Обява

Свий
Няма добавени обяви.

T-40 мнения за и против

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: T-40 мнения за и против

Здравейте.Вадя малко стара тема, за което се извинявам, но не исках да пускам нова.
    Някой знае ли що за трактор е Т40, което не е 4х4?Гледах едно, което ми се стори запазено, но липсата на двойно предаване ме озадачи.Дали е много по зле от 4х4 версията(все пак нивите ми не са на страшни баири),различават ли се двата модела конструктивно, освен липсата на преден задвижващ мост, и дали както при болгара може да се сложи на по късен етап, на принципа plug & play?Абе с две думи, заслужава ли си?

Коментар

Може да му качиш преден мост и си става о кей

А от тези които са имали Т 40 знам че това е трактораза по скромни площи

Много добра машинка
      К мирной жизни не пригоден.
      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Имам приятел с Т 40 АН, и определено двойното помага.Ама като се замисля, ЮМЗ-то нема предно, а пак си е приличен трактор.А в сегашната си комплектация дали ще са му много 150-200 декара, в смисъл дали ще мога да се справя в срок с обработките?Много е труден избора на читава машина за ограничен бюджет от 7 хиляди...Особено за човек, който никога не е работил с какъвто и да е трактор.

Коментар

Забрави толкова декари с този трактор.Нищо няма да може да свърши в срокове.За тези пари Тк 82.Намират се с повече търсене.Двойното не ти е само за баири,в 90% от ситуациите ще ти помага за по-лесно обработване,по-малък разход и други.В кално време ще можеш да работиш ако те притискат сроковете.Без него ще го караш само когато времето позволява,т.е не винаги.
          Само с това ли ще се занимаваш,или има и друга работа,земеделието е между другото?За тези дк ще имаш обща работа 1-1,5(месец) в годината?

Коментар

По принцип се занимавам със земеделие от десетина години, та нещата са ми ясни, но дойде време да се обзаведа със собствен трактор.До сега ми работеше приятел с трактора, аз му жънех с комбайна, знаете как е.По принцип земеделието ми е слабост, а някой казва, че ако се занимаваш с това, което ти доставя удоволствие, все едно не работиш.Иначе съм си на работа, като повечето нормални хора, ама ще се занимавам с това след работа и през уикендите.Просто обичам да си човъркам и да съм до лактите в масло.Луд човек .А се спрях на горепосочената машина, защото всички трактори, които огледах, не ми харесаха като състояние, освен този.Та мухата е влязла стабилно в празната ми глава, и май-май ще го вземам.Пък за в бъдеще може да му присадя и задвижващ преден мост, ако изпадне.В момента гледам трийсетина декара, но смятам да ги увелича тази година.Колко му е максимума на такова тракторче?

Коментар

80-100 дк пряко сили.Все пак е 40 к.с,за повече ще го правиш всеки ден.

Коментар

7000 палки бюджет а Т-40... Търсенето на една машина може да продължи месец, два, особено ако ограничаваш и района в който търсиш. Според мен имай търпение, трактора ще ти трябва интензивно чак лятото, все ще изкочи я ЮМЗ я Болгар/МТЗ. С Т-40 постоянно ще си на ръба на възможностите му, нито оранта ще ти е оран, камоли пък дискуването, пък си и е стара машина.
                Кольо Динев

Коментар

Изчакай още месец,по новите програмите и ще започнат да се сменяват автопарковете на арендаторите.До тези пари ще намериш ТК 82,или МТЗ 82.Потърси.
                  С тях до 400дк няма да имаш проблеми за каквато и да е обработка.

Коментар

100 дк спокойно можеш да работиш и с Т25. Т40 е добър трактор всеки който има е доволен от него, досега не съм чувал за т40 без предно.Според мен проблема на т40 е слабата маневреност и тясната кабина. На мен лично не ми е удобен за работа. С него спокойно може да си ореш и дисковаш, разбира се с по малки машини. За тея пари нема как да земеш ТК82, а при тк80 и ЮМЗ не очаквай нещо по различно от Т40

Коментар

Здравейте отново.От конкретното Т-40 се отказах, заради липсата на двойно.Гледах днеска едно ЮМЗ с голямата кабина, в нормално състояние, обаче без документи.А при нас без документи да се управляват тия джелеза е немислимо.Продавача го имал от 3-4 години(няма никакъв документ за това), но можело със свидетели да докаже, че го е придобил по давност.На което аз много не вярвам.Има ли действително такава възможност?Щото ако не мога да си го регистрирам на мое име този трактор, няма да го купя, пък бил той и най-убавия .

Само да помоля, ако може да се отделят последните мнения в отделна тема, защото очевидно имам нужда от по-обширна помощ, а в тази тема не и е мястото(май).

Коментар

До 7000 лв можеш да намериш МТЗ 82 с малката кабина.Откажи се от всякакви такива овощарски трактори Т-40,Т-25 и др.
                        С трактор 100 к.с на есенна дълбока оран ореш 5-6 дк на час. С 40 к.с ще ореш 30-35 дк,с разход 2-3 литра на дк,и ..?Напъни го на работа и ще лежиш под него всеки ден.
                        След 2 години ако вдигнеш обработваемата площ,нов трактор ли ще купуваш?При нас има едни ентусиасти с две ЮМЗ-та работеха 1000дк.За две години ги купиха в части,ремонти през ден.Е,не мерси.

Коментар

Може със свидетели пред нотариус да се докаже. Най-добре иди в местното КТИ и им обясни за какво става въпрос, ще ти обяснят, няма да си първия.

Според мен ако ще е без двойно по-добре търси Болгар тк80 или мтз80, най-малкото по-нататък ще може да му сложиш предно, а на ЮМЗ не.

А пък 80 коня са повече от 60.

Коментар

Дизел, осъзнай се.
                            МТЗ 80, ТК 80, ЮМЗ- теглителен клас 1,4
                            Т-40-0,9
                            МТЗ 80, ТК 80,-мощност-80к.с
                            Т-40-40(50)к.с.
                            Тегло-големите са около 3500кг, според зависи, Т-40 е 2800.
                            Не, няма разлика между едното и другото.
                            И за тези пари си изскачат читави тракторчета, просто иска чакане и търсене.
                            Кольо Динев

Коментар

40-ката направо я забравих вече.Ама тука при нас се работи предимно с ЮМЗ.А Болгар не искам, дали съм се наплашил от наличните покрай мен не знам, ама не ме влече.Пък нека е по-бърз, икономичен и т.н. от ЮМЗ-то.Наясно съм че при тези стари машини няма как да очаквам всичко да е перфектно и да не правя ремонти, но просто бюджета сега е такъв.А заем не ща да тегля!То е ясно, че един 952 ще ми е тамън, ама....

Коментар

Абе и аз бях твърдо против МТЗ, но добре че баща ми не ме послуша, явно е въпрос на късмет. До сега вече 2 години не ни е създавал особени проблеми. Купихме го след основен ремонт на скоростите. Двигателят е в много добро състояние. Сменях му гарнитурата на главата, нямаше ръб на цилиндрите. Но като цяло ние със 150 дка не можем и да го натоварим като хората. Но и разликата със ЮМЗ откъм мощност е осезаема, браната пак си му идва тежка за качествено дискуване, но е значително по-добре. Плуга 4х25 буквално не го усеща, а като го забия на 25 см, не кляка като ЮМЗ-то. Напреди си мислех че е лигав трактор и буксува повече (говоря за буксуване по време на оран)... ми как няма да буксува, там където МТЗ за почва да буксува, с ЮМЗ не можеш и да си помислиш за такова натоварване. Иначе има и минуси трактора, не са само плюсовете. Сложна скоростна кутия, сравнена с тази на ЮМЗ, двигател с малък ресурс. А за скоростта- какъв плюс е това... да няма да се състезаваш с него.
                                П.П. Извинявам се за спама... ако може някак си да се организират мненията в друга тема.
                                Кольо Динев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X