Обява

Свий
Няма добавени обяви.

I КРЪГ ОТ Републикански Шампионат Ендуро -ТРОЯН 2007 "ЗУНДЕРТ ЕКСТРИЙМ"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: I КРЪГ ОТ Републикански Шампионат Ендуро -ТРОЯН 2007 "ЗУНДЕРТ ЕКСТРИЙМ"

Първоначално публикуван от Plamen WR Преглед на мнение
    ....Една седмица преди състезанието се оказа, че няма места в "Троян Плаза", направих резервации в "Парк Хотел Троян", където имало места. Два дни след това ме прехвърляха от хотел в хотел по неразбираеми причини и накрая намерихме места в "Шато Монтан" на цена около 60лв., която впоследствие се оказа, че е 77. След състезанието чакахме 2 часа в една мивка на самообслужване и ни взеха по 5 лв. на мотор.
    Не критикувам, а благодаря на Жоро, Гълъбин и Вера, видях ги как тичаха постоянно, но така и не разбрах защо това състезание трябваше да се състои в Троян, освен че навсякъде имаше примоция и вдигнаха цените с 30%? Кой беше организаторът, какво направи за трасето, екстрема и затворения кръг? Беше по-зле даже и от Тополовград. Има ли смисъл да кандидатстваш за организиране на състезания, само и само да си напълниш хотела или да си покажеш стоката?
    Аз съм човека предложил на Жоро да направим МЕРОПРИЯТИЕ в Троян за ATV. Не казвам състезание, а мероприятие ! След като го изкоментирахме, решихме, че ще е по-добре да включим и мотористите за да е по-весело, а впоследствие стана и първи кръг от Шампионата.Всички знаехме, че може да има изненади от времето, но идеята беше по-рано да се направи тест с навигацията и GPS-те.Причината да се избере Троян е традициите в мото-спорта,добрите трасета, презентацията на новия тим на "Зундерт", моето желание за принос в Ендурото и участието ми в Шампионата тази година. Досега не съм правил състезания по Ендуро и не успях да съм полезен на Жоро и Гълъбин с трасетата, но каквото друго можах направих.Лоша шега ни изиграха колегите от "Мото Клуб Троян", които се опитаха два дни преди състезанието да го провалят и отменят включвайки кмет и полиция !
    Жоро трябваше да променя наново старта, трасето и всичко останало заради комлексара Гришо от клуба в Троян. От там нататък станаха проблемите. Във връзка с настаняването и хотелите, искам да кажа, че във форума имаше публикувана програма със ЧАС ЗА ЗАПИСВАНЕ, ЛИЦЕНЗИРАНЕ и срок за резервиране на хотели с обявени цени до 20.02.2007.Отборите на "Crazy job" и "Еди Моторс" имаха резервации от 10 февруари... Който си е резервил спане през клуба, не е останал на улицата или излъган.А за пълнененето на хотели с мероприятия и т.н. си е жива словесна акробатика на състезатели мислещи си, че Троян ги чака с мед и питка на входа, а всички хотели са разстлали червени килими за тях... !
    За първа година съм участник в такива състезания, но по-разпасани участници не съм виждал-никакво уважение към съдиите, трасе-координатора и публиката.Днес цял ден давам обяснения в полицията и се опитвам да замазвам селските побоища от състезатели и местни по автомивките.Да не говорим за неспазването на мерките за безопасност от самите състезатели във втория ден...!?!
    Благодарности към Жоро, Гълъбин, Събин и Вера , че ви чакаха кефа и висяха с часове за да можете да стартирате въобще...!!!
    Надявам се да се вземе поука и да не се повтарят грешките, за да се развива любимия на всички спорт и всяко едно състезание да бъде празник за участниците.
    Последно редактирано от ТОДОР ХРИСТОВ; 05-03-07, 21:18.

Коментар

Първоначално публикуван от Plamen WR Преглед на мнение
      Не можах да разбера защо Краси и още 3 ATV-та ме блокираха на едни коловози и се бутаха нагоре шахматно цели 10-ина минути, без да ми дадат и най-малката възможност да мина, въпреки че се прехвърлях от коловоз в коловоз, търсейки пролука? Току бутнат единия малко и другия веднага се набива в него. Не се боря за призова позиция, но си е гадно.
      Ами следващия път ако искаш може да ти преместим ние мотора,даже да ти го избутаме.....Това е състезание,не разходка в парка.Никой ни най-малко не е е искал да ти пречи,камо ли на екстриим.....ние също бяхме в тапата
      IF YOU DON'T KNOW,DON'T GO

Коментар

Няма как да не се включа пак в дискусията защото съм върл фен на ендурото и мотокроса. Явно е че ще трябва да се извекат доста поуки от мерприятието в нашия град, за съжаление май негативите в този момент са повече от позитивите ама то времето лекува...
        1. явно е че има пропуски в организацията както на местно ниво така и на ниво федерация, като неделното закъснение може да се преживее то съботната издънка с колата си е за вписване в историята. А приказките че N6 бил продължил са вярни само от части защото после аз самия бях свдетел как въпросния номер едвам си съблече екипировкта и потегли към болницата. Дано да е добре човека. Ако иска даже мога да му пратя кратко видео с падането му от колата-само да се обади.
        2. КАрането по ГПС, абе странна работа, който е карал ендуро знае че и секунда невнимание се заплаща жестоко така че от гледна точка на безопасноста (а тя е главната според мен) май ГПС не е най удачното решение.
        3. Незная на кой му хрумна да организира мото състезание в Троян в началото на МАРТ! Абе хора това си е направо лудост която може да измисли само някои вносител на лекарства против ревматизъм. Ами то други години по това време изобщо нестава за каране на мотори. То сега си беше чиста проба късмет. Айде за догодина да преместите термина поне с месец.
        4. Има ли ендуро клуб в Троян? За мотокрос знам че има ама за ендуро не съм чувал. Ако някои има контакт моля да го обяви или да ми го изпрати.
        Всичките забележки които съм засегнал в мнението си ги пиша само защото обичам мото спорта и се надявам да допринесат за по-добра организация а тя не е майтап работа особенно като се има на предвид в кой географски ширини живеем
        Успех в следващите стартове на организаторите и състезателите.
        born to be wild
        Кольо Ковачев

Коментар

Първоначално публикуван от 678 Преглед на мнение
          Има ли ендуро клуб в Троян? За мотокрос знам че има ама за ендуро не съм чувал. Ако някои има контакт моля да го обяви или да ми го изпрати.
          Клубът в Троян е от два месеца и е за off-road и ендуро.Не е тясно специализиран, но в него членуват и са се лицензирали четирима утвърдени състезатели в Шампионата- трима с ATV и един с мотоциклет.Ето координати -adventures@4x4bg.com , www.4x4bg.com или 0889304040 Тодор Христов

Коментар

Първоначално публикуван от djipar69 Преглед на мнение
            За първа година съм участник в такива състезания, но по-разпасани участници не съм виждал-никакво уважение към съдята, трасе-координатора и публиката.Днес цял ден давам обяснения в полицията и се опитвам да замазвам селските побоища от състезатели и местни по автомивките.Да не говорим за неспазването на мерките за безопасност от самите състезатели във втория ден...!?!
            Благодарности към Жоро, Гълъбин, Събин и Вера , че ви чакаха кефа и висяха с часове за да можете да стартирате въобще...!!!
            Надявам се да се вземе поука и да не се повтарят грешките, за да се развива любимия на всички спорт и всяко едно състезание да бъде празник за участниците.
            Незнам дали е уместно и аз да се обаждам не мисля че моето мнение е меродавно но все пак на доста състезания съм присъствал като зрител (на няколко и като участник)и мисля че не е редно съзтезатели и придружители преди старта и след него да сноват наляво надясно с мотори и ATV-та между паркираните коли и между зрителите и досега само по една случайност да няма нещастни случай да не говорим че това е крещящо пренебрежение към мероприятието на което и те са дошли и неуважение и към организаторите и публиката която е дошла да ги гледа Неможе само с няколко човека да се направи състезание на високо ниво затова мисля че клубовете по местата където ще се организира състезанието да осигурят нужния минимум от хора които са необходими за нормално провеждане на Кръг от ендурошампионат.Мисля че и доста хора биха помогнали с труд ей тъй от добра воля но просто не смеят да попитат,помислете и за това.

Коментар

Първоначално публикуван от angryyy Преглед на мнение
              А това, че няма линейка на мероприятието не би трябвало да ви учудва - и миналата година нямаше ! (на следващите кръгове не знам имало ли е, тъй като не съм ходил)
              Пък и лекарския екип, който присъства на състезанието бих казал, че е доста не подготвен - общо взето имат само малко спирт и малко бинт и памук и това е .... (едни кубчета лед нямаха даже миналата година, или нещо за студен компрес)
              Лекарски екип имаше и в двата дни, а на втория линейката беше до старта, но сигурно са пратили някоя миниатюрна, че не си я видял...

Коментар

Първоначално публикуван от 678 Преглед на мнение
                Няма как да не се включа пак в дискусията защото съм върл фен на ендурото и мотокроса. Явно е че ще трябва да се извекат доста поуки от мерприятието в нашия град, за съжаление май негативите в този момент са повече от позитивите ама то времето лекува...
                1. явно е че има пропуски в организацията както на местно ниво така и на ниво федерация, като неделното закъснение може да се преживее то съботната издънка с колата си е за вписване в историята. А приказките че N6 бил продължил са вярни само от части защото после аз самия бях свдетел как въпросния номер едвам си съблече екипировкта и потегли към болницата. Дано да е добре човека. Ако иска даже мога да му пратя кратко видео с падането му от колата-само да се обади.
                2. КАрането по ГПС, абе странна работа, който е карал ендуро знае че и секунда невнимание се заплаща жестоко така че от гледна точка на безопасноста (а тя е главната според мен) май ГПС не е най удачното решение.
                3. Незная на кой му хрумна да организира мото състезание в Троян в началото на МАРТ! Абе хора това си е направо лудост която може да измисли само някои вносител на лекарства против ревматизъм. Ами то други години по това време изобщо нестава за каране на мотори. То сега си беше чиста проба късмет. Айде за догодина да преместите термина поне с месец.
                4. Има ли ендуро клуб в Троян? За мотокрос знам че има ама за ендуро не съм чувал. Ако някои има контакт моля да го обяви или да ми го изпрати.
                Всичките забележки които съм засегнал в мнението си ги пиша само защото обичам мото спорта и се надявам да допринесат за по-добра организация а тя не е майтап работа особенно като се има на предвид в кой географски ширини живеем
                Успех в следващите стартове на организаторите и състезателите.
                Абе ти вчера започна да пишеш във форума и до сега само плюеш. Поспри се малко. Всички виждаме проблемите, но по спокойно.
                Борислав Русенов - 0889593977

Коментар

По дяволите, не искам никой да плюя, само ми е гадно когато гледам как се трепят хората без зор в свободното си време. А и не съм написал нищо невярно.
                  И зада не се караме ще си позволя да се обърна към историята и да цитирам по памет един велик герои от нашата история: "Да си кажем брате кривините в очите и да продължим заедно напред...".

Пожелавам на всички успех в следващите състезания!
                  born to be wild
                  Кольо Ковачев

Коментар

Качвам още няколко снимки от можеби най-критичното място в неделя.
                    Добре че имаше няколко добре екипирани зрители (абе облечени и обути като за дълбока кал които помагаха на състезателите защото небеше по силите на един човек да изкара мотора от супер яката кал след дерето.
                    Прикачени файлове
                    born to be wild
                    Кольо Ковачев

Коментар

когато някой каже нещо лошо-веднага една група хора решават че е мрънкалник

когато каже нещо хубаво-друга група хора го обявяват за подмазвач
                      ..то угодия няма

..ай да му се не види..всички тука обичаме мотоспорта и ендурото

..участвал съм на 99% от състезанията по ендуро провеждани до сега
                      и да ви кажа нямало е някъде перфектно състезание

макар че има някои много близо-например бухово миналата година
                      сопот -миналата година,стара загора почти -ако не бе изсипалият се як дъжд..тополовград също традиционно добре си стават..така като гледам от първия път никъде не е станало много добре..това в троян бе за първи път..така че може би е нормално
                      едно е сигурно -няколко души не могат да свършат кой знае колко работа та дори да се казват и..Жоро Хаджиев
                      друго което е ясно е че мрънкането си е характерна наша черта..

за съжаление ..напълно осъзнавам че и аз съм един мрънкалник

все пак обаче трябва да се намери някакъв баланс ние мрънкащите да не мрънкаме прекалено а другите пък да не са прекалено тънкообидни.. и все пак да приемат конструктивните критики..

състезанието имаше и много приятни моменти..и идеи -например стартирането със загасен двигател на мен лично ми бе много интересно
                      ..улучи се и хубаво време
                      ..а за вечерята в троян плаза..не вярвам да има недоволни..
                      все пак обаче имат основание и някои критики-МОЛЯ ВИ не ги приемайте като обида а просто като един коректив..

Коментар

Първоначално публикуван от djipar69 Преглед на мнение
                        Лекарски екип имаше и в двата дни, а на втория линейката беше до старта, но сигурно са пратили някоя миниатюрна, че не си я видял...
                        Аз на втория ден не съм бил (по обясними причини), само дето съм пропуснал да го напиша в поста си, за което се извинявам. Тръгнах да го редактирам, ама бутончето "Редактирай" нещо го няма .... , та затова пиша тук.

Писах ти на ЛС също.

Коментар

Здравейте!
                          Трябва да напиша и аз няколко думи.
                          Не мислете,че организаторите и съдиите не са отчели своите грешки и не са коментирали всичко преди и след състезанието.
                          Да,всички имате права,но и задължения.
                          Не може да се работи когато Геле непрекъснато идва да прави скандали,когато същия тоя Гриша (за които пише Тодор) налита на бой и дърпа кабелите на компютъра,защото състезателите минавали по пистата,когато полицията ти виси на главата за неща случили се извън трасето,когато вятъра вдига шатрата и я чупи.
                          Каквото и да става не мога да прецакам тези,които са изрядни и искат да карат.Валъо не напразно ви публикува всички таблици с класиране(над 24).Много труд.Малко време за спане.Много хапчета за глава.Ако това ви успокоява-не само на вас ви е гадно!!!
                          Тази история започва още преди първия кръг.
                          Някои започнаха да мрънкат против GPS-ите,други си ги купиха навреме и започнаха да тренират.
                          Някои си направиха номера за моторите,другите не.
                          Някои си изпратиха лицензите навреме,други в последния момент.
                          Но те не са виновни,ние сме виновни,че ги пуснахме да стартират изобщо.
                          Ние сме виновни,че Митков е паднал по трасето и има комоцио.Следващия път ще карам след него да го подкрепям.
                          Сопотския клуб дойдоха само за да дразнят "-Видяхте ли,ние ви казахме,че така ще стане."
                          Когато си негативно настроен ,никой не може да ти угоди.
                          Калин Кулев е най-прецакан,но не мърмори.Беше наказан само за това,че GPS-a му не е записвал -и с него е наказан и съотборника му.
                          Благодаря на Краси Грудев за помоща и разбирането.
                          Благодаря на всички,които се стараеха да помагат,а не да пречат.
                          И накрая две думи на Жоро:
                          -Бате,трябва много да го обичаш този спорт, за да продължаваш да правиш състезания.Аз вече нямам нерви и желание също.

Успех на всички в следващите състезания.
                          Вера
                          Последно редактирано от VE LA; 05-03-07, 23:22.

Коментар

Когато си негативно настроен ,никой не може да ти угоди.

права си ..лично аз се извинявам за мрънкането

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                              права си ..лично аз се извинявам за мрънкането
                              Митков,бате,ти що вски път първо мрънкащ после се изяиняваш????Що не помислищ първо,пък после да почнеш да пишеш...или трупаш постове?????Нищо лично ама бях останал с впечатлението 4е си зрял мъж,а явно не е така..или поне така показваш тук...лично мое мнение не се обиждаи....
                              Part time racer.Full time RIDER.

Коментар

сашо бате
                                не мисля че съм мрънкал чак толкова
                                ..извинявам се защото виждам че съм засегнал хора които смятам за ПРИЯТЕЛИ
                                и за които знам че се стараят..но това че все пак нещо не се получава ме дразни
                                а и като виждам че съм в грешка ..що пък да не се поправя
                                или предпочеташ само да мрънкам без да се извинявам
                                не мисля че е "мъжко" да не си признаваш грешката
                                или като видиш че си обидил някого да не се позамислиш ..и да си кажеш "дали пък всъщност аз не съм прав"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X