Обява

Свий
Няма добавени обяви.

I КРЪГ ОТ Републикански Шампионат Ендуро -ТРОЯН 2007 "ЗУНДЕРТ ЕКСТРИЙМ"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: I КРЪГ ОТ Републикански Шампионат Ендуро -ТРОЯН 2007 "ЗУНДЕРТ ЕКСТРИЙМ"

Нали не сте забравили миналата година април месец пак на първи кръг от шампионата в Стара Загора какво се случи с човек от публиката? (да не го обсъждаме повече)

За пореден път се убеждавам, че първите кръгове са много рискови - и за състезатели, и за публика. При следващите кръгове нещата някак си се поизглаждат в известна степен.

А това, че няма линейка на мероприятието не би трябвало да ви учудва - и миналата година нямаше ! (на следващите кръгове не знам имало ли е, тъй като не съм ходил)
    Пък и лекарския екип, който присъства на състезанието бих казал, че е доста не подготвен - общо взето имат само малко спирт и малко бинт и памук и това е .... (едни кубчета лед нямаха даже миналата година, или нещо за студен компрес)

Да се надяваме, че нащата занапред ще се изгладят още повече и ще достигнат някакво доста безопасно ниво за публика и състезатели (макар, че при състезателите са малко по-други работите)

Коментар

за първият ден нищо не мога да кажа защото не присъствах,но бях вторият ден в село Дълбок дол седях от 9.30 до 13.00 да видя поне старта на атв-тата но уви той така и не дойде да не говорим,че първите мотори стартираха около 12 часа при обявен старт 10.00 ,като зрител бях крайно разочарован от организацията на старта друго не коментирам ясно че винаги средствата няма да са достатъчни но поне с нещо толкова елементарно като начало на старта който е предварително обявен като час от самите организатори а не им е спуснат ''отгоре'' може да се опитат да бъдат точни.
      Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

Дайте първо да изчакаме Жоро и Гълъбин да си кажат мнението като помощник-организатори и трасе координатори.
        Ride to arrive.

Коментар

snimki
          Прикачени файлове
          Борислав Русенов - 0889593977

Коментар

И аз съм на това мнение на Пламен ,нека напишат гл.организатори по отношение на този кръг

Коментар

ОПЛАКВАНЕ

Официално оплакване от НАЦИОНАЛЕН ЕНДУРО КЛУБ VICTORY
              до Комисия Ендуро към Българска Федерация по Мотоциклетизъм

На вниманието на:
              г-н Хаджиев
              и всички заинтересувани от развитието на ендуро спорта в България

Във връзка с организацията на I кръг от Републикански Шампионат по Ендуро – Троян 2007, „Зундерт Екстрийм” НАЦИОНАЛЕН ЕНДУРО КЛУБ VICTORY изразява своето голямо разочарование от организацията на състезанието.

От шампионата през 2006 година бяхме останали с впечатлението, че всички клубове и състезатели в страната са готови да работят с посока на развитие на ендуро спорта и достигане до европейско и световно ниво. Направиха се промени в регламента на състезанията, Ендуро Федерацията стана част от Българската Федерация по Мотоциклетизъм, България е организатор на кръг от Балканския Шампионат… И всичко това, за да покажем, че ендурото в България вече е професионален спорт, а не махленско забавление.

Голямо е разочарованието ни от I кръг, проведен в Троян. Оказва се, че промените са настъпили само на хартия.

Конкретните оплаквания на НАЦИОНАЛЕН ЕНДУРО КЛУБ VICTORY са свързани с:

1. Старт на състезанието през първия ден – Защо стартовия списък беше обявен около 10 минути преди старта? Защо информация за стартовите времена беше отказвана на състезателите? Защо организаторите на състезания все още бъркат стартов и състезателен номер? След като двама от състезателите стартираха според официално даден от съдията старт се оказа, че след 5 минути отново трябва да стартират?!? Други двама състезатели също бяха извикани два пъти на старта. От миналите състезания имаше практика върху всеки мотор/ATV преди старта да се залепя листче с часа на неговия старт. Защо тази добра практика е отпаднала?
              2. Озвучителна техника – В регламента за провеждане на кръгове от Републиканския Шампионат по Ендуро в точка 04.2 са описания задълженията на организаторите. В точка 04.2.7 пише, че организаторът е длъжен да осигури озвучителна апаратура. Нека помислим за какво е необходима тази апаратура – за да звучи музика, защото така пише в регламента или защото чрез нея трябва да се съобщават важни неща, които се отнасят до състезанието, старта и регламента? Ние от НАЦИОНАЛЕН ЕНДУРО КЛУБ VICTORY сме крайно объркани. Ако се предполага, че организаторите на I кръг от РШЕ са осигурили озвучителна техника, за да правят важни за състезанието съобщения, то ние искаме с най-добри чувства да ги посъветваме следващия път да наемат професионалисти. Съобщенията се правят, за да бъдат чути! Разстоянието от паркинга до старта беше доста голямо и нито едно от съобщенията за старта не беше чуто от състезателите и зрителите.
              3. Регламент на затворения кръг – Добре е организаторите и съдиите да са наясно с регламента преди състезанието, а не да си го изясняват по време на състезанието. Не е коректно регламентът да се променя и за едни състезатели са важат едни правила, а за други състезатели – други правила. Преди старта на затворения кръг в неделя за клас Експерт при моторите, организаторите обявиха (посредством озвучителната техника), че ще се проведат полуфинал и финал. Това означава, че се следва принципа на преките елиминации, а именно – първите двама или трима от всяка стартирала група се класират на финал. При такъв регламент на полуфинала състезателите обикновено не карат за време, а за класиране. След старта на първата петица от клас Експерт отново посредством озучителната техника, организаторите казаха, че са се объркали!!! Нямало да има полуфинал и финал. А състезателите щели да се състезават за най-добро време. Така според нас първата стартирала група е крайно ощетена. Тай като в нея участваше представител на НАЦИОНАЛЕН ЕНДУРО КЛУБ VICTORY ние смятаме за нужно да подадем оплакване. Организаторите можеха да спрат състезателите след първата обиколка и да им разяснят новите правила. Или да решат проблема по друг начин, но не и да ощетяват състезателите.
              4. Препятствия – Хубаво е препятствията по трасето да бъдат атрактивни за публиката и предизвикателни за състезателите, но е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъдат БЕЗОПАСНИ.
              5. Резултати от състезанието – Защо състезателите не получиха временното класиране от първия ден? Ако трябва да си плащаме хартията и разходите по разпечатването, уведомете ни.

Последната ни забележка е по-скоро препоръка. Тя е свързана с инструктажа и разясняването на регламента. Много е хубаво да се събираме в петък, но е добре да се отчете факта, че доста хора са на работа, не могат да тръгнат по-рано от края на работния ден и пристигат късно вечерта. Нашата препоръка е да се помисли по въпроса дали не е по-добре инструктажа да се проведе в събота преди старта, за да могат всички състезатели да го чуят.

НАЦИОНАЛЕН ЕНДУРО КЛУБ VICTORY смята, че тези оплаквания не трябва да бъдат спестявани. Не го приемайте като заяждане, а като конструктивна критика. Ние също ще приемем вашите критики към състезанията в Бухово. Оттук нататък очаквайте нашите коментари за всеки от проведените кръгове, защото само чрез обратна връзка към организаторите, може да се постигне безпристрастно и коректно състезание.

НАЦИОНАЛЕН ЕНДУРО КЛУБ VICTORY
              05 март 2007

Коментар

да премина този кръг
                и наистина въпреки че организаторите се стараеха на практика повечето критики са си съвсем реални..и заслужени
                нистина имаше много недооправени неща

-виктори клуб са прави и за петък вечер че сме хора които ходят и на работа и е трудно в петък още от рано всички да присъстваме

колата..няма да я коментираме..то стана ясно че не бе добре направена..може би след първите инциденти трябваше наистина да се махне ..казвам го не заради себе си-аз си преминах успешно
                но щом толкова хора успяха да закъсат значи наистина не е направена ..проблема всъщност май бе мрежата която не бе захваната добре-и то след като миналата година имаше пак подобен случай..сега не би трябвало да се получава така!

и като споменахме миналата година..откровенно казано личното ми мнение е че тази година нещата са и ще бъдат много по зле
                спомнете си по колко състезатели идваха миналата година на 1 ви кръг-по 70 души даже имаше и състезания с повече
                сега добре че бяха атв тата иначе бяхме 30 тина души
                -къде са хората от хасковския -от сопотския и други клубове -защо ги няма -направете си извода вие

за регламентите и споровете покрай гпс ите ..не знам какво да кажа но според мен с тези регламенти..нещата вече стават НЯКАКЪВ ДРУГ СПОРТ който вече НЕ СЕ КАЗВА ЕНДУРО..а може би по ПРАВИЛНО -МОТО ОРИЕНТИРАНЕ !
                но не и ендуро..ориентирането по гпс може би е подходящо за някои рали рейдове макар че и там не се ползва ..но на практика няма никъде по света ендуро шампионат по гпс !!!
                миналата година бузлуджа емине бе по гпс но на практика на ключовите места имаше и маркировка а и нямаше такива правила както сегашните -да се спазва 100 метра около трака или пък това да се връщаш от там от където си излязал от трака..аз се стараех да го спазвам това по време на състезанието ..и се връщах но това отнема страшно много време и сили и разваля не само удоволствието но и на практика няма как да стане да поддържаш високо темпо и да гледаш и постоянно екрана ..от връщане и подминаване на пресечки едно че навъртях още сума ти допълнителни..километри..та едва ми стигна и бензина..но и на две места от заглеждане по изкаляния екран по време на движение паднах много тежко ..единият път просто за миг отклоних вниманието-и то на прав хубав път и погледнах гпс а и докато вдигна погледа вече бе късно за реакция-ударих с кормилото едно дръвче край пътя а се движех с около 60-70 километра в час ..голямо търкаляне падна ..не помня и точно какво стана -само че излетях като от катапулт като се осъзнах бях сред едни папрати на..БАЯ разстояние от покривения мотор.
                според мен а и според всички участници с които говорих гпс ориентирането е по голяма щуротия и от регламента 2005 та когато бе по двойки..
                20 -ДУШИ НАКАЗАНИ ами че това са почти всички..участници
                да не говорим че точно преди старта разбрах че в гпс а ми с който мислех да карам ..няма качен трак..?

да не говорим колко време отнема и прегледа на тракове и т.н. след състезанието..ами я си представете че събин е зает или е в чужбина..кой ще ги прави тези неща..?

въобще много недомислени неща..вторият ден..нямам какво да кажа но наистина по едно време така съобщиха че ще е на елиминации..в последствие гълабин дойде и каза че няма да е ..и ни обясни
                макар че точно на този тест ..какви елиминации и какво време като то нито има места за изпреварване нито алтернативен път..на места към последните серии вече стана по 1 коловоз и като се запъне човека пред теб ти просто стоиш и го чакаш да излезе..а времето си..върви..
                въобще честно казано лично аз съжалявам че отидох на троян..убеждаваха ме доста хора да не участвам тази година при тези регламенти..но все пак исках да видя за какво става въпрос но..съм разочарован..

на практика -първото състезание 2005 та в стара загора 1 ви кръг бе по добре направен от това сега!!!

при това разходите бяха минимални а сега резултата е- много разходи -счупена каска потрошен мотор..комоциум /още ме цепи главата от удара/..и сума ядове. а почти никакво удоволствие от цялото нещо.
                до сега като ме убеждаваха да не участвам тази година не се заслушвах много много но честно казано май са били прави..и ако така продължава..лично аз не съм сигурен дали искам да участвам повече в такива дивотии..
                а като гледам и доста други участници са на същото мнение..
                не се заяждам..правете ги както решите ..може би има и някои положителни неща в цялата работа..като замисъл..но на практика..нещата са по зле от предишни години !!!

ПП. С по горното си мнение не искам да обидя никого знам че Жоро И СЪби и Гълабин са свършили много работа .. а и разбира се имаше и нови и положителни неща..
                Последно редактирано от mitkov; 05-03-07, 17:52.

Коментар

наистина този кръг беше по-зле организиран от 1-вия кръг на ендурото изобщо през 2005-та в ст.загора.

по отношение на гпс несъм изобщо привърженик що се отнася до този тип състезания. все пак терена изисква постоянно следене и не е допустимо отклоняване на погледа дори за секунда. това не е пустиня с по 10 км дълги прави хем да караш хем да гледаш гпс.
                  отделно 2-рата обиколка по какво се кара? по гпс или по памет?
                  значи 1-вата обиколка печели този който се ориентира по добре и е напреднал с гпс навигирането или този който много рискува и кара на ръба, а втората обиколка този който има по-добра зрителна памет. да не казвам че има и хора от типа знаем трака няколко дена предварително, но ще прозвучи много грубо без доказателства.
                  ако нещата не се променят може и тия 30 души да не останат

жалкото е че при такава голяма посещаемост от страна на зрителите и медиен интерес в този кръг се получи такава организация
                  Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Здравейте и от мен !
                    Да, на първи кръг от ендурошампионата имаше много неуредици
                    Единствените хубави неща бяха трасетата през двата дни, които си бяха истинско ендуро - не трудни, но технични и с много елементи в тях.
                    Искам да кажа, че и в сряда да се бяхме събрали, при ресурсите, с които разполагаме нямаше да се оправим с цялата организация.
                    Имаше много нови моменти според изискванията на БФМ и нека не забравяме, че клубовете и самите състезатели трябваше да се регистрират до 18:00 часа, за да може съдийският апарат да вкара състезателите по стартовия списък навреме.
                    Подобна ситуация се получи и с вкарването на траковете.
                    Събин вися от 14:00 до среднощ и чака да му донесат GPS-ите за да им вкара траковете.
                    Нямаше да се налага да се събираме в петък, ако всички бяха изрядни и даваха заявки навреме.
                    Знам, че от комисията сами сме си виновни за тези неща, тъй като нямаме ясно становище относно закъсненията, но ви обещавам за втори кръг да направим нужните промени и след като ги публикуваме, да ги спазваме.
                    Подържах досега принципа да бъдем толерантни и да се отнасяме с разбиране към колегите си, но трябва да се сложи ред във всичко.
                    Ще видите как ще се изчистят тези проблеми, когато неизрядните не се допуснат до старта
                    Как да се чуе и без това лошата апаратура на старта, когато постоянно някой показва колко е добър на асфалта или на поляната на задна гума, а като влезе в трасето едва скърпва една обиколка
                    За да върви всичко, трябва да има дисциплина и ние така или иначе щом я няма, ще я наложим
                    Приемам критиките около препятствията и колата. Искам да кажа, че в петък след като се връщах от последната проверка на тасето без да спирам минах по колата, мрежата се приплъзна и се преземих леко на една страна. С Гълъбин казахме да укрепят още мрежата, но колко това е било направено ...
                    Много труд хвърлихме с колегата преди и през дните на състезанието. Едва ли някой от състезателите се е прибрал толкова уморен вчера, както нас, но няма как двама човека да правят корекции на трасе, ограждане на 4-5 км затворен кръг и много други неща, които възникват по време на състезанието, дори и да се клонират.
                    Така или иначе на мястото на колата ще направим вече специална естакада, която ще е една и съща за такъв вид препятствия, за да няма повече подобни случаи. За сведения, състезателят, който падна лошо, хванат от мрежата с номер 6 е Данчо Йорданов и той продължи да кара по трасето, макар че многото натъртвания не му позволиха да завърши.
                    Относно Официалното оплакване от Ендуро Виктори, мога да уверя, че ще се вземат мерки по-нататък подобни грешки да не се допускат.
                    Не мисля да коментирам излишно и да влизам в спорове, взехме си поуки и след първи кръг ви уверявам, че нещата ще стоят по друго яче.
                    На клубовте ще бъде изпратена Програма за кръга в Хисаря минимум една седмица преди състезанието, но часовете посочени в нея ще бъдат спазвани до секунда за да има ред и никой не искам да ми се сърди, ако не се включи в нея и не бъде допуснат до старта !!!

Относно навигацията мога да кажа, че тези, които бяха тренирали повече каране по GPS, като Боляри и Crazy job се справиха с нея без много проблеми и нямат нито едно наказание за излизане от трасето. Колкото до програмата на Събин за отчитане на трака, тя е наистина перфектна.
                    Ендуро теста вторият ден си беше типично ендуро и не виждам тук да се търси оправдание за лошо представяне в него.
                    Наистина онеправдани до голяма степен през този ден бяха първа серия: Кокера, Брейчев, Жасмин, Венци и Янчо, защото мислиха, че се състезават на елиминации, но те не чуха поправката от съдиите по уредбата, защото през това време най-малко 10 човека човека бръмчаха наоколо с машините си, но ви уверявам, че и за това бръмчене вече ще вземем мерки
                    Колкото до самото състезание, атракция имаше, имаше интересни ситуации, стана истинско ендуро и това ще видите от снимките, които от трасето, които ще пусна по-късно тук.

Тук искам да благодаря специално на колегата Краси team-atvracing, който помогна много в корегирането на трасето в неделя за ATV, а то не беше никак малко

Искам да изкажа благодарности и към Тодор Христов, който направи много състезателите да се чувстват комфортно в хотела му, даде безплатна вечеря за тях и осигури голямо медийно присъствие !

Искам да изкажа и благодарности на хората от БФМ: Богдан Николов, Георги Пеев и Иво Цветанов, които ни удостиха с присъствието си, помогнаха с ценни съвети, като Жоро Пеев направи техн. преглед точно, както се полага, а Иво до последната секунда тичаше и помагаше, потънал в кал, където се налагаше !

Ето, на Събин пак забравих да му благодаря.
                    Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 05-03-07, 21:01.
                    Ендурото и сексът не са шега работа !
                    -------------
                    Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                    http://crazy-job.com

Коментар

Дааа. Наистина имаше доста организационни пропуски, грешки и проблеми, но мисля, че не бива да сте такива хиени. Конструктивните критики добре, но от някои коментари (пак от the usual suspects) никак не струи любов към спорта и желание проблемите да се коригират, а просто се одумва и мърмори.
                      Аз лично също недоумявам защо някои грешки се повтарят, но не мисля че има смисъл да си говорим глупости и да оплюваме.
                      Коментарите за GPSите пък по добре пишете в темата за коментари на правилника, а не в тази за първи кръг! Краси това: "това не е пустиня с по 10 км дълги прави хем да караш хем да гледаш гпс" звучи глупаво. Тези които карат там със същото основание може да кажат- това не е бавно горско състезание да караш с 30км/ч и да гледаш GPS" Навсякуде терена иска постоянно следене и да караш със 180км/ч и да гледаш GPSа е дори по-опасно.
                      Не ми се пише, не ми се спори, не защитавам никого. Просто мисля, че човек трябва да се замисля преди да критикува. И ако искате да сте полезни, давайте конкретни предложения за решаването на конкретните проблеми и не плюйте срещу неща които не могат да се променят. Като например GPS ориентирането, което инъче и на мен ни ми харесва в сравнение с другите две алтернативи, но го приемам и осъзнавам, че: първо в момента този вариант е най-подходящ и възможен и второ, със сигурност най-рано да края на 2007ма няма да се смени с друг.

Виждам, че докато пиша Жоро Хаджиев е пуснал поста си. Наистина трасетата и в двата дни бяха много интересни и аз въпреки всички проблеми и това че се класирах последен, пак се изкефих и не съжалявам че участвах. Тези които се съмняват в желанието си имат пълното право да не идват! Аз лично ще съжалявам за всеки недошъл, но и ще бъда облекчен, защото постоянното мърморене и недоволство дотяга...
                      Последно редактирано от Калин Кулев; 05-03-07, 18:49.
                      К. Кулев

Коментар

еее писна ми от плачковци.Все едно чакате да свърши състезанието и почвате да ревете.на мен ми хареса.в събота доста се филмирах докато му свикна на тоя gps,но като му посвикнах много се изкефих.нищто че си бех направил трака син и точно на контролата съм хванал по една река и съотвено бях наказан с 4 часа,но това не е най-важното.другия път няма да повторя тази грешка.в неделя си мислех че ще е на мотокрос трасето в троян и с Сашо бяхме наточили зъби,но се оказа яко hardcore enduro и ни избиха зъбите
                        jrc member

Коментар

Ние от JRC Motorsports също искаме да искажеме мнеито си и то е,че въпеки много пропуски по организацията на състезанието на мен лично и на другия представител на JRC ни хареса...и то доста,1 ден си бе абсолютно ендуро,аз лично за 1 път използвах ГПС по принцпи сум на "ти" с техниката но точно с тази сум абсолютен лаик,но това 4е не мога да се оправам все още с гпс никои не ми ежиновен.Тук виждам мнение на хора които използват този вид техника от бая време ис е опракват...някакси не им отива..но няма значение.Ще бъда кратук с няколко предлойения:

1.Обръщаите по голямо внимание по сигорноста на колата!!!!!
                          2.Не променяите правилника в движение!!/знам че Жоро си стои зад неговото мнение 4е по уредбата 2-я ден се е казало всичко но никои не го е чул,мисля че не бе точно така но,както и да е./
                          3.Искам да предложа и още нещо или по точно да каща какво ми се случи на мен.5 мин преид моя стар съвсем слу4аино доакто тормозех Краси АТВ да ми обяснява що е то гпс и има ли то почва у нас,тои забеляза 4е не сум имал включен Track On!!!! което ще рече че като карам няма да осавам следа и после няма как да докажа дали сум карал в трака или не...а аз също бях наказан с 2 часа...!!! никои мисля /понеже ние пристигнахме петък късно/ не неправи кратък инструктаж за тия гпс...мсиял 4е бая хора все още не знаят как с еработи...сега ще кажете 4е не преподавате курсове по боравене с гпс но поне елементарни инструкции като това с този трак лог.

Иначе като цяло съм доволен....щом им акаране ние от JRC сме там и няма кво да ни спре....само бензин и гуми да има и това е....Успех на вскички...
                          Part time racer.Full time RIDER.

Коментар

Жоро есента каза, че в Троян един човек (представителят на Бомбардир) иска да организира кръг и да демонстрира ATV-тата си.
                            Накрая се оказа, че само Жоро и Гълъбин са подготвяли трасето и затворения кръг. Пристигам в петък колкото може по-рано, за да избегна струпването в късния следобед и няма никой. След малко идва Жоро, скапан от последните промени по трасето, появява се и Събин, страшно изнервен, и окачват една табела "Тук не е информация, не ни занимавайте с глупости." и само разбираме, че трябва да си сложим етикети на GPS-ите. Изчесваме се благоразумно, но оттук нататък липсва всякаква информация кога ще си получим лицензите, ще се записваме за участие, къде и кога се качват траковете. Има си публикувана програма във форума и се явяваме в 1800 в зала "Балкан". Пристигаме и виждаме, че Събин работи на високи обороти във лобито и успяваме да се вредим за тракове. Сутринта нито имаше откриване, нито нещо по-особено, че да усетим, че е национален празник и първи кръг на РШЕ. В 0945 изведнъж се сещам да потърся Вера за стартов списък и след немалко обяснения, че съм състезателен номер 99 и стартов номер 10, тя ме трясва с информацията, че съм първи (отново). Нататък историята с първите трупи не ми се спомня, но се отказах и си тръгнах по пътя.
                            Една седмица преди състезанието се оказа, че няма места в "Троян Плаза", направих резервации в "Парк Хотел Троян", където имало места. Два дни след това ме прехвърляха от хотел в хотел по неразбираеми причини и накрая намерихме места в "Шато Монтан" на цена около 60лв., която впоследствие се оказа, че е 77. След състезанието чакахме 2 часа в една мивка на самообслужване и ни взеха по 5 лв. на мотор.
                            Не критикувам, а благодаря на Жоро, Гълъбин и Вера, видях ги как тичаха постоянно, но така и не разбрах защо това състезание трябваше да се състои в Троян, освен че навсякъде имаше примоция и вдигнаха цените с 30%? Кой беше организаторът, какво направи за трасето, екстрема и затворения кръг? Беше по-зле даже и от Тополовград. Има ли смисъл да кандидатстваш за организиране на състезания, само и само да си напълниш хотела или да си покажеш стоката?
                            Състезанието си е състезание, но отвреме-навреме има и по-важни работи. Не можах да разбера защо Краси и още 3 ATV-та ме блокираха на едни коловози и се бутаха нагоре шахматно цели 10-ина минути, без да ми дадат и най-малката възможност да мина, въпреки че се прехвърлях от коловоз в коловоз, търсейки пролука? Току бутнат единия малко и другия веднага се набива в него. Не се боря за призова позиция, но си е гадно. Пробвах се да наваксам все нещо и когато ръчках покрай реката към брода малко преди финала, не видях едно тънко дръвче, което ми дръпна лявата ръкохватка и се блъснах на скорост в едно дърво и почти се изсипах в реката (на снимката се вижда как моторът виси над брега). Обелих му кората с каската, ребрата и таза. И докато се чудех какво точно съм си счупил, на метър от мен профуча мотор без даже да намали? И не беше Кокера, Брейчев или някой друг борещ се за място, ами... номер двеста и нещо, т.е. хоби. 20 минути не можех да стана, но се довлякох до финала, твърдо решен да го хвана за гушата, но не го мярнах повече.

Сигурен съм, че следващите състезания, като Сопот, Хасково, София и Стара Загора ще заличат негативните спомени от I-ви кръг, но аз лично мисля, че Калин се беше справил най-добре. Лудница е, когато всички са пръснати в 10 хотела и къщи и трябва да се притичва постоянно до щаба за информация за програмата. И накрая всичко протича по съвсем друг начин. Аз лично не карам втория ден и съм готов да помагам на затворения кръг, но не може първите да тръгват в 1120 при обявено 1000. И защо нямаше демонстрации на Бомбардир?

По GPS си е супер На моята прекрасна стойка Touratech и се скъса единия тампон още в началото и трябваше да го натискам с ръка, че да видя екрана без да се мята наляво-надясно, но не е за испускане да видиш как Барни влита в грешното разклонение, абсолютно сигурен в навигационните си възможности, въпреки че неистово му махаш, че не е натам пътя.
                            Прикачени файлове
                            Ride to arrive.

Коментар

Резултатите от двата дни в Overall и по класове ще бъдат публикувани утре.
                              Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 05-03-07, 21:42.

Коментар

Не искам да обидя организаторите ,но мнението на много голяма част от хората които бяхме там е негативно ((
                                Съжелявам, но реших че трябва да се знае
                                Бяхме група от 7-8 джипа бяхме спряли на розтояние няма и 1 врата,имаше и малки деца с нас, е поне 10 моториста прехвърчаха между джипките ни.не е само това много други неуредици ,но се надявам че всичко ще се оправи.
                                Поздрави
                                "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X