Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да заменим колелата с вериги?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Да заменим колелата с вериги?

http://www.hudlowaxle.com/tag/14-bolt/

Коментар

Колега,ти си страшен мръсник! Точно ми бяха попреминали тия идеи и веднага ще се намери кой да хвърли бензин в огъня.Сега само остава да се намерят две вериги,две звездочки от ратрак и едни излишни десетина хил лв и почваме...
      Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
      Джон Кенеди

Коментар

http://www.youtube.com/watch?NR=1&fe...&v=EVA-zmI8c0I
        Такъв вариант не бях виждал.

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
          Хм, както всички знаем, пълно щастие няма. Ясно е, че имат недостатъци, но е ясно и че имат предимства. Имам тук една задачка за всички конструктори. Дайте съвет как и с какво мога да пробвам да си направя едни такива ... (щото до тук не прочетох реално развитие - що ли?) за скептиците ще кажа че ми е ясна тяхната позиция и че не обещавам да съм готов до коледа, нито пък обещавам, че нещото след като е направено ще върши работа навсякъде и във всичко. Идеята е да се направи нещо по-евтино, което да оди по сняг. Ако има желаещи да се включат в проекта, драснете по един ред.

П.П. Стефане, ясно, че не правим танк, нито пък оспорвам недостатъците на "нещото".
          Много интересна тема,искам да се включа в проета на УПИ.Ако не е завътшен разбира се,поздрави

Коментар

Здравейте колеги, така и не разбрах дали някой все пак се е захванал със този проект? Сега и на мене ми се въртят подобни идеи, та се чудя дали някой е пробвал да направи нещо подобно?

Коментар

Ами аз съм се захванал да си майсторя 2 такива вериги за бъгито , купих 2 вериги от буран и сега си правя колелата за задвижване .От ташев галвинг си намерих плътни колела за опъването на веригата и трябва време за да ги направим с брат ми .Първоначално мислех да използвам оригиналните зъбни колела от буран за задвижването на веригата , но са с твърде малък диаметър и ще се получи много мощност с ниска скорост .Затова мисля да използвам желязни джанти - обърнати за да не опират в купето .На тях ще заварим шини с зъби от метал и така ще получа зъбните колела за задвижване на веригата .Видях в няколко американски форуми , направени саморъчно такива вериги , така че се надявам да успея .Най трудно ще е захващането с лагеруването , но имам познат стругар и се надявам с него да се справим.

Коментар

ето и снимка на модела по който се опитвам да ги направяНатиснете снимката за да я уголемите

Име:1004262z.jpg
Прегледи:1
Размер:48.6 КБ
ID:5548490

Коментар

Так изглжда моят проект засега, има доста за изчиствано но това е суровия вариант.
                  Прикачени файлове
                  Последно редактирано от Божидар Алексов; 30-12-13, 10:17.

Коментар

Прекалено ти е остър триъгълника. Отделно отзад нямаш никакъв свес и трудно ще поемат ако се наложи да караш назад.
                    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Ще се правят промени, тепърва предстоят тестове и ще се чистрат грешките, мерси за съвета.

Коментар

Леле човек , ти си направил направо танкови вериги , няма ли да тежат твърде много , по този начин ?Виждал съм подобни направени , но човека беше използвал , транспортна лента на 3 ивици , и върху тях беше закрепил с болтове през 10 см по един П-образен винкел , като предварително го беше нарязал профила на зъби със флекса , за да може да минава по лед .Иначе евала , хвърлил си се в яка занимавка , и надявам се с успешен край .Като почна да сглобявам моите ще кача снимки .

Коментар

Евала за проекта. Бая работа си хвърлил.
                          Има ли причина да е толкова голямо разстоянието между джантата и малките колела? Със същия размер верига може би ще е по-добре да стъпва на по-широко и да е по-ниско. Това естествено зависи и от машината, на която ще се монтират.

П.П. Да правиш клипчета при тестовете
                          Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                          0888 315 794
                          LZ1UPI
                          A1 (Rh+)

Коментар

Идеята де е толкова високо е да вдигна още малко височината на машинката ми през зимата, но може би ще го сваля на долу малко и ще стъпва на по голямя площ. А машинката е тази.
                            Прикачени файлове

Коментар

WG 2.7 CRD

Коментар

Еха човека си е направил цял танк

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X