Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да направим ендурошампионата според нормите на WEC?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

никога не съм предлагал никой да кара с дружка
    напротив винаги съм се изказвал за самостоятелно участие и разделяне по класове КАКТО Е ИЗ ЦЯЛ СВЯТ
    НО ако трасетата са както тая година зареяни 90 километра из не знам си къде си жасмин и кокера успяха да ме убедят че е добре да е по двойки в такива състезания приложиха ми много примери и тн
    на няколко от участниците жените им същто ме мъмреха че по добре било по двойки включително и моята ми дърпа ушите че тъй щте е по безопасно
    НО ако трасето е обезопасено маркирано добре и на по малка площт а се правят примерно две обиколки по нея може да си е индивидуално съвсем СПОКОЙНО
    Което не значи че някой няма да успее да се пребие ако щте и на ръце да го носим
    риск за съжаление винаги има
    за това трябва добре да се обмисли всичко около организацията
    ако стават сакътлъци /не дай Боже/ да не са по вина на организатора
    по тоя въпрос трябва да се събереме и да го обсъдим сериозно има плюсове и по двойки но има и много минуси трябва да се сложат на кантара и да се прецени

Коментар

Още по-добре ще е трасето да е за точно време, както беше в Серес ама ще го обсъдим всичко това на сбирката
      Ендурото и сексът не са шега работа !
      -------------
      Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
      http://crazy-job.com

Коментар

системата с точното време за сега е трудно приложима
        трябва да има трак координатор и т.н който да определи времето и тн и много щте се усложни организацията
        може до сие направи някакво такова състезание за проба но като цяло сегашната схема същто не е лоша
        този спорт ощте е в самото начало у нас нещтата трябва да са прости и лесни за да се запалят възможно повече хора и тогава да ги усложняваме постепенно в отделно кръгове отначало и тн

Коментар

Разбрах де! К'во си се развикал
          Аха, вече си намалил тона!
          -------------

Коментар

Коментар

Момчета тва с дружките е най-голямата простотоия.Ш'ма извинявате,че тъй говоря,ама ако мислите състезанията да са наистина състезания догодина,не може да има никакви двойки.И като се тревожите за купите,така (индивидуално) ще бъдат 2 пъти по-малко от до сега Ако е проблем да се правят много купи,просто генералното да е с купи,а 3те класа с грамоти.Пък и едва ли някой идва или НЕ идва заради купите.Всеки идва да покара,да се изкефи ДА СЕ СЪСТЕЗАВА!
              Пък Митков се натиска толкова за класирането по класове щото е първи в Е1
              К. Кулев

Коментар

калине допреди две състезания не бях първи в Е1 и пак исках да е по класове

иначе си прав за другите работи
                но ако толкова пречат на някого класовете купите и другите проблеми по организацията да не прави състезания
                който реши обаче да прави трябва да ги прави като хората особенно ако щте се кръщтава шампионата " национален"

Да ви кажа честно взе да ми писва цялата работа
                квото и да напиша все някой звъни и недоволства

така че щте се въздържам вече да пиша квото и да е
                въобщте не ми дреме
                като има състезания само ми казвайте къде са та да дойда
                щте си карам и щте си гледам кефа

Коментар

Ох омръзна ми да го коментирам това...

Това правило за двойките е МНОГО ГЛУПАВО И ИЗЛИШНО!!!Сега Събин ще ме нападне,но пак казвам,освен,че създава повече проблеми и въпроси то съвсем не означава по-голяма сигурност на всички!Аз лично не се чуствам по-сигурен(нито по-бърз) с някого-напротив само страдам от тва.На Севлиевския кръг.....абе вече писах за това!

Аз виждам нещата така:3 класа(като в мотокроса) и индивидуално класиране за всеки.А който иска да кара в двойка с някого,тоест когато му вярва,когато е сигурен във и със него,когато ИСКА да си стартира с него и да си кара с него.Разберете,че така всички ще са доволни- и привържениците и противниците на прословутите двойки!
                  Ако има проблем с парите за купите може да има купи само за генералното(сборно от 3те класа) а класовете с грамоти,флагчета или там каквото.

Жоре на много места има по два приза за едно състезание.Това е когато има и различни класирания за едно състезание.Примерно на Супермотото на Плевен взех купа за Европейско и за Балканско за ЕДНО състезание.Така е и във високопланинския шампионат.Обикновено Царски взима купа за генерално и за А8,че даже и общо за група А.3 класирания за едно състезание Какъв е проблема
                  Така трябва да е и в ендурото.3 класа-4 първи места.На различните трасета различен клас ще има предимство и интересно в края на годината е с мотор от кой клас е шампиона в генералното
                  К. Кулев

Коментар

Прав си Калине.
                    Трябва да има разделяне на класове.
                    Това задължително трябва да влезе в сила за състезанията през следващата година.
                    2010 CRF 250 R

Коментар

• Шъ го напраим. (ударението е на първото "а"!)
                      ... ама и сингъл
                      -------------

Коментар

• До: Как да направим ендурошампионата според нормите на WEC?

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                        Колеги, пускам на обсъждане такава тема, защото явно трябва да се съобразим с изискванията на Световната федерация по ендуро и тъй като денят "Х" за кръг от световното в България явно е по-близо отколкото си мислим ще трябва да се пренастроим. Аз съм на мнение, че системата на WEC е много добра и ще премахне много въпроси и дразги и в нашият шампионат, а и ще оправдае името ЕНДУРО.
                        Яяяяяя колко интересна стара и позабравена тема
                        Жорка ще правим ли най-после състезания по формата на WEC? Минали са 3 години от тогава и деня Х би трабвало да е супер близо
                        Няма да е лошо 2009-та да има и такива кръгове, време му е според мен, а и доста хора в Севлиево харесаха много този формат.
                        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                          Яяяяяя колко интересна стара и позабравена тема
                          Жорка ще правим ли най-после състезания по формата на WEC? Минали са 3 години от тогава и деня Х би трабвало да е супер близо
                          Няма да е лошо 2009-та да има и такива кръгове, време му е според мен, а и доста хора в Севлиево харесаха много този формат.
                          Не само в Севлиево харесвате този формат,в Габрово също.
                          [FONT=System][/FONT]

Коментар

Световно скоро не ми се вярва да има,ама нещата в БГ Ендурото леко по-леко клонят в тази насока

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Грудев Преглед на мнение

Световно скоро не ми се вярва да има,ама нещата в БГ Ендурото леко по-леко клонят в тази насока

Докато не повярваме че ще има, никога няма да има!

Коментар

WEC формата не е отричан от КЕ,а напротив!Обаче има поне 4 неща които го правят неосъществим до момента, а и в близко бъдеще.

1.Маркери!!! - Почти няма район в страната където да не махат маркери.Освен това демаркирането никой не го ебава.В Бухово примерно има маркери от 3-4 години назад.В Севлиево също никой не е демаркирал тази година.

2.Времеизмерване- поради скъсената дистанция времената са много близки и трябва да се мери с транспондери (+софтуера към тях)

3.Съдии за контрол на тестовете- 35-40 човека бяха тази година в Севлиево и пак не бяха достатъчно

4.Бюджет- минимум 20 000 лв за кръг и то ако обединим Х и Крос тестовете.Севлиево излезе около 13 000 ако не се лъжа + много безплатен труд което не е редно!
                                offroad фен
                                1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                                TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X