънер"

След горчив опит с отрязани от дъно дървета. Започнах да ги изваждам от дъно. По малките съм ги вадил и с лебедката след като съм ги разкопъл. Онзи ден пак разчиствах едно място и след като изкорених няколко това ми даде зор, разкопъл съм го на околко 60 см надолу и съм отрязъл корените които се показаха.

Дайте съвет знам че копане му е майката ама аз съм си мързел , взивове нещо ... мястото позволява няма къщи наоколо

Абе може и "трактора" да ми е слаб, търся плуг за този модел ,ама май проблема е в главата ми
                    Прикачени файлове
                    Последно редактирано от Jivko; 03-05-10, 16:27.
                    088455338две
                    "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                    Джамбазов 2010г..

Коментар

• До: Тракторите с които работим...или кой какъв трактор/и притежава?

Да покажа и аз какво се появи в двора по празниците ...Тракторчето е самоделка,ДВГ-едноцилиндров дизел ИФА,някъде от 70-те години.СК-тристепенна от ГАЗ 69,мотокарни мостове.
                      Идеята е,да се монтира повдигащото устроиство от електрокар и да се ползва за преместване на разни неща ...
                      Търся всякаква информация за въпросния двигател,че в нета нищо не откривам засега.
                      Прикачени файлове
                      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

• До: Тракторите с които работим...или кой какъв трактор/и притежава?

Първоначално публикуван от HuKuTy^KeP4eB Преглед на мнение
                        1.John Deere 4450
                        2.Massey Ferguson 2725 electronic
                        3. 9 броя Булгар ТК 82
                        4.John Deere 8300
                        5.John Deere 8430
                        6.Deutz Fahr Agrotron 210

Това бяха тракторите

1.John Deere 1085 Hydro4 2броя
                        2.John Deere 9640
                        3.John Deere W650i

Комбайнчетата

1.Фадрома чешка забравих й модела
                        2.John Deere 3400 челен товарач

Иначе прикачния инвентар

Плугове от 5 до 13 тела Лемкен
                        Продълбочители 4,5,6 Метрови
                        Сеялки John Deere 740A 9 метрови 2 броя
                        Сеялки MaterMacc 12 редови 2 броя
                        Култиватори Лемкен от 8 до 14 метра
                        Дискови брани от 7 до 12 метра

Ифа торачка
                        3 Шкоди Европа с ремаркета

И куп други джунджурии
                        колега случайно тая фадрома дане е UNK-320 zts

Коментар

• От: Тракторите с които работим...или кой какъв трактор/и притежава?

Три ЮМЗ-та,най-старото "72год,най младото"89год,ама старото не се дава на по-младото,само дето е по-очукано и грозно.Гледам да не ги държа трите на едно място че като ги събера току се сбият за по-хубавия плуг,или за по-новото ремарке!!!

Коментар

• От: До: Тракторите с които работим...или кой какъв трактор/и притежава?

Здравейте,
                            имам нужда от Вашето съдействие.
                            Ако някой има техническа спецификация ан трактор Т- 150К, К - 700 и К 701 на целите машини, както и на възли и агрегати от тях да пише или да прати ЛС
                            Много ми е спешно
                            Благодаря на всички които могат да ми помогнат!

Коментар

• От: До: Тракторите с които работим...или кой какъв трактор/и притежава?

моя тНатиснете снимката за да я уголемите

Име:S5023659.jpg
Прегледи:2
Размер:107.7 КБ
ID:5185734рактор е марка ,,урсуз ,, от 70 те години точно коя не знам че му е паднала табелата .но миналата година счупи бутало и пръсна Натиснете снимката за да я уголемите

Име:S5023661.jpg
Размер:109.3 КБ
ID:5185733главата .и сега е в процес на въстановяване .бутала и ризи ми направиха в разград в завода .но главата е спукана и трябва нова .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:S5023660.jpg
Размер:107.0 КБ
ID:5185732

Коментар

• От: Тракторите с които работим...или кой какъв трактор/и притежава?

Kолеги, ето и нещо от мен.MASSEY-FERGUSON 25 конски сили, образец 1960 год.Напълно работещ но.....как.И така моята история.Когато закупих тракторчето беше с нафтова помпа марка MOTORAL и един ден се скапа. И така лутане, лутане само нерви, невъзможна се оказа поправката-няма части.Отивам аз при един дядо на 70 год. стар помпаджия, работил в някакъв голям завод преди да се пенсионира.Доведох го, той погледна ,поогледа и рече-така, толкова обороти въртящ момент на двигателя, намери ми помпа от лека кола марка BOSCH. Щял да намали налягането на тази помпа, иначе щяло да скъса коляновия вал.За захващането на помпата трябвало фланец, който той направи.Направо падах от смях не пред него де,но уви цялата тази история стана перфектна.MASSEY си работи перфектно.Нали е малко шашаво да се повярва- помпа от лек автомобил да се присади на трактор.Но на този свят най - изобретателните човеци са БЪГАРИТЕ.Имам огромното желание да ви кача много снимки, но съм младши участник и нямам лимит.След известно време ще кача още снимки.
                                Прикачени файлове
                                Здравето е щастие.Трудът е едно голямо възнаграждение.Децата са смисъла на живота.
                                GSM-0878722322

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X