Обява

Свий
Няма добавени обяви.

4x4 ШУМЕН 2011

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: 4x4 ШУМЕН 2011

Първоначално публикуван от dzaro Преглед на мнение
    Предварителна програма:
    8 Декември 2011 г.
    Записване, технически преглед, техническа конференция и получаване на пътна книга за етап 1
    9 Декември 2011 г. – Етап 1 – Шумен – Дуранкулак
    08:00 – Старт – състезателен етап 250 км
    20:00ч. – Брифинг за състезателите

10 Декември 2011 г. – Етап 2 – Дуранкулак – Шумен
    08:00 – Старт – състезателен етап 320 км , връзка – 120 км ( асфалт)
    20:00ч. – Брифинг за състезателите

11 Декември 2011 г. – Етап 3 – Шумен – Шумен
    11:00 – Старт – 11 обиколки – кроссссссссс
    15:00 Награждаване
    *организатора си запазва правото да променя програмата.

Това потвърдено ли е от организатора?Ако е ''да'' кога го е потвърдил?И кой точно го е потвърдил????

ПП. Нека някои застане зад тази предварителна програма и обясни какво става.Но да го направи ТУК..

Коментар

Първоначално публикуван от kusemak Преглед на мнение
      Това потвърдено ли е от организатора?Ако е ''да'' кога го е потвърдил?И кой точно го е потвърдил????

ПП. Нека някои застане зад тази предварителна програма и обясни какво става.Но да го направи ТУК..
      Последната информация която получих лично от организатора е че състезанието се отменя.Подробности защо за кога и др. не знам.Казвам това което научих за се информират и другите като мен които го чакахме това състезание.
      Последно редактирано от dzaro; 07-12-11, 13:59. Причина: Правописни грешки
      LZ2DRD

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        На мен ми направи впечатление с колко подготвени машини дойдоха румънците.
        Единия екипаж имаха даже радиовръзка в каските. Нещо което не съм виждал при някой от нашите отбори.
        НА калния траял в Лозево навигатора(женичка 40 кила) като слезе да опъне лебедката и да забие котвата докато опъваше въжето си приказваше нещо. Силно се учудих тая на кого говори, че интонацията не подсказваше да се обръща към някой от румънците около лентите, но после видях микрофона пред устата и, и разбрах кое какво е. Много е удобно така, а не като нас: Отпусни още въже, отпусни беее, не навивай, мамка мууу....
        Хората културно си комуникираха, и всичко беше точно. Само дето силичките на Кармен не достигнаха да забие котвата, и се наложи пилота да слиза и да я забива в земята.
        Коле, още нещо си проспал. Русенския син вранглер с водач Гюнайдън и навигатор Дилян също си говориха с разговорна уредба в каските.Монтираха го за Русенското състезание. За жалост малко се състезаваха и може би затова не си обърнал внимание.
        ДИМИТЪР ВЪЛЕВ- ЧИЧО МИТКО /ОРИГИНАЛЪТ/
        ЛАНДРОВЪР ДИСКАВЪРИ-1
        0896 846 246

Коментар

Първоначално публикуван от dzaro Преглед на мнение
          Последната информация която получих лично от организатора е че състезанието се отменя.Подробности защо за кога и др. не знам.Казвам това което научих за се информират и другите като мен които го чакахме това състезание.

Вярвай ми ,че аз също го чаках това състезание.
          Благодаря ти за споделената информация с всички нас тук във форума.

Коментар

Първоначално публикуван от skitnik Преглед на мнение
            Има и друга гледна точка. Например - участват само хора, които се интересуват от емоцията която им дава трасето, надпреварата, и т.н. Дано не ви се стори много абстрактна идеята, че наградата може да бъде морално удоволетворение.
            Не е много абстрактна идеята, но на такива състезания таксата е 30-50 лева, а в Шумен беше 200 с ''отстъпката'' и в нея не влизаше застраховка- платихме си я отделно...
            На сърбела майката му е чесането.
            Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Имам чувството че много оффроудъри се отказват да се състезават заради недоразумения от Състезател Организатор и тн.

Коментар

Такаааа,и аз най-после да се докопам до компютъра и да изкажа мнение за състезанието:
                1.Таксите-наистина са високи за нашите стандарти,но след като миналата година,като калфа наблюдавах карането на майсторите бях твърдо решил да усетя тази тръпка и ги прежалих.
                2.Първи ден-страхотно трасе-бавно и тежко с три пъти по-тежка навигация.Изключително съм доволен,че участвахме в тази надпревара,защото и аз и навигатора ми научихме страшно много за навигацията-не бяхме карали до сега по толкова трудни азимути.Нямахме GPS,на който да задаваме градуси и разстояние до следващата точка и се ориентирахме по индианския метод-с ръка на чело,по слънцето и по разни белези,които си маркирахме.
                Масовия старт беше много зрелищен(ние го наблюдавахме отзад от старта) и според мен си беше добра идея.,въпреки че изигра лоша шега на някои от нашенските екипажи.
                С огромно удоволствие бих карал отново по такова трасе!
                3.Втори ден-ситуацията с ваденето на закъсалите машини-докато им изтече контролното време-добре-нека да са сами в трасето,но след това-трактор надо!
                Относно бутнатите колчета-на брифингите беше изключително наблегнато на това и всички състезатели се съгласиха.До тук се изчерпват критиките-останалото- екипажите по трасето (някои от тях) показаха майсторско каране и техники за евакуация-аз лично за първи път виждам на живо котва да работи безупречно!
                4.Трети ден-ситуацията с бутнатите колчета и скъсаните ленти-когато няблюдавах от едната страна на трасето и аз дюдюках и освирквах съдийството,но когато гледах пуснатите тук клипове си промених мнението и видях,че монетата има 2 страни.Видях,че от 2те страни на трасето се правят нарушения почти едновременно и докато съдиите съобщят на главния...работата се отича.Бил съм главен съдия и ми се е налагало да отсъждамн в подобни спорни ситуации и повярвайте ми-никак не е лесно.За това считам,че решението за повторно стартиране на определени двойки беше правилно.
                5.Наградите-бяха символични за такова тежко състезание-купи,шампанско и по някой отоплителен уред само за първото място за всеки от 3те дена и в генералното класиране.Но повярвайте ми,никой от победителите не се състезаваше за наградите,а най-голямата награда за тях беше да стъпи на стълбичката при такава жестока конкуренция!
                6.Машините-изключително съм впечатлен от Румънските прототипи,както и от Гръцкия хибрид!Въпреки солидната и очевадно много скъпа подготовка,някои от тях успяха да ги разковат.И въпреки прототипите бях изключително щастлив да видя майсторите от българските екипажи DeathWalker,Brutal Racing.АСК Черно Море и Делфин на призови позиции!!!
                С удоволствие бих участвал отново,ако имам възможност-финансова и физическа!
                2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

какви 200 лв такса платихме си 350 + застраховки и да те отстранят че си докоснал колче не е чесно при условие че на гърците им простиха на следващия ден

Коментар

За първи път присъствах на това състезание с част от Пловдивската група.
                    Мнението ми е,че организаторите ТРЯБВАШЕ да се постараят мааалко повече за организацията,асистенция, линейка, пожарна и т.н.
                    Все пак не са аджамии, а 11 години поред го правят-нали?!
                    Замисъла е много добър,но НЕМОЖЕ, такова реномирано състезание да се "излага" така!
                    Може би за 2012, трябва да се вземат радикални мерки.

Коментар

Първоначално публикуван от teopajero Преглед на мнение
                      Може би за 2012, трябва да се вземат радикални мерки.
                      Ако изобщо някой отиде да кара...
                      На сърбела майката му е чесането.
                      Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                        Заповядайте тук при нас, всичко е ясно и прозрачно http://www.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=652

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                          Ами по-горе Младен е писал, че пак ще отиде. И прекрасно е обяснил защо. Ама той кара и трите дена, въпреки че се счупи. Вие всъщност кога приключихте състезанието?
                          I get High by going Down

Коментар

Ами за 11год,състезанието се е доказало,аз съм участвал няколко пъти и мога да кажа,че е доста емоционално и не съжалявам,дори ще участвам пак.

Коментар

С малко закъснение и аз ще се опитам да споделя своите впечатления от Шумен 4х4 2011. За да участвам в състезанието ми бяха достатъчни думите на Гената: "Върви, ще се изкефиш и има какво да научиш." Не ме излъга. Бях впечатлен от трасето и навигацията. За адреналина няма да говоря. Киро и компания се баха постарали да има достатъчно и трите дни. За първи път видях пилота си притеснен от наклони.
                              Логото на състезанието беше:"Намери своя път". Аз бих добавил: ....ако можеш, или: ....ако ти стиска. Трасетата бяха направени за онези, на които им стиска.
                              Благодаря на Свилен, че ми даде възможноста да бъда там, като част от екипа на Networx-Racing. Нашият отбор беше най многобройния след румънските екипажи. Стартирахме шест джипа, като равносметката е доста печална. Два обърнати джипа, един полегнал, три скъсани полуоски, две счупени карета, една прецакана хидравлика на волана, един преден диф, две счупени стъкла, един двигател фира. Само един екипаж оцелял и карал и трите дни. Тази статистика показва, че трасето е доста сериозно и тежко. Но така се трупа опит, а аз предпочитам да е на трудно и гадно. От друга страна като гледах прототипите на румънците се успокоявах, че просто това е нормално. Макар, че и на тях им се разхвърчаха койловъри, пружини и какво ли не още. Мисля, че показахме на публиката и атрактивно каране, и обръщане на джипове.
                              Геро за пореден път показа, как се прави кола и как се кара тази кола. Добре, че беше той и Сашо да ни отсрамят пред чужденците. Поздравления.
                              За колчетата и лентите всичко си го пише в правилника, с който всички се съгласихме на брифинга. Ако някога ме попитат за моето мнение, ще го кажа, но сега като състезател мога само да се съглася с правилника или да не участвам, ако не съм съгласен.
                              След тридневния офроуд купон се прибрах в Русе положително зареден и отпочинал. Бях забравил за телефони, клиенти, работа.
                              Ако догодина имам възможност, пак ще участвам.
                              Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
                              SSang Yong Kyron 2.0xdi
                              Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

[/SIZE]Поздравления за Геро и Благой !!!
                                Поредното състезание и поредната дозанедоволни пилоти, навигатори, публики и дори и такива като мен на 3000км. КЪДЕ Е КЛАСИРАНЕТО.???
                                Както винаги в Шумен добро трасе и слаба организация... Яки клипчета и злобни коментари... Явно всичко е такова каквото е винаги.
                                Едно голямо БРАВО за хората които си прежалиха боята за да си направят кефа, и този на публиката. Съжалявам, че не бях там да гледам или да карам!
                                Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                                http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X