Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЕВРОТРИАЛ 2009/ ГЕРМАНИЯ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ЕВРОТРИАЛ 2009/ ГЕРМАНИЯ

Доколкото следя форума се вижда доста Българско участие на вън така като утидоха на Берлин Бреслай така се ходи и на евро траял.Тук става дума за поне още два джипа и ми се струва че на фона на този форум има две машини винаги да се присъеденят и ако проблема е финансов
    и няма спонсори можем съберем някой лев така поне от малко да започнем.съответно хората които са помогнали ше получат качествен снимков и видео материал могат да се направят и екипи така и на спонсорите ше се даде всичко може само желание да има.
    като гледам тези дето се търкалят май е щото им се търкаля Иво го познавам и мога да кажа че от как махна външната клетка не си мисли за търкал изобщо контрола над машината правилното подхождане и най вече помоща на един добър навигатор не позволяват да стане търкал
    но все пак никога не е сигорно на 100%
    поздрави

Коментар

Съгласен съм напълно с обосновките от към пари и материални възможности, но в крайна сметка затова чакаме отговор поне от двама желаещи за да направим отбор от три джипа и да организираме превоз и съответно да представим проекта на евентуални спонсори. както сами разбирате за мен ще бъде много по трудно да предвижа машината първо до Българиа и след това за Германия. Не искам да задължаван никого нито да се натрапвам, стане каквото стане аз ще участвам в състезанието и в крайна сметка АКО ИМА ЖЕЛАНИЕ СЕ НАМИРА НАЧИН, АКО НЕ СЕ ТЪРСИ ПРИЧИНА.

Коментар

Както гледам SUZUKI LJ80 и Suzuki Samurai имат доминиращо участие.
        Даже разглеждайки снимките ми хрумна следната идея....
        Защо да мачкам моят самурай, като имам една планина от готови намачкани джипки.
        Вземам моето шаси, притягам двигателя, окачването ми наред за сега. Имам седалка и колани. Трябва да оправя блокажа на задния мост и остана да заваря 1 корав РОЛБАР. Накрая слагам няколко калника готови намачкани колкото да прилича на САМУРАЙ. Като гледам стъклата и фаровете не са задължителни. И ето идеалната траялна машина за клас ОРИГИНАЛ.
        Прикачени файлове
        Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
        http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от spark & ivo Преглед на мнение
          Ще акцентирам върху нещо много важно- за да започнем да търсим спонсори и да организираме участието на първо място трябва да се знае колко участника ще бъдем. ....
          Май за сега няма други СЕРИОЗНИ заявки.
          Е аз ще стегна джипката и като имам на лице другите фактори (Пари и свободно време), ще мина през някой потенциални спонсори.

Ако си по-добре с езиците... разбери каква е таксата за клас ОРИГИНАЛ.
          А аз ще си сметна разходите по транспорт, храни и нощувки.
          Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
          http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Нищо не можеш да сметнеш, защото организатора още нищо не е обявил. Предполагам докато не стане това потенциалните участници ще си траят(ем)
            Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
              Нищо не можеш да сметнеш, защото организатора още нищо не е обявил. Предполагам докато не стане това потенциалните участници ще си траят(ем)
              Вече няколко пъти споменах , че съм поканен на 24 януари -тази събота в Bruchsal - Германия на официалното представяне на състезанието. Ще бъда там от петък до неделя и ще получа пълна информация от организаторите за условията за участие и таксите, също ще разговарям с представителите от другите страни за да разбера и най- малките подробности. Така че очаквайте конкретни новини в началото на другата седмица.

Коментар

До: Дакар, парите и комерсиализма в състезанията

Иво, обещал си да публикуваш, подробности за траяла, след посещението си в Германия, тази Неделя.
                Аз лично ги очаквам с нетърпение. Други колеги, не от списъка на състезателите, също очакват подобни данни.
                Благодаря !
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

До: Дакар, парите и комерсиализма в състезанията

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                  Иво, обещал си да публикуваш, подробности за траяла, след посещението си в Германия, тази Неделя.
                  Аз лично ги очаквам с нетърпение. Други колеги, не от списъка на състезателите, също очакват подобни данни.
                  Благодаря !
                  Разчитайте със сигурност на това. В понеделник ще дам пълна информация. Знам от получени лични съобщения че има хора заинтересувани по темата.
                  Поздрави Иво.

Коментар

Здравейте, както и обещах след присъствието ми на срещата в Германия, започвам с подробна информация. Като начало искам да направя един цялостен обзор и в последствие ще наблегна върху детайлно представяне на всеки елемент от регламента, изискванията в отделните класове и условията за участие.
                    За днес ще прекъсна с две снимки от представянето, сащото току що се прибирам от пътуването и трябва де се почине малко.

Коментар

Както вече казах ще направя за начало един цялостен преглед на срещата.
                      Всяка година по тези дати се провежда срещата-семинар на организациония състав с представители и мениджъри на отделните страни участници в Евротриал. Норвегия, Русия, Швеция, Унгария, Германия, Австрия, Италия, Швейцария, Чехия, Испания и България бяха учстниците. В началото бе дадена думата на миналогодишните домакини- Норвегия за кратък разбор на протеклия през миналото лято ЕВРОТРИАЛ 2008. С няколко думи мениджърката на отбора представи резюме на отделните детайли от състезанието, акцентира върху отделни точки създали минимални проблеми и потърси мнения и съвети от пресъстващите.

Коментар

След представянето на всеки от членовете на отделните страни, бе уточнен дневния ред. В програмата на срещата се отдели особено внимание на подробното разглеждане на настоящия регламент. Повече от пет часа продължи обсъждането параграфи точки и подточки. Особено впечетление ми направи желанието на всички за достигане до общо съгласие на дискутираните технически елементи и вниманието с което се изслушваха изказванията. Аз успях да направя подбор на най- дискутираните елементи, които ще обсъдим с Вас в темата. За всички които искат да разгледаме подробно регламента, ще е нужно да се запознаят със съдържанието му предварително / в уеб сайта www.eurotrial.org - в опция -downloads / за да е по лесно за обсъждане на параграфите, а за начало ще наблегнем върху, които сметнах че ще ни заинтригуват.

Коментар

Ще започна с конкретна информация и на първо място- таксите за участие. 185 евро за автомобил, независимо от клас на участника. Във всички класове таксата включва право на участие на екипажа - пилот, навигатор и плюс един механик, право на къмпинг площ и използване на съоръженията в зоната за участници. Таксата за придружаващи автомобили за вход в къмпинг зоната за периода 1-11 август е 10 евро за автомобил, каравана или бус. Всяка нация има право на четирима участници във всяка категория/клас/- 20 общо.Получих от организаторите три копия на официалната програма и рекламни тениски на ЕВРОТРИАЛ 2009 за участници / които ще Ви изпратя в БГ/.В следващите публикации ще започнем да разглеждаме регламенто по категории. Също бих желал някой от Вас /от заинтересованите/, да стане координатор и да подържа постоянен контакт с мен относно състезанието.

Jurgen Wagner-президент/ главен мениджър на ЕВРОТРИАЛ/

Коментар

Класовете в ЕВРОТРИАЛ са O- Origtinal, S-Standart, M-Modified, PM-Pro-Modified, P-Prototypes.Всеки един от класовете има строго определени технически изисквания към участниците и в нялой от тях ги различават почти незначителни на пръв поглед неща.
                            O-Original- Group. Това са автомобили 4x4 , в оригинален вид с незначителни тунинг елементи без афектиране на оригиналния аспект с възможност за повишен диаметър на гумите до +5 % и максимален размер до 825x275мм. В този клас състезателният номер е в син цвят

Коментар

S-Standart -Groupe-В този клас автомобилите са с бял състезателен номер с максимален диаметър за джантите до 18" и диаметър на гумите до 900мм, ширина 320мм и дълбочина на грайфер до 20мм. Разришена е смяната на предни барабанни спирачки с дискови.Всички тунинг елементи трябва да са предназначени за съответния модел и прикрепени на оригиналните места.Калниците трябва да бъдат разширени с пластичен материал и да покриват във вертикална линия ширината на гумите. Могат да се изпозват усилващи функционалната сила елементи в кормилната система. За разлика от първият клас тук са разрешени допълнително поставени блокажи на предния и задния мост. В оригиналния клас е разришено изпозването само на серийни блокажи.

Коментар

Ще прекъсна за сега с класовете за да Ви представя един от най многобройните отбори- Чехите, запознах се с двамата им представители и мисля че запознанството се превърна в приятелство. Страшно точни хора, те ще участват както всяка година с 20 автомобила и ми казаха, че всяка година на Евротриала се завихря сртахотен КУПОН. Ето и уеб-сайта на отборът им.- www.autosema.cz

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X