Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЕНДУРО ШУМЕН 2007

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ЕНДУРО ШУМЕН 2007

Снимките са много хубави, но както разбрах са доста скъпи и трябва дарителска акция, за да си ги ги позволя...Браво на Драев и Панайотов !!!
    Искам да кажа, че състезанието беше много добро, Калин се беше постарал за най-малката подробност.Интересно е когато до последния кръг има интрига в класовете и това състезание беше подобаващ завършек на един силен сезон в ендурото ! Аз съм новобранец, но оценявам това което правят организаторите и ръководството, съдийския екип и екипа на Събин и Гълъбин, които обикновенно по цяла нощ обработват( и къпят във ваната ) GPS-ите . Виждам как за една година задобряват и израстват състезателите, като състезанията стават все по-трудни, а резултатите по-добри !Мисля, че единствения проблем да се прочуят нашите мотористи по света е финансовата немощ( все още) на клубовете и маките спонсорства( евала, че и тях ги има). Състезанието стана много добро, жалко за публиката, дъждът не спря за минутка цял ден...
    Да си пожелаем още по-добри състезания, по-силни състезатели и мощни спонсори за догодина !

Коментар

Класиране: http://engdoug.hit.bg/shumen2007.pdf

На всички победители честито !
      Последно редактирано от douglas; 18-11-07, 22:30.
      [CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][/CENTER]
      [CENTER][COLOR=darkorange]Мото клуб "Екстрийм Райдърс" Търговище[/COLOR][/CENTER]

Коментар

Е,такова състезание няамаше никъде...БРАВО КУЛЕВ, ас лично нямам думи мисля че и другите са на същото мнение(как па се сети за всичко бре)..дори и за дажда...
        ANTON-101

Коментар

Така е
          Браво на Калин
          традицията да е парфектен и изобретателен продължава

Коментар

До "djipar69"
            цитат
            "Снимките са много хубави, но както разбрах са доста скъпи и трябва дарителска акция, за да си ги ги позволя...Браво на Драев и Панайотов !!!"

При толкова спонсори и такова представяне, при тези метериологични условия,
            а пък и ти сам си ги поръча,
            за да ги представиш на спонсори и медии:

- как да ти калкулираме цена ?

Като имаме в предвид, че сам си пишеш статиите,
            защо и ние да не вземем хонорар за професионализма си.

Както сам казваш "безплатен обяд няма"
            siko

Коментар

Първоначално публикуван от siko Преглед на мнение
              До "djipar69"

При толкова спонсори и такова представяне, при тези метериологични условия,
              а пък и ти сам си ги поръча,
              за да ги представиш на спонсори и медии:
              - как да ти калкулираме цена ?
              Като имаме в предвид, че сам си пишеш статиите,
              защо и ние да не вземем хонорар за професионализма си.
              Както сам казваш "безплатен обяд няма"
              Много правилно ! Така е, разбрал си ми философията Наистина трябва да са скъпи, не само заради условията и професионализма, а и заради самоотверженоста на фотографите !
              А и на мен са ми скъпи, такава борба със Сашо.... евала, много е добър, а когато има конкуренция, има развитие !!!

Последно редактирано от ТОДОР ХРИСТОВ; 19-11-07, 09:08.

Коментар

Тодор раздаваше яка газ .Направо си заслужи победата човека.Аз до сега не съм го виждал.Добре че не счупи и тая машина.
                Последно редактирано от VE LA; 19-11-07, 13:31.

Коментар

И от мен БРАВО на Калин Кулев и всички които са виновни за провеждането на X-кръг от шампионата. Похвална организация, всичко беше перфектно даже прекалено. Много тежко състезание най вече заради калта.

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                    Абе беше си полегнало момичето в калчицата.Но малко по натам иаз намерих нещо.
                    Джарта , аз съм ти малко обиден , заради неделя , но добре че на контролата имаше винце за да може да се заредиш и да продължиш напред а ако имаха мастика щеше да видиш ГПС-а и да не хванеш трасето на екстпертите

Коментар

Да се похваля със сина си зае ІІ място в клас джуниър.
                      Организацията, посрещането и провеждането на състезанието за всички други участници без джуниър беше много добра, а за малките май не беше помислено.
                      Състезанието в клас джуниър беше проведено най накрая в най проливния дъжд, когато и публика не беше останала. От напрежение и обикаляне по полянката сина ми изгори един резервоар бензин и тотално се измори и отчая, че няма да има за малките състезание. После, като фитишира втори му дойде куража и взе да обикаля по трасето и да минава препятствията за възрастни.

П.П. Правим и видеофилмче, много снимах с камера, ама дано ми остане време да го сглобим.
                      Прикачени файлове
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от douglas Преглед на мнение
                        Класиране: http://engdoug.hit.bg/shumen2007.pdf

На всички победители честито !
                        Честито и от мен! Всъщност май всички ,които завършиха са победители.
                        Много моля да ме извините ако греша ,но в това класиране не виждам Янчо в Генралното, както и името на момичето с Кавазаки 250, което е от ТV предаването...мисля, че е Теодора Николаева Мартинова (или нещо подобно)?! Поне съдейки от името на татко и и това, което говореше диктора на състезанието.
                        Също така в женското класиране има едно мъжко име...
                        Последно редактирано от roumen5; 19-11-07, 12:07.
                        Живей за всеки дъх!

Коментар

Има неточности в класирането дължащи се може би на липсата на време за обработка.Ще бъдат коригирани!Ако видите неточност моля веднага да я посочите тук.
                          offroad фен
                          1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                          TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Много хубав кръг !!!
                            Много свършена работа, много подробности бяха предвидени, а и много нововъведения имаше в това състезание.
                            Браво на Калин и всички около него за свършената работа.
                            За мен конкретно това беше кръгът на 2007-ма година.

Дъждът в едни отношения обърка някои неща, но в други помогна много, особено на навигацията, която се превърна на места от много лека в много весела и вълнуваща.
                            В четвъртък следобед минах по трасето като на разходка и обявих дори преди навигацията, че трасето е със трудност под средната. По време на навигацията пак минах трасето, за да видя разликата. Нямаше място за сравнение. Качванията по склоновете, вече наводнени, се бяха превърнали в места за тапи, а карането в гората по самото плато си беше направо за шипове на гумите. Често там наклон от 5 градуса се превръщаше в непреодолим, ако спреш и решиш да тръгнеш от място.
                            Отново обаче имаше свалени или обърнати маркери !!!
                            Като цяло обаче си стана истинско ендуро и на мен конкретно много ми хареса.

Жалко само за неделния тест, за който беше хвърлен огромен труд !
                            Не спря да вали дори за секунда, а по време на награждаването, дъждът беше като из ведро. Въпреки това състезателите се бориха мъжки и сътвориха страхотни двубои помежду си, като паданията бяха безброй и за щастие се размина само с едно извадено рамо.

За победителите: (навигация) мотори - експерт
                            Присъствието на силните румънци Тара Йоан (Нелуцо) и Фратила Николае направи състезанието при мотоциклетите още по-интересно. Кокера нямаше вече толкова голям стимул след първото място в Е2 и Overall, които си осигури още в предишния кръг, кара заедно с румънеца през 90 % от трасето, спира за почивки и така се класира едва четвърти. Битката между Пламен Кунев и Брейчев за титлата в клас Е3 беше ожесточена, но Брейчев отново се показа, като голям боец и я спечели. Тара Нелуцо каза, че в Сибиу поне през половината година времето е такова, най-обича да кара в дъжд и кал и показа това, като победи при моторите в навигацията. В клас Е1 Сифона отново яде мезета с ловците и това явно му помогна да събере сили за поредна победа.

АТV експерт
                            Тук залогът беше много голям и се разигра голяма драма. Данчо кара много яко и даде първо време, изпреварвайки Десо и Еди, но всичко това - преди да му бъде проверен трака. Оказа се, че поради напускане на трасето за повече от 100 метра, той се наказва с 2 часа към времето и това го отведе далеч назад в класирането. Наистина жалко !

Мотори хоби
                            Винаги напомпения за победа Мишо и този път показа, че за него среден вариант няма. Или трябва да бие, или по-добре е да не финишира. Той направи първото, но с малка преднина пред възродилия се след турнето си в Португалия - Марин Кисьов (Тумангела) и джуниъра от Стара Загора - Десо Русев.
                            Илиян Тотев - също вече с оплетена кошница, нямаше за къде да бърза, кара за да завърши и остана 4-ти.

АTV хоби
                            Интересна борба стана в навигацията между Сашко Каранов и новобранецът от Crazy job - Вилхелм Кънчев (известен наш автомобилен състезател). Кънчев ми сподели след финала, че карал за кеф.
                            Това е трето каране на Вилхелм след двете разходки с клуба миналия месец.
                            Тодор Христов даде трето време, но запази козове за ендуро теста в неделя.

Жени
                            Жените се бориха мъжки с калта и дъжда. Интригата за първото място се запази докрай. Дидка Лагадова дръпна отначало доста, но обръщане по трасето я извади от строя за дълго време и Теди Деведжиева спечели навигацията, а от там и шампионската титла за сезон 2007.

Ендуро тест (неделя):
                            Мотори Експерт - Кокера не даде никакъв шанс на останалите си противници, като почти затвори всички с една обиколка, показвайки с това, че при преодоляването на препятствия няма по-добър от него.

ATV Експерт - Еди кара много нахъсано, въпреки, че при неучастието на Данчо, почти само представители на Еди Моторс останаха да карат теста и победи заслужено.

Мотори Хоби - Тук победителят е отново Михаил Митов, а не както е написано в извадката - Николай Мартинов Втори е Туменгела, а трети - Димитър Димитров от Шумен.

АТV Хоби - Страхотно кара през този ден Тодор Христов и след няколко драматични изпреварвания с Сашко Каранов, измъкна победата заслужено. Беше много интересно !

Жени - Отново основната борба беше между Дидка Лагадова и Теди Деведжиева. Този път Диляна победи и много сили хвърли след това съотборничката и в Crazy job Ива Станоева да даде второ време и да и помогне за годишното класиране, но падна и загуби ценно време. От друга страна Станоева и "сървайвърката" Габи Мартинова сътвориха голяма борба помежду си с мотори, изпреварвайки се няколко пъти, като и двете все пак оцеляха, но Ивка измъкна победата буквално преди финала.

Джуниър - Голяма гама от най-различни по възраст състезатели, браво за което на малките участници ! Имаше и едно момченце, което едвам стигаше кормилото на ATV-то и по едно време тръгна да минава гумите !
                            Много ми се искаше малките да покарат и в събота, но поради гъстата мъгла по платото, рисковете да се изгубят бяха много големи.
                            В неделя редът беше така определен и нямаше начин за корекции по преценка на който и да е било. Никой не знае дъждът ще намаля ли или ще се увеличава. Каквато е метеорологичната обстановка за един, такава е и за всички !

В класирането има някои неточности, които ще корегираме, но те няма все пак да променят крайното класиране за годината.

Хил клайминга определено не се получи, тъй като домакините бяха изчистили чудесно терена, неравностите бяха малко и половината участници се качиха още от първия път, а силните кросови мотори имаха определено предимство при катеренето за време.
                            Сега ще публикувам снимки именно от качването на склона, а от ендурото ще ги обработя малко по-късно и ще пусна и тях.

Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 19-11-07, 13:20.
                            Ендурото и сексът не са шега работа !
                            -------------
                            Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                            http://crazy-job.com

Коментар

БРАВО НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ!
                              Калине,персонални поздрави за теб-състезанието беше перфектно!!!
                              ЗА ЛУД И ВЯТЪР ПРЕГРАДИ НЯМА!!!

Коментар

КРИТИКА КЪМ СЪДИИТЕ!
                                КОЛЕГИ,СЪДИЙСТВОТО ОЗНАЧАВА ПРЕЦИЗНОСТ!
                                След първия ден обясних на трима от вас,че има грешка в класирането в клас Е1,но след мойта контестация действия не последваха.
                                Много моля,да ми бъдат обяснени наказанията от първият ден на Борислав Николов №25.
                                ЗА ЛУД И ВЯТЪР ПРЕГРАДИ НЯМА!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X