Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВЪПРОСИ ЗА "БАЛКАН ОФФРОУД МАРАТОН 2009" 18-23 СЕПТЕМВРИ

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • До: ВЪПРОСИ ЗА "БАЛКАН ОФФРОУД МАРАТОН 2009" 18-23 СЕПТЕМВРИ

    Първоначално публикуван от СОНЯ-БУБОВА Преглед на мнение
    Да разбираме ли,че ще карат само Руслан, Жоро, Виктор,Йоско,Близнаците и tnt1111.
    Всички ше карат,съмнявам се на някои да му пука кой знае колко за лиценза....
    ПРАВЕТЕ СИ КЕФА БЕ ХОРА!!!!!!!!!

    Коментар


    • До: ВЪПРОСИ ЗА "БАЛКАН ОФФРОУД МАРАТОН 2009" 18-23 СЕПТЕМВРИ

      Първоначално публикуван от lilia_prim
      frown:
      ОФФ РОУД КЛУБ ПРИМОРСКО СИ КАРАТ КЪДЕТО СИ ПОИСКАТ БЕЗ ЛИЦЕНЗ ОТ БФАС

      И най добре правите!

      Коментар


      • До: ВЪПРОСИ ЗА "БАЛКАН ОФФРОУД МАРАТОН 2009" 18-23 СЕПТЕМВРИ

        Първоначално публикуван от СОНЯ-БУБОВА Преглед на мнение
        Да разбираме ли,че ще карат само Руслан, Жоро, Виктор,Йоско,Близнаците и tnt1111.
        Нашият екипаж също ще участва в този нов тип састезание и то международно с участие на мотори, АТВ и джипове. За последно караме с красивите и скъпи лицензи на основния закрилник по офроуд "БФАС". Чест е за българския офроуд, че Тодор Христов (макар, че и той има трески за дялане) се е наел с тази доста отговорна задача и носи големия риск, но това си го знае само той самия. На всички участници желая късмет, а най-добрите ще ги видим на стълбичката .
        Последно редактирано от ТОДОР ХРИСТОВ; 22-08-09, 15:36.

        Коментар


        • До: ВЪПРОСИ ЗА "БАЛКАН ОФФРОУД МАРАТОН 2009" 18-23 СЕПТЕМВРИ

          Ейиииии ! Интриганщината край няма ! Избиването на комплекси също! ПИСНА МИ!

          Коментар


          • До: ВЪПРОСИ ЗА "БАЛКАН ОФФРОУД МАРАТОН 2009" 18-23 СЕПТЕМВРИ

            Първоначално публикуван от Митко/fulda/ Преглед на мнение
            Ейиииии ! Интриганщината край няма ! Избиването на комплекси също! ПИСНА МИ!
            Мите, дали стигнахме дъното, Какво ще кажеш? Или има още ?

            Коментар


            • До: ВЪПРОСИ ЗА "БАЛКАН ОФФРОУД МАРАТОН 2009" 18-23 СЕПТЕМВРИ

              Днес се прибрах от чужбина, където бях без телефон и компютър.

              Аз на състезанието ще карам от София до Солун. С лиценз или без и догодина смятам да участвам на състезания. Ако не ме допускат в така наречения клас експерт, ще карам на състезания извън шампионата и пак ще карам. Докато има организатори и състезатели - състезания ще има.

              Вместо да се четат разни писма и да пишем дали ще караме или не по-добре да си подготвяме колите, защото за първи път се подготвя маратонско състезание на територията на три страни с участие на мотори, атв, автомобили, камиони в бъдеще. Това е най-популярния формат в цял свят с най-много участници. Според мен това е най-трудната и тежка дисциплина в автомобилния спорт.
              IvoVarbanov.bg

              Коментар


              • До: ВЪПРОСИ ЗА "БАЛКАН ОФФРОУД МАРАТОН 2009" 18-23 СЕПТЕМВРИ

                Уважаеми господа, проблемът не е във БФАС и правилата да има такива и те важат за всички дори и за вас от оф роуда.Проблемът идва от организаторът Тодор Христов който във четвъртък 20.08.2009 г. ми се обади и ме помоли за отсрочка на даденият срок за подаване на документите и допълнителният правилник на състезанието.Въпреки, че всички вие бяхте точни във сроковете като организатори той не е и до момента нямам писмо с което желае отсрочка до 07.09.2009г. нали идеята беше да се спазват правилата тук ПИТАМ със какво Тодор Христов е повече от останалите организатори на оф роуд състезания, че да не спазва правилата.Второ никой не иска да спре състезанието пак става въпрос за коректност неможе да се крие даден организатор зад смвола на БФАС и да дава регламент на национално състезание а същевременно да прави междуродно със свои правила.Вие господа явно не разбирате че така сте ощетени само и единствено вие първо си подавте заявка и такса 30 дни преди старта а не 5 дни.Второ във момента на ваш гръб чрез заблуда и ползване на вашият ентусиазъм и желание да се състезавате сте маша в нечии ръце и този човек си прави PR.Който обаче след време ще хулите защото пак нещо няма да ви оттърва.За тези които задават въпроса дали сте на дъното да на дъното сте от пет години все някой е крив, за мен спорта е дисциплина и обективност това своеволие и опит за заблуда на всички вас и объркване на нас от федерацията показва, че дисциплина няма, обективно отношение и самопреценка от вашите постове разбирам че също липсва вие господа гледате само през вашата призма да ви кажа какво е направено от представляваната от мен федерация:
                1.Пречеше ви г-н Николай Мончев, добре човекът въпреки че е 20 години във спорта, обиден си отиде от тази дисциплина.Нека има мир да ама не.
                2.Нямате спортни комисари които да разбират дисциплината ви.Добре направи ви се курс но не може да станете СК всичките има процедура и правила затова само Вера Лагадова, Теди Велева, Бисер Кулинов и
                Иван Маринов, освен Зорница и Ралица, могат да са СК и то със ІІ-ра съдийска категория, сега обаче пак на някой му пречат и ми подавт хора от други дисциплини за СК защото явно са по "удобни".
                3.Изготви се нов специален правилник, старият не бил актуален.Добре когато обаче трябваше да се обсъди никой не дойде на срещата в дупката, а сега коментари.Тук ще отворя скоба БФАС няма практика да се съобразява със състезателите когато прави правилници, те имат правила и трябва да се спазват от всички, за вас обаче се подходи с разбиране и то от мен, вие разбрахте ли нещо?
                4.При при изготвяне на Спортния календар за 2009г. датите за вашата дисциплина бяха съобразени със вашето желание и молбата да не се съвпадат с дати на по големи състезания от други дисциплини в раьона на вашето състезание.Добре ПИТАМ РАЗБИРАТЕ ЛИ ОТ ОТНОШЕНИЕТО?
                5.Таксите вписани от БФАС за организиране на състезание ви бяха високи.Добре от 2000лв. стана 500лв. за участие беше 250лв. стана 200лв.Добре това какво ми коства като време и спорове с колеги ВИЕ РАЗБРАХТЕЛИ ГО ОТНОШЕНИЕТО?
                6.От 01.01.2009 г. важи специалният правилник във който пише че трябва във клас експерт да сте с противопожарни системи, обаче пак някои не са разбрали или не им е кеф в момента щото са над останалите и нямат молат ми се псевдо олигарси да се отсрочи срока за по-късно щото нямат 600лв. за истинска система.ДОБРЕ разбирам, че може да имате затруднения нека срока е до Карлово.На Карлово един е без система, човека живее в чужбина неговите момчета на са знаели как да се подготвят/това обаче не извинява никой от този екип/ решава се на другият ден да са си монтирали.Господа не забравяйте, че вие сте със системи Хенд Мейд за по 50лв. които не отговарят на нищо, и компромисът от така голямата сума от 600лв. си е за сметка на вашият живот и безопасност.Този жест разбирате ли го ГОСПОДА?
                7.Времеизмерването което прами спортмаркетинг бг, ф ирмата която времеизмерва останалити дисциплини от шампионатите на БФАС ви беше скъпо /ОСОБЕННО НА Г-Н ХРИСТОВ/.Добре ще си времеизмервате вие щом разполагате с техника.Да ви кажа с въпросната фирма БФАС работи 25 години, а аз от 2001 г. струваше ми нерви и развалено партньорство, но решавам че оф роуда и вашият комфорт е по важен ТОВА АНАЛИЗИРАТЕ ЛИ ГО?
                8.Провеждат се мероприятия извън календара на БФАС в които ви имате желание да участвате или да организирате.Добре въпреки, че за не разрешени състезания от Националната спортна влас в България-БФАС, Министерство на физическото възпитание и спорта налага глоба от 10000лв. за първо такова състезание на организатора БФАС в мое лице дава такива ръзрешения като мотивът ми е "хората им се кара 5 години не им е обръщано внимание, ето начин да се покаже уважение на тези хора и същевременно да се убедите че правила има и те трябва да се спазват".Да ама не сега ви пречат някои разрешения.А ОТ МОЯ СТРАНА НЯКОЙ ПОГЛЕДНА ЛИ?
                9.На среща на комисия оф роуд се искаше да се направи оф роуд маратона открит.НЕ ЩЕ БЪДЕ КРЪГ ОТ ШАМПИОНАТА.
                Христов звъни може ли срокът да е 30 дини, дза щом ще бъде международно нека е 30 /тук се изхожда от мисълта ми че състезанието е трудно за логистика и организация/ НЯКОЙ РАЗБРА ЛИ ТОВА ОБАЧЕ?
                За благодарнос получавам "регламент" за национално състезание, разбира се срокът е във ваш ущърб, подведеа от организатора БФАС изисква всички документи на същия той обаче хитро използва вас, за да си свърши работата, в крайна сметка вие лаете, вие плащате той събира.ТОВА ОБМИСЛИХТЕ ЛИ ГО ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ?
                10.Това, че някои от вас влагат героизъм заявяват, че няма да се лицензират или не им пука за лиценза им, господа лицензът е една карта семантиката на тази карта обаче е носител на асоциирането към друг начин на мислене поведение и ценностна система на спортист.За мое разочарование вие явно не сте разбрали генезиса на думата спорт, спортист и участието във състезание.Вас повече ви интересува жълтото на спорта кой с кой спи, кой кой е надхитрил или кой как да манипулира системата БФАС, организатора или колегата до него, за да е първи или по напред, такива ли са ви потребностите, ако да ходете и си купете по една купа, а аз ще ви дам грамота и се хвалете колко сте невероятни.Няма ли достоинств и обективизъм във вас?
                Тук се сещам как десоциализирахте и отвратихте Десо Шуши, Янчо, Доктора и кой знае колко други хора и то с цел да ви върви спорта е лед всички тези жестове от мен и откъсване на неудобните ВЪРВИ ЛИ ВИ СПОРТА?
                За последно ще напиша във този форум, че въпреки многото негативи за мен от моите колеги от БФАС отностно това, че се публикуват документи на БФАС с цел кристална политика от моя страна със вас във този форум вие това не го разбирате БФАС няма практика да се обяснява, за това от тук нататък поради липсата ви на отношение и обективизъм към работата на мен и представляваната от мен Национална спортна власт аз спирам да побликувам документи, спирам и да пиша тук.Заявявям, че правила има и всички които са в разрез на същите ще бъдат тълкувани и санкцинирани спрямо Специалните правилници, Годишната наредба за организиране и провеждане на състезания, Национален кодек по автомобилен спорт и устава на БФАС.КРАЙ

                Коментар


                • До: ВЪПРОСИ ЗА "БАЛКАН ОФФРОУД МАРАТОН 2009" 18-23 СЕПТЕМВРИ

                  Първоначално публикуван от dorikin Преглед на мнение
                  Проблемът идва от организаторът Тодор Христов който във четвъртък 20.08.2009 г. ми се обади и ме помоли за отсрочка на даденият срок за подаване на документите и допълнителният правилник на състезанието.Въпреки, че всички вие бяхте точни във сроковете като организатори той не е и до момента нямам писмо с което желае отсрочка до 07.09.2009г. нали идеята беше да се спазват правилата тук ПИТАМ със какво Тодор Христов е повече от останалите организатори на оф роуд състезания, че да не спазва правилата.




                  Последно редактирано от МАРИЕЛА ХРИСТОВА; 24-08-09, 10:26.

                  Коментар


                  • До: ВЪПРОСИ ЗА "БАЛКАН ОФФРОУД МАРАТОН 2009" 18-23 СЕПТЕМВРИ

                    Уважаема Мариела благодаря за апострофа, НО адресът на БФАС от ДВА месеца е сменен и е на бул."Т. Каблешков" № 55 ВХ.А ЕТ.2 ОФИС-3 как това писмо е изпратено на старият адрес, а преди две седмици получих пак по Спиди от вас писмо със допълнителният регламент на състезанието който върнах за преработка на актуалният адрес на който се намира БФАС явно проблемът не е във мен както г-н Христов сутринта го изкара, явно много хора пишете от негово име и никой не знае къде какво и на кой праща после пак ми кажете, че БФАС са не коректни.

                    Коментар


                    • До: ВЪПРОСИ ЗА "БАЛКАН ОФФРОУД МАРАТОН 2009" 18-23 СЕПТЕМВРИ

                      Първоначално публикуван от dorikin Преглед на мнение
                      Уважаема Мариела благодаря за апострофа, НО адресът на БФАС от ДВА месеца е сменен и е на бул."Т. Каблешков" № 55 ВХ.А ЕТ.2 ОФИС-3 как това писмо е изпратено на старият адрес, а преди две седмици получих пак по Спиди от вас писмо със допълнителният регламент на състезанието който върнах за преработка на актуалният адрес на който се намира БФАС ...
                      И тогава беше изпратено на същия адрес, а уведомление за промяна на адреса нямаме, следователно няма как да знаем, че е променен адреса

                      Коментар


                      • До: ВЪПРОСИ ЗА "БАЛКАН ОФФРОУД МАРАТОН 2009" 18-23 СЕПТЕМВРИ

                        На товарителницата от "Спиди" ясно се вижда че някой е получил пратката и се е подписал. Друг въпрос е кой.
                        “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                        Walter Rohrl
                        GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

                        Коментар


                        • До: ВЪПРОСИ ЗА "БАЛКАН ОФФРОУД МАРАТОН 2009" 18-23 СЕПТЕМВРИ

                          И в официалния сайт на БФАС си стои стария адрес, мисля, че би било по-коректно да се актуализира, защото това все пак е най-лесния начин за намиране на координати !
                          Последно редактирано от ТОДОР ХРИСТОВ; 24-08-09, 15:43.
                          Който мисли за последствията, не може да бъде храбър!
                          Nissan Terano 2 2.7TDI 2001г. Дълга база

                          Коментар


                          • До: ВЪПРОСИ ЗА "БАЛКАН ОФФРОУД МАРАТОН 2009" 18-23 СЕПТЕМВРИ

                            Искам да помоля всички да се концентрираме с въпроси за състезанието и да изчакаме до 7 септември за решението на БФАС
                            Към настоящия момент заявилите участие с АТВ и мотоциклети изглеждат така, а за джиповете ще ги публикувам след малко, че ми се губи един швейцарец





                            Тази седмица за последно ще се проверят трасета, сервизни зони и биваци и след понеделник ще разполагате и с подробна програма за състезанието !

                            Списък на заявилите участие с автомобили 4х4, за съжаление още нямаме нито един камион...

                            Последно редактирано от ТОДОР ХРИСТОВ; 24-08-09, 16:48.

                            Коментар


                            • До: ВЪПРОСИ ЗА "БАЛКАН ОФФРОУД МАРАТОН 2009" 18-23 СЕПТЕМВРИ

                              Чета и не мога да повярвам, че това се случва с българският offroad .
                              Състезанието за мен е едно много хубаво начинание, което трябва всячески да подкрепяме всички онези, които имаме някакво отношение към този спорт.
                              За съжаление няма да мога да участвувам, но пожелавам успех на всички участници и организатори. УСПЕХ!!!
                              Последно редактирано от ТОДОР ХРИСТОВ; 25-08-09, 09:49.

                              Коментар


                              • До: ВЪПРОСИ ЗА "БАЛКАН ОФФРОУД МАРАТОН 2009" 18-23 СЕПТЕМВРИ

                                Вече имаме записан участник със Side By Side Polaris RAZR
                                Това е Васко Димитров, управителя на фирма "МИТВАС" вноситетели на "POLARIS" за България

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X