Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ДАКАР 2012!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: ДАКАР 2012!!!

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
    Ако видиш такава тема, давай линк тук, че да се присъединяваме и ние.
    Или направо я започни. Ама някак по-завъртяно за да не те резнат от ФейсБука.

Например: Не харесвам това. МиниФеърплей - МаксиПобеда и клипа.

Това ще е комай първия случай когато рекламната машина ще се размаже в твърдия юмрук на социалните мрежи.
    Политическата машина вече знае вкуса му .
    Да не забравяме че Минито има волан и педали, все пак. Ето как виждат нещата в един друг форум:

А това е човекът който е трябвало да вземе отношение, май.

По повод инцидента е казал: "Какво гледате там. Вие не може да сте в тази зона".
    В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
    В. Иванов

Коментар

Да да да,обаче да не забравяме кой е Петерханзел и какво има зад гърба си.
      Дакар се оказа май истинска "месомелачка"в която май всеки мачка напред с цената на всичко.
      Тука неспордсментвото май е задължително.
      Грозно но факт.

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
        Марката Хамър я продадоха на Китайците лани ....
        Това не е точно така! Сделката на GM с китайската фирма Sichuan Tengzhong се провали поради политическа намеса и през 2010 г. GM обяви че, компанията и марката HUMMER ще бъдат официално закрити, а наличният сток / склад от автомобили ще се продават на супер префернциални цени ..

Коментар

Репортаж за етап 12 на "Дакар"

Петър Ценков успешно завърши етап 12 от рали „Дакар“! Българинът бе с 9-о време на отсечката от Арекипа до Наска, в генералното е 11-ти. Ценков отново беше изправен пред сериозни технически проблеми в четвъртък, но се справи с тях и се движи към финала на втория си „Дакар“.
          „Днес карах много бавно и внимателно, за да пазя машината. Разминах се само с един ремонт в горивната система“, заяви Ценков пред БНТ 2. “В четвъртък обаче денят тръгна изключително криво. Още на 50-ия километър ауспуховата система буквално експлодира. Успях да закърпя положението и карах още 100 км, но от горещите газове ATV-то се запали. За щастие асистенцията беше близо и направихме съответните ремонти. С това обаче проблемите не свършиха. Три-четири пъти имахме проблеми с горивната система, после пак с ауспуховата, но все пак стигнахме до края на етапа. За капак на всичко в прехода блокира предно дясно колело заради заклещен камък между джантата и спирачния диск. За малко да се размажа, едва успях да спра. Асистенцията отново беше наблизо и момчетата ми помогнаха. Към 3 часа вече бях в бивка, но в 4:10 трябваше да ставаме. Това беше един от най-кошмарните ми дни, но сега имам време да се възстановя“, допълни Петър.
          Ситуацията при четириколките е доста сериозна – едва 1/3 от стартиралите 30 машини са все още в играта. Интрига за първото място вече няма – Алехандро Патронели има смазваща преднина пред брат си Маркос, трети е Томас Мафей.
          За разлика от ATV-класа, при мотоциклетите битката се очертава до последния километър на “Дакар” 2012. В етап 12 Марк Кома изпревари Сирил Депре и го поведе в генералното класиране с крехките 1:35 мин. Днес двамата топ пилоти ще се пуснат в яростна битка за титлата, примесена с хитрост и тактика.
          Етап 12 отново бе успешен за Хуан Бареда Борт. Пилотът на Husqvarna се вклини между пилотите на KTM, доказвайки своя и на мотоциклета си потенциал. В генералното, обаче, испанецът е едва 11-и.
          Доста мрачно е положението при някои от доскорошните претенденти за място в топ 10 при моторите. Пауло Гонсалвеш се срина до 30-о място в генералното класиране. Причината за падението на пилота на Husqvarna е наложеното му 6-часово наказание за използване на нелегална асистенция в трасето. Информация бе подадена за още трима пилоти, но в момента не можем със сигурност да потвърдим кои са те.

Най-зрелищен бе етап 12 за автомобилите, където Роби Гордън смаза конкурентите си в автомобилния клас. Американецът, въпреки че бе запушил системата за регулиране налягането в гумите, изпревари с над 15 минути втория за деня Леонид Новицки и сблизо половин час Стефан Петерханзел. След етапа Гордън заяви: „Ето, доказах, че съм най-бързия дори и без система. Организаторите ме унизиха, но сега могат да ми целунат з*****а. Дойдох за да спечеля, вчера изпуснах шанса си поради моя грешка, но днес отново бях най-добър. Мини е за момичета и аз го доказах“.
          Стефан Петерханзел, Нани Рома, Жиниел Де Вилиерс, Леал Дос Сантос и още много автомобилисти закъсаха в пясъците на отсечката от Арекипа до Наска в Перу. Това им костваше доста време и на финала всичките бяха видимо изморени и притеснени.
          В генералното Стефан Петерханзел все още е начело, а разликата му >>>ВИЖ ЦЕЛИЯ РЕПОРТАЖ>>>

Коментар

Дали има от къде да се свалят дългите репортажи на Eurosport? Намирам само разни от по 2-3 мин.

Коментар

Ето видео, в което се вижда, точно болта, и изумените хора от отбора на мини !!!
              Non scholae sed vitae discimus.

Коментар

Е, Деспре е сложил 5 минути на Кома да втората контрола, май са го хванали братята и него
                И кой каза, че катареца ше кара на Монте Карло? Ич го няма в старт листа http://acm.mc/page-tab.php?id_menu=4...menu=23#tabs-3 не че не се променят тия неща..
                А за Гордън нямам думи дано догодина да стартира с такова "настроение" от първия ден!

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                  Да да да,обаче да не забравяме кой е Петерханзел и какво има зад гърба си.
                  Дакар се оказа май истинска "месомелачка"в която май всеки мачка напред с цената на всичко.
                  Тука неспордсментвото май е задължително.
                  Грозно но факт.

Е, как да го забравим след тези френски номера? Какво имал зад гърба си- да го кажа ама ще ме баннат. Да се наведе малко и ще усети... Той и БЛИЗНАКА си го каза- нареди се до на Марадона ръчичката.
                  Няма значение колко си известен. Сега просто с тази си постъпка си известен пед..аст. И точно поради факта, че е трудно състезание, трябва да са спортсмени. Френски ... във количка за момиченца. Честито на Мини!
                  https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Доста изчетох напоследък за Петерханзел и с риск да съм единствения цесекар в средата на агитката на Левски(с всички произтичащи от това последствия ) все пак ще си го кажа-тия дето ме познават знаят , че не обичам да си мълча. За мен Петерханзел винаги е бил и винаги ще си остане един от най-големите.Доказвал е много пъти , че е мъжкар , карач , характер и спортсмен-не случайно има девет "дакар-а".Нищо не може да изтрие от сърцето ми победите му с Ямаха в Африка! Големия му проблем тази година е , че е в ролята на "Иван дурака". Дори по физиономията му личи , че ги може игрите , но не владее игричките. Нямам удоволствието да го познавам лично , но съм почти 100% убеден че всичко което прави е дирижирано от някой дебелогъз , очилат дядка в Мюнхен на когото не му пука за мъжество,спортсменство и състезателен дух , а в главата му се въртят единствено цифри за продажби и печалби и Петерханзел е само наивната маша(какво да се прави-всеки си има недостатъци-нима на повечето от нас не ни се е случвало да сме инструмент в ръцете на други?Точно на нас българите...?)!Та в тоя ред на мисли дълбоко в очите ми се сринаха БМВ(а и още повече с тая педалска количка) , а не Петерханзел!
                    Когато става дума за случката в реката...Няма моторист на тая земя който абсолютно умишлено да прегази друг моторист(а и в интерес на истината само го зализа с калника)!!! 1000% съм убеден , че просто не си е разчел габаритите,понесло го е течението,насмел се е , подвел го е навигатора или бог знае какво.Да не говорим , че Цар Чагин редовно ги правеше тия изцепки (нали близнак) , но никой не го плюл заради това (поне официално)-даже напротив! Или нещо бъркам....Струва ми се , че форума се тресе от масова психоза!
                    А иначе Роби е готин-кефи ме! Следващия Дакар ще е много интересен.
                    Последно редактирано от ЕМО; 14-01-12, 16:33.
                    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                    Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                      Доста изчетох напоследък за Петерханзел и с риск да съм единствения цесекар в средата на агитката на Левски(с всички произтичащи от това последствия ) все пак ще си го кажа-тия дето ме познават знаят , че не обичам да си мълча. За мен Петерханзел винаги е бил и винаги ще си остане един от най-големите.Доказвал е много пъти , че е мъжкар , карач , характер и спортсмен-не случайно има девет "дакар-а".Нищо не може да изтрие от сърцето ми победите му с Ямаха в Африка! Големия му проблем тази година е , че е в ролята на "Иван дурака". Дори по физиономията му личи , че ги може игрите , но не владее игричките. Нямам удоволствието да го познавам лично , но съм почти 100% убеден че всичко което прави е дирижирано от някой дебелогъз , очилат дядка в Мюнхен на когото не му пука за мъжество,спортсменство и състезателен дух , а в главата му се въртят единствено цифри за продажби и печалби и Петерханзел е само наивната маша(какво да се прави-всеки си има недостатъци-нима на повечето от нас не ни се е случвало да сме инструмент в ръцете на други?Точно на нас българите...?)!Та в тоя ред на мисли дълбоко в очите ми се сринаха БМВ , а не Петерханзел!
                      Когато става дума за случката в реката...Няма моторист на тая земя който абсолютно умишлено да прегази друг моторист(а и в интерес на истината само го зализа с калника)!!! 1000% съм убеден , че просто не си е разчел габаритите,понесло го е течението,насмел се е , подвел го е навигатора или бог знае какво.Да не говорим , че Цар Чагин редовно ги правеше тия изцепки (нали близнак) , но никой не го плюл заради това (поне официално)-даже напротив! Или нещо бъркам....Струва ми се , че форума се тресе от масова психоза!
                      Напълно си прав според мен. Но точно това е шокиращото - защо му е на такъв човек да се поддаде на това. Още една титла ли е толкова важна, някой лев ли са му обещали.... какво може да накара такъв победител да се държи като оскубано момиче? За мен разочарованието от него е голямо.
                      Technical Rescue Direct - life lies in courage
                      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

... За мен Петерханзел винаги е бил и винаги ще си остане един от най-големите.Доказвал е много пъти , че е мъжкар , карач , характер и спортсмен-не случайно има девет "дакар-а".Нищо не може да изтрие от сърцето ми победите му с Ямаха в Африка! Големия му проблем тази година е , че е в ролята на "Иван дурака". Дори по физиономията му личи , че ги може игрите , но не владее игричките. Нямам удоволствието да го познавам лично , но съм почти 100% убеден че всичко което прави е дирижирано от някой дебелогъз , очилат дядка в Мюнхен на когото не му пука за мъжество,спортсменство и състезателен дух , а в главата му се въртят единствено цифри за продажби и печалби и Петерханзел е само наивната маша ...
                        Толкова по-зле, че може да кара, а се опитва да спечели служебна победа с белязани карти. Много е вероятно инициативата да е на по-високо ниво, защото още преди последния скандал шефът на Мини-тата се беше разплакал пред Евроспорт за това, че тези, дето са 4х2, били имали по-големи ходове на окачването, пък гумите, пък рестрикторите ...

Това, дето Петерханзел бил "наивна маша" можеше и да мине, ако просто си беше затраял. А той взе, че лично се включи в интригата и обяви Роби за измамник. Чу ли го да казва нещо вчера, когато "измамникът" затапи оспорваната система и сам размаза целия отбор на Мини?

На този Дакар май Петерханзел пое ролята на Сайнц, който също беше голям карач, обаче станеше ли нещо, дето не го устройва, и почваше да рИве: н'ам си кой му бил вдигал прах, някой си друг пък не го бил пускал, трети пък го бил напънал изодзадзе ...

П.П. Той и Сирил е голям моторист, обаче се държа като последната п**ка и, вместо да подаде ръка на португалеца, дето му помогна да излезе от калта, той взе че си би камшика ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Затова едно време на рицарите са им казвали едно: Помни, че си смъртен!
                          Почнеш ли да си вярваш, че ти се полага да си бог и двайсе титли да имаш може да свършиш като неудачник...
                          Technical Rescue Direct - life lies in courage
                          http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Още малко снимки от вчерашния етап и бивака на мотористите:

Липароти:

>>>ОЩЕ СНИМКИ>>>

Коментар

Доста изчетох напоследък за Петерханзел и с риск да съм единствения цесекар в средата на агитката на Левски(с всички произтичащи от това последствия ) все пак ще си го кажа-тия дето ме познават знаят , че не обичам да си мълча. За мен Петерханзел винаги е бил и винаги ще си остане един от най-големите.Доказвал е много пъти , че е мъжкар , карач , характер и спортсмен-не случайно има девет "дакар-а".Нищо не може да изтрие от сърцето ми победите му с Ямаха в Африка! Големия му проблем тази година е , че е в ролята на "Иван дурака". Дори по физиономията му личи , че ги може игрите , но не владее игричките. Нямам удоволствието да го познавам лично , но съм почти 100% убеден че всичко което прави е дирижирано от някой дебелогъз , очилат дядка в Мюнхен на когото не му пука за мъжество,спортсменство и състезателен дух , а в главата му се въртят единствено цифри за продажби и печалби и Петерханзел е само наивната маша(какво да се прави-всеки си има недостатъци-нима на повечето от нас не ни се е случвало да сме инструмент в ръцете на други?Точно на нас българите...?)!Та в тоя ред на мисли дълбоко в очите ми се сринаха БМВ(а и още повече с тая педалска количка) , а не Петерханзел!
                              Да си го кажа и аз -тия дето ме познават знаят , че изобщо не обичам да си мълча. Хората са го казали много отдавна - на една тенджера от най-хубавата манджа й е достатъчна само една миша бибенка за да я развали. в тоя ред на мисли няма никакво значение 9 или 99 Дакара имаш. Има значение само това, че като си отишъл барабар Петко с мъжете, винаги трябва да се държиш като мъж. Един път позволиш ли си да се държиш като п*тка, оставаш си такъв завинаги. Няма никакво значение кой дебелогъз баварец му е наредил, има едно нещо казва се граница, има и едно друго, казва се чест. Забравиш ли за някое от тях и го престъпиш, преставаш да бъдеш мъж. Така че хубава тирада му дръпна в защита на -ханзел, ама нещо не ме изкефи. Толкова, че даже не се стърпях да напиша това. И то щото не обичам да си мълча.

П.П. Гледам и други не обичат да си мълчат...

Коментар

Аз казах к'вото имах да казвам.Всеки си има право на мнение.Само искам да допълня-наивния човек е наивен , защото вярва на това което му кажат , а не на това което сам е видял и проверил.Та и заради това наивниците най-лесно ги манипулират!
                                Последно редактирано от ЕМО; 14-01-12, 17:00. Причина: допълване
                                Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                                Джон Кенеди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X