Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да заменим колелата с вериги?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Да заменим колелата с вериги?

Като тежест е някъде към 50 кг едната .Не съм ги мерил на око го казвам , сам я вдигам така че е някъде там . За отпред сме решили да ползваме един стар сноуборд , срязан на две със заварена конструкция от винкел 4 см , за зъби от двете му страни .
    Petroffbg - джантите са 14ки , ако дам стъпката на веригата ,може ли да се изчисли с колко трябва да увеличим размера на джантата и на колко точно отстояние трябва да се сложат зъбите за да е правилно . Идеята ми е ако е малко например до 5 -7 мм , да огънем шина с тази дебелина и да я заварим върху борда на джантата .Друг вариант е да се изреже на струг част от борда , но не знам каква машина трябва да е това да успее да стругова при положение че вече сме заварили централния водач с лагерите .

Коментар

Дай ми точно разстояние от център до център на прешлен на веригата,диаметър на джантата и колко "зъба" сте монтирали.
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Здравей колега, при първите опити с едната верига ми направи впечатление че сцеплението е много голямо, тоест ако нямаш стабилизираща щанга за механизма, поне според мене може да се скъса някоя част от окачването тоест болт или носач.

Коментар

Разстоянието е между линковете от център до център е 50мм .Ширината на всяка дупка е 20 мм и 22до 23 мм е дълга (по дължина на веригата)заради металните предпазители на всяка дупка има малка разлика от 1 мм .Джантата е 14 цола , ако правилно смятам трябва да е 14х2.54=35.56см , но не съм сигурен дали цолажа оказва диаметъра на ринга или вътрешният диаметър на джантата .Всичко е на вилата и не мога да ги измеря в момента .Мога да слезна пред блока и да видя някоя кола с 14-ки да замеря с ролетката . Колкото до зъбите , слагали сме ги през 1 дупка общо 12 шини със зъби , самите шини са по 5 мм дебели , което автоматично увеличава и диаметъра на джантата.

Коментар

Това за допълнителна стабилизираща щанга е много добра идея , може би е по добре да се монтират 2 бр едната в предната част на механизма и една в задната .Може би с унибали вертикално поставени за да позволява все пак движение на механизма поне 10 см нагоре надолу .Не знам обаче снега как ще им действа .Иначе бихме могли да заварим уши към бъгито странично в тях унибал с обратна резба , дебелостенна тръбичка с резба и в другия край пак ухо с унибал или директно с болт през него .

Коментар

Колега ето ти едни формули по които ще можеш да направиш изчисления.

М=Т/П
              Където:
              М -е модула
              Т -е стъпката- разстоянието между две едноименни повърхнини
              П -3,14

D=M.(Z+2)
              Където:
              D - е диаметъра
              М -е модула
              Z -е броя на зъбите +2

Това са формули във фрезоването за изработка на зъбни колела,но може да ти свършат работа за да намериш диаметъра който трябва да има джантата и после да я разделиш на равни части спрямо стъпката на веригата.
              Успех.

Коментар

сваляш веригата и слагаш да легне странично. Вътре в нея слагаш подходяща вътрешна гума (примерно от трактор) и я раздуваш. Със строителна рулетка замерваш диаметъра по вътрешната повърхнина D1 (примерно си замерил D1=1500 мм). Бройш колко трака има веригата (примерно Z1=100 броя). Смяташ модула М=D1/Z1=1500/100=15. От конструктивни съображения си определил броя зъби на задвижващото колело примерно Z2=20. Пресмяташ външният му диаметър D2=M*Z2
                D2=15*20=300 мм. Ако стоиноста на D2 не ти хареса променяш z2 и смяташ наново. Вместо да надуваш с вътрешна гума може с рулеката да замериш обиколката на веригата L и да си сметнеш D1
                Последно редактирано от i208; 28-01-14, 02:41. Причина: редакция

Коментар

Първоначално публикуван от dane78 Преглед на мнение
                  Разстоянието е между линковете от център до център е 50мм .Ширината на всяка дупка е 20 мм и 22до 23 мм е дълга (по дължина на веригата)заради металните предпазители на всяка дупка има малка разлика от 1 мм .Джантата е 14 цола , ако правилно смятам трябва да е 14х2.54=35.56см , но не съм сигурен дали цолажа оказва диаметъра на ринга или вътрешният диаметър на джантата .Всичко е на вилата и не мога да ги измеря в момента .Мога да слезна пред блока и да видя някоя кола с 14-ки да замеря с ролетката . Колкото до зъбите , слагали сме ги през 1 дупка общо 12 шини със зъби , самите шини са по 5 мм дебели , което автоматично увеличава и диаметъра на джантата.
                  За да може да разпределите джантата на 12 равни части през 100мм,то диаметърът включващ и монтажните шини трябва да е точно 382,5мм.Ако трябва подложете(или отнемете) и на по-сериозен струг(СУ-502,СУ-582)уточнете диаметъра на джантата.Проверете си рулетката за точност със шублер на поне 200мм разстояние,повечето китайци бъркат до 1,5-2мм на това разстояние и се трупат грешки.Сметката е проста:38,25х3,14=120,105:12=10,00875,успех със монтажа.
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Мерси за информацията ще пробвам първо на хартия да го направя 1 към 1 на широкоформатен плотер .Да питам друго - от къде мога да купя жило с препазител между 2.5 метра и 3 метра .Оказа се че в оригиналното жило на бъгито влиза вода от някъде и сега като е студено зацикля и не може да се кара .Сложих му силна пружина , но пак не се получва - връща го но много бавно .Ако някъде се продава на метър ще е супер , ако ли не от някаква друга техника ?

Коментар

Да заменим колелата с вериги?

Имам жила от скорости на някаква кола. Ако искаш да ти ги пращам. Все ще го нагодиш с брата. Две са и като се свържат требе станат 3м.
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Там си направих аз жилата за бъгито http://www.mikrondocev.com/

Коментар

Мерси Джамбазов за предложението , но ще се възползвам от линка на Божидар Алексиев , предпочитам да е едно цяло .Утре ще им звънна да го поръчам .

Коментар

Във бъги не вирее жило със броня,освен ако не го караш само по асвалт.Виж по железариите продават жила на метър,при монтажа гледаш да е максимално права линия,ако трябва ползвай макари за завоите,или в краен случай широка броня.

Коментар

Гледам комерсиалните вериги са по 2-3к евро. Може някой китайски вносител в бг да ги докара на 2к евро, комплект 4.

Коментар

Не знам колко вървят в момента в китай , но преди година , най евтиният комплект - 2 бр за атв го продаваха по 1600 долара цена exwork което си е пари , а и не знаеш китайското колко ще е здраво . Вече хубавите модели вървяха към 3-4 хил долара за 2 вериги . Тогава търсих и завод само за гумени вериги да си купя и цената беше по 200 долара за парче , но не искаха да ми продадат по малко от 10 вериги .Затова си търсих от тука , докато не ми изпаднаха тези от буран преди нова година.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X