Обява

Свий
Няма добавени обяви.

РАЛИ ДАКАР 2016: АРЖЕНТИНА, БОЛИВИЯ

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • РАЛИ ДАКАР 2016: АРЖЕНТИНА, БОЛИВИЯ

    Рали Дакар 2016: Перу, Боливия, Аржентина



    На пресконференция в Париж днес, Етиен Лавин разкри маршрута на рали Дакар 2016. Както вече знаете, за първи път в латиноамериканската си история, мегамаратонът няма да мине през Чили. Но, в менюто на рали Дакар 2016 отново са три държави, свързани с надпреварата – Перу, Боливия и Аржентина.

    Стартът на рали Дакар 2016 ще бъде в столицата на Перу – Лима. Това гарантира на състезателите, че и догодина ще има „пустиня на корем“. Всички помним знаменитите перуански дюни, от изданията на Дакар през 2012 и 2013 година.


    След старта в Перу, рали Дакар 2016 ще се отправи на югоизток, където ще навлезе на територията на Боливия, в добре познатия район на Уюни. За финал, надпреварата ще влезе в Аржентина, за почивен ден в Росарио на 10 януари и финал на 16 януари в курорта Росарио, където пък стартира през 2014 година.


    Повече детайли за етапите на рали Дакар 2016 очаквайте по-късно днес! www.dakar.bg
    Последно редактирано от izo4x4; 16-04-15, 12:14.


  • #2
    От: РАЛИ ДАКАР 2016: ПЕРУ, БОЛИВИЯ, АРЖЕНТИНА

    Рали Дакар 2016: маршрутът детайлно (етапи и градове)



    След като на 16 април бе обявен маршрутът на рали Дакар 2016, стана ясно, че следващото издание на международния рали-рейд маратон ще стартира от Перу и, минавайки през Боливия, ще завърши в Аржентина. Феновете на Чили ще се простят с отсечките в Атакама, тъй като страната за първи път ще липсва от трасето на надпреварата.

    За да разкажат по-детайлно за плановете на рали Дакар 2016, организаторите от A.S.O. организираха три големи пресконференции в столиците на държавите – домакини на следващото рали, представяйки градовете, в които ще са биваците, както и давайки ни повече яснота за етапите.

    Започвайки от Перу, официалният старт на рали Дакар 2016 ще е в столицата Лима, а на територията на страната са предвидени общо 4 специални етапа. Първата отсечка ще е от Лима до Писко, втората от Писко до Нацка, третата от Нацка до Арекипа, а от там керванът на маратона ще се отправи към митичното езеро Титикака.

    От Титикака, рали Дакар 2016 ще влезе в Боливия към Оруро, след което ще продължи към добре познатия ни Уюни. Следва влизане в Аржентина с етап до Салта, където ще е и почивният ден. От Салта следва спускане на югоизток към Белен, където ще има и „етап-обиколка“ ден по-късно. От Белен, надпреварата ще се отправи последователно към Ла Риоха, Сан Хуан, Вила Карлос Паз и Росарио, където ще е финалът на рали Дакар 2016.

    Ето и програмата на рали Дакар 2016 в детайли:
    Перу
    03.01.2016: Лима – Писко
    04.01.2016: Писко – Нацка
    05.01.2016: Нацка – Арекипа
    06.01.2016: Арекипа – Титикака
    Боливия
    07.01.2016: Титикака – Оруро
    08.01.2016: Оруро – Уюни
    Аржентина
    09.01.2016: Уюни – Салта
    10.01.2016: почивен ден в Салта
    11.01.2016: Салта – Белен
    12.01.2016: Белен – Белен
    13.01.2016: Белен – Ла Риоха
    14.01.2016: Ла Риоха – Сан Хуан
    15.01.2016: Сан Хуан – Вила Карлос Паз
    16.01.2016: Вила Карлос Паз – Росарио

    Коментар


    • #3
      От: РАЛИ ДАКАР 2016: ПЕРУ, БОЛИВИЯ, АРЖЕНТИНА

      Май имаме новина:http://topgear.bg/?go=article&p=deta...articleId=8748

      Коментар


      • #4
        От: РАЛИ ДАКАР 2016: ПЕРУ, БОЛИВИЯ, АРЖЕНТИНА

        Те правиха вче едни тестове с хибридния Аутлендър, но умишлено все едно е частен отбор: http://www.off-road.bg/mitsubishi-ou...ry-rally-2014/
        И не е електрически, а хибриден, което са си различни неща...

        Коментар


        • #5
          От: РАЛИ ДАКАР 2016: ПЕРУ, БОЛИВИЯ, АРЖЕНТИНА

          Все си е изчанчен.
          Нищо не мога,и нищо не знам...

          Коментар


          • #6
            От: РАЛИ ДАКАР 2016: ПЕРУ, БОЛИВИЯ, АРЖЕНТИНА

            Краят на ерата "Кома - Депре":

            Марк Кома няма да се състезава в рали Дакар!



            След 12 участия и 5 победи в рали Дакар, както в Африка, така и в Южна Америка, испанската мотоциклетна легенда Марк Кома приключва активната си състезателна кариера. Вместо да участва с автомобил в рали Дакар 2016, както се носеха слухове, каталунецът ще е новият спортен директор на легендарния пустинен маратон. Кома ще заеме мястото на Давид Кастера, който пък се връща към състезателната кариера (французинът е опитен моторист) като навигатор на Сирил Депре в Peugeot 2008 DKR.
            Ангажиментът на Марк Кома по отношение на рали Дакар 2016 като спортен директор започва още през този месец, като испанецът ще е в Южна Америка, за да работи по трасето за следващото издание на надпреварата. Със своите 5 титли, Кома е в >>>още>>>

            Коментар


            • #7
              От: РАЛИ ДАКАР 2016: ПЕРУ, БОЛИВИЯ, АРЖЕНТИНА

              Бум-бам:

              Мико Хирвонен с X-raid на рали Дакар!



              Финландската WRC звезда Мико Хирвонен е най-новият пилот на X-Raid. Хирвонен ще дебютира с новия си тим в Baja Aragon в Испания, а Свен Квант има намерение да го прати на рали Дакар 2016.

              Дори след като спечелиха четири поредни победи, X-raid не са готови да сдадат фронта. Вместо това екипът работи върху създаване на най-добрия пакет между техника и пилоти на света. От една страна X-raid константно прави подобрения на Mini All4 Racing, който към момента е най-успешният оф-роуд автомобил на състезателната сцена. Но за да се кара добре един болид, му трябва и опитен пилот. Тук X-raid добавят Мико Хирвонен. Рали пилотът вече демонстрира таланта си и регистрира отлични резултати зад волана на тестовото Mini All4 Racing. >>>прочети още>>>

              Коментар


              • #8
                От: РАЛИ ДАКАР 2016: ПЕРУ, БОЛИВИЯ, АРЖЕНТИНА

                Мико Хирвонен е уникален пилот и "Финландец" . С него Рали рейда ще стане още по-красив само трябва да внимава и да свиква с новия начин на навигиране . Там трябва да насочи усилията си ... другото го може.
                Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
                Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

                Коментар


                • #9
                  От: РАЛИ ДАКАР 2016: ПЕРУ, БОЛИВИЯ, АРЖЕНТИНА

                  Дано да им е по-леко на екипажа по време на отсечките!

                  Р.П.(RFF) 0898677590
                  Пътна помощ
                  ДЕНОНОЩНО

                  Коментар


                  • #10
                    От: РАЛИ ДАКАР 2016: ПЕРУ, БОЛИВИЯ, АРЖЕНТИНА

                    ШОК: БЕЗ ПЕРУ В РАЛИ ДАКАР 2016!




                    Властите в Перу взеха решение да канцелират състезанието Inca Desafío, част от Dakar сериите, както и да се откажат от домакинството на рали Дакар 2016, няколко месеца след като обявиха, че ще посрещнат старта на пустинния маратон в столицата Лима.


                    Причината за отказа на Перу от рали Дакар 2016 официално се корени в прогнозите за очакваното изключително тежко нахлуване на урагана Ел Ниньо в южноамериканската страна, което принуждава властите още от сега да мобилизират всички налични ресурси за защита на населението от бедствието.
                    В изявление, от Министерският съвет на Перу изразиха дълбокото си съжаление от тежкото решение, но обявиха, че няма как да съдействат на рали Дакар и да гарантират безопасното провеждане на мероприятието.

                    Ще ви припомним
                    , че в плановете на рали Дакар 2016 влизаха общо 4 етапа в Перу след старта във столицата – през Писко, Нацка и Арекипа до езерото Титикака.


                    В момента, целият организационен екип на рали Дакар 2016 е впрегнат в търсенето на алтернативен маршрут, като за момента Аржентина и Боливия остават на 100% в плановете. Финалното трасе на пустинното състезание ще бъде обявено през втората половина на септември.

                    Коментар


                    • #11
                      От: РАЛИ ДАКАР 2016: ПЕРУ, БОЛИВИЯ, АРЖЕНТИНА

                      Ел Ниньо през Декември-Февруари.
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ENSO-Warm-Episode-DJF.jpg
Прегледи:1
Размер:111.0 КБ
ID:5677728

                      Коментар


                      • #12
                        От: РАЛИ ДАКАР 2016: ПЕРУ, БОЛИВИЯ, АРЖЕНТИНА

                        Първоначално публикуван от robkobg Преглед на мнение
                        Ел Ниньо през Декември-Февруари.
                        Аз лично си мисля, че причината е другаде и това е само като официална версия... Чудя се сега къде ще намерят влизане в Атакама и без Чили и Перу каква ще я измислят, щото най-трудните и атрактивни етапи бяха там...не знам как Боливия ще ги замести, след като състезателите не бяха доволни от етапа там (по мое време като бях)...
                        Явно става дума за мнооооооооого пари...ама намаляха тия дето ги дават...най-вероятно !

                        Коментар


                        • #13
                          От: РАЛИ ДАКАР 2016: ПЕРУ, БОЛИВИЯ, АРЖЕНТИНА

                          Готов е „план Б“ за рали Дакар 2016



                          След оттеглянето на Чили от домакинство на рали Дакар 2016, организаторите на пустинния мегамаратон трябваше да действат бързо, изправени пред новите условия. В крайна сметка, обаче, алтернатива за трета държава – домакин така и не се намери и надпреварата ще се проведе само на територията на Аржентина и Боливия.

                          Маршрутът на рали Дакар 2016 вече е доста променен, съобразно новите условия. Макар датите, броят на етапите и състезателните километри да остава относително непроменен, релефът и теренът ще са доста различни. Така, за сметка на по-малко пясък и дюни, в първите три дни участниците ще се сблъскат с технични отсечки, преди да достигнат >>>към цялата новина>>>

                          Или май ще гледаме най-дългото WRC рал ив света...

                          Коментар


                          • #14
                            От: РАЛИ ДАКАР 2016: ПЕРУ, БОЛИВИЯ, АРЖЕНТИНА

                            https://www.youtube.com/watch?v=ZTPXIW_G5os
                            мисля, да зема а се замисля...

                            Коментар


                            • #15
                              От: РАЛИ ДАКАР 2016: ПЕРУ, БОЛИВИЯ, АРЖЕНТИНА

                              Бомба: Льоб на рали Дакар с Peugeot!!!

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X