Обява

Свий
Няма добавени обяви.

120 L

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 120 L

Първоначално публикуван от Georgi Rudy Преглед на мнение
    Колега Жоре
    страхотна машина си спретнал
    като го гледам ми идва една идея
    защо не направиш отвори за въздуха някаде тук кадето съм отбелязал на снимките ти.
    Мисла че не е достатъчно само от зад да изпеска топлината пи трябвало
    Двигателя да го обдухва въздуха който идва от самото движение.

Щото зад тая ламарина е основната носеща греда и още някакви сериозни тенекета от коша на шкодичката. Не става.

А Тото го няма май?
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Двигателя е 2.3 K-Jetronic средноразположен.
      Задния мост е всъщност преден от Ауди 100.
      А предния мост беше от Астра GSi, но го махнах и започнах да си правя мост с А-образни носачи.
      Колата е експериментална, на нея си пробвам идеите.

Коментар

Колеги, първото ми бъги беше направено с двигател на шкода 120L и бях обърнал диференциала като мотора беше централно разположен. Държеше се много добре на пътяи имаше завидна мощност, въпреки че се получи малко тежичка конструкция - около 500кг. Ако проявите интерес мога да ви дам много съвети. Не пазя чертежи, но имам снимки.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF0357.jpg
Прегледи:2
Размер:159.8 КБ
ID:5147069
        0889 38 43 67 Милен

Коментар

Първоначално публикуван от Тигъра Преглед на мнение
          Колеги, първото ми бъги беше направено с двигател на шкода 120L и бях обърнал диференциала като мотора беше централно разположен. Държеше се много добре на пътяи имаше завидна мощност, въпреки че се получи малко тежичка конструкция - около 500кг. Ако проявите интерес мога да ви дам много съвети. Не пазя чертежи, но имам снимки.
          [ATTACH]142350[/ATTACH]
          Колга, дай някоя снимка, че имам една 105L и една 120L и съм решил да правя нещо с тех ама да видим какво ще е. Също така ме интересува какво ръчкаш из диференциала, че да го обърнеш. Мерси предварително.

Коментар

Колега виж имам качени снимки в "Бъги със задно разположен двигател" на втората страница. Ако искаш още, кажи.
            0889 38 43 67 Милен

Коментар

Първоначално публикуван от Тигъра Преглед на мнение
              Колега виж имам качени снимки в "Бъги със задно разположен двигател" на втората страница. Ако искаш още, кажи.
              Мерси, аз тея снимки ги гледах оня ден ама не обърнах внимание, че е Шкода. Ако имаш още снимки можеш да качиш - няма да се разсърдя . След като обърна диференциала имаше ли някакви проблеми, а и как стана самото обръщане? Аз тука на компютъра се зарових в едни книги за ремонт на Шкода, но не успях да го измисля, а и несъм се занимавал много с ремонти по колите, но бързо схващам. Привода за скоростите как го направи, от къде го прекара.

Коментар

Диференциалът при Шкода се обръща, като просто отвориш скоростната кутия, която е блок с диференциала и обърнеш касетата, така, че короната да е в дясната половина на кожуха. Регулираш хлабините посредством подложните пластини под лагерите. Enjoy
                Последно редактирано от Scrapheap; 12-03-10, 10:18.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Благодаря на Scrapheap. Малко късно се вклюючвам, само да допълня, че не всяка скоростна кутия на шкода става. Трябва да бъде до 86 година. Обръщането е елементарно. Питай ако срещаш затруднения. Препоръчвам двигателя да го смениш с 1.36 новия модел от фаворит. Става перфектно на скоростите и е малко по-мощен. На моето бъги бях монтирал карбуратор от пежо 1.4 еднокамерен и се разцепваше от вървеж. Ако те интересува има такъв двигател на вторични суровини го продават за 250 лв. Мога да те заведа, но побързай ако решиш.
                  0889 38 43 67 Милен

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X