Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ще има ли традиционното Шумен 2009 ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ще има ли традиционното Шумен 2009 ?

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
    Колега, мисля, че не сте прочел целият ми пост.
    На мен изобщо не пука за организатора "Киро" ... И аз като всички други бях бесен, когато Александър Иванов избута до финала Пламен Тенев, а КОЧА отиде зад граница ...
    Става дума за друго - темата е ще има ли или няма да има състезание. Нищо повече!
    И изведнъж се появяват хора, които си позволяват да обиждат феновете на офроуда пишещи тук, като че ли са виновни само защото искат да гледат състезание организирано от човек, когото част от състезателите не понасят!
    Аз се възмущавам именно на тази непровокирана арогантност!
    Кога тук някой фен е нарекъл състезателите с някакви обидни опеделения ?
    Защо тогава някой, който се нарча "състезател" ще си позволява обратното?
    Мисля, че сега съм се изразил ясно какво имам в предвид.
    И защо ако мога да попитам Сте бесен,че Алекса е избутал Тенев?

Коментар

Първоначално публикуван от jashi1 Преглед на мнение
      Нещо не си дочел...
      Нитро-то е бил бесен, че коча е отишъл зад граница, въпреки разплакващата и мъжки очи постъпка на Алекс...
      Май всички пишат тук с цел да злепоставят нас-няколкото запалянковци, подкрепящи провеждането на тукашното състезание.

Бях решил да не пиша повече по темата, но не издържах.
      Извинете
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от jashi1 Преглед на мнение

" И аз като всички други бях бесен, когато Александър Иванов избута до финала Пламен Тенев, а КОЧА отиде зад граница ..."

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          ... Май всички пишат тук с цел да злепоставят нас-няколкото запалянковци, подкрепящи провеждането на тукашното състезание...
          Кольо, всички подкрепяме шуменското състезание, макар и да го нарекохме "разходка". До сега в Шумен нямаше състезание, особено последните години... Освен ако не наричаш Кировия цирк, състезание.
          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
            Докато масрафа се плаща от състезателите ще е така .
            99% от състезателите карат за кеф, сами си плащат всичко и спонсори са си самите те . Да чакаш сериозен спонсор в този спорт е като да чакаш от умрял писмо . Поне и в българия . За това е такова и отношението на състезателите и според мен лошо няма . Който плаща, той поръчва музиката . А това че няма да изхарчиш и един лев ... дрън, дрън ... дреме им на състезателите, и без това сами си правят джиповете .

Грешиш, не си намерил отговора . Помисли малко пак и ще разбереш защо няма сериозни спонсори .
            Колега, това че "състезателите карат за кеф, сами си плащат всичко и спонсори са си самите те" съм го написал и аз в предната страница на темата...

Но как да разбираме следното - " Докато масрафа се плаща от състезателите ще е така . " ??

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
              Става все по-ясно за какво иде реч...!
              Както написах,и преди-състезателите са най-важни,и те трябва да си кажат думата,а ако тя не се чува да си се състезават организатора и БФАС!И чуждестранните екипажи...пък да видим догодина ще го има ли състезанието...и кой ще е организатора...!
              Явно някой има желание да вземе състезанието на Киро !
              Защо него казахте още в началото да е ясно ! Първо разходка после състезание след това всяка година ще го правят точно на датите на Киро
              Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
                Колега, това че "състезателите карат за кеф, сами си плащат всичко и спонсори са си самите те" съм го написал и аз в предната страница на темата...

Но как да разбираме следното - " Докато масрафа се плаща от състезателите ще е така . " ??
                Ходил ли си на зоологическа градина в турция ?
                Входа е символичен ... гледат ти се животни отиваш и гледаш, да ама продават и храна за животни . За всяко животно пакетче което излиза 1-2 евро, не стига тва ми има една гладна маймуна дето ти пуска едно празно канче вързано с въже да и сложиш нещо вътре, слагаш и тя си го вдига с въженцето и си взима храната от канчето, ако не и дадеш ти пуска канчето върху главата . Зарибявка ... докато се разходиш из градината и си изхарчил 25-30 евро .... а нашите зоологически градини изнемогват обаче собствениците им са твърди пичове ръйш ли с принципи ! Не свалят табелите "Не хранете животните" !
                Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

КОЛЕГИ има две мероприятия по едно исъщо време, на едно и също място.....тоест има алтернатива. Кой е виновен, че една част от състезателите предпочитат едното, а другите другото.......аз имам собствено мнение, но то е без значение. От значение е поговорката, " ПИЛЦИТЕ СЕ БРОЯГ НА ЕСЕН " .............А..кой сезон сме сега?
                  Цветан Петров
                  "4Х4 АДВЕНЧЪР" ТРОЯН
                  0888865583

Коментар

4. Крос- траял - 02 Декември 2007
                    4.1 Основи
                    4.1.1 Крос с елементи на траял, чрез елиминации.
                    4.1.2 Естествени или изкуствени препятствия за преодоляване на скорост.
                    4.2 Безопасност
                    4.2.1 Трасето не е обезопасено за състезатели и зрители.
                    4.2.2 Поради посещението на публика и спецификата на терена, състезателите трябва да карат, със скорост безопасна за тях и зрителите.
                    4.2.3 Трасето е маркирано с ленти и врати, достатъчно широко за безопасно изпреварване.
                    4.2.4 Каски и колани са абсолютно задължителни!
                    4.2.5 Съприкосновение не се разрешава между автомобилите, екипажите носят взаимна отговорност.
                    4.2.6 При необходимост от помощ за преминаване на препятствие, само автомобил определен от организатора може да бъде използван като опора или за изваждане на автомобила от създалата се ситуация.
                    4.2.7 Излизане от трасето се счита за отказване и следва директна елиминация.
                    4.2.8 При използване на лебедки за извличане на автомобила от препядствие, задължително трябва да има поставен мек колан за използваното дърво и тежест върху въжето на лебедката.
                    4.3 Старт
                    4.3.1 Стартовата решетка ще бъде определена преди купона предишната вечер.
                    4.3.2 Старт, по даден от съдията-стартьор сигнал.
                    4.3.3 Не стартиране - директна елиминация.
                    4.5.4 След повикване за старт до 5 мин. автомобилите трябва да бъдат на стартовата линия, при неявяване се счита за служебна елиминиране.
                    4.4 В трасето
                    4.4.1 Изпреварването е разрешено.
                    4.4.2 Помощ от публиката не се разрешава.
                    4.4.3 Съдии ще има по цялата дължина на трасето, преминават се контролни врати, само в указаната посока, като те не трябва да се докосват по никакъв начин. Предмет, маркиращ врата или лентова маркировка, който бива наклонен. преместен, счупен или изместен (променено естественото му състояние в трасето) от състезател, автомобил, оборудване , екипировка довежда наказание на екипажа - директна елиминация.
                    4.5 Финал
                    4.5.1 Летящ финал.
                    4.5.2 Първият пресякъл финала продължава към следващият кръг, следващите се класират посредством времето за преминаване на трасето.
                    4.5.3 Тези които са затворени с обиколка/и трябва да направят пълният брой обиколки независимо дали вече са елиминирани за да участват в класиране по време.
                    4.5.4 След финал автомобилите не трябва да пречат на нормалното провеждане на останалите кръгове на елиминация.
                    4.5.5 Останалите последни не елиминирани стартират заедно.
                    5.Асистенция - 30.11 - 02.12.2007
                    5.1 Рали-крос
                    5.1.1 След старта на екипажите, асистенцията може да им окаже помощ само в сервизният парк упоменат от организатора.
                    5.1.2 Помощ в трасето не е разрешена. Помощ в трасето може да доведе до дисквалификация от състезанието за деня.
                    5.2 Траял
                    5.2.1 Асистенцията може да следва постоянно екипажа си , но по време на траяла няма право да му помага по никакъв начин.
                    5.2.2 Ремонтни дейности е препоръчително да се извършват по време на чакане на ред, но автомобилът трябва да е на стартова позиция до 5 мин. след повикване от съдия.
                    5.2.3 Даването на резервни части и физическа помощ е забранено, когато екипа е в траял.
                    5.2.4 Автомобилът на асистенцията няма право да се използва като опора за преминаване на дадено препятствие, освен при репатриране на състезателния автомобил.
                    5.3 Крос-траял
                    5.3.1 Автомобилът трябва да е подготвен преди да е дошъл моментът да стартира.
                    5.3.2 Ремонти могат да се извършват, стига това да не пречи на стартирането на автомобила.
                    siko

Коментар

• До: Ще има ли традиционното Шумен 2009 ?

Първоначално публикуван от siko Преглед на мнение
                      ... 02 Декември 2007......
                      .... 30.11 - 02.12.2007......
                      ???
                      --------------------------------------------------------------
                      Ал. Иванов
                      +359888561561

Коментар

[QUOTE=siko;933394]4. Крос- траял - 02 Декември 2007
                        4.4 В трасето
                        4.4.3 Съдии ще има по цялата дължина на трасето, преминават се контролни врати, само в указаната посока, като те не трябва да се докосват по никакъв начин.QUOTE]

Да не би да се намеква, че когато Алекс се върна да ни избута до финала, се е движил в посока, обратна на указаната
                        "Проблем имаме само когато нямаме решение" !
                        „Дори и да са те изяли, пак имаш два изхода.“

Коментар

2007г. - годината на КОЧА
                          -показвам правилника в предния отговор, които си е на официалния саит на " 4х4 Шумен" в графа АРХИВ.
                          "Синоними на думата елиминирам

(гл.) отстранявам, отделям, изключвам, махам, премахвам, изоставям, не вземам предвид"
                          - Алекс ти го направи с избутване.

подчертаното с червено е правилото по което направихме класирането.

Алекс, Вие стигнахте до финала - не финиширахте. Беше Ви подсказано ГРЕШНО / дори не попитахте организаторите дали има и такъв вариант/да се върнете- СРЕЩУ ПОСОКАТА НА ТРАСЕТО ,което е забранено ПРАВИЛНИКА на състезание по "4х4 Шумен".
                          Да направитехте шоу за публиката, но то не се вкючва в правилата на състезанието и не се премира и оценява.
                          Това е състезание и има правила които взаимно се спазват от организатор и състезатели.
                          В Правилника за "4х4 Шумен2007" е записана и точка:
                          - Протести и контестации.
                          Ако имахте претенции, можеше да ги направите по правилата, а не да имате претенции след 2 години.
                          Доколкото си спомням след финала имах лични разсговори с теб / Алекс старши/ и Пламен Тенев и Вие нямахте никакви претенции.
                          siko

Коментар

Първоначално публикуван от siko Преглед на мнение
                            2007г. - годината на КОЧА

Ако имахте претенции, можеше да ги направите по правилата, а не да имате претенции след 2 години.....

... Доколкото си спомням след финала имах лични разсговори с теб / Алекс старши/ и Пламен Тенев и Вие нямахте никакви претенции.
                            Това е ЛЪЖА!!!
                            Докоментирано е дори на филма от Шуменската Телевизия.Всички разбраха защо го направих,само ти не.
                            А въпроса не бе повдигнат от нас,гореспоменатите.

П.П.Моля колегите да не повдигат този въпрос.Коментарите ОТДАВНА са излищни.
                            --------------------------------------------------------------
                            Ал. Иванов
                            +359888561561

Коментар

Нали ставаше дума за Шумен 4х4 2009 година? Няма какво да се дискутират стари работи.
                              LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=22398
                                siko

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X