Обява

Свий
Няма добавени обяви.

I КРЪГ ОТ Републикански Шампионат Ендуро -ТРОЯН 2007 "ЗУНДЕРТ ЕКСТРИЙМ"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Re: I КРЪГ ОТ Републикански Шампионат Ендуро -ТРОЯН 2007 "ЗУНДЕРТ ЕКСТРИЙМ"

Жоро, евала.
    Откъде го намираш това желание да се занимаваш с тези състезания не мога да си обясня. Като гледах тебе , Гълъбин, Събин, Вера и другите от организацията които не познавам лично, на какво напрежение се бяхте самоподложили тия дни ума ми не го побира как още ви се занимава.
    Мислех и аз да пиша една яка критика по отношение на организацията и формата на това състезание, но сега ми се поизясни картинката защо всъщност е станало така. Сега всъщност се проведе съвсем нов тип състезание което няма много общо с миналогодишните и може би затова има и толкова наказани състезатели. Дано с времето нещата се оправят. Леко съм песимист обаче
    2010 CRF 250 R

Коментар

Мерси бат Жоро за отговора,защото не знаех да ли е нормално това чакане специално з аатв-тата,а иначе трасето ми хареса лично на мен от първия ден,имаще доста кал

Коментар

Да не остана и аз по-назад, ще кажа:
        Състезанието беше страхотно Прекрасно подбрано трасе за първия ден. През втория на опознавателната обикалка всички се шашнаха от едно-две местенца, но после никой нямаше проблеми с минаването им.
        Благодаря на организаторите
        Благодаря и на съдийския екип
        Просто се чувствах много много добре.
        Е, втория ден се поразтеглиха малко нещата, но едва ли и е било много голям кеф на Верето и компания да седят на вятъра. Четири пъти реорганизация на трасето не става с магическа пръчка.

Още веднъж благодаря на всички "виновни" да се случи това състезане.

Коментар

Странно е класирането при жените - има размяна на имената!

Коментар

погледнах жените-Ти трябва да си на 3-то място

Елена Карабаджакова не е класирана на 1-ия ден.

Точките са:

1.Ива Станоева 25+10т.
            2.Мая Найденова 22т.
            3.Надежда Пацова 20т.

Извинявам се,грешката е станала неволно от бързането накрая.
            Всичко ще бъде оправено.Добре е ,че сте от един клуб с Елена.

Коментар

Доста време ми отне да прочета внимателно всичките мнения преди да коментирам каквото и да било.

Благодаря за официалните и конструктивни мнения! Почети за всичко сте прави.

Всичките ви оплаквания и предложения сме ги осъзнали много преди да ни ги напишете тук, и за повечето сме обмислили решения, които ще предотвратят проблеми за напред.

Ще си спестя коментарите относно мненията на някой бедни душици, които използват всеки удобен момент да "налеят масло в огъня".

Коментар

Първоначално публикуван от Plamen WR Преглед на мнение
                След малко идва Жоро, скапан от последните промени по трасето, появява се и Събин, страшно изнервен, и окачват една табела "Тук не е информация, не ни занимавайте с глупости." и само разбираме, че трябва да си сложим етикети на GPS-ите.

Изнервен не съм бил - нито за миг. Бях се въоръжил с огромна доза търпение! На тъбелката пишеше:

НЕ МЕ РАЗСЕЙВАЙТЕ С ВЪПРОСИ ЗАЩОТО НЯКОЙ ЩЕ ПОСТРАДА
                (с качен грешен трак)!!!
                ОБЯСНЕНИЯ И КОНСУЛТАЦИИ НЕ СЕ ПРАВЯТ ТУК!
                НА ИНСТРУКТАЖА ЩЕ МОЖЕ ДА ЗАДАДЕТЕ ВЪПРОСИТЕ СИ.
                ОСТАВЕТЕ ГПС-А СИ С ЛЕПЕНКА НА НЕГО КОЕ ТРАСЕ ДА ВИ КАЧА:
                1. ATV Експерт
                2. ATV Хоби
                3. Мотори Експерт
                4. Мотори Хоби
                АКО GPS-A ВИ НЕ Е С USB КАБЕЛ ОСТАВЕТЕ И КАБЕЛ С НЕГО.

Не ни занимавайте с глупости не пишеше... в смисъл че се въздържах да го напиша

Промяната на трасето в последният момент доста ме натовари, защото не знам дали осъзнавате колко голяма издънка би станала ако объркам нещо и на АТВ хоби примено кача мотори експерт Обработката на траковете и системата за проверка ми отнеха 2 дена през седмицата а в петък трябваше да се съсредоточа и да коригирам доста неща, включително да направя нови карти за Zumo-тата, защото при тях тракове не могат да се качват.

Работата ми беше доста отговорна и не можех да позволя да ме разсейвате! Естествено имаше и изключително нахални "професори", но щях да се учудя ако липсваха

Като цяло системата с GPS-ите работи много добре - за съжаление на тези които са свикнали да заобикалят екстреми без контроли махат маркери и да съкращават трасетата, знаейки къде са контролите

Всеки който искаше да види къде е сгрешил имаше тази възможност след изваждането на резултатите и наказанията.

Занапред ще обучим още един човек, за да не зависи всичко от мен, че ако ме изнервите може и да ви тегля една и ...

Или като се замисля, който ме изнерви ще има специален трак - тайна рецепта

А тези които си мислят че някой имат трака и карат по трасето винаги могат да разберат къде се намираме преди състезанието проследявайки GSM-ите ни на адрес:
                http://localizator.hit.bg/

Коментар

като се замисля напрово ми отпаднаха всички негативни впечатления и имам едно ГОЛЯМО ЕВАЛА към всички който се опитаха да направят кефа ни на всички зрители и състезатели жертвайки собствените си нерви и свободно време както и това на СЕМЕЙСТВАТА си съвсем безкористно както знаем пари от тази работа в България по една или друга причина няма,а тъкмо обратното само се набутват,и прилагам един цитат от преди повече от 100 години:
                  "...Ние , можещите водени от незнаещите , вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо..."
                  К.Иречек, 13.12.1881

още веднъж ПОКЛОН И БЛАГОДАРЯ.
                  Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

До организаторите на I КРЪГ ОТ Републикански Шампионат Ендуро -ТРОЯН 2007 "ЗУНДЕРТ ЕКСТРИЙМ".Съобщавам,че има грешка при класирането в клас жени на мястото на Елена Карабаджова трябва да бъде Надежда Пацова,тъй като през първия ден Елена Карабаджова е спукала гума и се е отказала.

Коментар

Така е и двете са с еднакви машини и вероятно са ги объркали.

Коментар

щом организаторите казват че са си взели поуки..от грешките..няма да мърморим повече ..2 ри кръг ще покаже

..между другото наистина имаше и интересни и приятни моменти на това състезание

много ми хареса идеята да се стартира със загасен двигател ..по много състезания по света тва си е традиция а в щатите винаги така се прави
                        ..това едно че е интересно и забавно и за публиката от друга страна е и предпоставка да се намали риска от фал стартове..а и като няма стартова бариера май е единственното разумно решение

..поздравления за организаторите специално за това решение

..като има хубаво..как да не го каже човек ..другото вече го казахме

Коментар

здравейте всички,
                          за сефте ви пиша в форума, предполагам няма и да е за последно. искам само да ви кажа как изглежда цялата работа с РШЕ Троян отстрани понеже за първи път дойдох на такова състезание и съм непредубеден.
                          1. супер як спорт е ендурото като цяло. спорт означава спорт, а не кушия, не събор, не неделен следобяд в гората с приятели. спортът е спорт.
                          2. щом е спорт значи има спортисти. факта че си дал 12 бона за един мотор не те прави спортист. и каската за 350 евро пък изобщо не те прави спортист.
                          3. охрана и бърза помощ кръгла нула. две нули една до друга 00. в неделя някой хора отпределено се опитваха да запушат пътя на линейката. в края на една от сериите един класически тъпак с един джип скочи на единия от трапците в трасето, та чак халогена му се счупи. И ТОВА СТАВА МАЛКО ПРЕДИ ДА ФИНИШИРА И ПОСЛЕДНОТО АТВ ОТ СЕРИЯТА. какво е това? за мене лично в тази обстановка (2-ри състезателен ден) това изпълнение е малоумно. без да се обижда който и да било. тези перченета, прояви на много хормони и адреналин са за след състезателния ден. на състезанието се изявяват хора които са отишли да се състезават, а не сеирджии и кошиици.
                          липсва ви много дисциплина, дисциплина но не от рода "сутрин трябва да си мия зъбите" а от другия вид - поел съм отговорност, има правила и ако искам да съм там спазвам регламента. по този нечин не се излагам сам себе си и клуба който представлявам. това че ти се е допикало много или са ти свършили семките точно преди да стартира серия от 5 мотора не ти дава право да минеш пред старта на пълна газ. в крайна сметка всеки си рискува здравето и живота и взаимно трябва да се пазите. това с солидарността в гората не е само в гората. то е и в парка и зоната на състезанието. и е много лесно да се спазват правилата. не някакви измислени правила а правила за безопасност. защото именно този род проблеми са много неприятни и създават грижи после за организатора, и за всички.
                          4. GPS - значи едно време всички са щракали на пишещи машини марица, а сега тук има онлайн форум. нищо не седи на едно място така че е нормално да се осъвременява цялостната концепция на ЕНДУРОто. по-горе имаше много коментари за + и - на тия машинки. че са скъпи скъпи са, че е различно, различно е. но ще ви дам един пример. един състезател в дисциплината писта дава за три комплекта гуми, за два дена близо хилядарка. в пистата парите не се печатат по шиканите, НО КОЙТО ИСКА ДА КАРА ПРОСТО СИ КУПУВА ГУМИ. така че ГПС-ите за една съвременна необходимост за този вид спорт. и толкова, който не му изнася просто се нагажда някакси (стартира в двойка?).

толкова засега. още много неща ще изникват в движение. не е лесно, освен в тоалетната, на другите места не е лесно. приемете вие, като състезатели, организатори и всякакви любители на спорта, че не е лесно. обема на работа е голям, периметъра на който се разпростира мероприятието е доволно голям, с много детайли и прочие. винаги е най-лесно да оплюеш, но влезте в положението на тези които все пак проведоха състезанието, нали? добро, лошо, никакво - това е палажението, начало на сезон 2007. успех ви.

Коментар

уважаеми "ivow"

виждам че наистина си човек на ти с мотоспорта и като цяло съм съгласен с мнението ти по точки 1. 2 и 3
                            както и споменах в по горното си мнение
                            ..все пак има неща в мнението ти обаче които леко ме смущават и не мога да не ги изкоментирам..

за организация -линейки и безопасност и тн може би .а и явно си компетентен и имаш право да се изкажеш ..но кажи ми например ти на колко състезания по ендуро си участвал ..или колко поне си гледал световни -европейски или родни или какви да е други ..та изказваш мнение по въпроси отнасящи се до по неща от "кухнята" на ендурото какъвото е мнението ти по т. 4 в изказването ти

не знам дали си запознат добре но въвеждането на гпс ите не е поради някаква друга или кой знае каква причина а е най вече по причина на..-НЕМОТИЯ.
                            да добре си разбрал..поради затрудненото финансово състояние на федерацията и липсата на хора които да им се занимава с непосилният и неблагодарен труд да маркират трасето..за това и федерацията въведе и въпросните гпс и .

но моля те не се изказвай за неща с които не си запознат..никъде ..никъде по света няма такива ендуро шампионати по гпс ..има отделни състезания -като това в румъния -ромениакс и няколко други които са по гпс но ромениакса е над 1000 километра..сам разбираш че не може да се маркира

иначе всички други шампионати са по съвсем друга схема и тука ние отново въвеждаме -челен опит в световният мотоциклетизъм-пак поради същата причина -викайки неволята..щото пари и хора за маркировка или за 3 времеизмервания на 3 теста както е на световното просто -няма
                            ..иначе по гпс е много по опасно и трудно ..ето на шофьорите по правилник им е забранено и по телефон да говорят докато шофират а камо ли да гледат телевизия например докато карат ..и хем те си карат по пътя ..гладък равен асвалт..и не са на състезание та да бързат кой знае колко.
                            ..гледам че си на ти с шосейният мотоциклетизъм..я ми кажи как би се почуствал ако те пуснат на летището в плевен но не по очертана писта а ти дадат едно мониторче 3х5 см и ти кажат е го тука е нарисувано трасето карай и гледай от тука на къде е пистата
                            ..ние не ти обясняваме как да караш шосейния си мотор моля те не ни обяснявай и ти как тр да си караме ендурата..казвам ти го най искренно и с уважение ..не се изказвай неподготвен по неща с които не си запознат
                            ...ПП отново те приветствам във форума и ме извинявай с нещо ако съм те засегнал

Коментар

уважаеми mitkov

много се радвам че първо пусна един коментар, препрочете моя пак, изтри стария и написа нов.
                              нека не бъдем черногледи и заядливи защото не ни е това работата. всички тук надявам се са за да си помагат и да показват грешките си/ни и да се поучават от тях.
                              по точка 4. нека не бъдем черногледи, но лично на мене ми се струва че за почитателите на офроуда ще става все по-трудно в вече европейска българия. с други думи: да се надяваме че глупавите еко-закони няма да намерят почва у нас и всички вие ще продължавате да се кефите на това на което се кефите сега. защото лудите еколози наистина си търсят нещо за което да се хванат (нещо да правят с паричките които са им отпуснали по някой фонд). и в тоя ред на мисли, сам си отговори на въпроса: гпс или ленти навсякъде? (лентите събират ли се на 100% след състезанието). скоро от българия на запад ще стане много трудно. вече е трудно организирането на мотокрос(площ 20 декера), а за ендурото да не говорим (много киломентри). така че на този етап е най-добре (по мое мнение) състезателите да се научат и да свикнат да се ориентират с гпс, защото през 2008-ма може вече законово да нямаш право да връзваш мартеници из гората. и тогава някой ще изкряска: ама аз немога да карам с гпс? и какво правим? спираме РШЕ? не.
                              пак за тия гпс-и. да трудно е да се бориш с калищака и дръвйетата и да гледаш нещо 3х5. и в същия момент казваш е забранено да говориш по телефон в колата и тн. ама го правиш, нали?

аз лично неучаствам на никакви състезания. но годишно ходя на по 40. във всички дисциплини. и понеже от тази година вече Комисия Ендуро е към БФМ, моята работа е да ходя и на някой от тези състезания.
                              По въпроса за летището в плевен съм крайно "засегнат" понеже съм плевенчанин. в сравнение с условията (състезателно трасе в общия смисъл) между пистата и ендурото, определено при ендурото имаш възможност за импровизация. докато импровизацията в пистата в повечето случаи е равна на нови спойлери за 700 точки. там знаеш: тук влизам с 200 на 6-та, следващия ми е на едно вдишване, на 4-та на 160, леко в ляво. а при ендурото имаш време да решаваш и да избираш от къде да минеш. така че двете дисциплини са коренно различни. сиромашията е навсякъде, но това е друга тема.

"ние не ти обясняваме как да караш шосейния си мотор моля те не ни обяснявай и ти как тр да си караме ендурата..казвам ти го най искренно и с уважение ..не се изказвай неподготвен по неща с които не си запознат " ---- ще ти кажа нещо и по този твой параграф: моторите се карат по два начина - 1) на максимум и 2) с акъл. ти как го правиш си е твоя работа. важно е да те кефи теб. но когато има думата състезание и републикански шампионат, моторите се карат как? на мах. + акъл + общи правила за безопасност. това е.

междудругото в момента ви събирам извадки от всички видове регламенти за организиране на ендуро състезания и скоро ще видиш че всичко ще запее, с унифицирани правила за всички организатори, с един ясен и точен реглемент за СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ и ОРГАНИЗАТОРИТЕ. и всичко ще е супер. само с жоро х. да сме живи и здрави!

сплай ти митков и умната, ако не умната - русата.

Коментар

Митков, не ставай смешен !
                                Много състезания по света се преавят и по роудбук. Мислиш, че е по-безопасно да караш на рали с 120 -140 км/ч и да въртиш чакръка, та да четеш отделните ситуации ? Та ти не си карал по роудбук, та да видиш за какво става въпрос, а някои хора от форума вече сме го правили и знаем кое е по-безопасно и кое не
                                Това е ендурото, опасности те изненадват отвсякъде, постоянно и който е решил да се състезава, значи си е сложил главата в торбата и трябва шапка да му сваляме.
                                И защо трябва да се влачим последни в новите неща, като можем да сме най-накрая и ние новатори. Така или иначе GPS-ите ще се наложат навсякъде в ендурото и това е неминуемо. Напротив, обърни внимание, че най-известните ендуро състезания по света не са по маркери с изключение на "Last man standing" !!! На Ерзберг маркировката е направо смешна, има я само на отклоненията и няма нищо общо с тази по правилника на UEM. 90% от ендурото в света се провежда по своя нестандартна схема и това именно му е хубавото - разнообразието.
                                Писна ми да се плаче за липса на маркери, а на Шумен май последно и ти затова се отказа по средата на състезанието, а ?!!! Всичко е до въпрос на свикване и тренировки. Никои спортни постижения не идват даром, а както каза колегата, спорта не е рокерски събор и който иска успехи, трябва да тренира.
                                Ние сложихме началото на този спорт в България и с радост трябва да приемем настъпването на по-добрите, което значи, че нещата вървят добре, а не да гоним лични дребнави амбиции и да я караме така, че да гледаме само собствения си задник.
                                Спорт значи дисциплина и ред. Прав е Ivow и много хубаво го е казал.
                                Всички трябва да извлечем поуки от грешките си в Първи кръг и да не ги повтаряме, а не да се заяждаме!
                                Защо предубедено спориш с новия ни съфорумец, който явно много разбира и каза абсолютно правилни неща, а искаш да търпим твоите мрънкания ?! Твоето мнение вече отдавна го знаем тук по този въпрос.

Човек трябва да се научи да е толерантен с другомислещите, май френд!
                                Ендурото и сексът не са шега работа !
                                -------------
                                Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                                http://crazy-job.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X