Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Верига траялни състезания 4х4 Екстрийм - общи приказки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Верига траялни състезания 4х4 Екстрийм - без цензура

Само едно леко отклонение. Темата е без цензура, но обидите ще се трият веднага. Запазете шеговития тон, а който обижда да приготви и по една каса бира за Лазарово, да има за раздаване.
    Те отклоненията в тая тема хич не са леки...

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
    Стояне, стига с тези бири, че Витанка пак ще ни обвини, че събираме в Лазарово клубът на анонимните алкохолици.
    Нали уж не пиете, а и като погледна темата, на Витан дотук му се полагат около 20-на каси Загорка...ама няма да ви черпи, против принципите му е.

Коментар

Стояне, стига с тези бири, че Витанка пак ще ни обвини, че събираме в Лазарово клубът на анонимните алкохолици.
      Ти бирите ги остави на нас съдиите щот сме неподкупни на Вас организаторите не се полагат според колегата Витан. Я оказа се, че сме писали едновременно и на скрънзалъка му се казвало принципи.
      ДИМИТЪР ВЪЛЕВ- ЧИЧО МИТКО /ОРИГИНАЛЪТ/
      ЛАНДРОВЪР ДИСКАВЪРИ-1
      0896 846 246

Коментар

Първоначално публикуван от ДСВ Преглед на мнение
        Ти бирите ги остави на нас съдиите щот сме неподкупни на Вас организаторите не се полагат според колегата Витан. Я оказа се, че сме писали едновременно и на скрънзалъка му се казвало принципи.
        И на съдии не се полага, на публика и състезатели също, пийте вода.

И един принципен въпрос, ще бъдат ли умножавани по коефициент тия бири?

Коментар

Да: - Кбир=телесното тегло( в кг.)/10. На чичо Митко коефициента според мен не е по-малък от 12
          Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Да: - Кбир=телесното тегло( в кг.)/10. На чичо Митко коефициента според мен не е по-малък от 12
            И в този коефициент, подобно на онзи за класиранията, липсва логика. Обективни критерии също.

Кои ще са тримата, оценяващи организацията на Лазарово?

И какво се крие зад цифричките примерно на сложност - 8, техничност - 9, цялостна организация - 8?
            Последно редактирано от Vitan; 09-05-13, 11:14.

Коментар

Напротив, това е емпирично открит коефициент, който показва колко бири може да изпие здрав, бял, мъж преди да попадне под въздействието на алкохола. Той не е в сила за жените и хора от жълтата раса( индианците включително), защото в техния организъм липсва ензим отговарящ за разграждането на алкохола. Физиология и биохимия. Не се учат в правните факултети( както и много други науки).

Коментар

Напротив, това е емпирично открит коефициент, който показва колко бири може да изпие здрав, бял, мъж преди да попадне под въздействието на алкохола. Той не е в сила за жените и хора от жълтата раса( индианците включително), защото в техния организъм липсва ензим отговарящ за разграждането на алкохола. Физиология и биохимия. Не се учат в правните факултети( както и много други науки).
                И да се върнем на въпросите:

Кои ще са тримата, оценяващи организацията на Лазарово?

И какво се крие зад цифричките примерно на сложност - 8, техничност - 9, цялостна организация - 8?

Коментар

• От: Верига траялни състезания 4х4 Екстрийм - общи приказки

Тримата ще са организаторите на другите три състезания от веригата или техни упълномощени представители.
                  Зад цифричките се крие емпиричния опит на оценяващите от наблюдаването, участието и организирането на голям брой траялни състезания. Аз лично съм участвал в организирането на 10 траялни състезания, участвал съм в 2, а съм наблюдавал, като зрител поне 5. За колегите незнам.
                  Сложност(трудност) и техничност на едно препятствие(трасе) са различни неща. Например една дълбока кална яма е доста трудно препятствие, но за преминаването и не се изисква особена техника на каране-гуми, мотор и гаааз. Примерна оценка: сложност 9, техничност 4. Същата яма, но с твърдо дъно и вода в нея не е особено трудно препятствие, но трябва леко(технично) да спуснеш предницата на джипа във водата за да не го удавиш. Примерна оценка: сложност 5, техничност 6.

Коментар

Тримата ще са организаторите на другите три състезания от веригата или техни упълномощени представители.
                    Зад цифричките се крие емпиричния опит на оценяващите от наблюдаването, участието и организирането на голям брой траялни състезания. Аз лично съм участвал в организирането на 10 траялни състезания, участвал съм в 2, а съм наблюдавал, като зрител поне 5. За колегите незнам.
                    Сложност(трудност) и техничност на едно препятствие(трасе) са различни неща. Например една дълбока кална яма е доста трудно препятствие, но за преминаването и не се изисква особена техника на каране-гуми, мотор и гаааз. Примерна оценка: сложност 9, техничност 4. Същата яма, но с твърдо дъно и вода в нея не е особено трудно препятствие, но трябва леко(технично) да спуснеш предницата на джипа във водата за да не го удавиш. Примерна оценка: сложност 5, техничност 6.
                    А дали другите оценяващи се движат по същата скала, като твоята? Добре е и те да се включат, за да споделят, своите разбирания (ако имат такива), на база техния опит.

Пък като се търси стимул и мотивация за организаторите, кажи пример за 10-10-10. Колкото повече примери предварително се дадат, толкова по-обективно ми се вижда...

A при трите компонента на коефициента, сложност, техничност и организация, как се получава оценката за всеки от тях - средноаритметично на оценките за сложност на всяко препятствие, за всеки оценяващ ли или има някаква друга формула?

Коментар

Аз лично, ако пиша 10-10-10 това ще значи, че съм видял Идеалното състезание и нямам никакви забележки( и ще спра да се занимавам с организация на подобни събития)! На никое състезание досега(включая и организираните от мен) не бих писал 10-10-10.
                      Математически модел за формирането на трите коефициента няма( и мисля, че не може да се направи). Коефициентът се формира в главата на оценяващият. Аз например гледам дали има и какви са: изкачвания, спускания, странични наклони, кал, пясък, трева, вода, дерета, греди, гуми, ровове, "разкършени" препятствия(за които се иска ходове на окачването), колейни мостове, люлки и т.н.
                      Нещо, като съдиите на фигурното пързаляне- броят тройните аксели и тулупите, но дават оценка на общото впечатление от съчетанието.
                      Оценките на състезанието в Сливен са доста близки, което показва, че с колегите мерим с един аршин.

Коментар

Първоначално публикуван от Vitan Преглед на мнение
                        Да бе да , да ме хване гръдна жаба или котлен камък . Превареното си е преварено
                        Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                          Да бе да , да ме хване гръдна жаба или котлен камък . Превареното си е преварено
                          В крайна сметка трейлът иска жертви. Като си се хванал на хорото, ще го тропаш по правилата.

Коментар

И един принципен въпрос, ще бъдат ли умножавани по коефициент тия бири?
                            Витанчо ти като дойдеш на Лазарово минавай покрай екипажите съдийте и публиката и им разяснявай вредата от алкохола
                            ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                            Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

В крайна сметка трейлът иска жертви. Като си се хванал на хорото, ще го тропаш по правилата.

Па ако знаеш какво хоро вия след това ,направо свят ще ти се завие
                              Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
                                Витанчо ти като дойдеш на Лазарово минавай покрай екипажите съдийте и публиката и им разяснявай вредата от алкохола
                                Абе да внимава като минава и да обеснява вредата от алкохола защото повечето разбирачи се знаят и може да не толкова чут в хорото от многознайковци.Това ми харесва това не.
                                Тихо.
                                Както казах на няколко пъти.Дума според мен трябва да имат хората който ОРГАНИЗИРАТ и УЧАСТВАТ всичко друго е зрител.В театъра ти си никой до момента до който не ЗАПОЧНЕШ да УЧАСТВАШ.Каквото и друго мнение да има някой който няма общо според мен е като съвет от зрител към участник какво да прави.
                                https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X