Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ендуро Габрово 2008

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Ендуро Габрово 2008

Денят беше прекрасен!
    Кал до колене, много мотори и атв-та, кебапчийница, здрава музика (рок) и много публика.
    Мисля че габровци се справиха идеално с организацията за което мисля всички трябва да им благодарим
    Яд ме е, че не успях да взема участие на това състезание, ама човек се учи докато е жив ...

Ето и снимки от мен
    Както Жоро Хаджиев каза в петък вечерта на брифинга - кал няма - всички трасета са минати с прахосмукачака и са идеални за каране

Дончо пуши и умува - дали от жи'пка да не мине на мот'ретка

В далечината Чичко Фър прави разбор

Всички снимки може да видите тук
    Последно редактирано от Тодор Пашов; 28-09-08, 17:50.
    EnduroX Alba-Damascena 2019

Коментар

Каде в сайта си ги хакнал тия снимки бе Тоше?
      КЕФА ЦЕНА НЯМА! Борис Кърчев

Коментар

Айде малко снимки и от мен. Започваме с жените:

някои са в публиката,

а други получават помощ от "шефа"

джуниърите след малко объркване на опознавателната обиколка, направиха страхотна серия.

и сега вече мъжете, хоби и експерт
        Шойлев направи страхотна първа обиколка, но силите му стигнаха до там.

Сиренето завърши първи в серията си, водеше и за купа Габрово, но последната обиколка падна и се отказа.

на Цецо Минков силите му свършваха след първата обиколка

а сега си лягам да спя, утре втора серия.

Коментар

На мотополигона Ябълка имаше всички предпоставки за добро състезание и голямо шоу
          Както винаги много публика, идеално време без дъжд, перфектна организация от габровци и мнооооооого качествена кал
          Пропуснах "Мини Джуниър" и "Жени" , но разбрах, че младата ни надежда Мая от "Адвенчър" Троян се е справила добре и заслужено зае второ място след Теди Деведжиева при жените

По-големите Джуниъри направиха интересно каране, но калта ги поизмъчи...особено мотористите...

Жоро Хаджиев не беше много доволен от младите попълнения на "Crazy Job"...

...но пък Тачката го светна на правилната стратегия...

Както предположих, мотори "Хоби" направиха яко мвлле още на старта...

А Нено все падаше като съм с гръб към него, но последният път направи атракция специално за снимка

И другите "Хобита" се забавляваха добре в "интересното" трасенце...

По-късно ще избера снимки и от "Експертите" и "АТВ"...има доста интересни "закачки" в трасето
          Последно редактирано от ТОДОР ХРИСТОВ; 28-09-08, 23:28.

Коментар

При мотори "Експерт" имаше интрига между Кокера и Светльо Деведжиев ! Деведжиев спечели кръга, а Кокера грабна "Купа Габрово"

Пламен Йоцов отново кара перфектно, но не му достигна да навакса загубата на време от предния ден...

И всички тия действия се развиваха пред вещия поглед на Чинела, който изби рибата с култовата си шапка...

В клас "Хоби" при АТВ-та нашата Троянска надежда Минко Топалски се представи под възможностите си и се оправда, че АТВ-то било чуждо...
            А съм чувал, че чужда жена и чуждо АТВ се карат с газ до ламарината

Генчев направи своя дебют в Шампионата с Renegade и разбра, че само с лапане ( на кебапчета ) работата не става...
            Разбрах, че пуснал благодарствено писмо до Вера Лагадова, че намалила обиколките на две за "Хоби"

Интригата при Хобитата беше между Явор от Вромос и Силвестър Бутански... Мариян Терзийски тръгна много добре, но падна ( без да ми каже, за да го снимам ) и не успя да навакса...

Толкова за сега... За "Експерт" при АТВ по-късно, че там беше доста интересно...
            Последно редактирано от ТОДОР ХРИСТОВ; 29-09-08, 13:46. Причина: Добавяне на снимка !

Коментар

Здравейте !
              Аз искам да ви покажа Неделния ден през моя Обектив,и дано кадрите които съм направил ви зарадват!
              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от nik0272 Преглед на мнение
                И мене много много ме е яд но последния момент преди да се пътува за Габрово неодложен ангажимент.Тези които не ходихме ще чакаме повече информация и снимков материал.
                Ами гледайте утре по Ринг , в Моторинг ще има репортаж , но си сложете каски и очила, че хвърчи много кал
                Живей за всеки дъх!

Коментар

дали някои ще публикува класирането от първия и втория ден?

Коментар

Първоначално публикуван от Барни Преглед на мнение
                    дали някои ще публикува класирането от първия и втория ден?
                    ... както и генерално класиране.
                    Всъщност дали има някъде временно класиране преди габровския кръг
                    Живей за всеки дъх!

Коментар

Ето ги и всички класирания в един файл:
                      Прикачени файлове

Коментар

При "Експертите" се точеха люти закани, особено от Зундерите, нали у дома и стените помагат...
                        Колев каза, че ще "скъса" конкуренцията, но понеже беше с албански свещи на АТВ-то, загря чак за "купа Габрово"...

Бутански като видя "фирмените пилоти" как се точат реши да "прихване" и той малко мурафети

В първата серия основната борба бе между Вилхелм, Колев и Данчо Йорданов...
                        Данчо се "завърна" след дълго отсъствие, но показа, че не губи форма и заслужено спечели състезанието

Колев "устиска" на напъна на Вилхелм, но на Данчо устоя само две обиколки ( колкото и да крещях и да го заплашвах )...

В другата серия нещата изглеждаха още по-интересни !
                        Десо беше прегрял предния ден тунингования двигател с 267 конски сили и горе-долу силите бяха изравнени
                        Георги Тошев обаче дръпна още на старта и Смилен трябваше да "устисква" на напъните на Десо...

И понеже майсторите бяха сложили по грешка жигльори от "Жигули" на Смилен, Десо много логично го отнесе като куцо пиле домат...

В крайна сметка победител от затвореният кръг стана Георги Тошев, следван от Десо и Данчо, а големият печеливш се оказа...публиката
                        Много атрактивен кръг с добри пилоти и добро трасе за майсторско каране и шоу за публиката !!!
                        Но, това си е традиция за Габровското състезание, всяка година все по-интересно...

П.П.

Пропуснах награждаването, но в "Троянски глас" и "Шуменска заря" пишело, че Кокера при моторите и Краси Колев при АТВ-та са "грабнали" "Купа Габрово" и тлъсти чекове за 150 000 монголски тугрици ( горе-долу към 100 000 албански лека )
                        Последно редактирано от ТОДОР ХРИСТОВ; 29-09-08, 18:15. Причина: Добавяне на снимка !

Коментар

Ето още снимки..

Коментар

Oще! още! още!

Коментар

Ето малко ФОТО и от мен Доста интересни обекти имаше и покрай трасето
                              Прикачени файлове
                              [FONT=Arial Black][SIZE=5]POLARIS Racing TEAM[/SIZE][/FONT]

Коментар

Айде и аз да дам своя скромен фото-принос за темата

Да започна малко по-отдалеко: отдавна се канех да ходя на това състезание, още повече, че в събота вечер имахме студентска среща по случай 6 години от завършването на ТУ-Габрово. В събота нямах възможност да отида да позяпам ендуро, затова направих това в неделя. Мислех да отида по-навреме, обаче нещата в събота вечер се развиха доста зле в кръчмата () и с голям зор успях да стана едва към 10.30-11.00 часа в неделя. Докато се наконтя и то стана пладне, та отидох на Ябълка сигурно към 13.30 беше чак Язък за което, защото вече бях изпуснал почти половината от състезанието.

Като отидох хората си караха яко, успях да хвана някакъв старт на мотори експерт :

През това време в дъното на снимката на автобусната спирка Жоро Хаджиев и Ива чакаха автобуса :

Малко снимки от това, което хванах:

Данчо Йорданов:

Тук наблегнах на зяпането повече, поне за да се ориентирам в обстановката и снимки много много няма

Както и да е, ето още един старт

Станислав Стоянов (май така му беше името ) пак дръпна на старта и водеше през повечето от серията:

Докато обаче не се разконцентрира за миг и:

Но понеже имаше голяма преднина пред останалите, имаше достатъчно време да потегли отново, но благодарение на безупречното си каране в тази серия пръв завърши Пламен Йоцов:

Тук вече стартират АТВ хоби (май).
                                Десо идва да гледа и да се учи от хобитата

Ето и клипче от старта (към 39МВ е) - Явор от Вромос дръпна и водеше доста време, но дали той завърши първи ....., не си спомням
                                Ето и още малко клипчета от тази серия:
                                http://htftp.offroad-bulgaria.com/HD...a/MVI_2999.AVI (25МВ)
                                http://htftp.offroad-bulgaria.com/HD...a/MVI_3000.AVI (35МВ)

Ето и малко снимки и клипчета на останалите серии.
                                Краси Колев:

http://htftp.offroad-bulgaria.com/HD...a/MVI_3003.AVI (70МВ)
                                http://htftp.offroad-bulgaria.com/HD...a/MVI_3004.AVI (22МВ)
                                http://htftp.offroad-bulgaria.com/HD...a/MVI_3006.AVI (64МВ)
                                http://htftp.offroad-bulgaria.com/HD...a/MVI_3013.AVI (16МВ)

Тук Десо стартира, след като преди това установи, че са пропуснали да го включат в списъка, та ходи и оправи нещата
                                За съжаление на трупите на старта той заседна и докато се "откачи" другите дръпнаха пред него. Той обаче успя да се пребори за втората позиция, пък ако серията беше с повече обиколки щеше и първи да стане
                                Тук вече изпреварва Смилен:

Е две клипчета от тази серия:
                                http://htftp.offroad-bulgaria.com/HD...a/MVI_3015.AVI (25МВ)
                                http://htftp.offroad-bulgaria.com/HD...a/MVI_3021.AVI (16МВ)

Ето и така очакваната надпревара за КУПА ГАБРОВО. Първо мотори:

Старт

Пак Станислав Стоянов взе старта, следван от Кокера:

Клип

Тук Митко Чукура срещна известни трудности и след като не можа да потегли на това изкачване, взе че се отказа:

Красив скок:

Кокера:

Имаше и такива, които не можаха да завършат. Този състезател от Крейзи Джоб (Бучката ли да е , не съм сигурен) се бе хванал на бас със съотборниците, че ако направи поне една пълна обиколка ще му подарят едно агънце И в момента, в който направи една обиколка, спря мотора, и то в най-голямата кал, изгаси го и каза "Видяхте ли бе, направих една обиколка, давайте сега агнето!"
                                После в стремежа си да се изтегли от трасето, така хубаво ни нахвърля с кал, че ... Още го дебна из Стара Загора да го хвана да почерпи, за да си изкупи вината

Кокера финишира, пръв разбира се и грабна Габровската купа.

Тук вече стартират и АТВ-тата за Купа Габрово.
                                Краси Колев поведе още след старта и запази лидерската си позиция до края, като с това заслужено спечели Купата при АТВ-тата.

Лошо приземяване :

Добро приземяване :

Финиш на Краси Колев.

Ей ги и купичките
                                Тия двете на преден план сигурно са за Купа Габрово, защото са само две

Имаше и такива хибриди, но шофера го беше страх да се пусне за Купа Габрово

Както знаете вишУто образование и ракията не прощават на никого , и тоя калния човечец е пресен пример за това.
                                Да ви прилича на висшист?

Слизайки от единия баир, така хубаво се лЪзна в една локва, ама най-калната. Толкова кална бе, че едва успя да стане, като в опитите си да се изправи тъй хубаво се отъркаля още, че чак по едно време взех да си мисля, че започва да му харесва Пък и очевидно имаше известни смущения във вестибуларния апарат

Неговите хора му викат:
                                - Ей, ще си ходиш пеш, да знаеш!
                                - Що пък пеш ша си ходя?
                                - Ми тъй ли мислиш да ми влезнеш в колата, а?! Айде от мен да мине, ако искаш отзад в багажника при тубите може!

А от групичката състезатели наблизо някой се изкряска: - А сега, да видиш лесно ли ни е на нас?!

Това е от мене.

Всички снимки (в оригинална резолюция 1600 х 1200) и клипове ТУК

В заключение бих искал да кажа, че беше много добро състезание.
                                На състезателите не знам дали им е харесало, ама на мене ми хареса Времето беше хубаво (разбирайте не валя), имаше много кал и много емоции. Браво на организаторите за организацията, браво и на състезателите, които въпреки хубавата кал ни накефиха нас публиката
                                Само не ми хареса много, че състезанието бе на мотокрос трасе, т.е. не бе събрано всичко на едно място, и в тази кал бе трудничко да се обиколи навсякъде (аз затова не се и опитах даже ), но няма как - важното е да стане добро състезание, пък то си стана. Ааа, и семките, дето си купих от един дядка бяха гадни

Лека вечер на всички!

П.П.
                                На тръгване от Ябълка надолу по асфалта към Габрово имаше една групичка мотористи (вероятно от Габрово), които обаче никак не ми харесаха как се държат на пътя - задминаваха се един друг, без да се оглеждат отзад идва ли нещо, караха из канавките на пътя, разни бабунки, скокчета али бали .... сигурно са се забавлявали, но постоянно бях нащрек, карайти зад тях със завидните 50-60км в извън населено място (все пак бързах да мина Шипка по светло, а и имах и друга работа в Габрово). Тъкмо се подредят в индианска нишка, аз съответно тръгна да ги изпреварвам с колата, те без да се оглеждат застават един до друг двама-трима и заемат целия път (а както знаете пътя е тесен) ... Така няколко пъти ... Понякога все пак поглеждаха назад и сигурно са забелязали, че отдавна съм след тях и не мога да ги изпреваря, колкото и да опитвах Накрая на един прав и по-широк участък тръгнах да ги изпреварвам, когато в последния момент един оттях пак тръгна към осовата линия - тогава вече нямаше как, надух клаксона (а иначе съм много търпелив и спокоен човек) и тогава без да се свива в дясно моториста се обърна, видя че съм плътно зад него и чак тогава отби в дясно. Единия беше с KLX мисля

Момчета, внимавайте на пътя, да не стане някоя белЪ Все пак не сте само вие на пътя и е редно да се съобразявате и с другите участници в движението, а не само те с вас
                                Освен това има и доста по-нервни от мене и дано не попадате на такъв шофьорин , че не се знае знае ли се ...
                                Умната
                                Последно редактирано от HD; 29-09-08, 21:41.
                                Hristo Draganov
                                http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X