Обява

Свий
Няма добавени обяви.

T-40 мнения за и против

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: T-40 мнения за и против

Първоначално публикуван от racer92 Преглед на мнение
    Дизел, осъзнай се.
    МТЗ 80, ТК 80, ЮМЗ- теглителен клас 1,4
    Т-40-0,9
    МТЗ 80, ТК 80,-мощност-80к.с
    Т-40-40(50)к.с.
    Тегло-големите са около 3500кг, според зависи, Т-40 е 2800.
    Не, няма разлика между едното и другото.
    И за тези пари си изскачат читави тракторчета, просто иска чакане и търсене.
    Нема какво да се осъзнавам имам чисто нов ТК80 и много добре му знам възможностите. Плуг 4х25 а го заби целия и ства едно буксуване дарпане на волана на една страна, много добре го знам. Дисковата брана ми е 2.4 метра много ама много тежка, може да дискова но само с най малкия ъгъл на атака. По горе съм писъл че Т40 върши много добра работа с по малки машини.Примерно с плуг 3х25 ще прави сто пъти по добра оран от ТК80. С дискова брана 2 метра да не е от тежкия вариантще дискова без ядове. Там където Т40 ще оре на по кално с плуг 3ка Болгара няма да мръдне. При Т40 няма антифриз, а това е голямо предимство, големия му проблем е че не е маневрен. За 7000 лв просто не виждам къкъв трактор ще купи с предно. За болгара искат по 3500лв само са предния мост и то втора употреба. Нема какво да се осъзнавам осъзнайте се вие и не подвеждайте човека.Стоя зад мнението си че 100 нямаш ядове да ги работиш с Т25 !!!

Коментар

Значи в номера на модела ако няма едно "А", тогава няма и 4х4 , доколкото помня. Този модел не знам дали официално е внасян в БГ, но от физ.лица - да. А иначе трактора се произвежда от началото на 60те докъм края на 90те и сега и сега си има много фенове. Аз съм влизал няколко пъти в такъв и дотам Сега, ясно е че не е за тежка работа на много декари, тъй че колегата по-горе добре се ориентира, но пък си има много хубавини... Двигателя - Владимирски, скорости реверсивни, става и за инвентар на Т-25 и на ЮМЗ според условията, верно кабината ужасна като за 21 век, ама... Според мен Беларус 5лс е по-комфортен, но само съм се возил на такива.
      Сега да ви развеселя още малко. Преди повече от 20 години, помните, нашенци почнаха да се връщат масово от Съюза кой с каквато стока е намерил, пари нема... Та един юнак, някъде от Свищовските села, се прибра с точно такова Т без предно, чисто ново + ново ремарке и всякакъв багаж отгоре. На собствен ход, не помня вече дали от Източна Украйна или Русия, ноо километрите не бяха никак малко даже и за кола! Миналата година го видях на пристанището, натоварил въглища - трактора и ремаркето си бяха в перфектно състояние като за след 20годишна служба, хаха.

Коментар

Колеги имам проблем с т 40. Маслото от двигателя се охлажда през една серпентина захваната за цилиндрите. Тази серпентина е свързана към блока с две къси маркучета и те често се пукат и маслото заминава.Не знам така ли е оригинално и ако може да ми кажете от къде да си купя.

Коментар

Колега ако може дай снимки да видим това охлаждане,че след това да даваме съвети.

Коментар

Съжалявам колега но в момента трактора не е при мен . Ще го снимам но ми се иска ако някои е карал такъв трактор да отговори.Температурата на маслото стига до към 90 градуса ,а повечето маркучи им дават 60.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ltz_t-40__75862864bx.jpg
Прегледи:1
Размер:23.8 КБ
ID:5656612
              Привет,колега.Оригинално е точно така охлаждането на маслото на Т 40,маслото минава през оребрени маркучи и чрез перката за въздушното охлаждане на двигателя,се охлаждат и те.Не е нормално да се пукат,маркучите,които ги свързват,постоянно и да е толкова висока температурата.Да не би някой маркуч(меден),да е запушен и да прави по високо налягане.С какво масло караш?
              Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Карам го с М-10 Д ,Филтъра е почистен и аз си мисля че там не трябва да има налягане .Благодаря за снимката точно това е .Извинявам се че пиша толкова рядко но нямам възмойност по често да влизам в форума.Някои да е имал подобен проблем или да е сменял скоро маркучи?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X