Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ДАКАР 2014: АРЖЕНТИНА, БОЛИВИЯ, ЧИЛИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: ДАКАР 2014: АРЖЕНТИНА, БОЛИВИЯ, ЧИЛИ

Браво Ицо, че пишеш във форума, мен ме мързи вече А и отделно, че инфото е все по-трудно за намиране, а и време липсва. Познатият ми журналист, тази година не е на Дакар, поддържа връзката все пак с Казахстанските участници, и с някои Руски, но отделното е, че са избрали комуникация, чрез записани гласови ревюта в края на деня и тря да ги слушам и превеждам. Казват, че все по-трудно е да публикуваш нещо смислено директно от Дакар бивака.

Не знам какво имат предвид, сигурно цензура?

Иначе интересни са били дюните. Доста различни от миналогодишните, дори на снимката ти горе се личи пясъка, че не е жълт а черен. Изключително гъст и "лепкав" и изискващ доста повече техника при карането.

Колите, камионите а и АТВта засега не се раздават на 100% поради ралийно-камънист терен. Повечето от новите участници са си изгърмяли и по двете резервни гуми и пълзят до финиша кой като може. Камаз съвсем съзнателно си намалиха темпото, същото пише и ДеРой, че предпочете да намали, отколкото да прави гуми. Което при големите скорости на този конкретен етап е било неизбежно.

Единият камаз с Мардеев пилот е полегнал, добре, че никой не е пострадал. Карайки до пресъхналото речно корито, сигурно не е преценил правилно ситуацията, минал е близо до ръба и се е свлекла под тежината на камиона земната маса заедно с Камаза. Добре, че не е било високо. В ситуацията с изправянето помага и ДеРой, който загуби 22минути на това място помагайки, минутите в края на етапа му бяха компенсирани.

Съвсем дребни недомислици по комплектовката и избора на производител също могат да дадат неочаквани проблеми. Едната от колите на Астана Тийм, аварира при пресичане на река. Продължително спускане, по-стръмен заход към реката и вследствие на контакт със студената вода, се пука спирачният диск на парчета, увлича и троши спирачният апарат, както и главината. На вид дребно нещо, ама поне 40минути сигурно са били там. А такива неща са десетки в един етап. Особенно при тези които не се борят за челните места. Там е борба за оцеляване по-скоро.
    Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Днешният етап(3ти) отвежда състезателите високо в Андите и е съкратен за мотори и АТВ с 130км, а за автомобилите със 23км. Друго интересно е, че мотори и АТВ ще са на отделен бивак без сервизна подкрепа.

Някой има ли информация дали другата освен в официалния сайт може да се следи състезанието в реално време? Че тази година лайв тракинка ептен го няма...
      За тези като мен, които нямат телевизор - предаванията на Иван и Ицо могат да се гледат лайф на сайта на БНТ, после ги качват и на запис, ама със стабилно закъснение
      А пък Евроспорт може да се гледа от един сайт - бг среща точка ком. Качеството не е отлично, но е задоволително.

Първоначално публикуван от packer Преглед на мнение
      Родният екипаж Орлин Алексиев и Пламен Николов завършиха втория етап от рали Дакар 2014 с огромно закъснение и на 102-о място след редица премеждия. Дългият 800 км етап включваше 433 състезателни километра, от които 60 км дюни. Още преди тях обаче започват проблемите за българите. >>>
      Иване, честит имен ден!
      Последно редактирано от stojan_defender-a; 07-01-14, 15:45.
      о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
        Днешният етап(3ти) отвежда състезателите високо в Андите и е съкратен за мотори и АТВ с 130км, а за автомобилите със 23км. Друго интересно е, че мотори и АТВ ще са на отделен бивак без сервизна подкрепа.

Някой има ли информация дали другата освен в официалния сайт може да се следи състезанието в реално време? Че тази година лайв тракинка ептен го няма...
        За тези като мен, които нямат телевизор - предаванията на Иван и Ицо могат да се гледат лайф на сайта на БНТ, после ги качват и на запис, ама със стабилно закъснение
        А пък Евроспорт може да се гледа от един сайт - бг среща точка ком. Качеството не е отлично, но е задоволително.

Иване, честит имен ден!
        Благодаря )

Коментар

Един клип на българската машина.
          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
            Браво Ицо, че пишеш във форума, мен ме мързи вече А и отделно, че инфото е все по-трудно за намиране, а и време липсва. Познатият ми журналист, тази година не е на Дакар, поддържа връзката все пак с Казахстанските участници, и с някои Руски, но отделното е, че са избрали комуникация, чрез записани гласови ревюта в края на деня и тря да ги слушам и превеждам. Казват, че все по-трудно е да публикуваш нещо смислено директно от Дакар бивака.

Не знам какво имат предвид, сигурно цензура?
            Павка, за много години и мерси, че и ти споделяш инфо с нас!

Относно предаването на информация от бивака, не е толкова цензурата, колкото дългите лиазони между биваците, които отнемат много време на асистенциите, а камо ли на журналисти, които междувременно трябва да отидат на едно или повече места по трасето, да снимат и да видят какво става... После, ако искаш да качваш снимки или видео, трябва да се изръсиш доста пари, а дори и да ги дадеш, големите агенции налазват нета и трябва да ги изчакаш...
            Това са част от причините, поради които, колкото и да ми се иска, се въздържам да отида на латиноамериканския Дакар... Не съм се и отказал, де, но все пак - по-нататък

Коментар

Ице, дай малко подробности за нашите. Кво се строши тоя път?
              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Актуална информация за българите има ли? Или ще е чак довечера в 23:00
                Nissan Terrano 2.7 TDi
                ----------------------------
                Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Първоначално публикуван от D. Bibov Преглед на мнение
                  Актуална информация за българите има ли? Или ще е чак довечера в 23:00
                  Стартираха с голям зор... Дойдоха в 5:30 сутринта, стартираха в 7:28 свързващия етап, в 12:28 трябва да стартират специалния етап, ако успеят да влязат във времето, че закъсняхме с ремонтите.
                  Проблема дойде от нафта с боклуци и вода, същото се случи и на камиона, че заредиха на една и съща бензиностанция в Кампана.
                  Издухали са едната от помпите, филтрите бяха замазани, Въшката е пробил единия за да излязат от дюните и изобщо след това драмите следват една след друга, ама нямам много време, че пиша от бензиностанция.
                  Поздрави и ако ред ще пиша, стискайте палци...
                  П.П.
                  Сега ми казаха, че са стартирали специалния...

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                    http://trackingdakar.com/index.php?type=A
                    [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от ТОДОР ХРИСТОВ Преглед на мнение
                      Стартираха с голям зор... Дойдоха в 5:30 сутринта, стартираха в 7:28 свързващия етап, в 12:28 трябва да стартират специалния етап, ако успеят да влязат във времето, че закъсняхме с ремонтите.
                      Проблема дойде от нафта с боклуци и вода, същото се случи и на камиона, че заредиха на една и съща бензиностанция в Кампана.
                      Издухали са едната от помпите, филтрите бяха замазани, Въшката е пробил единия за да излязат от дюните и изобщо след това драмите следват една след друга, ама нямам много време, че пиша от бензиностанция.
                      П.П.
                      Лоша работа с това гориво , почти като в България ако не и по зле. Ще стискаме палци за нашите .
                      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от ТОДОР ХРИСТОВ Преглед на мнение
                        П.П.
                        Тодоре, всички стискаме палци и преравяме нета, за поне зрънце информация, ама тая година голяма цедка са ви сложили от АСО (имам предвид инфо за състезанието като цяло) и си еб@ло майката! Окуражи момчетата и им кажи, че всички са с тях! Орлин да стиска зъби и да кара (за догодина пак да отсвири фитнеса, ако иска...), а Въшимура ако трябва със зъби да я крепи колата! Само да изтикате до края - това е важно! Пиши повече като имаш възможност! Поздрави на целия отбор!

Коментар

Благодаря за бързия отговор. Късмет на целия отбор
                          Nissan Terrano 2.7 TDi
                          ----------------------------
                          Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Тодоре, Браво!
                            Че, намираш сили и време да се занимаваш и с нас. Благодаря!
                            Тук всички стискаме палци на Орлин и Въшимура. Само завършете!
                            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

1. Joan Barreda: 03:47:03
                              2. Marc Coma: + 04'41''
                              3. Cyril Despres: + 06'56''

Лопата - друг солдата!!!

Коментар

Като гледам разликите при първите финиширали оставам с впечатление, че днес е голяма свинщина.
                                Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                                Телефон - в профила!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X