Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да направим ендурошампионата според нормите на WEC?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Гората е чудесна за ендуро, но наистина трябва да се покаже атракция пред публика, иначе хората като дойдат 1-2 пъти и ще си кажат: "Ами то няма нищо кой знае какво за гледане" и ще си караме пак само ние за кеф.
    А така си вземат програмата за кръга и знаят в колко часа, къде са интересните моменти, които пък задължително се правят там, където може да се отиде с кола. Гледах снимков материал от състезанието в Словакия. Публиката беше много повече отколкото се събра в Севлиево на първия световен кръг, което беше най-посещаваното мото състезание у нас
    Ендурото и сексът не са шега работа !
    -------------
    Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
    http://crazy-job.com

Коментар

Първоначално публикуван от Sofia
      А публиката е нужна на спонсорите...
      ....а спонсорите са нужни на нас
      2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Galabin
        ...А който повече го кефи да ходи по гората и да си блъска главата къде се намира (т.е. да се ориентира)- ми да си ходи по гората,никой не го кара да участва в ендурото!

Лично за мен непознаването на местността и ориентирането са част от удоволствието,ама мнението си ми е лично-все пак съм бивш състезател по спортно ориентиране ит ози спорт яко си ме кефи,просто смених "кракомобила" с мотор!Затова състезанията тип "трофи" ми харесват повече!
        Не е казано, че няма да има състезание и от този тип! Дори мислихме да правим такова ноември, ама изникна извънаредния кръг в Сакар и няма кога вече. Ще завали сняг в Стара Планина! Мен също много ме кефи навигацията, но става въпрос за веригата: състезания - публика - спонсори. Сега ако някой даде някой лев, другия път няма да го направи, тъй като публиката е една шепа, а никой не пилее пари за тоя дето духа Дори нас ни беше неудобно да търсим спонсори за първия кръг в Стара Загора, макар че имаме много приятели, тъй като нищо сериозно не можехме да обещаем на спонсора.
        Я вижте на онази тъпотия "Биг Брадър" как ще се избият името им да мине за 1 секунда на банер като свършва предаването. Пък на фолк концертите да не говорим Мобилтел знаят, че там се събират най-големите тъпанари и утре ще се скъсат да купуват Примите им, ако са генерален спонсор. Но така е, най-лесно се манипулира средностатистическия малоумник
        -------------

Коментар

Е, нали иде реч вие да си ходите да се ориентирате сума ти десетки километри в гората и да си се кефите, но въпросното трасе да е прекъснато например на 2 места, където да се заформи нещо по-екстремно и там да седи публиката (и медиите, които снимат) и да е удобно да се турнат трансперантите на спонсорите - така има за всеки по нещо.
          [url=www.offroadbg.net][img]http://forum.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic12_1.gif[/img][/url]

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
            Първоначално публикуван от Dimitar
            За намаляване на средната скорост на трасетата по които ще се кара предлагам да бъдат подбирани така, че да няма бързи участъци. ...
            Митко, няма смисъл да правим трасето по-бавно или по-бързо. Минава се по него за "точно време", което е един осреднен вариант. Така са го измислили хората за да не се бърза и да няма неконтрулируеми от обсега за наблюдения тежки падания Иначе местата, на които се дава яко газ са тестовете, но те се наблюдават изцяло като на мотокроса. Дори мисля, че тестовете трябва да се минат контролно от всички състезатели предварително и съм сигурен, че така се прави и при тях, защото ние престигнахме на Ендуро теста преди първите,а имаше вече канали от каране. Това значи, че състезателите са го минавали опознавателно преди това!!!

Жоро, ако беше участвал в подобни състезания щеше да знаеш че тактиката за "връзките" между затворените кръгове е да се кара на максимум, защото не знаеш какво те чака и към края "лазиш" за да ти дойде точното време, тъка че до тук с теорията ви за сигурност

Отностно двойките, ами и в рали шампионата и в оффроад-а са по двойки (навигатор) ама не съм чул да се оплакват, а са намерили работеща схема как това да го обърнат в плюс. За мен лично няма шанс да ме навиете за махане на двоиките, поради проблема с сигурността. Ако си мислите че няма да ни е по лесно да купуваме 2-пъти по малко купи се лъжете....

Коментар

лелеее докато вчера си тествах новия кдх тука страхотна дискусия се е заформила
              със сигурност изведнъж трудно щте приложим всички нещта
              идеята обаче да се правят две обиколки а трасето да е по късо е много добра според мен
              така може и доста по реално медицинско обезпечаване да се направи щтото 34-40 км обиколка се обхващта много по лесно
              дори ако е 30 тина километра обикалката може да се направят три кръга всичкъ щте е на много малка площт и може да се направи тест в началото и в края на всяка обиколка щте се минава през него тоест два пъти на обиколка и публиката щте има кво да гледа през цялото време при този вариант може и индивидуално да се участва
              Но иначе може да се правят и с по трудно ориентиране състезания из по забутани местности но там вече и мен ме убедихте че щте е по добре по двойки
              другия вариант е нещто между двата типа с две обиколки като първата е по маркировка с елементи на ориентиране а втората вече знаеш пътя и можеш да понаваксаш ако си се изгубил първата и пак два пъти да се минава през тест в началото и края и пак публиката щто годе да е доволна
              пп
              със сигурност обаче все по някое време трябва да направим състезание от типа на световното и да им хванем челъма щтото все някога бива да направим такова нещто
              говорихме с бланшар пича каза че първо е добре да оправим нещтата и да направим едно за европейския шампионат и чак тогава да се фърляме евентуално на световен
              препоръча да каним на състезания бът джовани сала щтото и без тва той координира трасетата и тия минути най вероятно той ги определя кое за колко може да се мине та щте ни бъде от полза жоро вече напрай контакта с него догодина грай загората сигувно щте е и той
              така че нещтата започват да си отиват по местата както в повечето случаи обаче не става изведнъж а постепенно

Коментар

Ми, аз нали за тъквоз нЯщо говоря
                На всичкото отгоре на Сала ще трябва да му търся "много весела девойка", но т'ва е най-малкият кахър И Бланшар ще дойде със Сала, само трябва да направим кръга в Стара Загора тогава, когато нямат ангажименти с WEC
                Като изпратят хора и от КТМ + Ерик Брандау, ще стане много гот! Нека нашите пичове да видят как карат майсторите, а ще кандърдисаме Сала да направи един семинар, като Crazy job му го осребри разбира се.
                Много ще е полезно да се знаят новите насоки, начини за тренировки и други подробности дето ние не ги знаем.
                Питали един циганин-музикант дали познава творчеството на Шопен, а той казал: "Само го подозирам."
                Че и нашата работа сега е долу-горе така!
                -------------

Коментар

Тя работата баш така,Жоре
                  Не искам да казвам какво мисля,щото някой ще ми се разсърди.Ама сме УЖАСНО МНОГО далеч от световен шампионат.Доста глупостии се говорят в тоя форум...
                  К. Кулев

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Кулев

Тя работата баш така,Жоре
                    Не искам да казвам какво мисля,щото някой ще ми се разсърди.Ама сме УЖАСНО МНОГО далеч от световен шампионат.Доста глупостии се говорят в тоя форум...
                    Не му обръщай внимание на Митков!
                    -------------

Коментар

калине не знам дали мен имаш предвид но и да е така и да не е
                      ние бяхме на световното говорихме с директора на сериите включително и за това какво трябва да направим за да има кръг в българия
                      направо директно го попитах и човека ми обясни доста нещта сега не сам ги писал всичките но не е невъзможно да се направи такова нещто само че според мен трябват поне 3 години за да се изпълни плана който човека начерта или по скоро 2 а на третата вече щте може да стане ако всичко върви по план
                      през две години в третата наистина е далеч но ако се действа може да станат постепенно нещтата

Коментар

Митков нямам теб предвид.Що му се хващаш на Жоро.Имам предвид,че нямаме нищо.Нямаме федерация,нямаме правилник,нямаме даже и състезания според мен.Щото това което се провежда е много по-близко до мотосъбор отколкото до състезание.А това,че нямаме и състезатели гледам,че е последна грижа за хората които организират световни шампионати,така че не е пречка.
                        Мисля,че на този етап ИЗОБЩО не ни е нужно световно.Много се дискутираше и спореше за това правилен ход ли беше Севлиево Гранд при.И въпрса е спорен при все,че мотоциклетната ни федерация е на 80 години,а мотокроса има такива традиции,че и история,в Бг.Да се мисли за провеждане на световен шампионат по Ендуро при положение че такъв СПОРТ в Бг няма? Ендурото съществува и набира сили в България,но още не е спорт,а хоби според мен.
                        Колкото до организацията и формата на състезанията.Не мисля,че е задължително да са изравнени със световния стандарт.Това определено е цел която трябва да се преследва,но да не се превръща във фикс идея.Ако бъдем реалисти и искаме да се популяризира и развива ендурото,трябва да отчетем родните особености и да се нагодим към тях.
                        Разбира се има задължителни неща които трябва да се спазват.Елементарно е например програмата да бъде обявена предварително и да СЕ СПАЗВА.Трябва да има и някакъв правилник който да е основа за провеждането на всяко състезание и разрешаването на възникнали спорове(като в Севлиевския кръг например).
                        К. Кулев

Коментар

съгласен съм
                          правила трябва да има и те трябва да се спазват
                          този проблем все повече започва да излиза
                          иначе мисля че тази година имаше няколко състезания които бяха много добри особенно последното в сопот бе направо на световно ниво като трасе и замисъл
                          организацията същто като се има предвид че бе за първи път бе на много високо ниво
                          просто се почуствах като на шарк екстриим или някое от другите френски традиционни ендуро състезания може би " Жил Лале класик" е най близо до това което бе там

Коментар

Митков нямам теб предвид.Що му се хващаш на Жоро.Имам предвид,че нямаме нищо.Нямаме федерация,нямаме правилник,нямаме даже и състезания според мен.Щото това което се провежда е много по-близко до мотосъбор отколкото до състезание.А това,че нямаме и състезатели гледам,че е последна грижа за хората които организират световни шампионати,така че не е пречка.
                            Мисля,че на този етап ИЗОБЩО не ни е нужно световно.Много се дискутираше и спореше за това правилен ход ли беше Севлиево Гранд при.И въпрса е спорен при все,че мотоциклетната ни федерация е на 80 години,а мотокроса има такива традиции,че и история,в Бг.Да се мисли за провеждане на световен шампионат по Ендуро при положение че такъв СПОРТ в Бг няма? Ендурото съществува и набира сили в България,но още не е спорт,а хоби според мен.
                            Колкото до организацията и формата на състезанията.Не мисля,че е задължително да са изравнени със световния стандарт.Това определено е цел която трябва да се преследва,но да не се превръща във фикс идея.Ако бъдем реалисти и искаме да се популяризира и развива ендурото,трябва да отчетем родните особености и да се нагодим към тях.
                            Разбира се има задължителни неща които трябва да се спазват.Елементарно е например програмата да бъде обявена предварително и да СЕ СПАЗВА.Трябва да има и някакъв правилник който да е основа за провеждането на всяко състезание и разрешаването на възникнали спорове(като в Севлиевския кръг например).
                            Браво Калине!

Най сетне някой трезво мислещ, без да се обиждате, знам че намеренията са искрени и добри, но просто неприложими на този етап!

Всичко което казваш ще е направено за догодина, иначе ще е пълна излагация! Тази година си беше тестова, догодина всичко ще е законно, задействал съм регистрация на Ендуро федерация. Ще подгорвиме 2 документа. Единият ще е изисквания за създаване на състезания а другият регламент за участие. Ще се наложат много стриктни правила и правилни или грешни ще се зпазват за целият сезон! Промени няма да има!

Коментар

Митков нямам теб предвид.Що му се хващаш на Жоро.
                              Къде ми е човечето дето доволно потрива ръце?
                              Вярно е всичко това и нали това дъвчем вече една седмица?!
                              Всичко ще се канализира малко по малко. Хората казаха, че една от целите им е да популяризират още ендурото, пък и ние имаме чудесни предпоставки за това! Най-важното е, че в България все още си караме на воля, а на запад ги режат навсякъде. Да не би Гърция да има наложени състезатели по ендуро?! ... или пък Турция в пистите.
                              Всичко е политика на световните федерации!
                              Първата ни работа ще е да направим общо събрание и да основем федерация с ясен и точен правилник, който ще се спазва стриктно!
                              Да имаме сайт, който да се подържа редовно и да е лице на ендурото в България. А Митков е прав, че шампионатът взе да придобива вече много добър вид и ще става още по-добре!
                              Не е толкова страшно и е време да се заемем с всичко това вместо да се вайкаме и правим констатации колко сме далеч от ОНЕЗИ!
                              -------------

Коментар

момчета състезанията започнаха да стават все по добри но и след всяко изскачат най различни въпроси за разрешаване
                                не искам обаче да критикувам никой от организаторите до сега щтото и без тва толкова труд са положили
                                а и те кво са виновни хората че няма ясни правила
                                само че вече доста хора участват в шампионата и то редовно ,влагат пари време и енергия и всяка дори и най малката несправедливост дразни много всеки ,като си говорехме с близнаците точно заради липса на правила и прилагането им май и състезанията с джиповете преди време са се поразтурили
                                та според мен вече наистина трябва да се направят нещтата както трябва и отношението да е сериозно все пак това е национален шампионат
                                иначе даже и хора с голямо желание като мен щте вземе да им писва да ви кажа въпреки желанието ми да участвам в шампионата ако не се подобрят нещтата ,съвсем скоро щте взема да се замислям дали има смисъл да участвам
                                трябва да се направи всичко както трябва
                                според мен трябва да има 2 ма трима или поне 1 човек който да е наясно с това как трябва да се правят състезанията и да отива при организаторите преди да се проведе кръга за да им помага да провери трасето и другите нещта дали са добре направени ,както е джовани сала за световното например
                                трябва и да се направят ясни изисквания за времеизмерване контроли и т.н.
                                които да не са трудни за изпълнение а прости и ясни
                                и ДА СЕ СПАЗВАТ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X