Първоначално публикуван от mitkov
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Коментари по правилника на РШЕ
Свий
X
-
Аз мисля, че идеята е много добра ! Никому 200 грама медицински медикаменти не биха навредили... а както каза ти, Митков, могат да бъдат безценни и животоспасяващи !Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнениеа бе мани го тва
виж кажи нещо по предложението ми по отгоре за неща за някакво що годе оказване на 1 ва помощт
Една малка чантичка, която може да се захваща до тази със инструментите според мен трябва да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ![CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT="]®
[/FONT]________________________________________
[CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
[/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
[/CENTER]
[/CENTER]
Коментар
-
Не че ще ми претежи кой знае колко два бинта, по АТВ-то място бол, ама като мина през някоя река или посериозен кален гьол нали се сещате бинта за какво ще става - за нищо! Ще трябва и чантичките да са специално изпълнение.
На мен не ми пречи и наистина може да помисля по въпроса.
Тъй като прехвърлих правилника от горе от горе поради липсата на време имам един въпрос:
Може ли да си сменя машината по средата на шампионата? Какато повечето от Вас знаят ще си сменям АТВ-то, но новото ще дойде в края на март /може би/, т.е. първото състезание ще трябва да го карам с старото си.
Коментар
-
1-во новите ролки бинт са опаковани във найлонова обвифка и са по 30 ст. ролката !Първоначално публикуван от Десислав Преглед на мнениеНе че ще ми претежи кой знае колко два бинта, по АТВ-то място бол, ама като мина през някоя река или посериозен кален гьол нали се сещате бинта за какво ще става - за нищо! Ще трябва и чантичките да са специално изпълнение.
На мен не ми пречи и наистина може да помисля по въпроса.
2-ро Най-обикновения комплект може да съдържа примерно 3 ролки бинт (те са абсолютно малки и компактни и в една чантичка за инструмрнти ще се съберат към 30-35 ролки
), мисля че имаше и малки пакетчета памук които не вярвам да са повече от 20-30 ст., една кутия лепенки (мисля, че бяха по 50 см цялата лента) е 1,20 а има и отделни реванолови . но да речем, че е една цяла лента ! Има най-различни пластмасови шишенца с капкомери, и са със медицински спирт мисля и са с дебелината и големината на палец.. всичко това се побира във един найлонов плик от тези, където са.. със лентово затваряне (гледал съм, че ги ползват за улики на разни престъпления по филмите
)
Всичко това се слага в един детски ннисисер (моливник) или както там се казва. отзад се зашиват две ленти плат под които да минава една лента като коланче със закопчалки на двата края и това се закрепва до торбичката с инструменти и става абсолютно устойчиво на вода
Всичко излиза до 4 лв МАКСИМУМ
[CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT="]®
[CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
[/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
[/CENTER]
[/CENTER]
Коментар
-
Че кой говори за пари???Първоначално публикуван от Different_Soul Преглед на мнение... Всичко излиза до 4 лв MАКСИМУМ
Коментар
-
Сигурен съм, че на всеки би му било ИНТЕРЕСНО колко ще излезне, а не съм го казал с тон все едно някой ще има проблем с ценатаПървоначално публикуван от Десислав Преглед на мнениеЧе кой говори за пари???
Не ме разбирай погрешно ! Просто сметнах за добре да кажа колко излиза горе долу ! Аз в интерес на истината няма да се състезавам и просто се опитвам да бъда полезен с каквото мога
[CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT="]®
[/CENTER]
[/CENTER]
Коментар
-
Аз съм с двете ръце за въвеждане на някаква задължителна аптечка или нещо подобно за оказване на първа помощ. Но не говорим за памук и лепенки, а за животоспасяващи средства някакви. Нямам идея в момента точно какво трябва да съдържа, но определено не е спирт, лепенки и памук. Маркуче за кръвоспиране, апарат за изкуствено дишане и т.н. Също добре е да се помисли за някакъв курс за оказване на първа помощ. Мисля че в нашия спорт е важно и то много. Защото много ужасии съм виждал по пътищата и никак не е изключено в подобна ситуация, когато (не дай си боже) е изключително важна бързата намеса за спасяването на живот да се съберат 5-6 човека от първите пристигнали и да не знаят какво да правят. В такава ситуация човека просто си отива...К. Кулев
Коментар
-
да..
..за сега поне маркуч за кръвоспиране бива да е задължителен
не заема и много място
1 бинт също не заема място а и нищо му няма от мокрене има такива запечатани във водоустойчиви опаковки
лепенки няколко броя също не заемат място а съм сигурен че най много ще се ползват при всякакви случаи
тоест става едно съвсем малко пакетче
-маркуч
-бинт
-лепенки
ще пообмисля още какво може да бъде от полза и да не заема много място
НО и това въпреки че не е много може да бъде от голяма полза
не знам задължително ако се каже какъв ще е ефекта че малко офф роудърите сме специфично племе
като ни кажат че нещо е задължително ..и все едно ни казват че задължително трябва да не се спази
може би да се упомене като препоръчително
..ама тука все пак работата е сериозна
а и едно маркучле поне няма да натежи на никого
ПП
..като за Жоро в комплекта му бива да има и някой и друг от любимите му презервативи
..че ше го срещтне някоя самодива у гората и..после..
Коментар
-
Може и:
Марля
Гаечен ключ -- за вадене на език
Обезболяващи
ВОДА
Най-честите травми са счупвания на кости и за това:
Инструктаж от лекаря на състезанието как се шинира с кол и бинт,
още:
как се вади език и как се спира силно кръвотечение.
МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН......./това имаше ли го в правилника?/
Коментар
-
Забелязах че в всички чуждестранни състезания е наложено поставянето на помощни каишки на коловете на моторите, за да има къде да се хващат вместо за предни гуми, калници, кормила и т.н... мисля, че това също е много полезна идея особено ако се налагат по траялски участъци на трасетата за сезон 2007
[/CENTER]
[/CENTER]
Коментар
-
Калине, интересно ако някой кол ти раздере раката какво ще направиш... ще налагаш листа от най-близкото дърво и да се надяваш индианците да са били наистина такива медици каквито са по филмите ли ?Първоначално публикуван от Калин Кулев Преглед на мнениеАз съм с двете ръце за въвеждане на някаква задължителна аптечка или нещо подобно за оказване на първа помощ. Но не говорим за памук и лепенки, а за животоспасяващи средства някакви. Нямам идея в момента точно какво трябва да съдържа, но определено не е спирт, лепенки и памук.........
Предложението ми беше примерно... но не смятам, че това не е част от живото спасяващ комплект.. или може би ще ти е по лесно да тръгнеш да късаш от супер здравия си екип дето с нож трудно ще се скъса вместо да скусаш на бързо парче лейкопластна лепенка и да увиеш раната ?
[/CENTER]
[/CENTER]
Коментар
-
Простете, за намесата, но просто ми хрумна.
В бърза медицинска помощ има предостатъчно професионалисти - за съдържанието на аптечката питайте тях!!!
Колкото до необходимоста от аптечка - нямам представа от състезания - не съм участвал / гледал такива, но на всяка контрола може да има различни по - сериозни неща - носилка, апарат за екг и др. (или ако не на всяка поне на 1-2)
Нямам представа колко ще струва хеликоптер... а и като гледам постовете май няма и смисъл да говорим... просто си спомням на даунхила, как чакаха линейка 30-35 минути
... късмет на всички - ще ви е много необходим...
Надявам се че съм помогнал с нещо...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар