Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да направим ендурошампионата според нормите на WEC?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Може ли аз по желание
    Ендурото и сексът не са шега работа !
    -------------
    Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
    http://crazy-job.com

Коментар

става

Коментар

Е-е, чакай да покарам още 20-30 години, пък тогава
        -------------

Коментар

При джиповите състезания правила имаше, но много често се сменяха посредата на сезона, което не е правилно! Затова писах че по добре да си държиме на не перфектните правила приети в началото на сезона, отколкото да сменяме правилата след всяко състезание! Ако правилата ги сменим веднъж и всички ще ни мрънкат за нови промени, това е в съсщност, което се случваше на Докторските състезания ДОКАТО УЧАСТВАХ АЗ (Вера да не ме почне пак!), а не може да угодим на всички, както сами знаете.

Коментар

Точно така, промени не се правят по средата на сезона
            В това отношение нещата при нас се развиха добре, с изкючение на включване на нови кръгове, но нали трябваше да натрупаме такива за да отсеем за догодина.
            -------------

Коментар

нови кръгове не може да си позволим да не включваме поради ред причини една от които е че сме много назад като опит и подготовка и всяко участие само ни е от полза за вдигане на нивото
              освен това на запад хората участват в няколко шампионата и различни други извън шампионатни състезания а ние тука няма другаде къде та затова трябва да имаме повече кръгове аз съм за да има поне 12 кръга за шампионата
              при това положение за да не са ощтетени тези които им е трудно да участват в всички кръгове каквито сме всички де то няма май някой който да е взел участие в всички та за това е добре да го направим така че само най добрите 8 резултата примерно ако са 11-12 състезанията да се взимат в предвид за всеки участник в крайното класиране
              така който не може щте пропусне някой и друг кръг а който има възможност щте ходи на всички за да му се счетат най добрите резултати тоест никой нищто не губи
              тая година го решихме за 1 състезание да не се зачита за класирането само тоест може да пропуснеш 1 но сега чух бая мрънкане относно кръга в тополовград та за това ако искате да го направим от 2 кръга за всеки най слабите резултати да не се зачитат та да може все пак
              който е решил да не ходи да не иде а който е решил да се пробва ако направи добър резултат щте му се зачете
              и всички щте са доволни иначе който не дойде на 2 състезания щте изостане много а това не е добре
              по този начин щто годе всички щте са доволни и щте има кръгове

Коментар

Митков, когато се публикуват датите на шампионата, хората ще си направят сметка на броя участия и датите(някой се състезават и в други моторни спортове) след това може би ще говорят с спонсори и т.н.т. Не може да се променят тези неща! Не съм чул някой да добавя кръгове в рали шампионата примерно...

Иначе нови кръгове може да има, но няма да влизат в класирането за годината. Съгласен съм две състезания да не се зачитат за догодина, но повече мисля, че няма смисъл. Иначе ако си спомням правилно за този сезон решихме да имаме право на 2 отсъствия, заради Смолян и Бухово. Не виждам причина да не ги направиме 3 заради Тополовград. Тази система обаче дава предимство на едни а отнема предимството на други, така че за догодина промяни не трябва да има, ако искаме да гледат на нас сериозно

Коментар

събине освен калин кото участва по скоро за да добие опит с ендуро и крос мотори други участници които да имат спонсори незнам в нашия шампионат
                  а даже и калин май за участията в ендурото си плащта сам
                  но може би за в бъдещте и да се появят такива спонсори но няма да е от догодина според мен
                  а ако се появат някакви професионалисти със спонсори и т.н. със сигурност трябва да се отделят в отделно класиране "за професионалисти " както го замисляхме тази година в началото
                  а и не може да отказваме на хора с желание да правят кръгове просто ей така и да им убиваме желанието иначе щте се превърнем в поредната типично българска "федерация"
                  да имаме изисквания към организацията -ДА нормално
                  но да се отказва на едни а на други не ей така а и състезания трябва да има колкото се може повече според мен иначе нищто няма да стане от тоя спорт
                  щтом трябва 2 ако трябва 3 че и повече да не се включват в крайното класиране а да се взимат само 6те 7 те най добри резултата примерно но да има кръгове
                  е ако станат съвсем прекалено много може да се помисли но ми се струва че 9-12 кръга е нормално
                  а и за да е "национален" един шампионат според мен би трябвало да има кръгове във почти всеки регион на страната а не само на едно две места
                  както са много от националните ни шампионати

Коментар

чета цялата тема и нещо не откривам най-важното според мен - няма ли от догодина вече да има разделение по класове? мисля, че нормалната логика го изисква
                    а относно броя на кръговете - по-добре да са 8 или 10 (казвам примерни цифри), но да са организирани като хората и съответно между тях да има достатъчно време за изпипването им от страна на организаторите, както и за подготовка на участниците, вместо 15 кръга, скалъпени за 1 седмица и с много пропуски и с по-малко участници?
                    [url=www.offroadbg.net][img]http://forum.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic12_1.gif[/img][/url]

Коментар

Първоначално публикуван от Sofia
                      чета цялата тема и нещо не откривам най-важното според мен - няма ли от догодина вече да има разделение по класове? мисля, че нормалната логика го изисква
                      а относно броя на кръговете - по-добре да са 8 или 10 (казвам примерни цифри), но да са организирани като хората и съответно между тях да има достатъчно време за изпипването им от страна на организаторите, както и за подготовка на участниците, вместо 15 кръга, скалъпени за 1 седмица и с много пропуски и с по-малко участници?
                      Съгласен съм, но имай в предвид че различни хода ги правят и затова няма причина да са "скълъпени набързо", заради голямата бройка!

Коментар

Не съм съгласен да се правят повече промени след взето вече веднъж решение
                        За всеки извънареден кръг се е вземало допълнително решение дали да влиза към шампионата или не.
                        Не желая да се правят повече промени в движение, тъй като си плюем на авторитета, както казахме по-горе и създаваме впечатление, че обслужваме собствени интереси
                        За това, че някой не си е направил добре сметката, не можем да наказваме други, които са вложили средства и сили за нещо, което е било обявено като правило
                        Решението за изключване на един резултат взехме поради причината, домакините да не са ощетени, а не защото някой не можал да отиде някъде поради субективни причини! Като се хванеш на хорото ще го играеш докрай
                        Митков, искам да спреш да даваш предложения по въпроси, които вече СА РЕШЕНИ
                        Тази година почти изтече, да се съсредоточим върху това, което ни предстои
                        -------------

Коментар

разделяне по класове ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да има а и вече има
                          защтото съм се зъел да го направя и за тази година класирането
                          дори за предишното състезание го пуснах в темата на състезанието а и за тази щте го направя
                          както и за целия шампионат
                          просто тези дни съм просто необичайно зает и не ми е останало време да го оправя
                          но е добре и организаторите да се замислят ощте от следващтото състезание даже по тази тема
                          дори сега на сопот бе много подходящто да се направи защтото във всеки от класовете имаше по много участници
                          а като говорим за приравняване към световни норми това е първото което трябва да се оправи да си се въведат класовете
                          сигурен съм че това щте повдигне много и броя на участниците и въобщте нивото
                          иначе верно кръговете е добре да са добре подготвени но ако са по малко от поне 7-8 то вече щте са прекалено малко според мен
                          и цялата работа щте е мижава
                          с такива големи паузи не може да се подготвят свестни състезатели
                          или пък да се нацвъкат 3-4 състезания май месец и да се чудиш на кое по напред да идеш а после да има пауза от 1-2 месеца :x
                          тва е много тъпо
                          трябва да се разпределят равномерно във времето с пауза може би юли и август когато са по почивки хората

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov
                            дори за предишното състезание го пуснах в темата на състезанието а и за тази щте го направя
                            трябва да се разпределят равномерно във времето с пауза може би юли и август когато са по почивки хората
                            Нямах предвид точно "вторичното" класиране, а хората да си стартират в своя клас и да си мерят силите със "себеподобни", както е на всички нормални мотосъстезания.
                            а относно равномерното разпределение - като бройка те са горе-долу по едно на месец, особено ако започне по-отрано сезонът (например от март, а не от май, та чак до началото на зимата - ето и сега Шумен ще е през декември). Месеци много в годината, има време и за августовска почивка
                            [url=www.offroadbg.net][img]http://forum.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic12_1.gif[/img][/url]

Коментар

събине освен калин кото участва по скоро за да добие опит с ендуро и крос мотори други участници които да имат спонсори незнам в нашия шампионат
                              а даже и калин май за участията в ендурото си плащта сам
                              но може би за в бъдещте и да се появят такива спонсори но няма да е от догодина според мен
                              а ако се появат някакви професионалисти със спонсори и т.н. със сигурност трябва да се отделят в отделно класиране "за професионалисти " както го замисляхме тази година в началото
                              а и не може да отказваме на хора с желание да правят кръгове просто ей така и да им убиваме желанието иначе щте се превърнем в поредната типично българска "федерация"
                              да имаме изисквания към организацията -ДА нормално
                              но да се отказва на едни а на други не ей така а и състезания трябва да има колкото се може повече според мен иначе нищто няма да стане от тоя спорт
                              щтом трябва 2 ако трябва 3 че и повече да не се включват в крайното класиране а да се взимат само 6те 7 те най добри резултата примерно но да има кръгове
                              е ако станат съвсем прекалено много може да се помисли но ми се струва че 9-12 кръга е нормално
                              а и за да е "национален" един шампионат според мен би трябвало да има кръгове във почти всеки регион на страната а не само на едно две места
                              както са много от националните ни шампионати
                              Митков на никой няма да се отказват кръгове, стига да каже навреме! Сега на някой ми скимнало че му се прави състезание, добре да го направи, а догодина и неговото ще е в шампионата(ако се е справил горе-долу). Догодина няма да има разделение в про или не, защото всички които имат лиценс ще са про, а останалите без лиценз ще са "хоби"(примерно). Както сте тръгнали да превръщате състезанията на мотокрос, ще дойдат кросистите и ще ви скъсат шортите! Незабравяй, че в началото на 2005 се разбрахме само тази година да има ограничение за кросистите да не могат да правят двойки! От догодина това няма да е тъка! Единственият начин да се балансират малко повече нещата в полза на мнозонството и масовостта ще е отиентиране (което вие не искате). Класове нямам против да има, но по 1000лв за купи незнам от къде ще намират хората, особенно тези в провинцията.

Коментар

просто тези дни съм просто необичайно зает и не ми е останало време да го оправя
                                но е добре и организаторите да се замислят ощте от следващтото състезание даже по тази тема
                                дори сега на сопот бе много подходящто да се направи защтото във всеки от класовете имаше по много участници
                                а като говорим за приравняване към световни норми това е първото което трябва да се оправи да си се въведат класовете
                                сигурен съм че това щте повдигне много и броя на участниците и въобщте нивото
                                иначе верно кръговете е добре да са добре подготвени но ако са по малко от поне 7-8 то вече щте са прекалено малко според мен
                                и цялата работа щте е мижава
                                с такива големи паузи не може да се подготвят свестни състезатели
                                или пък да се нацвъкат 3-4 състезания май месец и да се чудиш на кое по напред да идеш а после да има пауза от 1-2 месеца :x
                                тва е много тъпо
                                Митков, абе ти как си представяш всеки месец по 2 състезания, хоратя нямат толкова време и пари!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X