Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да заменим колелата с вериги?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Да заменим колелата с вериги?

Първоначално публикуван от dane78 Преглед на мнение
    Еха човека си е направил цял танк
    Специално за теб се сетих, като го видях.
    WG 2.7 CRD

Коментар

Е започнахме да сглобяваме траковете с брат ми ето и първите стъпки , вчера и днес сглобихме основата с колелата и оптегачите на веригата . За да не ми бяга от правата веригата , купих оригинални зъбчатки от буран , и ги сложихме от двата края , на вилки - носачи , така ше можем да регулираме и ъгъла на атака на веригата , доколкото знам отпред трябва да е 45 градуса , а отзад към 20 градуса , Като закрепим и основните водачи нагоре към джантата със зъбите , ще добавим и по една щпилка 12-ка за допълнителна подсилка и регулация на вилките .За лагеруване след доста чудене купих ос от ремарке . Като сглобим таз събота и неделя ще снимам още и ще покажа . Ето малко снимки за началото .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:24012014601.jpg
Прегледи:1
Размер:111.4 КБ
ID:5556515Натиснете снимката за да я уголемите

Име:24012014600.jpg
Размер:147.0 КБ
ID:5556516Натиснете снимката за да я уголемите

Име:24012014599.jpg
Размер:145.4 КБ
ID:5556517

Коментар

а ето и как би трябвало да изглежда на бъгито , това е веригата само качена на джантата .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:31122013585.jpg
Размер:89.0 КБ
ID:5556518Натиснете снимката за да я уголемите

Име:31122013584.jpg
Размер:95.1 КБ
ID:5556519Натиснете снимката за да я уголемите

Име:31122013583.jpg
Размер:79.3 КБ
ID:5556520

Коментар

Колега изглежда много добре, а веригите от какво са, утре ако всичко е наред и аз съм в гаража да продължавам с моите. А ти бъгито къде го караш? А каква е дължината на веригата?

Коментар

Браво!!! Добре изглеждат . Чакаме снега ...
            Ако не свършва добре, значи не е свършило!
            0888 315 794
            LZ1UPI
            A1 (Rh+)

Коментар

Много добре. Колелата от полиамид ли са?
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Веригите са от Буран изпаднаха ми от продавалник , зъбните колела 2 броя са от полиамид 2 броя са от някаква пластамса ляти . От комплект за основен ремонт на моторна шейна Буран са , пак в продавалник . Черните се водят палетни с издръжливост 90 кг на колело от ташев галвинг по 4,50 лв бр - като се скапе сменяш.Днеска се затруднихме с оста с лагерите от ремарке , която трябваше да се завари на джантите и да носи конструкцията , но се справихме , най накрая след много опити .В момента и двете са центровани и заварени перфектно , ето малко снимки от днес . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:25012014602.jpg
Размер:117.5 КБ
ID:5556741Натиснете снимката за да я уголемите

Име:25012014603.jpg
Размер:101.9 КБ
ID:5556742Натиснете снимката за да я уголемите

Име:25012014605.jpg
Размер:126.9 КБ
ID:5556743

Коментар

колкото за карането , караме в рельово - самоковско с брат ми .И двамата имаме по едно бъги
                  Доколкото видях идната събота и неделя ще има офроуд състезание в кариерата до рельово , така че ще съм там със сигурност .

Коментар

Днес след доста зор , успяхме да сглобим едната верига ,най голям проблем ни създадоха зъбите за веригата , които заварихме на джантата . Ето малко снимки :
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:26012014613.jpg
Размер:148.5 КБ
ID:5558097Натиснете снимката за да я уголемите

Име:26012014611.jpg
Размер:91.7 КБ
ID:5558098Натиснете снимката за да я уголемите

Име:26012014610.jpg
Размер:140.7 КБ
ID:5558099Натиснете снимката за да я уголемите

Име:26012014607.jpg
Размер:168.6 КБ
ID:5558100Натиснете снимката за да я уголемите

Име:26012014608.jpg
Размер:177.9 КБ
ID:5558101

Коментар

Още веднъв ЕВАЛА!
                      Нали имаш всички планове, размери и чертежи? Метражи и бройки железа, заварки ...

П.П. Не знам дали сте предвидили да заварите един вътрешен кръг под зъбите на железата заварени на джантата - от едната страна са "подкрепени" от джантата, а от другата са "свободни" и лесно ще се ходят кой на където си иска, ако не ги вържете... така де - бързам .. извинявай
                      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                      0888 315 794
                      LZ1UPI
                      A1 (Rh+)

Коментар

Ами всъщност , всичко го правим на око .Доста зле сме с изчисленията с брат ми но затова пък имаме желание за работа .Аз нахвърлям идеите , той си казва мнението и след кратко каране стигаме до консенсус по- който работим . Точно за това и имаме проблем с зъбите за веригата .Утре ще пусна нова тема с молба за помощ в изчисленията , защото го закъсахме с диаметъра на джантата и зъбите за веригата , нещо не се получа , точно защото не ползваме формули .

Коментар

колкото за вътрешния кръг и ние стигнахме до това решение , след тестовете на веригата -нужен си е .

Коментар

Имате ли представа колко тежи конструкцията заедно с веригата? Как мислите да е отпред, гуми със шипове или ски с водач?
                            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Дане, сега остава само една лопата да измислиш отпред и да почваш улицте. Бай ти Боре, после ще те замерва с ракия и картофи през оградата
                              WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от dane78 Преглед на мнение
                                Утре ще пусна нова тема с молба за помощ в изчисленията , защото го закъсахме с диаметъра на джантата и зъбите за веригата , нещо не се получава , точно защото не ползваме формули .
                                Няма да ви помогнат много формулите,трябва джантата да се сложи на делителен апарат(или маса) и да се разпредели на точни градуси(брой зъби) спрямо стъпката на веригата,най-вероятно ще трябва да се коригира и диаметъра на джантата.
                                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Вчера.

Зареждам...
                                X