Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Състезания 4x4 през 2006

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Я да помислим и за една проява край Пловдив. Около Филибето никога не е имало прояви.

Нов път ново начало
    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Имам няколко въпроса към хората който участват по състезания!Просто да си кажат мнението!
      Мислите ли че ако състезанията в България се направят примерно по трудни и по технични няма да има повече публика и от там и състезатели!
      Защото аз мисля че като е трудно то не може да се изминават дълги разтояния и ще може да се следи по лесно!А не както е сега!Хората гледат Траяла кадето има и това е!Тук там се намират такива отсечки кадето могат да се видят как минават!Но те или минават с бясна скорост или пък е супер трудно и един се мъчи а друг заобикаля точката!

Няма ли да е по-добре да се направят състезанията на различни категорий?Примерно Трофи,Рали и др.
      Така собственици и пилоти ще знаят как да си направят машините!Защото спорет мен не може една машина на участва на скоростно състезание един път а след това и на тежък траял!Поне аз лично много бих се радвал да видя някакво технично състезание кадето примерно 50% се дават от пилота и 50% от машината!Така се вижда техника на каране и проходимост на машината!Едно на ръка че е атрактивно и второ че може да се наблюдава от хора!От там ще има и спонсори а от това следва да има и повече екипажи!Спорет мен това е начина на развиване на офф-роуда!
      Друг пък ако иска скоростни състезания си прави джипа да вдига 200 и му се прави състезание което е само по черни пътища и газ и това е!
      Кое от двете се организара по-лесно ще кажат огранизаторите!
      https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Няма значение дали състезанията ще се направят по-трудни, публика все няма да има. За траял ти трябва много по подготвена кола отколкото за състезанията в момента и съвсем няма да има участници.

Неможе всички да са на едно ниво. Ето Дакар за титлата се борят два отбора в ВРЦ е същото. Първите места са много малко можещи с пари.

Миналата година всичко беше ОК, състезанията съвсем не бяха леки. Проста уравнивиловка неможе да има. Първите миналата година не печелят само затова че са с най-добрите коли ами и защото най-могат. Докато някой иска още на първото си състезание да се бори за трйката и като не успее да се отказва ще има малко участници в състезателния клас. В така наречения сериен клас защо не участват повече? Защото им е по лесно само да говорят.

За България вече изградения модел на състезания е най-добър.
        IvoVarbanov.bg

Коментар

Първоначално публикуван от Ивайло Върбанов
          Няма значение дали състезанията ще се направят по-трудни, публика все няма да има. ...........
          .........За България вече изградения модел на състезания е най-добър.
          Определено не съм съгласен! Аз съм от страната на публиката и искам да кажа, че когато ОFF-Road-a ппохождаше, имаше много повече публика, отколкото сега ! Затова според мен има няколко причини- 1. Състезанията станаха много по-безинтересни за гледане ( публиката може да наблюдава състезателите в много малка част от състезанието; няма сериозни препядствия=> няма сеир ( а българина обича сеира)! 2. Рекламата значително намаля и хора, който не се интересуват толкова много от ОFF-Road и не обикалят непрекъснато сайтовете за информация, просто не идват поради незнание! 3. Колкото по-близко до големите градове се провеждат състезанията, толкова повече публика ще има! А колкото повече е публиката, толкова повече ще са и спонсорите=> и парите в ОFF-Road ще се увеличат=> наградите също ще бъдат по-големи=> ще има повече участници!
          RB Patrol Team

Коментар

Няма реклама, няма публика.

И миналата година имаше няколко траяла, но публиката съвсем не бе много. Софииските състезания преди години бяха посетени от много хора, но имаше плакати и др. реклами и бяха в рамките на града.
            IvoVarbanov.bg

Коментар

ИВАЙЛО! миналата година бяхме заедно на Бухово. МИСЛЯ ЧЕ ТОВА Е МОДЕЛА ЗА БЪЛГАРИЯ. Няма нагласени състезания няма сбъркани роудбуци, няма скъсени трасета, фалшиви печати, ЖОКЕРИ от приятелски настроени организатори и мноооого други постановки, неточности и субективни фактори. МЕЖДУ ДРУГОТО ХОРА КАТО ЯНЧО ДОЛФИ СЕМКО И др. са перфектни състезатели с богат опит и печелят не само защото карат скъпи коли, просто състезанията трябва да се правят така че всички или почти всички да имат изравнени шансове за победа. ОФРОУДА ПРЕДИ ВСИЧКО Е СЪРЦЕ!
              GOD GAVE THE METAL

Коментар

Здравейте.Аз също съм от публиката и не знам дали имам право да говоря но искам да кажа нещо.Не разбирате ли едно нещо-докато не се доведат хората да гледат състезанията,нищо друго няма да се получи-толкова е просто.В света се променят правилата на толкова стари спортове като волейбола например само и само да се угоди на телевизията в случая,а вие се чудите защо не става при нас.Не може да има масово състезание ако се прави само заради състезателите.Публиката прави всичко(разбирай парите)!!!
                Каквото и да си говорим това са фактите.
                Ако едно състезание се организира да се гледа половин час и после джиповете да хващат гората-няма да стане.Трябва информираност-къде ще минат,горе долу кога,къде ще е по-екстремно и такива неща.Не мисля,че е много трудно да се постигне.Просто трябва организатори.Не ми казвайте,че трябват много пари.Всичко се постига само да искате.Който не иска си търси причина.
                Имам чувството,че състезанията се организират за състезателите и организаторите.Те да си се кефят.Не става така.Или ако е така да не се сърдят после,че няма публика.
                Ясно е че догодина няма да има организация от страна на Венци и компания за което аз лично съжелявам.Най-голямата проява остава Ком-Емине-зиг,заг(май).Какво пречи да се организира така,че да се знае че през този ден примерно към еди колкоси часа колите ще минат през еди къде си.Знам,че ще кажете,че зависи,но все пак трябва да се покаже уважение към публиката.
                Знам,че стана доста критично,но щом я има тази тема значи има проблем и трябва да се обсъжда.Никой не трябва да се сърди ако са му чисти помислите.
                Лошото е че никой от организаторите не чете и пише тука(поне не официално) с изключение на Калин Кулев.Така кавото и да си говорим-само си говорим.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi)
                  Лошото е че никой от организаторите не чете и пише тука(поне не официално) с изключение на Калин Кулев.Така кавото и да си говорим-само си говорим.
                  Това не е вярно,аз пиша в този форум.Имам претенции освен това,че съм взела участие в най-много състезания досега.От март 2002 до края на 2005+женски рали шампионат+женски off road+4 състезания в Македония,1 в Сърбия,Карпат трофи-Румъния,3 в Гърция.
                  Мисля,че с малкото спонсори,които има,в България състезанията са на много-добро ниво.Мисля,че организаторите правят усилия да изчистват грешките.Търсят се нови решения ,коментират се недостатъците им.
                  Абсурдно е да се пуска всеки,който кара джип-това не е детска игра. Нужно е да се подготви,да се обезопасят пилота и навигатора,да се внимава за другите участници,туристи,животни и т.н.
                  За информация в Габрово състезанието е на 2,3 септември и няма да стартират хора без платен лиценз,лебедка,ролбари,каски и т.н. всичко необходимо за един тежък преход.Туристически клас ще има с друго по-леко и по-кратко трасе.Ще се постараем да има информация за журналисти и публика,а вторият ден ще бъде само за публиката-на мото полигона кв.Ябълка.

Коментар

в офроуда, както и във всички моторни спортове всичко е комбинация 50/50 между машина и хора, когато едното започне да взима превест спорта става глупав. неможе да има равни шансове за всички, който има повече опит и има хубава кола, той ще спечели, защото нали това е целта, да печелят най - добрите. за тези които нямат пари за свестни коли има разходки. моторните спортове не са за социално слаби и това не се отнася само за българия, така е навсякаде по света.

състезания, в които всичко се решава от късмета са глупави, според мен, а друг начи няма да се дадат равни шансове на всички.

ако състезанията станат такива няма да карам в тях, ще продам джипа и ще си купя рали кола ... или нещо друго подобно
                    drive alive

Коментар

а лиценз откъде се взема и как стоят нещата около него

Коментар

намираш доктора, плащаш ииии те ицензират

ама май още е рано
                        drive alive

Коментар

всички ли имате, колко се плаща

Коментар

Ако не те лицензира може да те хоспитализира.

Коментар

аз нямах миналата година, но тази ще си взема. незнам колко струва. вера може да каже
                              drive alive

Коментар

100 лева за годината.Довечера ще видите и снимки на лиценза.Тази година още не сме плащали.Ще напиша допълнително кога и къде.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X